"Έχει και η κουκούλα την ιστορία της..!!!"

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

"Έχει και η κουκούλα την ιστορία της..!!!"

Δημοσίευσηαπό SsimosS » Πέμ Μάιος 06, 2010 10:07 am

Ναι έχει και η κουκούλα την ιστορία της. Και είναι βουτηγμένη στο αίμα. Είτε τη φορούσαν δήμιοι, είτε γερμανοτσολιάδες, είτε προβοκάτορες. Χθες δεν ξέρω ποιοί κρύβονταν από κάτω της. Αντιεξουσιαστές, φασίστες, μπάτσοι; Τι σημασία έχει; Η κουκούλα δεν χρειάζεται πρόσωπα. Γράφει ιστορία ως κουκούλα. Το κίνημα πάλι, η οργή που παλεύει την αδικία και όχι φαντάσματα, η ανάγκη που είναι ανάγκη των ανθρώπων και όχι των σκοπιμοτήτων, έχει ανάγκη τα πρόσωπα. Καθαρά, όμορφα, έτοιμα να αλλάξουν τα πάντα και όχι να τα καταστρέψουν. Ναι, κάποια στιγμή οι άνθρωποι και οι κουκούλες συναντιώνται. Αλλά συνήθως είναι απέναντι.

Κάτι τέτοιες στιγμές θυμάμαι τον παππού μου-όσο τον θυμάμαι-παλιό αριστερό της ζωής και όχι των θεωριών, που κατουρούσε αίμα από το ξύλο και έφτυνε δόντια. Μπορούσε να φορέσει κι αυτός μια κουκούλα. Κάτι να κρύψει ή κάτι να ρουφιανέψει. Δεν το έκανε. Όπως χιλιάδες σημερινοί παπούδες πια. Στάθηκαν όρθιοι και κατουρούσαν αίμα. Και έφτυναν δόντια. Εκεί με τους ανθρώπους. Να δείχνουν το πρόσωπο για να ξέρουν τι πρόσωπο έχουν να αντιμετωπίσουν οι άλλοι. Καθαρό με πείσμα. Με απειλή δηλαδή. Γιατί αυτή είναι η πραγματική απειλή. Τ ακούς ρε εσύ με την κουκούλα; Αυτή είναι η απειλή.Τα πρόσωπα. Τα καθαρά πρόσωπα. Έχεις;

Κώστας Βαξεβάνης
koutipandoras.gr

Ένα σχόλιο μόνο. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να καθαρίσει ο τόπος πια από όλα τα παράσιτα. Με κουκούλα ή χωρίς
SsimosS

Re: "Έχει και η κουκούλα την ιστορία της..!!!"

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Πέμ Μάιος 06, 2010 10:10 am

+ 100000000
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
cb: Όχι
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό ------ » Πέμ Μάιος 06, 2010 10:11 am

Ειναι οντως η κουκουλα (του προσωπου)περισσοτερο βουτηγμενη στο αιμα :?:
Η μηπως η κουκουλα του σωματος(κουστουμι,γραβατα) :?:
------

Δημοσίευσηαπό gong » Πέμ Μάιος 06, 2010 11:49 am

Απο το τραγούδι του Άσιμου:

" Και φόρεσε κουκούλα όταν σε βρίζουνε,
σε κάθε αναμπουμπούλα μη σε γνωρίζουνε"

όταν ο καθένας κυκλοφορεί με μια κάμερα στο χέρι και υπάρχουν 1002 άλλες κάμερες (κρυμμένες, κυκλοφορίας, κτλ), εγώ που δε θέλω (γιατί έχω το δικαίωμα να μη θέλω, εε;;;) να αποτυπώνεται η φάτσα μου απο media μέχρι youtube & facebook τι να κάνω;
GV μοντέλο 12/1999 3D 1600cc
gong
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Pirelli Scorpion ATR

Δημοσίευσηαπό Dimitris_T » Πέμ Μάιος 06, 2010 3:28 pm

gong έγραψε:Απο το τραγούδι του Άσιμου:

" Και φόρεσε κουκούλα όταν σε βρίζουνε,
σε κάθε αναμπουμπούλα μη σε γνωρίζουνε"

Ο Νικόλας όμως ποτέ δεν φόρεσε κουκούλα. Τον θυμάμαι ακόμα να γυρνάει στην πλατεία των Εξαρχείων και τα γύρω στενά, πάντα με το πρόσωπο ξεσκέπαστο και αναγνωρίσιμο και να πουλάει χέρι - χέρι τις κασσέτες του (με αυτήν και άλλες μπαλάντες).

gong έγραψε:όταν ο καθένας κυκλοφορεί με μια κάμερα στο χέρι και υπάρχουν 1002 άλλες κάμερες (κρυμμένες, κυκλοφορίας, κτλ), εγώ που δε θέλω (γιατί έχω το δικαίωμα να μη θέλω, εε;;;) να αποτυπώνεται η φάτσα μου απο media μέχρι youtube & facebook τι να κάνω;

Απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, μόνο που όταν διαδηλώνει κανείς παύει αυτόματα να είναι ιδιώτης και γίνεται πολίτης (αρθρώνει δηλαδή δημόσιο λόγο και συμμετέχει στα κοινά) και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι αναφαίρετο το δικαίωμα της διαδήλωσης ως πολιτικό μέσο έκφρασης (δεν υπάρχει δηλαδή για να προστατεύει την ιδιωτικότητα του υπηκόου, αλλά την δημόσια έκφραση του πολίτη). Και για να μην ξεχνιόμαστε: ο χαρακτηρισμός «ιδιώτης» (idiot στα αγγλοσαξωνικά) αποτελούσε ψέγος για τους παππούδες μας.
Grand Vitara 2.4 JLXEL Wagon
Dimitris_T
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: Yokohama geolander
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό SsimosS » Πέμ Μάιος 06, 2010 3:52 pm

Δεν κρύβω το πρόσωπό μου γιατί πολύ απλά δεν είμαι εγκληματίας. Μόνο αυτοί φοράνε κουκούλες .Στο δρόμο βγαίνω για να δηλώσω την αντίθεσή μου. Δεν έχω λόγο να κρυφτώ. Τα περί ιδιωτικότας σε δημόσιο χώρο δεν κολλάνε. Ας έχουνε και 10000 κάμερες. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, παρά μόνο τον κακό μου εαυτό φίλε μου. Κουκούλα δεν χρειάζεται
SsimosS

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Πέμ Μάιος 06, 2010 4:44 pm

gong έγραψε:
όταν ο καθένας κυκλοφορεί με μια κάμερα στο χέρι και υπάρχουν 1002 άλλες κάμερες (κρυμμένες, κυκλοφορίας, κτλ), εγώ που δε θέλω (γιατί έχω το δικαίωμα να μη θέλω, εε;;;) να αποτυπώνεται η φάτσα μου απο media μέχρι youtube & facebook τι να κάνω;

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι δημόσιες εκδηλώσεις φίλε μου ! Δεν πας να διαμαρτυρηθείς στο σπίτι σου ...δεν θα σε ακούσει κανείς !

Οπότε πρέπει να αποδεχθείς το γεγονός ότι η φάτσα σου όπως λες θα αποτυπωθεί ! Δεν έχεις να κρύψεις τίποτα ! Να βρεις το δίκιο σου προσπαθείς ! :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό gong » Πέμ Μάιος 06, 2010 4:50 pm

SsimosS έγραψε:Δεν κρύβω το πρόσωπό μου γιατί πολύ απλά δεν είμαι εγκληματίας. Μόνο αυτοί φοράνε κουκούλες

τι υπονοείς τώρα; Όλος αυτός ο συρφετός απο αντιτρομοκρατική μέχρι ΔΙΑΣ δελτα κτλ που κυκλοφορούν χωρις διακριτικά και με κουκούλες είναι τρομοκράτες;; :shock:
GV μοντέλο 12/1999 3D 1600cc
gong
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Pirelli Scorpion ATR

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες