Από το Πάσχα, άρχισα τις προεργασίες για την βάση της κεραίας, ώστε να μην φαίνεται καθόλου, όταν η κεραία θα έλειπε…

Πήρα λοιπόν ανοξείδωτη (304) λάμα 30χ3,5mm και με την βοήθεια των σκληρών τρυπανιών του πατέρα μου, μιας βαριοπούλας για τις «κούρμπες» και ενός καλού ανθρώπου με ειδική μέγκενη για γωνιάσματα (μαγαζί κατασκευής τρέιλερ) έφτιαξα την βάση (αρκετά χωμένη μεταξύ ρεζέρβας και παρμπρίζ)… Την στήριξα με ανοξείδωτε βίδες, διπλές ανοξείδωτες ροδέλες και φυσικά ανοξείδωτα παξιμάδια (με κόντρα παξιμάδι σε κάθε ένα)
Το καλώδιο της κεραίας θα το πέρναγα μέσα από την βίδα στήριξης της ρεζέρβας, στην οποία έκανα τρύπα 6mm σε τόρνο.
Στην βάση κεραίας, η τρύπα για την βάση της κεραίας είναι 16mm και έγινε σε πρέσσα.
Οι τρύπες για τις ανοξείδωτες βίδες στήριξης στην βάση της ρεζέρβας είναι 8mm
Ήρθα λοιπόν Αθήνα πάλι και τρέχω με χαρά να αγοράσω το CB και την κεραία

Το CB και την κεραία τα πήρα από εδώ: Μαγαζί κοντά στο σπίτι μου, με βόλεψε αφάνταστα που το βρήκα

Πολύ εξυπηρετικοί και προπαντός πολύ αναλυτικοί στις οδηγίες τους ως προς την εγκατάσταση, δεν «έκρυψαν» τίποτα τεχνικό ζήτημα και στις ερωτήσεις μου δεν δυσανασχέτησαν καμία φορά. Μπράβο τους! Τους ευχαριστώ πολύ!

Να σημειωθεί επίσης ότι όταν τους είπα: όταν το εγκαταστήσω μόνος μου, να έρθω για να μου ρυθμίσετε τα στάσιμα? Μου απάντησαν ότι δεν χρειάζεται ρύθμιση, αφού η κεραίες είναι προρυθμιζμένες ως προς τα στάσιμα και το μόνο που έχω να κάνω είναι να προσέξω πάρα πολύ για βραχυκυκλώματα στο καλώδιο της κεραίας... τίποτα άλλο! (θα φανεί βέβαια σε κάποια εκδρομή και θα επανέλθω για του λόγου το αληθές

Εδώ να προσθέσω ότι κάνουν έκπτωση 15% στα υλικά, σε όλους τους κατόχους καρτών μελών club 4x4. Και φυσικά με την επίδειξη της κάρτας μέλους μου, μου έκανε και την ανάλογη έκπτωση
(οι τιμές στο site είναι φθηνότερες για online αγορές. Στο κατάστημα έχουν ακριβότερα, και σε αυτές τις τιμές κάνουν την έκπτωση)
Έχουμε λοιπόν:
cb: 108,89€ (άνευ ΦΠΑ)
κεραία: (Τύπος:7/8 - Συχνότητα:26-28 MHz - Max ισχύς:1200 W - 2400 W P-P, Αντίσταση:50 Ω - Στάσιμα:1,2-1 - 'Υψος:1,95M, 8dB.): 53,72€ (άνευ ΦΠΑ)
Βάση στήριξης: 14,05€ (άνευ ΦΠΑ) (δεν τα υπολογίζω στο παρακάτω σύνολο), την πήρα σκεπτόμενος να κάνω πατέντα για την πρόσοψη, αλλά τελικά δεν μπορούσα… θα την δώσω σε κάποιον που την θέλει λοιπόν…
Καλώδιο κεραίας (γιατί της μαμάς κεραίας ήταν κοντό για 0,5m

Σύνολο: 169,01€ (άνευ ΦΠΑ) υπάρχουν και τα τιμολόγια …

Η πίκρα: βλέπει ο τεχνικός την βάση που είχα φτιάξει και μου λέει ότι αν «εγκλωβίσω» εκεί μέσα το πηνίο της κεραίας θα έχω παράσιτα…

Βουρ λοιπόν προσθήκη κομματιού ανοξείδωτης λάμας με ανοξείδωτη ηλεκτροκόλληση… (να είναι καλά ο πατέρας μου!

Πέρασα και το καλώδιο από τα πλαστικά, (δεν τράβηξα φωτό, είχα εργασιακό οίστρο!!! - και το έφτασα στη θέση όπου θα έμπαινε το CB.
Επίσης δείτε εδώ:
Ακολουθούν οι φωτογραφίες από την εγκατάσταση…
Να πω ότι το τελικό αποτέλεσμα (αισθητικά) με χαλάει που δεν μπόρεσα να βάλω την πρόσοψη… Πρέπει να ψάξω σε μαγαζί με μεγάλη ποικιλία σε τέτοια είδη και θα διορθώσω το περιμετρικό χάος (θα δείτε στο τέλος τι εννοώ)
Άντε και καλές συνομιλίες να έχουμε!!!

Η προέκταση κολλήθηκε λίγο "παράκεντρα" επίτηδες, διότι ήταν πολύ κοντά στο λάστιχο και ήθελα λίγο "αέρα" για τυχόν αλλαγή διάστασης ελαστικού της ρεζέρβας

ακολουθούν και άλλες....