από Dimitris_T » Πέμ Απρ 01, 2010 2:29 am
Παιδιά, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν. Είναι γνωστή η χρόνια αντιπαράθεση μεταξύ Ινδίας - Πακιστάν, η οποία έχει προξενήσει στο παρελθόν άγριους πολέμους μεταξύ τους. Οι Ινδοί και οι Πακιστανοί είναι ο ίδιος λαός (μιλάνε την ίδια γλώσσα, τα ordu) που χωρίστηκε σε δύο κράτη λόγω – δήθεν – διαφορετικών θρησκειών, στην πραγματικότητα όμως ως αποτέλεσμα της «αυτοκρατορικής» αγγλικής διπλωματίας του «διαίρει και βασίλευε», με αποτέλεσμα τα δύο κράτη να δημιουργηθούν αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, έπειτα από αιματηρό εμφύλιο με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.
Οι στρατιώτες που υπηρετούν στα σύνορα των δύο χωρών είναι ειδικά επιλεγμένοι και ανήκουν στο σώμα των Rangers, ακριβώς για λόγους εντυπωσιασμού (και όχι μόνο) της αντίπαλης πλευράς. Η αληθινή ιστορία όμως γράφεται μετά την υποστολή της σημαίας, όπου στα κάγκελα που ορίζουν τη συνοριακή γραμμή κρέμονται χωρισμένες οικογένειες και από τις δύο πλευρές που έφτασαν ως εκεί για να δούν τους συγγενείς τους στην άλλη πλευρά των συνόρων. Είναι τέτοια η λαχτάρα τους, ώστε όταν όταν πριν από αρκετά χρόνια φωτογράφιζα προσηλωμένος την τελετή στα βόρεια σύνορα (κοντά στην Λαχώρη), μόλις υπεστάλησαν οι δύο σημαίες κόντεψαν να με ποδοπατήσουν, μιάς και έτρεχαν να συναντηθούν με τους συγγενείς της άλλης πλευράς πριν πέσει το σκοτάδι και εγώ - χωρίς να το ξέρω - ήμουν στο δρόμο τους.
Grand Vitara 2.4 JLXEL Wagon