http://tech.pathfinder.gr/IT/security/870105.html
H McAfee προειδοποιεί για ένα νέο κίνδυνο ασφαλείας για το Facebook και συγκεκριμένα ένα Worm με το οποίο Hackers έχουν κατακλείσει το διαδίκτυο. Σκοπός τους δεν είναι άλλος από το να αποκτήσουν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες των 400 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook και βεβαίως στο να υποκλέψουν τους τραπεζικούς κωδικούς ασφαλείας τους.
Τα email που έχουν αποστείλει, με subject "Facebook password reset confirmation customer support,", σύμφωνα με τη McAfee, ανακοινώνουν στον χρήστη πως ο λογαριασμός του έχει απενεργοποιηθεί, ζητώντας τους να κάνουν κλικ σε ένα επισυναπτώμενο αρχείο προκειμένου να αποκτήσουν το νέο κωδικό πρόσβασης στην αγαπημένη τους υπηρεσία. Από τη στιγμή όμως που θα ανοίξουν το attachment, αυτό κατεβάζει αρκετά διαφορετικά κακόβουλα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου και ενός που κλέβει κωδικούς.
Παρόλο που στο παρελθόν οι hackers έχουν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν το εσωτερικό σύστημα αποστολής μηνυμάτων του Facebook, στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιούνται τα γνωστά μας email για την εξάπλωση του λογισμικού τους. Το ίδιο το Facebook έχει προειδοποιήσει για την ύπαρξη ενός τέτοιου email και προτρέπει τους χρήστες στην άμεση διαγραφή του, εφόσον το λάβουν, αλλά και να ειδοποιήσουν τους φίλους τους.
Υπολογίζεται πως έχουν σταλεί εκατομμύρια email σε Αμερική Ασία και Ευρώπη, μέσα σε λίγες μέρες, ώστε να αναμένεται πως αρκετοί υπολογιστές θα πέσουν θύματα αυτής της μόλυνσης.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΟ FACEBOOK
http://e-pcmag.gr/news/63703
ΔΕΝ γίνεται να μάθετε ποιοι βλέπουν το προφίλ σας στο Facebook
Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορες "μέθοδοι" στο Facebook που υπόσχονται να σας αποκαλύψουν καλά κρυμένα μυστικά, όπως για παράδειγμα ποιοι επισκέπτονται το προφίλ σας. Εκτός από τα διάφορα groups που δίνουν οδηγίες του τύπου "προσκαλέστε όλους τους φίλους σας", τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν και υποτιθέμενα applications, τα οποία επιχειρούν να ξεγελάσουν τους χρήστες που θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες για τις επισκέψεις στο προφίλ τους.
Οι εφαρμογές αυτές εμφανίζονται ως posts από φίλους οι οποίοι έχουν κάνει το λάθος να τα εγκαταστήσουν. Μάλιστα, μερικές από αυτές τις εφαρμογές στέλνουν μηνύματα όπου απεικονίζονται κολάζ φωτογραφιών, θέλοντας έτσι να ενισχύσουν την ψευδαίσθηση της εγκυρότητας. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Rik Ferguson της Trend Micro που ερεύνησε το θέμα, οι εφαρμογές αυτές δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να παραπέμπουν σε άλλες εφαρμογές, με στόχο να αυξήσουν τα διαφημιστικά έσοδα για τους δημιουργούς τους.
Ο Ferguson υπογραμμίζει ότι το Facebook δεν δίνει την τεχνική δυνατότητα για καταγραφή των ατόμων που επισκέπτονται το προφίλ του κάθε χρήστη. Συνεπώς, όσο κι αν επιμένει μια εφαρμογή ή ένα group ότι "ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!" ή "REALLY WORKS!!!", η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να σας δώσει πληροφορίες για το ποιοι βλέπουν το προφίλ σας.