Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ??

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ??

Δημοσίευσηαπό stelios8 » Σάβ Μαρ 20, 2010 11:39 pm

Μου το στείλανε και σας το δείχνω.......

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
11/2/2010

Στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας που έχει εξαπολύσει η Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους στα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας που υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγείλει.

Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της ανενημέρωτης κοινής γνώμης.

Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα ???



Ναι,. είναι η απάντηση που προσπαθούν να υποβάλουν.



Οχι, . είναι η σωστή απάντηση.



Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία.



Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη - την ευρωζώνη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία.

Και οι τρεις, ολόκληρη τη δεκαετία 2001 - 2010 (εννοείται ότι για το 2010 αναφερόμαστε σε προβλέψεις) είχαν ελλείμματα και μόνο ελλείμματα και τα δέκα ανεξαιρέτως συνεχή χρόνια !

Η ευρωζώνη:

6,6% για το 2010

6,2% για το 2009

2,5% το 2002

3% το 2003.

Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις ΗΠΑ:

έλλειμμα 10% το 2010

12,5% το 2009

5,9% το 2008

3,7% το 2002

4,8% το 2003.

Στην Ιαπωνία απερίγραπτα χειρότερα τα πράγματα: έλλειμμα 8% το 2002

8% το 2003

5,8% το 2008

10,5% το 2009

10,2% το 2010!



Για ολόκληρη τη δεκαετία, τα ελλείμματα της Ιαπωνίας ήταν σαφώς χειρότερα από αυτά της Ελλάδας !

Ναι, λένε κάποιοι, όμως η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος.

Η Ιαπωνία να δείτε!
Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο χρέος της ήδη από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια της δεκαετίας.



Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!), όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το 2009
και εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 125% το 2010.



Έπειτα, ο περιορισμός της συζήτησης στο δημόσιο χρέος δεν επιτρέπει την πλήρη απεικόνιση της κατάστασης.

Αν επεκτείνουμε την ανάλυση στο συνολικό χρέος κάθε χώρας (το σύνολο του ποσού δηλαδή που έχει δανειστεί το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, άρα δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος), η εικόνα αλλάζει εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ.



Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς.



Ίσως , αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι... 175% !

Ίδιο δηλαδή με της Ελλάδας.

Στο συνολικό χρέος δε, καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα.



Την ξεπερνούν η Ολλανδία (!) με 234%,

η Ιρλανδία με 222%,

το Βέλγιο με 219%,

η Ισπανία με 207%,

η Πορτογαλία με 197%,

η Ιταλία με 194%

και πάει λέγοντας...

Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν επίσης όταν ασχοληθεί κανείς με το εξωτερικό χρέος μιας χώρας (πόσα χρωστούν δηλαδή το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες μιας χώρας σε ξένες τράπεζες, δεδομένου ότι πάντα ένα τμήμα του χρέους αναφέρεται σε τράπεζες της ίδιας της χώρας ).

Περιορίζοντας το δείγμα στις βαλλόμενες μεσογειακές χώρες ( Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία ) και στην Ιρλανδία, η οποία ως... χώρα-φούσκα του νεοφιλελευθερισμού έχει συρρικνωμένο σχετικά δημόσιο χρέος αλλά αστρονομικό χρέος επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκύπτει μια εντελώς διαφορετική κατάταξη αυτών των χωρών.

Στο εξωτερικό χρέος, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι:

η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το... 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του δικού της ΑΕΠ.


Σε σαφώς καλύτερη μοίρα βρίσκονται η Ελλάδα με 89,5% του ΑΕΠ και η Ισπανία με 80% βάσει των στοιχείων που δίνει η γερμανική εφημερίδα
« Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε ».

Υπάρχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης, λοιπόν, που στην πραγματικότητα χρωστούν περισσότερα στις τράπεζες ή στους ξένους από την Ελλάδα.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Κερδοσκοπικά και πολιτικά τα αίτια
Εξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας!



Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα ελληνικά!

Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας.



Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και
κερδοσκοπικών επιθέσεων.



Πώς μας πούλησαν και μας αγόρασαν

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
16/2/2010

Ανατριχιαστικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίον συγκεκριμένοι τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν εναντίον της χώρας μας, με αποτέλεσμα αυτοί μεν να κερδίσουν ποσά ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα δε να τεθεί υπό ξένη οικονομική κηδεμονία.



Αξίζει να τον περιγράψουμε σε αδρές γραμμές.



Το αποφασιστικό εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς πρόσφατο χρηματοπιστωτικό προϊόν που ονομάζεται CDS (από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων credit default swaps).

Πρόκειται για ασφάλιση κατά της περίπτωσης μη αποπληρωμής ενός χρέους.



Μια τράπεζα π.χ. που αγοράζει ομόλογα ενός κράτους, ασφαλίζει το ποσό που έδωσε σε μια άλλη τράπεζα, η οποία είναι υποχρεωμένη να της δώσει αυτή τα λεφτά της, αν το κράτος χρεοκοπήσει και βρεθεί σε αδυναμία να εξοφλήσει τα ομόλογά του όταν λήξουν ή να πληρώσει ενδιαμέσως τους τόκους.



Εννοείται ότι όσο πιο επισφαλής είναι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας τόσο υψηλότερα ασφάλιστρα θα απαιτήσει η τράπεζα που ασφαλίζει το χρέος.

Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι τρεις και μόνο τραπεζικοί κολοσσοί, η γερμανική Ντόιτσε Μπανκ και οι αμερικανικές Γκόλντμαν Ζαξ και Τζ. Π. Μόργκαν
ελέγχουν τον 75% (!) της παγκόσμιας αγοράς των CDS.

Πάμε τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας.



Περί τα μέσα Γενάρη, περίπου δέκα ημέρες πριν η χώρα μας αναζητήσει αγοραστές για το πενταετές ομόλογό της, η Ντόιτσε Μπανκ δημοσιοποιεί μια έκθεση - φωτιά για την ελληνική οικονομία, όπου αναφέρει πως πάμε χάλια και δεν αποκλείεται κατάρρευση.

Αμέσως μετά κινητοποιείται το τμήμα της CDS της Ντόιτσε Μπανκ.



Ζητάει πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος, αφού υποτίθεται ότι η χώρα μας βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως λέει το τμήμα μελετών της... ίδιας τράπεζας!

Αφού το επιτόκιο των CDS για την Ελλάδα ανεβαίνει, περνάει αμέσως το μήνυμα παγκοσμίως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα: τα διεθνή ΜΜΕ που δρουν ως
«παπαγαλάκια» των κερδοσκόπων ουρλιάζουν ότι η ελληνική οικονομία παραπαίει, η ανενημέρωτη κοινή γνώμη τρομοκρατείται και οι επαΐοντες καταλαβαίνουν ότι στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οδεύει προς οικονομικό «γδάρσιμο».

Εν σ! υνεχεία η ίδια η Ντόιτσε Μπανκ μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ αναλαμβάνουν να... πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα!



Να τα προωθήσουν στους υποψήφιους αγοραστές!


Δεν πρόκειται περί κακόγουστου αστείου. Μιλάμε εντελώς σοβαρά.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και πάμπολλες άλλες κυβερνήσεις, υποχρεώνεται αντικειμενικά να προστρέξει στις τράπεζες που ελέγχουν την αγορά CDS, παρ' όλο που υπονομεύουν την Ελλάδα.

Τους πληρώνει ουσιαστικά «προστασία», με τη χυδαία έννοια του όρου, ελπίζοντας να τις εξευμενίσει ώστε να την βοηθήσουν να δανειστεί με ανεκτά επιτόκια.

Η Ντόιτσε Μπανκ λοιπόν ως ανάδοχος τράπεζα μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ και άλλες, που παίζουν πολύ δευτερεύοντα ρόλο, καθορίζουν ουσιαστικά το επιτόκιο με το οποίο θα διαθέσει τα ομόλογά της η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει περιθώρια να μη συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους.

Εννοείται ότι η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους, οι οποίοι τρέχουν σαν τρελοί να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα με επιτόκιο 6,2%, γιατί φυσικά οι τράπεζες αυτές γνωρίζουν εκ των ένδον πως έχει στηθεί το παρα! μύθι της δήθεν επαπειλούμενης χρεοκοπίας.

Η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ εισπράττουν παχυλές προμήθειες

εκατομμυρίων ευρώ από τους πελάτες τους, ενώ αγοράζουν και οι ίδιες μεγάλες ποσότητες χρυσοφόρων ελληνικών ομολόγων.

Τώρα ετοιμάζουν τον επόμενο γύρο ελληνικού δανεισμού, στήνοντας σκηνικό για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη φυσικά...





ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ

Τα κράτη, όμηροι των τραπεζών

ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ την Ελλάδα οι Γερμανοί.



Έχουν όμως ταραχθεί ακόμη και αυτοί από την επίδειξη δύναμης των τραπεζών.



«Η Κοινότητα θα έπρεπε να σκεφθεί πώς θα μπορέσει να αποξηράνει αυτόν τον βάλτο (των τραπεζών) που πιάνει ομήρους ολόκληρες χώρες» έγραψε σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».



Η «Μοντ» είναι εξοργισμένη: «Μόλις έναν χρόνο αφότου τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες αφιερώνοντας κολοσσιαία ποσά και στις δύο όχθες του Ατλαντικού -25% του ΑΕΠ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- τα χρεωμένα κράτη πέφτουν θύματα επιθέσεων από τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διέσωσαν.



Αυτό είναι ένα από τα πικρά μαθήματα της ελληνικής κρίσης» ομολογεί η γαλλική εφημερίδα.
Εικόνα
stelios8
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member
 
Δημοσιεύσεις: 377
Εγγραφή: Δευτ Φεβ 16, 2009 8:12 pm
Τοποθεσία: Γερμανία

Re: Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ??

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Σάβ Μαρ 20, 2010 11:48 pm

Τι να πεί κανείς και τι να πιστέψει, το σίγουρο είναι πως παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας και κάπως πρέπει να τους φρενάρουμε :idea:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member
 
Δημοσιεύσεις: 32406
Εγγραφή: Τετ Απρ 23, 2008 4:17 pm
Τοποθεσία: Ο Θεός αγαπάει όσους ταξιδεύουν!!
Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
cb: Ναι
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Re: Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ??

Δημοσίευσηαπό myrmidonas73 » Κυρ Μαρ 21, 2010 11:18 am

kaliakouda έγραψε:Τι να πεί κανείς και τι να πιστέψει, το σίγουρο είναι πως παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας και κάπως πρέπει να τους φρενάρουμε :idea:


Παιχνίδια πάντα παίζανε σην πλάτη μας, αλλά τώρα το γ....σαν :tsoukalas:
Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ
Άβαταρ μέλους
myrmidonas73
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member
 
Δημοσιεύσεις: 270
Εγγραφή: Παρ Φεβ 05, 2010 10:39 pm
Τοποθεσία: Αθήνα(Καλλιθέα)-Αγαλιανός
Λάστιχα: BFGOODRICH A/T
Suspension: Προς το παρόν μαμά
cb: Ναι
Name: Κώστας

Re: Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ??

Δημοσίευσηαπό mikemicha » Κυρ Μαρ 21, 2010 1:12 pm

Και κάπως έτσι, υποτάσσονται τα κράτη δυστυχώς...
«…τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…»
Άβαταρ μέλους
mikemicha
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 3087
Εγγραφή: Τετ Αύγ 12, 2009 2:00 pm
Τοποθεσία: Γιαννιτσά - Καβησός Έβρου
Λάστιχα: Yokohama G015
Διάσταση ελαστικών: 225/70/16
Suspension: MAD+.....
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Name: Μιχάλης

Re: Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ??

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Κυρ Μαρ 21, 2010 5:22 pm

και μετά σου λένε ένωση και π@π@ριες. Το παιχνίδι είναι στημένο από καιρό και όλοι το ξέρουν και η ανίσχυρη πολιτικά Ελλάδα την πάτησε . Έχει ακουστεί πολλές φορές από τα ΜΜΕ ότι όλο αυτό ήταν παιχνίδι των τραπεζών και ότι υπάρχουν πολλές άλλες χώρες σε χειρότερη κατάσταση απο την Ελλάδα . Απλά εμείς ήμασταν οι πρώτοι που παραδεχθήκαμε οτι υποβάλαμε πλασματικούς προϋπολογισμούς και για να παραμείνει το ευρώ ισχυρό νόμισμα το φόρτωσαν όλο στην πλάτη μας μιας και η οικονομία μας καλά κρατά και μας τα κάνουν όλα αυτά για παραδειγματισμό για να συμμαζευτούν και να πάρουν παρόμοια μέτρα και τα άλλα κράτη που βρίσκονται σε χειρότερη θέση από εμάς. Αν αυτό γινόταν στην Ιταλία την Ισπανία ή την Πορτογαλία με τα χρέη που έχουν αυτοί όντος θα χρεοκοπούσαν και αν ενα κράτος της ΕΕ χρεοκοπήσει είναι σαν να σπάει ένας κρίκος απο μία αλυσίδα και στην προκειμένη περίπτωση αφού είχαν δώσει και τα λεφτά για να σωθούν οι τραπεζούλες η ΕΕ θα ήταν :tsoukalas: τώρα.

Φυσικά όχι οτι δεν χρειαζόμασταν ένα συμμάζεμα . Αυτό το θέλαμε αλλα υπήρχαν πολύ εύκολοι τρόποι να γίνει και όχι με τον πανικό και τα βιαστικά μέτρα που πήραν .Λύσεις υπάρχουν αλλά ποιος έχει καθαρό μυαλό να σκεφτεί όταν σε πατάνε στον λαιμό είδη :evil:

Υ.Γ Ελπίζω μετά την κρατήσει των δύο μισθών που θα μου κάνει το Ελ. Δημόσιο το έτος 2010 να μην βγει κανένας πολίτης και μου πει ΕΓΩ σε πληρώνω γιατί τότε :violence-smack:
mikeGV
 

Re: Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ??

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Κυρ Μαρ 21, 2010 5:29 pm

mikeGV έγραψε: Υ.Γ Ελπίζω μετά την κρατήσει των δύο μισθών που θα μου κάνει το Ελ. Δημόσιο το έτος 2010 να μην βγει κανένας πολίτης και μου πει ΕΓΩ σε πληρώνω γιατί τότε :violence-smack:


Να είσαι σίγουρος ότι θα το μετανοιώσουν κάποιοι για την πιπίλα τους περί Δημοσίου-και μένα 2 μισθοί θα μου κοπούν στο σπίτι μου- γιατί και θα ..τους λείψουμε και θα το βρούν μπροστά τους :evil:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member
 
Δημοσιεύσεις: 32406
Εγγραφή: Τετ Απρ 23, 2008 4:17 pm
Τοποθεσία: Ο Θεός αγαπάει όσους ταξιδεύουν!!
Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
cb: Ναι
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Re: Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ??

Δημοσίευσηαπό kastorgr » Δευτ Μαρ 22, 2010 11:37 am

Τι να πω παιδια, ειναι ψιλα γραμματα για μενα τα πολιτικα παιχνιδια που παιζονται αυτο τον καιρο στην πλατη του Ελληνικου λαου...
Παντως μολις διαβασα μια διαφορετικη προσεγγιση του θεματος και θελω να την μοιραστω μαζι σας.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11324&Itemid=139
:think:


ΥΓ. Αν νομιζουν οι διαχειριστες οτι δεν ταιριαζει το link στο θεμα , ας σβησουν χωρις παρεξηγηση το post μου

Φιλικα
Θωμας
--------------------------------------------
Ζήσε την κάθε στιγμή
σαν να'ναι η πρώτη και η τελευταία σου!



---Θωμάς---
Άβαταρ μέλους
kastorgr
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member
 
Δημοσιεύσεις: 2182
Εγγραφή: Δευτ Μαρ 23, 2009 1:58 pm
Τοποθεσία: Φρανκφουρτη/Καστορια
Λάστιχα: Pirelli Cint. AS SF2
Διάσταση ελαστικών: 215/55/17
Suspension: -
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Name: Θωμάς

Re: Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ??

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Μαρ 22, 2010 11:49 am

Πολύ καλό το link σου :wink:
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 30502
Εγγραφή: Τρί Δεκ 23, 2008 2:33 pm
Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Re: Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ??

Δημοσίευσηαπό dpol » Δευτ Μαρ 22, 2010 12:45 pm

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση των στρατιωτικών και δεν απέχει από την πραγματικότητα κατά την άποψη μου, από την άλλη πλευρά η πολιτική εκδοχή της συνομωσίας των μεγάλων τραπεζών αλλά και ο στρουθοκαμηλισμός του «και πολλά αλλά κράτη έχουν έλλειμμα» είναι η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που μπορούσε να ακουστεί αυτές τις ημέρες.

Δυστυχώς δεν μάθαμε από τα λάθη μας και συνεχίζουμε να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι, σπάνια κάνουμε αυτοκριτική και μας αρέσει για όλα τα δεινά που μας βρίσκουν να αποποιούμαστε τις ευθύνες μας.

Κατασπαράξαμε τα χρήματα της ΕΕ που σημειωτέων ήταν του Γερμανού, Γάλλου και Άγγλου πολίτη, ξεπουλήσαμε την κρατική περιουσία αντί να τα βάλουμε με τα συνδικάτα, αφήσαμε τις ελληνικές τράπεζες να κάνουν οικονομική πολιτική, συνεχίσαμε να ξοδεύουμε περισσότερα απ’οσα κερδίζουμε, γίναμε θιασώτες εκδηλώσεων όπως Ολυμπιακοί αγώνες και Eurovision, πηδήξαμε ποιο ψηλά απ’οσο φτάνουμε και τώρα μας φταίει η Γκολτμαν Σακς και η ΕΚΤ, έχουμε τέτοια έπαρση σαν λαός που αντί να βγούμε στους δρόμους και να ζητήσουμε από όλους αυτούς που μας έκλεβαν τα τελευταία χρόνια να γυρίσουν τα κλεμμένα πίσω τα βάζουμε με τον Γερμανό πολίτη που δεν θέλει να πληρώσει για 15η φορά τον ψωροελληνα.

Από τοτε που μπήκαμε στην Ευρώπη έχουν εισρεύσει δισεκατομμύρια ευρώ με τέσσερα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και αναρίθμητα άλλα προγράμματα που με την σωστή διαχείριση θα είχαν μετατρέψει την ελλαδίτσα σε μια υγιείς και οικονομικά ανεξάρτητη χώρα, αντί αυτού όμως έγιναν αφορολόγητα κέρδη στις 10.000 off shore ελληνικών συμφερόντων.

Έχουμε πέσει τόσο χαμηλά που αντί να ξεσηκωθούμε ενάντια στους τυχοδιώκτες που μας κάνουν φτωχότερους μέρα με τη μέρα ρουφήξαμε την προπαγάνδα τους και ασχολούμαστε με τους Ευρωπαίους.

Ναι αγαπάμε την χώρα μας, τιμούμε τους προγονούς μας, διαφυλάσσουμε την κληρονομιά μας, χύσαμε το αίμα μας αμέτρητες φορές όταν άλλοι λαοί παραδόθηκαν άνευ όρων, φαίνετε όμως ότι η περηφάνια μας εξαντλείται σε αλαλαγμούς μπροστά σε δημοσιεύματα τύπου Σπιγκελ.
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 11464
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 18, 2008 11:36 pm
Τοποθεσία: Άγραφα
Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
cb: Ναι
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Re: Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ??

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Δευτ Μαρ 22, 2010 11:12 pm

dpol έγραψε:Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση των στρατιωτικών και δεν απέχει από την πραγματικότητα κατά την άποψη μου, από την άλλη πλευρά η πολιτική εκδοχή της συνομωσίας των μεγάλων τραπεζών αλλά και ο στρουθοκαμηλισμός του «και πολλά αλλά κράτη έχουν έλλειμμα» είναι η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που μπορούσε να ακουστεί αυτές τις ημέρες.

Δυστυχώς δεν μάθαμε από τα λάθη μας και συνεχίζουμε να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι, σπάνια κάνουμε αυτοκριτική και μας αρέσει για όλα τα δεινά που μας βρίσκουν να αποποιούμαστε τις ευθύνες μας.

Κατασπαράξαμε τα χρήματα της ΕΕ που σημειωτέων ήταν του Γερμανού, Γάλλου και Άγγλου πολίτη, ξεπουλήσαμε την κρατική περιουσία αντί να τα βάλουμε με τα συνδικάτα, αφήσαμε τις ελληνικές τράπεζες να κάνουν οικονομική πολιτική, συνεχίσαμε να ξοδεύουμε περισσότερα απ’οσα κερδίζουμε, γίναμε θιασώτες εκδηλώσεων όπως Ολυμπιακοί αγώνες και Eurovision, πηδήξαμε ποιο ψηλά απ’οσο φτάνουμε και τώρα μας φταίει η Γκολτμαν Σακς και η ΕΚΤ, έχουμε τέτοια έπαρση σαν λαός που αντί να βγούμε στους δρόμους και να ζητήσουμε από όλους αυτούς που μας έκλεβαν τα τελευταία χρόνια να γυρίσουν τα κλεμμένα πίσω τα βάζουμε με τον Γερμανό πολίτη που δεν θέλει να πληρώσει για 15η φορά τον ψωροελληνα.

Από τοτε που μπήκαμε στην Ευρώπη έχουν εισρεύσει δισεκατομμύρια ευρώ με τέσσερα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και αναρίθμητα άλλα προγράμματα που με την σωστή διαχείριση θα είχαν μετατρέψει την ελλαδίτσα σε μια υγιείς και οικονομικά ανεξάρτητη χώρα, αντί αυτού όμως έγιναν αφορολόγητα κέρδη στις 10.000 off shore ελληνικών συμφερόντων.

Έχουμε πέσει τόσο χαμηλά που αντί να ξεσηκωθούμε ενάντια στους τυχοδιώκτες που μας κάνουν φτωχότερους μέρα με τη μέρα ρουφήξαμε την προπαγάνδα τους και ασχολούμαστε με τους Ευρωπαίους.

Ναι αγαπάμε την χώρα μας, τιμούμε τους προγονούς μας, διαφυλάσσουμε την κληρονομιά μας, χύσαμε το αίμα μας αμέτρητες φορές όταν άλλοι λαοί παραδόθηκαν άνευ όρων, φαίνετε όμως ότι η περηφάνια μας εξαντλείται σε αλαλαγμούς μπροστά σε δημοσιεύματα τύπου Σπιγκελ.


+1000 :handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup:
mikeGV
 

Re: Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ??

Δημοσίευσηαπό ------ » Τρί Μαρ 23, 2010 6:23 pm

Στημενα ειναι ολα :!: :!: :!: :!: :!:
Θα φανε οσα μπορουν απο εμας(spread),και μετα αλλος εχει σειρα!!!!!!!! Και τοτε να τους δουμε τους σημερινους μαγκες-μαγκισσες. :shhh: :shhh: :shhh: :shhh: :shhh:
------
 

Re: Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ??

Δημοσίευσηαπό spider 68 » Τρί Μαρ 23, 2010 11:39 pm

:violin: :violin: :violin: :violin: :violin: :violin: :violin: :violin:
Δυστυχώς όλα αυτά που γίνονται και καλά για να σωθούμε είναι πάλι για να πλουτίσουν περισσότερο οι ίδιοι αλήτες που μας τα τρώνε τόσα χρόνια. Η Ρ Θ Ε Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΨΕΥΤΕΣ!!!! :liar: :liar:
Καλές εξορμήσεις με σεβασμό στην φύση.
Αν δεν έμαθες να με σέβεσαι καλύτερα να με φοβάσαι.
Άβαταρ μέλους
spider 68
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member
 
Δημοσιεύσεις: 624
Εγγραφή: Δευτ Σεπ 21, 2009 5:00 pm
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΑ
Λάστιχα: Goodyear EfficientGrip
Διάσταση ελαστικών: 225/65/17
Suspension: ΜΑΜΙΣΙΑ
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Aka: spider 68
Name: Γιάννης


Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες