ΜΗΠΩΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ?

Γενικές ερωτήσεις για τα αμάξια μας, που δεν είναι σχετικές με κάποια από τις αντίστοιχες ενότητες

ΜΗΠΩΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ?

Δημοσίευσηαπό nikosk » Δευτ Μαρ 08, 2010 10:46 pm

Καλησπέρα σε όλους. Είχα ποστάρει εδώ πριν λίγες μέρες περιμένοντας να πάρω στα χέρια μου το μεταχειρισμένο grand vitara 1,6. Ο πωλητής με διαβεβαίωσε ότι υπέβαλλε όλα τα δικαιολογητικά στα ΚΕΠ και η διαδικασία για την μεταβίβαση στο όνομά μου είναι στο δρόμο. Μάλιστα έχει εκδοθεί και μία "προσωρινή" άδεια για να το κυκλοφορώ, καθώς και βεβαίωση υποβολής όλων των δικαιολογητικών στο ΚΕΠ.
Θέλω τα φώτα σας. Να πάω να το πάρω και να στάξω τα λεφτά (δεν κρατιέμαι...) ή να περιμένω να πάρω την κανονική άδεια και μετά να τα ακουμπήσω? Υπάρχει περίπτωση να "κολλήσει" κάτι :?:
Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
nikosk
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: BF/AT
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: MP+6 - KYB Excel - G
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι

Re: ΜΗΠΩΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ?

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Μαρ 08, 2010 10:51 pm

Τι εννοείς "πωλητής"? Ιδιώτης?
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
cb: Ναι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό nikosk » Δευτ Μαρ 08, 2010 10:55 pm

panoshm έγραψε:Τι εννοείς "πωλητής"? Ιδιώτης?

Ναι ιδιώτης.
Άβαταρ μέλους
nikosk
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό char » Δευτ Μαρ 08, 2010 10:57 pm

Οι εποχές φίλε μου είναι, όπως ξέρεις, δύσκολες...
Καλύτερα να είσαι επιφυλακτικός! :hand:

Άλλωστε, πόσο θα καθυστερήσει; :wink:
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Δευτ Μαρ 08, 2010 10:58 pm

Εγώ στη θέση σου φίλε Νίκο , θα πλήρωνα το αυτοκίνητο όταν και μόνο όταν είχα στα χέρια μου την άδεια στο όνομά μου ! :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Μαρ 08, 2010 11:02 pm

Εγώ όταν πούλησα το παλιό μου, πήγα με τον αγοραστή σε ΚΕΠ και με την επίδειξη των 2 ταυτοτήτων μας, έγινε η μεταβίβαση. Εσύ δεν ήσουν μαζί του στο ΚΕΠ? μήπως του είχες δώσει εξουσιοδότηση? Υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υπεύθυνος για κάθε χρέος που βαρύνουν το αμάξι μέχρι την ημερομηνία μεταβίβασης σε εσένα, σου έχει δώσει? Ένας δικηγόρος θα μπορούσε να μας πει τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση

Πάντως το ΚΕΠ βγάζει φωτοτυπία την άδεια (όπου γράφει με κάποια σφραγίδα αν θυμάμαι ότι είναι προσωρινή) και την πρωτότυπη την κρατάει και την στέλνει Υπουργείο. Αν έχει βεβαιώσεις κατάθεσης και την προσωρινή άδεια, μπορείς να βγάλεις και ασφάλεια κανονικά για το GV για να το κυκλοφορήσεις :wink:
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Δευτ Μαρ 08, 2010 11:04 pm

Μετακινήθηκε από την ενότητα "καλώς ήρθατε ..." , στις ερωτήσεις ! :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό nikosk » Δευτ Μαρ 08, 2010 11:13 pm

panoshm έγραψε:Εγώ όταν πούλησα το παλιό μου, πήγα με τον αγοραστή σε ΚΕΠ και με την επίδειξη των 2 ταυτοτήτων μας, έγινε η μεταβίβαση. Εσύ δεν ήσουν μαζί του στο ΚΕΠ? μήπως του είχες δώσει εξουσιοδότηση? Υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υπεύθυνος για κάθε χρέος που βαρύνουν το αμάξι μέχρι την ημερομηνία μεταβίβασης σε εσένα, σου έχει δώσει? Ένας δικηγόρος θα μπορούσε να μας πει τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση

Πάντως το ΚΕΠ βγάζει φωτοτυπία την άδεια (όπου γράφει με κάποια σφραγίδα αν θυμάμαι ότι είναι προσωρινή) και την πρωτότυπη την κρατάει και την στέλνει Υπουργείο. Αν έχει βεβαιώσεις κατάθεσης και την προσωρινή άδεια, μπορείς να βγάλεις και ασφάλεια κανονικά για το GV για να το κυκλοφορήσεις :wink:

΄

Του έκανα εξουσιοδότηση και δεν ήμουν μαζί. Δεν πήρα υπεύθυνη δήλωση, γιατί δεν πλήρωσα προκαταβολή. Πληρώθηκαν μόνο τα τέλη μεταβίβασης και μάλιστα από τον πωλητή (συμφώνησα να τα δώσω όλα μαζί μετά).
Σίγουρα τα χαρτιά από το ΚΕΠ με καλύπτουν, αλλά δεν ξέρω μήπως συμβεί κάτι στην πορεία μέχρι την τελική έκδοση της άδειας.
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Αν υπάρχουν άλλες γνώμες, ευχαρίστως να τις ακούσω.
Άβαταρ μέλους
nikosk
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό haritak » Δευτ Μαρ 08, 2010 11:53 pm

Υπομονή!
Σε καταλαβαίνω, αλλά καλύτερα να χαρείς μία καλή συνδιαλλαγή.
Οπότε περίμενε να γίνει δικό σου και μετά όλα τα άλλα.
nGV 1.9 DDiS ESP TCS -- June 2009
King Spring + Kayaba / XMC front shield / LLumar
8.5lt/100km, 180.000 km
http://ych.gr
Άβαταρ μέλους
haritak
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Michellen Latitude c
Suspension: King Springs
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Τρί Μαρ 09, 2010 3:05 pm

Έτσι ακριβώς :wink:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό lefteris » Πέμ Μαρ 11, 2010 1:36 pm

nikosk έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Είχα ποστάρει εδώ πριν λίγες μέρες περιμένοντας να πάρω στα χέρια μου το μεταχειρισμένο grand vitara 1,6. Ο πωλητής με διαβεβαίωσε ότι υπέβαλλε όλα τα δικαιολογητικά στα ΚΕΠ και η διαδικασία για την μεταβίβαση στο όνομά μου είναι στο δρόμο. Μάλιστα έχει εκδοθεί και μία "προσωρινή" άδεια για να το κυκλοφορώ, καθώς και βεβαίωση υποβολής όλων των δικαιολογητικών στο ΚΕΠ.
Θέλω τα φώτα σας. Να πάω να το πάρω και να στάξω τα λεφτά (δεν κρατιέμαι...) ή να περιμένω να πάρω την κανονική άδεια και μετά να τα ακουμπήσω? Υπάρχει περίπτωση να "κολλήσει" κάτι :?:
Ευχαριστώ

Φίλε nikosk, καταρχήν καλορίζικο και καλολάσπωτο το νέο σου θηριάκι. Στις 24/12/2009 αγόρασα και εγώ ένα μεταχειρισμένο grand vitara 1.6. Στην περίπτωση μου, πήγαμε μαζί με τον πωλητή στο ΚΕΠ και κάναμε τη μεταβίβαση. Φεύγοντας από το ΚΕΠ, του έδωσα τα λεφτά, κράτησα τα χαρτιά του ΚΕΠ (δικαιολογητικά και προσωρινή άδεια), πήρα το αμάξι και έφυγα! Αυτό που κατάλαβα είναι ότι στο ΚΕΠ δεν κάνεις αίτηση για μεταβίβαση αλλά κάνεις τη μεταβίβαση και τυπικά το θέμα κλείνει με την έκδοση της νέας άδειας. Από τη στιγμή που υπογράφετε τα χαρτιά στο ΚΕΠ, το αυτοκίνητο σου ανήκει. Να κολλήσει η μεταβίβαση δεν υπάρχει κανένας λόγος, εκτός κι αν υπάρχει θέμα παρακράτησης κυριότητας,που και πάλι δεν θα μπορούσε εξαρχής να γίνει η κατάθεση των δικαιολογητικών, αν δεν γινόταν πρώτα η άρση της παρακράτησης. Άρα αν πηγαίνατε μαζί στο ΚΕΠ το αυτοκίνητο θα ήταν ήδη δικό σου. Το πρόβλημα είναι αν ο πωλητής έχει όντως καταθέσει τα δικαιολογητικά για τη μεταβίβαση. Αυτό που προτείνω είναι να μάθεις ποιος υπάλληλος έκανε τη μεταβίβαση (αναγράφεται στα δικαιολογητικά που έχει ο πωλητής) και να πάρεις τηλέφωνο στο συγκεκριμένο ΚΕΠ να τον ρωτήσεις αν με τον τρόπο αυτό έχει ολοκληρωθεί σωστά η μεταβίβαση. Νομίζω θα σου λύσει κάθε απορία. Να σε ενημερώσω επίσης ότι η κανονική άδεια του αυτοκινήτου μου εκδόθηκε στις 08/02/2010, δλδ ακριβώς 1μιση μήνα μετα!
lefteris
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό nikosk » Πέμ Μαρ 11, 2010 11:46 pm

lefteris έγραψε:Φίλε nikosk, καταρχήν καλορίζικο και καλολάσπωτο το νέο σου θηριάκι. Στις 24/12/2009 αγόρασα και εγώ ένα μεταχειρισμένο grand vitara 1.6. Στην περίπτωση μου, πήγαμε μαζί με τον πωλητή στο ΚΕΠ και κάναμε τη μεταβίβαση. Φεύγοντας από το ΚΕΠ, του έδωσα τα λεφτά, κράτησα τα χαρτιά του ΚΕΠ (δικαιολογητικά και προσωρινή άδεια), πήρα το αμάξι και έφυγα! Αυτό που κατάλαβα είναι ότι στο ΚΕΠ δεν κάνεις αίτηση για μεταβίβαση αλλά κάνεις τη μεταβίβαση και τυπικά το θέμα κλείνει με την έκδοση της νέας άδειας. Από τη στιγμή που υπογράφετε τα χαρτιά στο ΚΕΠ, το αυτοκίνητο σου ανήκει. Να κολλήσει η μεταβίβαση δεν υπάρχει κανένας λόγος, εκτός κι αν υπάρχει θέμα παρακράτησης κυριότητας,που και πάλι δεν θα μπορούσε εξαρχής να γίνει η κατάθεση των δικαιολογητικών, αν δεν γινόταν πρώτα η άρση της παρακράτησης. Άρα αν πηγαίνατε μαζί στο ΚΕΠ το αυτοκίνητο θα ήταν ήδη δικό σου. Το πρόβλημα είναι αν ο πωλητής έχει όντως καταθέσει τα δικαιολογητικά για τη μεταβίβαση. Αυτό που προτείνω είναι να μάθεις ποιος υπάλληλος έκανε τη μεταβίβαση (αναγράφεται στα δικαιολογητικά που έχει ο πωλητής) και να πάρεις τηλέφωνο στο συγκεκριμένο ΚΕΠ να τον ρωτήσεις αν με τον τρόπο αυτό έχει ολοκληρωθεί σωστά η μεταβίβαση. Νομίζω θα σου λύσει κάθε απορία. Να σε ενημερώσω επίσης ότι η κανονική άδεια του αυτοκινήτου μου εκδόθηκε στις 08/02/2010, δλδ ακριβώς 1μιση μήνα μετα!

Ευχαριστώ Λευτέρη για την απάντηση και τις ευχές. Θεωρώ κι εγώ και συμφωνώ μαζί σου, ότι το θέμα μεταβίβαση "κλείνει" κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών στο ΚΕΠ, τη στιγμή που το ΚΕΠ ελέγχει την πληρότητα και την ορθότητα αυτών των δικαιολογητικών. Π.χ. περασμένο ΚΤΕΟ, πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας κλπ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα δεχόταν πιστεύω, τα δικαιολογητικά. Η βεβαίωση υποβολής δικαιολογητικών υπάρχει πράγματι και από ότι ξέρω δεν υπήρχε παρακράτηση κυριότητας του αυτ/του.
Μέχρι τώρα άκουσα και τις γνώμες των άλλων παιδιών και δεν πήρα το αυτοκίνητο. Περιμένω...
Όμως, όπως μου λες, θα αργήσει αρκετά και θα σκεφτώ την πρότασή σου. Να' σαι καλά. Όμως αν κάτι δεν πήγαινε καλά, πιστεύω ότι δεν θα υπήρχε η βεβαίωση υποβολής των δικαιολογητικών. Με έβαλες στην πρίζα τώρα :?
Μου φαίνεται θα πάω να το πάρω για να αρχίσω να σας βομβαρδίζω με πιο ουσιώδη ερωτήματα :D
Άβαταρ μέλους
nikosk
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό panoshm » Πέμ Μαρ 11, 2010 11:47 pm

ανα γειά σου :wink:

που μένει ο τύπος ξέρεις όμως? για καλό και για κακό..... :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
panoshm

Δημοσίευσηαπό nikosk » Πέμ Μαρ 11, 2010 11:54 pm

panoshm έγραψε:ανα γειά σου :wink:

που μένει ο τύπος ξέρεις όμως? για καλό και για κακό..... :mrgreen:

Ξέρω παιδιά. Έχω τα στοιχεία του. Φαίνεται εντάξει ο άνθρωπος.
Πιο πολύ έθεσα θέμα γραφειοκρατικό/διοικητικό, παρά εμπιστοσύνης προς τον άνθρωπο.
Περισσότερες αμφιβολίες έχω για το αυτοκίνητο (που λέει ο λόγος :mrgreen: ), γιατί όταν άγοράζεις μεταχειρισμένο είναι σαν λαχείο. Εδώ το δικό σου αμάξι έχεις και δεν ξέρεις αν σου βγάλει πρόβλημα αύριο :o
Ελπίζω να σας ρωτάω για βελτιώσεις και όχι για προβλήματα :(
Άβαταρ μέλους
nikosk
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Παρ Μαρ 12, 2010 12:11 am

Πάρτο από την θετική του άποψη και όλα στο αμάξι θα δουλεύουν άψογα :!:
Αρκεί βέβαια να έχεις κάνει και εσύ τους ελέγχους που πρέπει :wink:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Επόμενο

Επιστροφή στο Ερωτήσεις

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες