αλλαγή ανάρτησης;;

αλλαγή ανάρτησης;;

Δημοσίευσηαπό gong » Δευτ Φεβ 22, 2010 11:48 am

Καλημέρα,

έχω ένα μεταχειρισμένο GV '99 1.6. Έχω κάνει μόλις 1000km και έχω παρατηρήσει πως όταν έχω 2 άτομα πίσω (χωρίς να είμαι φορτωμένος στο πορτ μπαγκαζ) και πέφτω σε λακούβες (όχι πολύ μεγάλες) ακούγεται ένας ήχος που φαντάζομαι ακουμπάει το λάστιχο στο φτερό.
Πρέπει να είναι θέμα αναρτήσεων. το GV έχει 113.000km.

Τι αναρτήσεις θα προτείνατε για αλλαγή; Θέλω κάτι οικονομικό. Πάω χώμα όποτε μπορώ, αλλά όχι φανατικά. Ξέρει κανείς να μου πεί πού να πάω στη Θεσσαλονίκη; Και πόσο περίπου στοιχίζει η αλλαγή (τα εργατικά);

Και τέλος (δεν ξέρω αν λέω βλακεία) πρέπει να αλλάξουμε και τις 4 αναρτήσεις; Ή μπορούμε μόνο πίσω ή μόνο μπρος;

ευχαριστώ
GV μοντέλο 12/1999 3D 1600cc
gong
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Pirelli Scorpion ATR
cb: Όχι

Re: αλλαγή ανάρτησης;;

Δημοσίευσηαπό xiskos » Δευτ Φεβ 22, 2010 12:29 pm

Φιλε gong εαν ζητας κατι οικονομικό τότε κοιτα την αναρτηση της Monroe την 4x4 adventure....εμένα μου βγηκε γυρω στα 260 ευρω και τα τεσσερα...Επισης μου ειχαν προτεινει και τα Kayaba με τιμη γυρω στα 270.....Οικονομικες και δοκιμασμενες λυσεις....Όσον αναφορα αυτο που ρωτησες όντως μπορεις να αλλαξεις μονο τα πίσω ή ακομα και μόνο το ένα αμορτισερ.....Όμως δεν θα στο συνιστουσα δεδομενου των χιλιομετρων που εχει το αυτοκινητο και του οτι το αγορασες μεταχειρισμενο εαν δεν ξερεις τι χρηση του εκανε ο προηγουμενος....Επίσης πιθανον να χαλασεις την ισορροπια του αυτοκινητου ή ακομα και το ζυγισμα μάλλον.....
OFF ROAD ΗΡΑΚΛΕΙΟ

«Άριστα διοικείται η Πολιτεία στην οποία τιμούνται οι ενάρετοι άνθρωποι ενώ οι κακοί παραμερίζονται»....Σόλων
Άβαταρ μέλους
xiskos
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: GEOLANDAR A/T-S GO12
Suspension: MONROE 4X4 ADVENTURE
Name: ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό dpol » Δευτ Φεβ 22, 2010 1:33 pm

Ο ηχος που ακους μπορεί να εχει δυο αιτίες, να εχουν λιωσει τελείως τα αμοπρτισερ και να κοπανάνε ή να εχουν πεσει πολυ τα ελατηρια και να συμπιέζονται τερμα τα αμορτισερ, για να βρισκουν οι τροχοί εαν ειναι στην μαμα διάσταση ειναι λιγο δυσκολο εκτος και εαν υπάρχει και αλλο προβλημα.

Στην πρωτη περιπτωση θα ειχες το φαινόμενο καγκουρό, το αμαξι δηλαδή μετα απο λακουβα-σαμαρι θα ειχε ταλαντώσεις αφου τα αμορτισερ δεν μπορουν να αποσβέσουν τις κινήσεις των ελατηρίων.

Με τα χιλιομετρα που εχει το αμαξι εάν είναι αληθινα είναι λιγο δυσκολο να εχουν πεσει τοσο πολύ τα ελατηρια εκτος και εάν ο πρηγούμενος ιδιοκτήτης φορτωνε πολύ το αμάξι ή ρυμουλκούσε βαρύ τρέιλερ.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι ένα καλο έλεγχο στην ανάρτηση.
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
cb: Ναι
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό gong » Δευτ Φεβ 22, 2010 2:11 pm

dpol έγραψε:Με τα χιλιομετρα που εχει το αμαξι εάν είναι αληθινα είναι λιγο δυσκολο να εχουν πεσει τοσο πολύ τα ελατηρια εκτος και εάν ο πρηγούμενος ιδιοκτήτης φορτωνε πολύ το αμάξι ή ρυμουλκούσε βαρύ τρέιλερ.

Μπα ο προηγούμενος απ' όσο έχω καταλάβει τσίλικο το είχε. Ούτε κοτσαδόρο, ούτε εμφανή σημάδια ταλαιπωρίας. Και σε έναν μηχανικό (εμπιστοσύνης) που το πήγα το ίδιο μου είπε.

dpol έγραψε:Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι ένα καλο έλεγχο στην ανάρτηση.

Για Θεσσαλονίκη κανείς έχει να προτείνει κάποιον;
gong
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό Mr. DT10 » Παρ Μαρ 05, 2010 12:10 am

Φιλος ο οποιος ειναι πολυ μπασμενος σε μηχανικα θεματα των Σουζουκι, αφου ειχε δοκιμασει τα παντα σε θεματα αναρτησεων στο GV μου εχει αναφερει οτι εχει καταληξει στη δικη του συνταγη η οποια ειναι τα μαμα αμορτισερ και ελατηρια calmini με προσθηκες δινοντας 2-2.5 ιντζες υψος και οδικη συμπεριφορα σαν τρενο, αποσβαινοντας τους κραδασμους τοσο εντος οσο και εκτος δρομου. Η θεωρια του βασιζεται στο οτι το μαμα αμορτισερ δεν χρειαζεται να αλλαχθει αλλα να ψηλωσει το εμβολο του ωστε να μεγαλωσουν οι διαδρομες του με την βοηθεια μεγαλυτερων ελατηριων, φανταζομαι καποια πατεντα θα πρεπει να εχει κανει στα ελατηρια της calmini αφου τοποθετει και προσθηκες στα ελατηρια. Χονδρικα αυτα μου εχει πει, και ετσι φαινοταν και απο το οχημα του που το ειχα δει, και πραγματι η οδικη συμπεριφορα του οχηματος ηταν αλλαγμενη δραματικα προς το καλυτερο οταν το οδηγησα.

Μπορει να ισχυει μια τετοια πατεντα? Δηλαδη να δινεται λυση μονο με αλλαγη ελατηριων και προσθηκες?
Mr. DT10
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Name: HS

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Παρ Μαρ 05, 2010 2:15 am

Mr. DT10 έγραψε:Φιλος ο οποιος ειναι πολυ μπασμενος σε μηχανικα θεματα των Σουζουκι, αφου ειχε δοκιμασει τα παντα σε θεματα αναρτησεων στο GV μου εχει αναφερει οτι εχει καταληξει στη δικη του συνταγη η οποια ειναι τα μαμα αμορτισερ και ελατηρια calmini με προσθηκες δινοντας 2-2.5 ιντζες υψος και οδικη συμπεριφορα σαν τρενο, αποσβαινοντας τους κραδασμους τοσο εντος οσο και εκτος δρομου. Η θεωρια του βασιζεται στο οτι το μαμα αμορτισερ δεν χρειαζεται να αλλαχθει αλλα να ψηλωσει το εμβολο του ωστε να μεγαλωσουν οι διαδρομες του με την βοηθεια μεγαλυτερων ελατηριων, φανταζομαι καποια πατεντα θα πρεπει να εχει κανει στα ελατηρια της calmini αφου τοποθετει και προσθηκες στα ελατηρια. Χονδρικα αυτα μου εχει πει, και ετσι φαινοταν και απο το οχημα του που το ειχα δει, και πραγματι η οδικη συμπεριφορα του οχηματος ηταν αλλαγμενη δραματικα προς το καλυτερο οταν το οδηγησα.

Μπορει να ισχυει μια τετοια πατεντα? Δηλαδη να δινεται λυση μονο με αλλαγη ελατηριων και προσθηκες?

Την ανάρτηση ο κάθε οδηγός την αισθάνεται διαφορετικά . Άλλος την θέλει έτσι άλλος την θέλει αλλιώς . Όσο αφορά την ανάρτηση του φίλου σου δεν μας είπες το εξής : εκτός τα ελατήρια φοράει και τα ψαλίδια της calmini ? αν ναι καλός αν όχι θα ήθελα να το δω πολύ αυτό το αυτοκίνητο. 2.5 ιντσες χωρίς ψαλίδια που βρίσκονται οι τροχοί του ? τα διαφορικά αν σηκώθηκαν τόσο δεν έχει πρόβλημα με τα ιμιαξόνια ? με τα πίσω μπράτσα τι έκανε ? με την πανάρ επίσης? όσο αφορά τα αμορτισέρ με ένα αποστάτη μακραίνει , το θέμα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο μεγαλώνει το μήκος του αλλά όχι και η διαδρομή του . Ακόμα 2.5 ιντσες δίνει η calmini χωρίς αποστάτες εκείνος έβαλε και αποστάτες στα ελατήρια . ( κάπως περίεργα μου ακούγονται όλα αυτά )
mikeGV

Δημοσίευσηαπό gong » Παρ Μαρ 05, 2010 12:23 pm

Τα ψαλίδια τι ρόλο βαράνε; Πως επηρεάζουν την off/on read οδήγηση;

Αυτό πάντως με το 2.5cm ψήλωμα με αγχώνει λίγο. Εδώ τώρα στις στροφές και το νιώθω λίγο κουβά και γέρνει. Αν είναι λίγο πιο ψηλό τι γίνεται;
gong
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Παρ Μαρ 05, 2010 4:34 pm

gong έγραψε:Τα ψαλίδια τι ρόλο βαράνε; Πως επηρεάζουν την off/on read οδήγηση;

Αυτό πάντως με το 2.5cm ψήλωμα με αγχώνει λίγο. Εδώ τώρα στις στροφές και το νιώθω λίγο κουβά και γέρνει. Αν είναι λίγο πιο ψηλό τι γίνεται;

Καταρχήν δεν είναι 2.5 cm αλλά 2.5 ιντσες που σημαίνει 2.5 χ 2.54 ( που είναι αναλογία της ιντσας σε cm ) = 6,35 cm . Οπότε μιλάμε για 6 πόντους και όχι για 2.5.

Φαντάσου λοιπόν όταν σηκώνεται το αμάξωμα τα ψαλίδια κλείνουν προς το σασί με αποτέλεσμα να μικραίνει το μετατρόχιο και οι τροχοί να σχηματίζουν ένα ( \ / ) όπου αυτό διορθώνεται μόνο με μακρύτερα ψαλίδια για να έρθουν πάλι σε ευθεία οι τροχοί . Επίσης για να κρατήσει το όχημα την ευστάθεια του χρειάζεσαι και μια πιο σκληρή ανάρτηση καθώς και αποστάτες στους τροχούς έτσι ώστε να αυξηθεί και το μετατρόχιο .
Τελευταία επεξεργασία από mikeGV και Παρ Μαρ 05, 2010 10:53 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
mikeGV

Δημοσίευσηαπό char » Παρ Μαρ 05, 2010 9:09 pm

Το θέμα καθαρίστηκε και παραδίδεται προς χρήση! :)

Παρακαλώ να επικεντρωθούμε στο θέμα του φίλου gong!
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
Εργάτης: Όχι
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό taxidriver06 » Σάβ Μαρ 06, 2010 1:03 am

Φίλε gong,μακριά από calmini,είναι κορυφαία ανάρτηση αλλά δέν κάνει για τη χρήση που κάνουμε στα αυτοκίνητά μας,είναι μόνο για extreme καταστάσεις.Αυτήν είχα αλλά άλλαξα μόνο τα ελατήρια(τα έχω ποστάρει πρός πώληση αν θές να τα δείς)μέ πιό μαλακά.Θα σου πρότεινα ελατήρια φτιαχτά από τον Μυρωνίδη,τα έχω μόνο δύο μήνες,αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος απο τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.Για αμορτισέρ υπάρχουν δύο επιλογές,πάντα κατά τη γνώμη μου,α)ΟΜΕ και β)φτιαχτά από Κρήτη BI MORS.Πάρε και άλλες γνώμες και η επιλογή δική σου.
ΓΙΩΡΓΟΣ-GV 1.6-CALMINI 2,5"-205/80/16
Τα πάντα γίνονται αδύνατα,όταν πιστέψουμε πως δεν μπορούμε να τα πράξουμε.(ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)
Άβαταρ μέλους
taxidriver06
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: 215/75/15,225/70/15
Suspension: Calmini
Name: ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Σάβ Μαρ 06, 2010 11:09 am

taxidriver06 έγραψε:Φίλε gong,μακριά από calmini,είναι κορυφαία ανάρτηση αλλά δέν κάνει για τη χρήση που κάνουμε στα αυτοκίνητά μας,είναι μόνο για extreme καταστάσεις.Αυτήν είχα αλλά άλλαξα μόνο τα ελατήρια(τα έχω ποστάρει πρός πώληση αν θές να τα δείς)μέ πιό μαλακά.Θα σου πρότεινα ελατήρια φτιαχτά από τον Μυρωνίδη,τα έχω μόνο δύο μήνες,αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος απο τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.Για αμορτισέρ υπάρχουν δύο επιλογές,πάντα κατά τη γνώμη μου,α)ΟΜΕ και β)φτιαχτά από Κρήτη BI MORS.Πάρε και άλλες γνώμες και η επιλογή δική σου.

+ 10000 :handgestures-thumbup:
mikeGV

Επιστροφή στο Αναρτήσεις/Λάστιχα

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες