ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

Δημοσίευσηαπό SARV6 » Δευτ Φεβ 15, 2010 8:02 pm

Σημερα πηγα στον υμητο με την κορη μου για τα κουλουμα κ το πεταγμα του χαρταετου [καλη σαρακοστη σε ολους] συγκεκριμενα μετα απο μια βολτα στο βουνο φτασαμε κοντα στο νεκροταφειο παπαγου που εχει απλωμα για να χαρουμε το πεταγμα ΑΥΤΟ που ειδα κ με αφησε αναυδο πολλους χαρταετους σπασμενους κ παρατημενους εκει με τα σχοινια τους πανω σε δενδρα σε συρματα της ΔΕΗ οπου κ να κοιτουσες παντου πολυχρωμοι χαρταετοι παρατημενοι ΟΥΤΕ εναν δεν ειδα να εχει μαζεψει τον σπασμενο αετο του κ το θεαμα ηταν αποκρουστικο αναμεσα σε μικρα δενδρακια προσφατα φυτεμενα δεκαδες αετοι μαλιστα σε παρατηρηση μου σε καποιον που ειδα οτι τον παρατησε μονο που δεν με εβρισε .Καλο το εθιμο δεν λεω αλλα ολοι μπορουμε να το κανουμε καπου με ασφαλεια κ μακρια απο καλωδια ακομη κ δενδρα που στα δενδρα δεν θα ανεβει κανεις να τον κατεβασει αφου δεν μπαινει καν στον κοπο να τον μαζεψει απ το εδαφος Θα ηθελα να ηξερα που ειναι ολοι αυτοι που φωναζαν για τις φωτιες στην περιοχη ......οι δηθεν οικολογοι που ξερουν να φωναζουν μονο οταν ειναι τα καναλια μπροστα γιατι ειμαι σιγουρος οτι πολλοι παρατημενοι χαρταετοι ηταν απ αυτους.
SARV6

Re: ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

Δημοσίευσηαπό mikemicha » Δευτ Φεβ 15, 2010 8:17 pm

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αγαπητέ φίλε. Το φαινόμενο είναι γενικό, πρόκειται περί αλητείας, κανένας σεβασμός για το περιβάλλον και για τους γύρω που ήρθαν και αυτοί να απολαύσουν τη φύση και τα έθιμα του τόπους μας τέτοια ημέρα. Κάτι παρόμοιο βιώσαμε και εμείς σήμερα και όπως προανέφερες, αν τους κάνεις παρατήρηση, σου κατεβάζουν όλα τα Ευαγγέλια και τους Απόστολους μαζί.
«…τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…»
Άβαταρ μέλους
mikemicha
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Yokohama G015
Διάσταση ελαστικών: 225/70/16
Suspension: MAD+.....
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Name: Μιχάλης

Δημοσίευσηαπό panoshm » Τρί Φεβ 16, 2010 12:01 am

Την εποχή που πέταγα εγώ χαρταετό, τον έφτιαχνα μόνος μου... Ο πατέρας μου ούτε κατά διάνοια δεν επρόκειτο να μου πάρει άλλον αγοραστό... Έτσι, αν κοβόταν η καλούμπα, όσο μακρυά και έπεφτε ο αετός, έκανα τα πάντα για να τον μαζέψω.. για να τον έχω και του χρόνου... Μήπως είναι και αυτός ένας ακόμη παράγοντας των παρατημένων χαρταετών? Η "καλοσύνη" των σημερινών μπαμπάδων?
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό daemonhook » Τρί Φεβ 16, 2010 12:51 am

panoshm έγραψε:Την εποχή που πέταγα εγώ χαρταετό, τον έφτιαχνα μόνος μου... Ο πατέρας μου ούτε κατά διάνοια δεν επρόκειτο να μου πάρει άλλον αγοραστό... Έτσι, αν κοβόταν η καλούμπα, όσο μακρυά και έπεφτε ο αετός, έκανα τα πάντα για να τον μαζέψω.. για να τον έχω και του χρόνου... Μήπως είναι και αυτός ένας ακόμη παράγοντας των παρατημένων χαρταετών? Η "καλοσύνη" των σημερινών μπαμπάδων?

Τα ειπες ολα Πανο... :clap: :clap: :clap:
Ξυλα απο το κοντινοτερο ξυλουργειο,κολλες απο το ψιλικατζιδικο της γειτονιας,εφημεριδες στην ουρα,κοντρες με την παρεα...
Να χτυπας τα κουδουνια αγνωστων να σου ανοιξουν να μπεις να παρεις τον αετο απο την αυλη η τον ακαλυπτο στην καλυτερη...
NGV '07 2.0 5D
Άβαταρ μέλους
daemonhook
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Yokohama Geolandar
Suspension: MAD Springs
cb: Ναι
Name: Γιωργος

Δημοσίευσηαπό MAVERICK » Τρί Φεβ 16, 2010 12:05 pm

Γίδια με όλη την σημασία της λέξης. :evil:
Τώρα θα μου πείτε τι φταίνε τα καημένα τα γίδια ε?Ε μα ... :evil: :evil:
Και εμείς εχθές είχαμε 2 χαρταετούς απώλεια αλλά δεν τους αφήσαμε στην τύχη τους.Μαζεύτηκαν και πήγαν στον κάδο :wink:

Όσο για τα παλιά χρόνια :think:
Φτιάχναμε,φτιάχναμε και ξαναφτιάχναμε πιτσιρικάδες με την παρέα μας και τους πουλόυσαμε για το χαρτζιλίκη σε όσα παιδιά δεν ήξεραν.Στρογγυλοί,σχήμα αχλάδι,ρόμβο...άλλες εποχές.Και ποτέ δεν έμενε κρεμασμένος πουθενά πλήν ελάχιστον εξαιρέσεων σε τίποτα καλώδια.Δεν μας έπερνε να μείνει η να ταξιδέψει,έπρεπε να έχουμε και για την επόμενη χρονιά :whistle:
Τώρα...τρείς στον παρά από τα παιχνιδάδικα :wink:

Α και κάτι άλλο...θυμάμαι όταν ο ουρανός άλλαζε χρώμα από τους αμέτρητους χαρταετούς που πέταγαν οι πιτσιρικάδες της ηλικίας μου,πανικός!Εχθές δεν το πίστευα αυτό που έβλεπα...ένας στον ουρανό μέχρι εκεί που έβλεπε το μάτι μου και ο δικός μας δυο :(
Από τα ομορφότερα έθιμα που έχουμε...μην το στερήτε στα παιδιά σας,πρέπει να πάει και στις επόμενες γενεαίς :wink:
MAVERICK

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Τρί Φεβ 16, 2010 4:00 pm

Ρε Σπύρο που να δεις χαρταετούς να πετάνε. Καταρχήν είναι πλαστικούρα ψεύτικη και με τέτοιο αέρα που είχε χθες σπάγανε για πλάκα όλοι . Όσο για τα σκουπίδια τι να πει κανείς ......... Όσο περνάνε τα χρόνια ξεφτίζουν τα πάντα ήθη, έθιμα, άνθρωποι, αξίες, ιδανικά , και αν κάποιος ξεχωρίζει ή απομονώνεται ή πετάγονται γύρο του ανθρωπόμορφα γίδια για να τον βάλουν στον σωστό δρόμο.
mikeGV

Δημοσίευσηαπό ------ » Τρί Φεβ 16, 2010 6:34 pm

Σαραντο πριν λιγο καιρο που εμενα Ηλιουπολη τερμα στο βουνο ειχα διπλα μου και τους πυλωνες της ΔΕΗ,εκει να δεις τη γινοταν καθε Κ.Δευτερα :!: Ο Χαμος :!: Σημερα που ημουν στο σπιτι,οι πυλωνες υψηλης τασης της ΔΕΗ γεματοι χαρταετους.Που πανε και τους πετανε οι ανεγκεφαλοι :?: Δεν βλεπουν τα καλωδια :?: Το τι γινετε στο βουνο βεβαια,δεν περιγραφεται.Σκουπιδια,πεσμενοι χαρταετοι,αποφαγια,και οτι αλλο θελει ο νους σου :!: Δεν προκειται να γινουμαι ανθρωποι :!:
------

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 28 επισκέπτες