ΑΝΑΡΤΗΣΗ HOT BITS

ΑΝΑΡΤΗΣΗ HOT BITS

Δημοσίευσηαπό perroloco » Πέμ Φεβ 04, 2010 11:47 am

Επιτέλους εγκρίθηκε μια αποζημίωση από την ασφάλεια και έχω την δυνατότητα αλλαγής της ανάρτησης.
Πάνω που χάζευα το σετ ΟΜΕ στο xtreme4x4.gr βλέπω διαθέσιμο και πακέτο ανάρτησης Hot Bits. Είναι σημαντικά ακριβότερα, αλλά όπως είπα έπεσαν $$$ από τον ουρανό, οπότε στη συγκεκριμένη το κόστος δεν είναι θέμα.
Τα Hot Bits δίνουν το ίσιο σηκωμα (3cm) και επιπλέον: είναι ρυθμιζόμενα + επισκευάσιμα (και έχουν εξωτερικό κάνιστρο)

Τα έχει δοκιμάσει κανείς; Τα ελατήρια του πακέτου έχουν το ίδιο θέμα με τη μαλακότητα των ΟΜΕ; Ποιό πακέτο θα προτείνατε από τα δύο(ΟΜΕ- HB)?

Αν και έχω διαβάσει τα καλύτερα για τα Κρητικά αμορτισέρ, θεωρώ ότι η διαδικασία απόκτησης είναι λίγο πολύπλοκη.
Άβαταρ μέλους
perroloco
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: 694 ΑΤ
Suspension: OME
cb: Ναι
Name: Θάνος

Re: ΑΝΑΡΤΗΣΗ HOT BITS

Δημοσίευσηαπό dpol » Πέμ Φεβ 04, 2010 3:22 pm

Θανάση σου εφτιαξα καινούργιο θεμα ωστε να συζυτηθεί ξεχωριστα μιας και το θεμα που ειχες υποβάλει την ερωτησή σου ειναι του φιλου manoslesvos. :wink:
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό perroloco » Πέμ Φεβ 04, 2010 3:49 pm

ok Δημήτρη, το έκανα για οικονομία χώρου, επιλέγοντας το παλιότερο+ σχετικότερο θέμα αφού νόμισα ότι είχε εξαντληθεί.

Στο θέμα της ανάρτησης πιστεύω ότι ο όρος "επισκευάσιμο" είναι για εφε, μιας και προϋποθέτει ότι το αυτοκίνητο θα μείνει σε τάκο για σημαντικό διάστημα. Και τα συνεργεία εδώ δεν τρελαίνονται με την ιδέα να στοκάρουν αυτοκίνητα.

Επίσης, αν και στο xtreme4x4 γράφει ότι είναι για GV εώς 2005, ο κατασκευαστής στη λίστα δεν περιλαμβάνει το συγκεκριμένο μοντέλο (Vitara 1,6 2D- Vitara 1,6 4D- Vitara 2.0 2D) :think: :think: :think:
Άβαταρ μέλους
perroloco
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Πέμ Φεβ 04, 2010 5:50 pm

Θάνο καλησπέρα . Δεν έχω ακούσει κάποιον να έχει φορέσει τα hot bits . Τώρα μάλλον λόγο τιμής γιατί δεν έχω ακούσει κάτι κακό ή αρνητικό για αυτά. Το μόνο που ακούς είναι πανάκριβα. Τώρα αν είναι επισκευάσημα , ρυθμίζεις την σκληρότητα , σου δίνουν το ύψος που θες , και το σημαντικότερο όλων έχεις τα λεφτά γιατί δεν το κάνεις . 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
mikeGV

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Σάβ Φεβ 06, 2010 9:10 pm

προσοχή γιατί για να επισκευάστούν πρέπει να πάνε πάλι έξω...κοινώς Αμερική.... :roll: με πολλά έξοδα μεταφορικής....το ότι είναι γερά είναι και πολύ αξιόπιστα!τα έχω δει σε jimny για trial αγώνες με calmini ελατηρια.τα είχα στο στόχαστρο αλλά μόλις ανακάλυψα τα bi mors τα άφησα. :wink:
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό perroloco » Κυρ Φεβ 07, 2010 12:56 am

Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες.

Ο εδώ αντιπρόσωπος που βρίσκεται στην Κόρινθο, στο site δηλώνει ότι είναι και ο μοναδικός επισκευαστής με στοκ ανταλλακτικών και ειδικών εργαλείων. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του με ενημέρωσε ότι δεν εισάγει HotBits για 4χ4 παρά μόνο για αυτοκίνητο "δρόμου". Τώρα αν του εμφανιστώ με χαλασμένο αμορτισέρ παρα-εισαγωγής, δεν ξέρω τι αντιμετώπιση θα έχω...

Πάντως διάβασα στο scooby.gr μερικά αρνητικά σχόλια όσον αφορά το ψήλωμα σε forester, ότι δηλ. δεν δίνει 3cm... Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό έχει εφαρμογή σε GV. Πλέον είναι θέμα να πάω στο Ταύρο και να δω τι γίνεται.
Επίσης περιμένω email από τον κατασκευαστή για το θέμα ψήλωματος.
Btw το εργοστάσιο είναι στη Μαλαισία.
Άβαταρ μέλους
perroloco
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Κυρ Φεβ 07, 2010 10:52 am

Θάνο γιατί μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία . Βάλε mud ελατήρια με oldman emu αμορτισερ να τελειώνεις . Μια χαρά θα τα ευχαριστηθείς και τα χρήματα που θα σου μείνουν βάλε ένα μπλοκέ πίσω αν σου φτάνουν 750 ευρώ έχουν . Eπίσης χρειάζεσαι και ποδιές και πλήμνες μην σκορπάς άδικα τα χρήματα σου . Και να σου χαλάσει ένα αμορτισερ που λέει ο λόγος το πετάς και βάζεις άλλο. Προσωπικά δεν έχω ακούσει εδώ στο site να αναφέρει κάποιος ότι του χάλασε αμορτισέρ της oldman emu :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
mikeGV

Δημοσίευσηαπό vitaroulas » Κυρ Φεβ 07, 2010 11:03 am

Κι εγω ετσι θα σου ελεγα
Δοκιμασμενα πραγματα
vitaroulas

Λάστιχα: Univergoma Hamada
Suspension: Mad,Kyb,αποστάτες
Aka: damino
Name: Δαμιανός

Δημοσίευσηαπό dj aris » Κυρ Φεβ 07, 2010 9:24 pm

φιλε για εμενα μην βαλεις old man emu γιατι παρουσιαζουν εναν θοριβο απο ενα αμορτισερ.καλητερα βαλε bi-mors που επισκεβαζοντε κιολας με mad ελατηρια.και με την ασφαλεια φιλε πως το εκανες και σου αλλαζουν αναρτηση?αν ειναι στειλε μου πμ να μου πεις η διμοσιευσετο
GV 1600 3D 2005
Άβαταρ μέλους
dj aris
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: A/T&mud
Suspension: + 10 homemade
Name: αρης

Δημοσίευσηαπό perroloco » Δευτ Φεβ 08, 2010 1:32 am

Δεν μου αλλάζουν ανάρτηση. Πριν 2-3 χρόνια έπεσα θύμα καραμπόλας που μου έκανε 4000 ζημιά, τροχαίες, δικαστήρια κλπ ευτυχώς χωρίς κανένα τραυματισμό, και προχθές έμαθα από την ασφαλιστική μου ότι εγκρίθηκε αποζημίωση περίπου 3000. (-1000 λόγω συνυπαιτιότητας :evil: ). Μένει να εκταμιευθεί το πόσόν, μου είπαν κανα δίμηνο. Όταν είναι να τα πάρουν όμως, δεν έχει τέτοιες καθυστερήσεις... Αυτά, μείον κάποιες υποχρεώσεις, μπορώ να διαθέσω. Ουσιαστικά εγώ τα πληρώνω αλλά μου φαίνεται σαν δώρο επειδή τα είχα ξεγράψει τα λεφτά.

Άρη, διάβασα το τοπικ για τους θορύβους από τα ΟΜΕ σε 2 διαφορετικά αυτοκίνητα (+1 δικό σου???) και ομολογώ πως αυτό με έχει βάλει σε σκέψεις. Από την άλλη είναι πολλοί οι κάτοχοι ΟΜΕ που δηλώνουν τα καλύτερα. :think: Πάντως τα ΟΜΕ αποτελούν την λογικότερη λύση καθώς επιτρέπουν οικονομικά και μια 5άδα mud, λόγος για τον οποίο μπαίνει η ψηλότερη ανάρτηση (άσχετα που μέχρι να μπουν τα λεφτά δεν θα έχει λάσπη)

Η λύση από την Κρήτη με είχε απασχολήσει στο παρελθόν, όμως απορώ πως αφού έχουν φτιάξει τόσα αμορτισέρ για GV, γιατί χρειάζονται να τα "χτίσουν" κάθε φορά σε συγκεκριμένα ελατήρια. Το να κρατηθεί ένα αρχείο με τον τύπο αυτοκινήτου/διαστάσεις αμορτισέρ νομίζω είναι πιο φιλικό για τον αγοραστή.

Για το Μιχάλη που είπε για το μπλοκέ με 750.. εννοείς αυτόματο και χωρίς ΦΠΑ, έτσι; Μπα, ... να ήταν κανένα ARB, protrack το συζητάμε, αν και εφόσον βρισκόταν και vitara 3rd member, τρέχα γύρευε.
Άβαταρ μέλους
perroloco
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Δευτ Φεβ 08, 2010 11:39 am

perroloco έγραψε:Η λύση από την Κρήτη με είχε απασχολήσει στο παρελθόν, όμως απορώ πως αφού έχουν φτιάξει τόσα αμορτισέρ για GV, γιατί χρειάζονται να τα "χτίσουν" κάθε φορά σε συγκεκριμένα ελατήρια. Το να κρατηθεί ένα αρχείο με τον τύπο αυτοκινήτου/διαστάσεις αμορτισέρ νομίζω είναι πιο φιλικό για τον αγοραστή.
Θάνο σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη το αντικείμενό του ΔΕΝ είναι οι αναρτήσεις αυτοκινήτων. Είναι βιομηχανικές εφαρμογές εμβόλων, αλλά ασχολείται ΚΑΙ με αμορτισέρ. Γι'αυτό και δεν υπάρχει αρχείο...
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Εργάτης: Όχι
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό dj aris » Δευτ Φεβ 08, 2010 5:06 pm

φιλε στο δικο μου δεν εχω ακομα αναρτηση η bi-mors ειναι και ρυθμιζομενη και ειναι και επισκεβασιμη.αλλα καλητερα ενα mad ελατηριο στα 300 ευρω και η αναρτηση στα 450 με 500 καπου εκει πεζει.εγω εχω βρει τα ελατηρια 250 ευρω και αν θες σου στελνω πμ να πας.εγω απλα σου ειπα την γνωμη μου εσυ εχεις τα λεφτα εσυ ξερεις καλητερα.
GV 1600 3D 2005
Άβαταρ μέλους
dj aris
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: A/T&mud
Suspension: + 10 homemade
Name: αρης

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Δευτ Φεβ 08, 2010 6:03 pm

Θάνο το protrack το φτιάχνει ο Αμοριανός και έχει 750 ευρώ με ΦΠΑ και δουλεύει με κομπρεσεράκι . Επίσης δεν χρειάζεσαι τίποτα έξτρα για την τοποθέτηση του ούτε 3 meber . Οπότε έχεις και λες 1000 η ανάρτηση 750 το μπλοκέ 90 οι ποδιές και 100 οι πλήμνες και σου μένουν κιόλας :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
mikeGV

Δημοσίευσηαπό DDesigner » Δευτ Φεβ 08, 2010 6:18 pm

mikeGV έγραψε:Θάνο γιατί μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία . Βάλε mud ελατήρια με oldman emu αμορτισερ να τελειώνεις . Μια χαρά θα τα ευχαριστηθείς και τα χρήματα που θα σου μείνουν βάλε ένα μπλοκέ πίσω αν σου φτάνουν 750 ευρώ έχουν . Eπίσης χρειάζεσαι και ποδιές και πλήμνες μην σκορπάς άδικα τα χρήματα σου . Και να σου χαλάσει ένα αμορτισερ που λέει ο λόγος το πετάς και βάζεις άλλο. Προσωπικά δεν έχω ακούσει εδώ στο site να αναφέρει κάποιος ότι του χάλασε αμορτισέρ της oldman emu

+100000000 :handgestures-thumbup:

Δεν ξέρω γιατί αναφέρονται οι αγαπητοί φίλοι πιο πάνω στον θόρυβο που παρουσιάστηκε στα τουτούνια τους, αφού δεν
έχουν εξακριβώσει ότι η αιτία είναι τα αμορτισέρ ΟΜΕ. (για μένα κάτι άλλο συμβαίνει...)
Αυτά φόρεσα και εγώ με ελατήρια MAD (συνολικά +5cm) και το αυτοκίνητο είναι αψογότατο!!!
Ούτε γκουπ...ούτε τίποτα....ίσα ίσα....νομίζεις πως έφτιαξαν καινούργιους δρόμους....
Έχω κάνει μέχρι σήμερα περίπου 1200χλμ. και όλα είναι άψογα εντός και εκτός δρόμου.
Πιστέυω πως τα 1000€ (με τοποθέτηση & ευθυγράμιση) είναι πολύ καλο νούμερο για ένα τόσο δυνατό συνδιασμό.
Και θα αποσβέσεις τα χρήματα γρήγορα με την απόδοσή τους.
Δες αν θές και εδω->
ΚΑΛΑ ΤΙΜΟΝΙΑαααα...ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ!!!...
Εικόνα
https://www.youtube.com/@ecoDesigner_GF_v6
Άβαταρ μέλους
DDesigner

Λάστιχα: MUD TERREN
Διάσταση ελαστικών: 225/75/16
Suspension: DYI / KIB +8
Εργάτης: Ναι
Aka: ECO
Name: Μάκης

Δημοσίευσηαπό perroloco » Τρί Φεβ 09, 2010 12:27 am

Νομίζω πως το τοπικ απέφερε καρπούς και οι απόψεις που διατυπώθηκαν με βοήθησαν να καταλάβω ότι η τοποθέτηση της εξωτικής ανάρτησης του τίτλου ίσως δεν είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή.

Η περπατημένη που ακούει στο όνομα ΟΜΕ θεωρώ ότι θα με καλύψει καλύτερα στις παρούσες συνθήκες, καθώς αφήνει περιθώριο για τοποθέτηση επιπλέον εξοπλισμού.

Από ποδιές είμαι καλυμμένος και οι πλύμνες δεν με έχουν πείσει. Το να προσθέσω εξαρτήματα με κινούμενα μέρη σε σημείο που θάβεται συστηματικά στη λάσπη, ακούγεται κάπως. Και αυτό όχι για να αναβαθμιστεί κάτι στην εκτός δρόμου κίνηση(που είναι και το ζητούμενο) αλλά στην εντός; Το protrack από την άλλη ακούγεται πολύ ενδιαφέρον... αλλά είναι υλικό άλλου θέματος.
Ξαναευχαριστώ τους βιταρόβιους που εξέφρασαν γνώμη
Άβαταρ μέλους
perroloco
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Επόμενο

Επιστροφή στο Αναρτήσεις/Λάστιχα

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες