georgeh έγραψε:αφού δοκιμάσατε τον chrome και σας άρεσε τώρα είναι η ώρα να δοκιμάστε το ubuntu
Το βλέπω τόσο καιρό στην υπογραφή σου και το είχα πάντα απορία.... καλά εσύ είσαι προγραμματιστής και ξέρεις πως να χειριστείς τα πράγματα... Εμείς ο απλός πολίτης

πως στο καλό θα τα καταφέρουμε να περάσουμε όλες τις εφαρμογές που είχαμε μέχρι τώρα στα Windows?
1. το ubuntu σε ποιούς υπολογιστές και πάνω κάθετε? π.χ. εγώ έχω
Pentium D 3.40 GHz, 4G Ram, 3xHDD 160G ο καθένας, NVIDIA GeForce6600 κάρτα γραφικών, ASUS motherboard (κάτι, δεν θυμάμαι αλλά άριστη ήταν πριν 3 χρόνια που πήρα το PC, ο Pentium D 3.40 GHz είναι ο μέγιστος επεξεργαστής που "σηκώνει", και μπορεί να κάνει RAID 5-10 κλπ τους σκληρούς...).
Σε μένα π.χ. μπαίνουν τα ubuntu? Και αν ναι, πρέπει πριν τα βάλω να κατεβάσω drivers για τα περιφερειακά μου που είναι:
scanner, plotter, lazer printer, inject printer, fax, netgear modem?2. Τα προγράμματα που όλοι ξέρουμε, κυρίως το Office, και άλλα πολύ σημαντικά για τη δουλειά μου, όπως
4M, ΑutoCAD, EPLAN, converters, προγράμματα εταιριών όπως Daikin, ABB, Αντλίες Wilo/Flygt και πολλά άλλα που δεν είναι πολύ γνωστά σε όλους,
3. Τα προγράμματα
επεξεργασίας εικόνας-video των φωτογραφικών μηχανών και κάμεράς μου, Νοκια PC Suite, Samsung Suite, Suzyki parts καθώς και επίσης άλλα πολλά "μικρά" αλλά σημαντικά προγραμματάκια........ θα τρέχουν στα ubuntu?
Φυσικά και έχω αγανακτήσει με τα Windows αλλά τι να κάνω???????????