Είναι συζήτηση η οποία γράφοντας μπερδεύεται το νόημα ενώ προφορικά θα το είχαμε λύσει σε 10-15 λεπτά!!!

ChristosJP έγραψε:. . . . και βελτιωση στην επιταχυνση, αλλα οχι ομως και την μεγιστη επιταχυνση. Αν παταγες ακομα περισσοτερο το γκαζι θα πηγαινε ακομα πιο γρηγορα αλλα θα εκαιγε και πρερισσοτερο.
ChristosJP έγραψε:συμφωνουμε αλλα με μια προυποθεση. Δωσε βαση σε αυτο που σου ξαναγραψα παραπανω:
<< Το μονο που ισχυει υπο προυποθεσεις ειναι το τελευταιο. Δηλαδη σε αλλαγη διαφορικου σε πιο κοντο μπορεις να δεις ιδια καταναλωση και βελτιωση στην επιταχυνση, αλλα οχι ομως και την μεγιστη επιταχυνση. Αν παταγες ακομα περισσοτερο το γκαζι θα πηγαινε ακομα πιο γρηγορα αλλα θα εκαιγε και πρερισσοτερο. Ειναι ολα φυσικη!>>
Οντως γραπτα ειναι πιο δυσκολο να συνεννοηθεις, αλλα τι να κανουμε...... Καλη θεληση να υπαρχει και με λιγη προσπαθεια παραπανω θα συνεννοηθουμε!
ChristosJP έγραψε:Όχι Κώστα! Εννοώ αυτό που γράφω "επιτάχυνση". Μπορείς να έχεις την ίδια αλλά και μεγαλύτερη ακόμα, με θυσια βέβαια στο καύσιμο.
Για αυτό και είπα ότι δε μπορούμε να τα έχουμε όλα..!
Hellas4x4 έγραψε:ChristosJP έγραψε:συμφωνουμε αλλα με μια προυποθεση. Δωσε βαση σε αυτο που σου ξαναγραψα παραπανω:
<< Το μονο που ισχυει υπο προυποθεσεις ειναι το τελευταιο. Δηλαδη σε αλλαγη διαφορικου σε πιο κοντο μπορεις να δεις ιδια καταναλωση και βελτιωση στην επιταχυνση, αλλα οχι ομως και την μεγιστη επιταχυνση. Αν παταγες ακομα περισσοτερο το γκαζι θα πηγαινε ακομα πιο γρηγορα αλλα θα εκαιγε και πρερισσοτερο. Ειναι ολα φυσικη!>>
Οντως γραπτα ειναι πιο δυσκολο να συνεννοηθεις, αλλα τι να κανουμε...... Καλη θεληση να υπαρχει και με λιγη προσπαθεια παραπανω θα συνεννοηθουμε!
Αυτή η προϋπόθεση όμως δεν αφορά την αλλαγή που θέλω να κάνω... Εγώ θέλω το αντίθετο, διότι ήθελα να επιτύχω λίγο πιο γρήγορο ταξίδι με τις ίδιες στροφές...ChristosJP έγραψε:Όχι Κώστα! Εννοώ αυτό που γράφω "επιτάχυνση". Μπορείς να έχεις την ίδια αλλά και μεγαλύτερη ακόμα, με θυσια βέβαια στο καύσιμο.
Παρόλα αυτά θα προσθέσω ότι έχει να κάνει και σε ποιο φάσμα στροφών δίνει ο κινητήρας την μέγιστη ροπή του...
Επομένως εάν κατάλαβα καλά, συμφωνείς κι εσύ ότι στο "αδύναμο" μοτέρ των 105 ίππων, ίσως δεν καταφέρω να πετύχω αυτό που σκεφτόμουν για τις πιο μακριές σχέσεις...(δηλαδή σε σύγκριση με ίδιες στροφές στον κινητήρα, μικρότερη επιτάχυνση αλλά περισσότερα χλμ/ώρα)
Πιθανότατα από το νέο έτος να πειραματιστώ... Χρόνο να βρω και χρήμα για την εργασία (σκεπτόμενος και την επαναφορά των δικών μου διαφορικών στην περίπτωση που δεν επιτύχει το εγχείρημα...)
Hellas4x4 έγραψε:ChristosJP έγραψε:συμφωνουμε αλλα με μια προυποθεση. Δωσε βαση σε αυτο που σου ξαναγραψα παραπανω:
Αυτή η προϋπόθεση όμως δεν αφορά την αλλαγή που θέλω να κάνω... Εγώ θέλω το αντίθετο, διότι ήθελα να επιτύχω λίγο πιο γρήγορο ταξίδι με τις ίδιες στροφές...ChristosJP έγραψε:Όχι Κώστα! Εννοώ αυτό που γράφω "επιτάχυνση". Μπορείς να έχεις την ίδια αλλά και μεγαλύτερη ακόμα, με θυσια βέβαια στο καύσιμο.
Παρόλα αυτά θα προσθέσω ότι έχει να κάνει και σε ποιο φάσμα στροφών δίνει ο κινητήρας την μέγιστη ροπή του...
Επομένως εάν κατάλαβα καλά, συμφωνείς κι εσύ ότι στο "αδύναμο" μοτέρ των 105 ίππων, ίσως δεν καταφέρω να πετύχω αυτό που σκεφτόμουν για τις πιο μακριές σχέσεις...(δηλαδή σε σύγκριση με ίδιες στροφές στον κινητήρα, μικρότερη επιτάχυνση αλλά περισσότερα χλμ/ώρα)
Πιθανότατα από το νέο έτος να πειραματιστώ... Χρόνο να βρω και χρήμα για την εργασία (σκεπτόμενος και την επαναφορά των δικών μου διαφορικών στην περίπτωση που δεν επιτύχει το εγχείρημα...)
Antonioz έγραψε:αμα η τιμή των διαφορικών ειναι καλή, εδώ είμαι εγω,ειδικά εαν μιλάμε για πιο κοντό βήμα.
johndrama έγραψε: Εσένα θα σου πρότεινα το μοτέρ του 2.0 ή του 2.4 που μπαίνει κουτί και ησύχασες.
ChristosJP έγραψε:Αντωνη αυτο που λεω εγω ειναι οτι θα το πετυχεις αυτο που θελεις. Αυτο που εγινε στο φιλο σου ειναι οτι πολυ απλα, επειδη οταν εκανε τη μετατροπη εγινε πιο μακρυς και μετα παταγε το γκαζι περισσοτερο για να φτασει στις στροφες που ειχε πριν την αλλαγη, αλλα τωρα πια με μεγαλυτερη τελικη. Για αυτο τον λογο καιει παραπανω. Βιαζεται και αρα καει. Δεν ξερω πως αλλιως να στο εξηγησω. Αυτο δεν εχει σχεση με το δικο σου προτζεκτ, εκτος και αν εσυ μετα αρχισεις να βιαζεσαι σαν τον φιλο σου. Πιο μακρυ διαφορικο με πιο μεγαλη βιασυνη δεν πανε μαζι.
Παρε στν τελικη μια βολτα το αμαξι του να δεις αν σου αρεσει οπως παει. Ετσι θα εχεις και εσυ εικονα...
από Hellas4x4
Ερώτηση, εάν γνωρίζει κάποιος...
Δεν θυμάμαι αν το έχει ρωτήσει και κανείς άλλος... Υπάρχει δυνατότητα να "δανειστούμε" κιβώτιο από άλλο μοντέλο που φοράει το ίδιο κινητήρα;;; (SX4, Swift, NV);;;
Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά
arahova | Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am | Καλημέρα σας. |
panagiotis1 | Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm | Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. |
arahova | Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
ΣΤΑΥΡΟΣ | Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
arahova | Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am | Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am | Καλημέρα σας |
arahova | Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm | Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον |
arahova | Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am | Καλημέρα σας. |
Γιώργος Κατσαμάκας | Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm | Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη! |
arahova | Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm | Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
makis_V | Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am | Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη ! |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες