Αυτό που περιγράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν έχει κανένα πρόβλημα το αμάξι σου. Ετσι λειτουργούν τα αυτόματα, ειδικά όταν έχεις το Cruise Control ενεργοποιημένο.
Επίσης έχει να κάνει με την κλιμάκωση των ταχυτήτων. Εμείς έχουμε 4, ενώ ένα manual έχει 5 ή και 6. Εγώ έχω το 2.4 auto, και σε περιπτώσεις αντίστοιχες (συνδιασμός χιλιομέτρων, ταχυτήτων, στροφών, οδοστρόματος κλπ) κάνει το ίδιο. Εντάξει, ίσως λιγότερο από το δικό σου λόγων των περισσότερων ίππων, αλλά συμβαίνει. Επίσης παίζουν μεγάλο ρόλο τα λάστιχα. Με τα αρχικά της μαμάς, όταν το πίεσα για να δώ τα όρια του στην αρχή έβγαλα 180+, τώρα με ΑΤ που φοράω δεν εχω σκεφτεί καν τέτοιες ταχύτητες.
Υπάρχει επίσης το Power button, που βοηθάει πάρα πολύ, κρατώντας τις στροφές υψηλά και τις ταχύτητες χαμηλότερα, αλλά δεν ξέρω αν θα βοηθήσει στην περίπτωση που αναφέρεις. Εγώ το χρησιμοποιώ όταν κινούμαι με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες, κυρίως σε ανηφόρες/κατηφόρες με στροφές, και γλιτώνω έτσι την υποστροφή, να μην είναι το αυτοκίνητο σαν βάρκα - σαν να στρίβεις με 4η μια φουρκέτα (πολλές φορές και χωρίς D αλλά στο 3 ή και 2). Στην περίπτωση που περιγράφεις όμως, σίγουρα κινείσαι με την τελευταία ταχύτητα στο τελικό όριο, οπότε δεν ξέρω αν θα βοηθήσει, δεν το έχω δοκιμάσει. (Τα 120-140 για μένα είναι μια χαρά, και στιγμιαία παραπάνω αν χρειάζεται για προσπεράσεις κλπ

)
Να προσθέσω, ότι έχουμε "τζιπ" κατά το ελληνικόν... Δεν είναι sport αμάξι για τέτοιες ταχύτητες. Δεν ειναι το δυνατό του σημείο αυτό, απλά σίγουρα μπορεί να σε μεταφέρει με αυτές τις ταχύτητες >150 με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, με κάποιες υποχωρήσεις βέβαια, λόγω βάρους, όγκου κλπ που δεν θα είχες πχ αν οδηγούσες κάτι πιο συμβατικό.
NGV 2.4 auto, ΚenWood DNX9260BT.