dj aris έγραψε:Νομιζω το ελευθερο χαρτι θα φτασει πρωτο.Γιατι το αλλο οσο ξετυλιγεται χανει βαρος ενω το δευτερο θα εχει συνεχεια ποιο πολυ βαρος αρα θα παρει ποιο πολυ φορα.Αυτο σκευτικα μονο
eaglenest έγραψε:αρχικα και τα δυο κινουνται με την ιδια αρχικη ταχυτητα μετα απο λιγο το ενα κινειται με μια επιταχυνση Α ενω το αλλο ναι μεν επιταχυνει αλλα στην πορεια χανει τη μαζα του.αρα λογικα κινειται με επιταχυνση αντιστροφως αναλογη με τη μαζα αρα θα φθασει αργοτερα απο αυτο που κινειται ολοκληρο.απο την αλλη χανοντας τη μαζα του μειωνεται συνεχως και η διαμετρος του με αποτελεσμα να διανυει μικροτερη αποσταση σε καθε του περιστροφη.....δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι η κινηση καταληγει να ειναι αναλογη και τα δυο φθανουν στο τελος ταυτοχρονα
eaglenest έγραψε:αρχικα και τα δυο κινουνται με την ιδια αρχικη ταχυτητα μετα απο λιγο το ενα κινειται με μια επιταχυνση Α ενω το αλλο ναι μεν επιταχυνει αλλα στην πορεια χανει τη μαζα του.αρα λογικα κινειται με επιταχυνση αντιστροφως αναλογη με τη μαζα αρα θα φθασει αργοτερα απο αυτο που κινειται ολοκληρο.απο την αλλη χανοντας τη μαζα του μειωνεται συνεχως και η διαμετρος του με αποτελεσμα να διανυει μικροτερη αποσταση σε καθε του περιστροφη.....δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι η κινηση καταληγει να ειναι αναλογη και τα δυο φθανουν στο τελος ταυτοχρονα
ΜΠΑΟΥ έγραψε:το βάρος δεν έχει να κάνει, η επιτάχυνση της βαρύτητας είναι ίδια για ένα πούπουλο και μία πέτρα.και η τριβή ολίσθησης δεν επηρεάζει ιδιαίτερα για να την λάβουμε υπ οψιν.άρα το μόνο που κάνει τη διαφορά είναι η συνεχώς μειούμενη διάμετρος του κ@λ@χαρτου.η κεντρομόλος επιτάχυνση είναι αντιστρόφως ανάλογη της ακτίνας.άρα λέω οτι αυτό που ξετυλίγεται θα έχει και τη μεγαλύτερη ταχύτητα άρα θα φτάσει και πρώτο.(καλά δεν είμαι και σίγουρος)
VITACCUS έγραψε:eaglenest έγραψε:αρχικα και τα δυο κινουνται με την ιδια αρχικη ταχυτητα μετα απο λιγο το ενα κινειται με μια επιταχυνση Α ενω το αλλο ναι μεν επιταχυνει αλλα στην πορεια χανει τη μαζα του.αρα λογικα κινειται με επιταχυνση αντιστροφως αναλογη με τη μαζα αρα θα φθασει αργοτερα απο αυτο που κινειται ολοκληρο.απο την αλλη χανοντας τη μαζα του μειωνεται συνεχως και η διαμετρος του με αποτελεσμα να διανυει μικροτερη αποσταση σε καθε του περιστροφη.....δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι η κινηση καταληγει να ειναι αναλογη και τα δυο φθανουν στο τελος ταυτοχρονα
δεν ειναι κακη η σκεψη σου. σαφως μπορει να συμβει αλλα νομιζω μονο στιγμιαια.
αυτο θα συνεβαινε αν ειχαμε μειωση της διαμετρου και αναλογη μειωση βαρους - πχ κατα το ημισυ - και στιγμιαια ωθηση σε επιπεδη επιφανεια χωρις κλιση.
εδω ομως εχουμε να κανουμε με τις εξης δυναμικες που αφορουν το ενα ή και τα δυο αντικειμενα:
-σταδιακη μειωση διαμετρου
-σταδιακη μειωση βαρους λογω ξετυλιγματος
-σταδιακη μειωση βαρους καθως κυλανε προς την επιφανεια της γης
-αντισταση του "δεμενου" ρολου
με βλεπω να ψαχνω ταβλες και ρολα βραδυατικα![]()
![]()
![]()
![]()
nick_89 έγραψε:Λοιπόν έχουμε και λέμε. Το χαρτί που δεν ξετυλίγεται θα φτάσει σαφώς πιο γρήγορα λόγο διαφοράς μάζας.![]()
![]()
Μπακαλόγατε!!!dpol έγραψε:Εγω παντως αυτο που ξερω ειναι οτι εαν σου φυγει απο τα χερια και κυλησει στο πλακακι δεν το προλαβαινεις με τιποτα , θα απλωσει ολο στο μπανιο και τελος, σηκωνεσαι με τον κ@λ@ χ@σμ@ν@ και ψαχνεις το υπολοιπο![]()
![]()
![]()
dpol έγραψε:Εγω παντως αυτο που ξερω ειναι οτι εαν σου φυγει απο τα χερια και κυλησει στο πλακακι δεν το προλαβαινεις με τιποτα , θα απλωσει ολο στο μπανιο και τελος, σηκωνεσαι με τον κ@λ@ χ@σμ@ν@ και ψαχνεις το υπολοιπο![]()
![]()
![]()
arahova | Τετ Ιουν 04, 2025 8:58 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Ιουν 04, 2025 6:45 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τρί Ιουν 03, 2025 11:44 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Ιουν 03, 2025 6:36 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Δευτ Ιουν 02, 2025 9:03 am | Καλήμερα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Ιουν 02, 2025 6:36 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Κυρ Ιουν 01, 2025 6:47 am | Καλημέρα σας και καλό μήνα. |
arahova | Σάβ Μάιος 31, 2025 10:09 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Μάιος 31, 2025 7:20 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Μάιος 30, 2025 6:29 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Πέμ Μάιος 29, 2025 9:41 am | Ενημέρωση για την καλοκαιρινή μας κολεξιόν . |
antonis1627 | Πέμ Μάιος 29, 2025 7:20 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Τετ Μάιος 28, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
Σταύρος 4x4 | Τετ Μάιος 28, 2025 6:12 am | Καλημέρα |
arahova | Τρί Μάιος 27, 2025 9:15 am | Καλημέρα σε όλους. |
sumi | Τρί Μάιος 27, 2025 7:10 am | Καλημέρα |
antonis1627 | Τρί Μάιος 27, 2025 6:27 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Δευτ Μάιος 26, 2025 7:26 pm | Τετάρτη 28-5-2025 πάμε για καφεδάκι στο . |
arahova | Δευτ Μάιος 26, 2025 4:15 pm | Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
Zoderman | Δευτ Μάιος 26, 2025 2:07 pm | Καλησπέρα ομάδα. Εχω ένα θέμα με το μοτέρ της τετρακίνησης. Υπάρχει καμία ασφάλεια να τσεκάρω μήπως έχει καεί η τι άλλο μπορεί να φταίει ; |
antonis1627 | Δευτ Μάιος 26, 2025 6:33 am | Η Ομαδική μας για την καλοκαιρινή κολεξιόν ανέβηκε |
antonis1627 | Δευτ Μάιος 26, 2025 6:32 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Μάιος 25, 2025 10:28 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Μάιος 25, 2025 6:11 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Σάβ Μάιος 24, 2025 9:27 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 233 επισκέπτες