Παντρευόμεθα

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Re: Παντρευόμεθα

Δημοσίευσηαπό nick_89 » Τρί Ιαν 08, 2013 5:52 pm

libero έγραψε:Αν μου πεις τη διεύθυνση του ξενοδοχείου ή τελοσπάντων περιοχή που θα μείνεις κλπ, μπορώ να σε βοηθήσω και με τις διαδρομές καθώς και με το τί αξίζει να δεις γιατί κι εγώ ακόμη που το κατέχω το άθλημα με τα Ιταλικά, περπάτησα, έκανα σβούρες, ξαναέκανα σβούρες και πίστεψέ με, έχουμε ένα μέσο όρο 6-8 χιλιόμετρα τη μέρα περπάτημα.

Θα μένουμε στο Panda hotel στο κέντρο της Ρώμης. Για κάνε τα κουμάντα σου :mrgreen: :mrgreen:

ταξιδιάρα ψυχή..
Vitara Virus
Raptorian
Άβαταρ μέλους
nick_89
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: General Grabber AT
Διάσταση ελαστικών: 285/70/ R17
Suspension: Fox Racing
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Scotsman
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Τρί Ιαν 08, 2013 6:56 pm

nick_89 έγραψε:Θα μένουμε στο Panda hotel στο κέντρο της Ρώμης.

Panda τέτοια!!! :clap: :clap: :clap: :clap: :mrgreen:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό libero » Τετ Ιαν 09, 2013 12:11 am

Αν πας με γυναίκα, πάρε και καμιά 500.000 μαζί σου. Ρε, κάνουν τέτοια λάθη; Δες το χάρτη και κοίτα που πήγες. Μεταξύ Via del Corso και Via del Babuino; Στη Via della Croce; Δίπλα στην Piazza di Spagna; Και τώρα εξηγώ...

Via del Corso. 2χλμ μήκος όλο μαγαζιά, μαγαζάκια και παραμάγαζα από όλες τις μάρκες. Εκείνα που έβαλα από Fendi είναι ακριβώς εκεί. Καταλαβαίνεις λοιπόν. Η από πάνω που είναι η VIa del Babuino είναι αυτή που έλεγα ότι δεν κάνεις παζάρια. Απλά δίνεις την κάρτα και όσα πάρουν. Πέρα όμως από την πλάκα είσαι σε πολύ καλό σημείο για να κυκλοφορήσεις στα πιο up αξιοθέατα. Στα 500 μέτρα έχεις την Piazza del Popolo και 1,5 περίπου χλμ πίσω έχεις την Piazza Venezia. Από εκεί καμιά 500 μέτρα και κάτι είναι το Κολοσαίο. Αν βγεις δηλαδή στην Via del Corso που από εσένα είναι 200 μέτρα είτε πας πτος τη μία είτε πας προς την άλλη είσαι μια χαρά με τα αξιοθέατα. Τώα αν περπατήσεις προς την Piazza Venezia στο χλμ περίπου είναι στο δεξί σου χέρι, περνώντας από στενάκια παραστενάκια και πάει λέγοντας και βγαίνεις στο Πάνθεον. Δε θα καταλάβεις και πολλά αν το δεις απ' 'εξω. Ένας τοίχος μεγάλης εκκλησίας θα σου φανεί. Κι αν το περάσεις και συνεχίσεις θα βρεις την Piazza Navona.
Για την Piazza di Spagna δε σου λέω τίποτα γιαι είναι δίπλα. Απλώς μην συνεχίσεις βορειόανατολικά της γιατί δεν έχει και τίποτα της προκοπής εκτός από τη Villa Borghese που έχει μερικούς πίνακες από Ραφαέλο και διάφορους τελοσπάντων να δεις και είναι μέσα και η βίλλα των Μέδικων και πάει λέγοντας. Αν έχεις τέτοια τρέλλα, πήγαινε. Εγώ πάντως, δεν πήγα. Απλώς έκανα τον βορειοανατολικό δρόμο που περνάει ακριβώς πάνω από τα σκαλοπάτια και βγαίνει στην Piazza del Popolo γιατί βλέπεις ένα μεγάλο κομμάτι της Ρώμης πανοραμικά και βλέπεις στο βάθος διάφορους τρούλους και αυτόν του Αγίου Πέτρου. Πιο βόρειοανατολικά δεν έχει τίποτα αξιόλογο από αρχαιολογικής άποψης. Μόνο κάτι κτίρια του στυλ βιβλιοθήκες κλπ τα οποία είναι επιβλητικά.

Πηγαίνοντας από την Piazza Venezia στο Κολοσαίο, στη μεγάλη ευθεία αριστερά και δεξιά έχεις την Αγορά της Ρώμης(forum Romano). Χωρίς να θέλω να τα ισοπεδώνω όλα, ΠΕΤΡΕΣ. Τώρα δεν ξέρω πόση τρέλλα έχεις αλλά εγώ στο Κολοσαίο δεν μπήκα. Αν έχεις χρόνο, μπες. Έχει και ξεναγό επί πληρωμή. Αλλά μην περιμένεις να δεις κανα στάδιο μέσα. ΠΕΤΡΕΣ. Από εκεί αν θέλεις, πηγαίνεις νότια καμιά 500 μέτρα και εκεί είναι το Circo Massimo. Ένα στάδιο τελοσπάντων που το είχε κάνει ο Μάξιμος. Επιλογές είναι αυτές αλλά κατά τη γνώμη μου η Αρχαία Ολυμπία σε αυτό δεν παίζεται. Δεν έχει δηλαδή να δεις και τίποτα τεράστιο ή αξιόλογο. Αν δεν πονάνε τα πόδια σου όμως πήγαινε για να μην πεις ότι έχασες την ευκαιρία.

Από την Piazza Venezia παίρνεις το 46 αν δεν κάνω λάθος(αν κάνω λάθος παίρνεις το 64) που σε πάει καρφί στον Πάπα. Αυτό κατεβαίνει από το Termini και πάει κατευθείαν στον Άγιο Πέτρο (την εκκλησία, εννοείται).Σταματάει ακριβώς στην ευθεία από την είσοδο του Βατικανού. Εκεί, μπαίνεις περνώντας από έλεγχο, βλέπεις όλο το μεγαλείο της φτωχής εκκλησίας με το μικρό αυτό μνημείο από το οποίο μιλάει ο Πάπας και αν είναι Κυριακή βλέπεις και το μπαλκόνι του Πάπα στολισμένο και αν έχεις και καλή όραση βλέπεις και τον Πάπα να βγαίνει από το δεύτερο παράθυρο ψηλά δεξιά σου πάνω από την αριστερή συστάδα κολόνων και λέει το Angelus. Αξίζει να το δεις. Είναι εμπειρία. Όλοι προσοχή και μόνο οι τουρίστες κυκλοφορούν εκείνη τη στιγμή. Οι άλλοι καν δε μιλάνε. Αν θέλεις μπαίνεις και μέσα στο βατικανό, το κράτος. Θέλει ταυτότητα ή διαβατήριο. Δεν ξέρω, δεν μπήκα. Από ότι μου έχουν πει οι Ιταλοί μπαίνεις για να δεις ότι όλες οι εκκλησίες είναι ιδιωτικές και δεν μπορείς να τις επισκεφθείς και ο μόνος λόγος να ταλαιπωρηθείς είναι να δεις την Καπέλα Σιξτίνα (Capella Sistina) στην οποία είναι και η γνωστή φιγούρα του Μιχαηλ Άγγελου με τα δάχτυλα που ενώνονται και διάφορα τέτοια όμορφα πράγματα. Εγώ δεν μπήκα λόγω της πολυκοσμίας. Αλλά αν ξαναπάω θα ήθελα να μπω και να το δω.

Αν έχεις πόδια ακόμη, μπορείς να κινηθείς παραποτάμια προς το νότο και να κάνεις περίπου 2χλμ και θα βρεθείς έτσι στο παζαράκι. Είναι από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν στην Ευρώπη σε μέγεθος αν και αυτό το λένε μόνο οι Ιταλοί. Εγώ ξέρω ότι έιναι το αρχαιότερο παζάρι που υπάρχει. Εϊναι απλά όμως ένα παζάρι στην Porta Portese. Πόδια δε θα σου έχουν μείνει όπως επίσης θα έχεις τελειώσει τη λίστα με τα μπινελίκια, αλλά περπάτησέ το. Έτσι για τη διαφορά. Εκεί γύρω είναι και τα φαγαδοξενυχτάδικα. Βασικά είναι λίγο νοτιότερα αλλά τέλοσπάντων στα 300 μέτρα από εκεί. Για να πας απευθείας στα ξενυχτάδικα και τα φαγάδικα εκεί, από την Piazza Venezia παίρνεις το λεοφωρείο H. Για να επιστρέψεις στην Piazza Venezia πάλι το Η η το 46 ή το 40 που είναι μεν εξπρές αλλά σταματάει. Γενικώς ότι λέει Termini σε βολεύει. Στη χειρότερη θα φτάσεις στο Termini και θα πάρεις λεοφωρείο να σε γυρίσει πίσω στην Piazza Venezia. Το γνωστό 46 ή το H. Το εισητήριο κάνει 1,50 ευρώ το άτομο και έχει διάρκεια αν δεν κάνω λάθος 70 λεπτά. Αν κάνω λάθος μπορεί να έχει και 90 λεπτά. Δηλαδή ανεβοκατεβαίνεις σε όσα λεοφωρεία θέλεις σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Αν είσαι ερωτευμένος και είσαι Ιταλός πάς βόρεια. Κάργα βόρεια. Εκεί που είναι το ολυμπιακό στάδιο. Λίγο ανατολίκοτερά του, επί του Τϊβερη, έχει το Ponte Milvio. Γέφυρα του Μιλβιο δηλαδή. Εκεί οι ερωτευμένοι Ιταλοί κλείνουν ένα λουκέτο και πετάνε το κλειδί. Απομεινάρια ενός πρόσφατου λογοτεχνικού βιβλίου. Προσωπική μου άποψη, ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙ. Όπως το δει κανείς. Δεν είναι τίποτα αρχαιολογικό και με ιστορία. Είναι καθαρά νεο-συγχρονο-νταβατζο συνηθειοπατέντα.
Κάπου αλλού που μπορείς να πας όμως, που εγώ δεν πήγα για λόγους λιγοστού χρόνου και απόστασης, είναι η Cinecitta. Η κινηματογραφοπόλη. Εκεί που έχουν γυριστεί όλα τα σούπερ κινηματογραφικά του κάποτε και μπόλικα αό τα σύγχρονα. Είναι πολύ νότια. Μερικά χιλιόμετρα. Δεν ξέρω πώς φτάνεις. Πιστεύω κάποιο λεοφωρείο. Αυτό πρέπει να το ρωτήσεις. Προσοχή με τα Ταξί, πετσοκόβουν.

Αυτό ήταν και το κέντρο της Ρώμης. Το βασικό του κομμάτι. Αυτά που πάει κάποιος να δει, πάνω πάνω για να έχει μια ιδέα. Από εκεί και πέρα, μπορείς να πάρεις τρένο και να βγεις εκτός Ρώμης για να πας Tivoli ή ακόμη να κατέβεις προς Πομπηΐα κοντά στη Νάπολι ή να ανέβεις προς Φλωρεντία. Το Tivoli και η Πομπηΐα είναι όσο μακριά είναι και η Φλωρεντία αλλά αυτήν μπορείς κάποια άλλη στιγμή να την επισκεφτείς ξεχωριστά γιατί θέλει κανα διήμερο οπότε αν θέλεις τόσο πολύ να πας και κάπου αλλού για μπόλικες ΠΕΤΡΕΣ, πήγαινε Τίβολι.

Για τα ψώνια, εκτος Ρώμης, σε outlet, έχει 3. Εγώ πήγα μόνο σε ένα για λόγους χρονικού περιορισμού. Δεν ήταν τίποτα τρελλά ιδιαίτερο αλλά οι τιμές ήταν πολύ καλές. Πήρα από το σταθμό το τρένο για Valmontone. Κατεβαίνεις στο Valmontone και παίρνεις ταξί ή bus shuttle αν έχει για να σε πάει στο εμπορικό κέντρο. Κρατάς το νούμερο του ταρίφα για να τον τηλεφωνήσεις να έρθει να σε πάρει αν σου κάτσει η στραβή. Νομίζω ότι έχω ένα νούμερο αυτού που πήρα εγώ αν το θέλεις θα το ψάξω. 10 ευρώπουλα να πας και 10 να έρθεις. Επειδή είναι αυτοκίνητο συνοδείας(mercedes Vaneo, Vito, κάτι τέτοιο) μπορεί να πάρει μέχρι 5 άτομα οπότε αν είσαστε πολλοί μπορεί να ζητήσει 15 οπότε το μοιράζετε. Και έτσι τελείωσες και τα ψώνια εκτός Ρώμης. Αν θέλεις κάποιο άλλο εμπορικό κέντρο, ρωτάς επί τόπου ή αν θέλεις ρωτάω εγώ και σου λέω. Αλλά δε θα έχω πληροφορίες για το πώς να φτάσεις εκεί. Οπότε καλύτερα να το δεις αυτό επί τόπου.

Από εκεί και πέρα έχει να πας άπειρα μέρα. Έχει Annunziata, έχει Ιππόδρομο Capanelle, έχει Latina, την πόλη του Ρέμου (όχι του τραγουδιάρη, του άλλου, του αδερφού του Ρωμύλου, αυτουνού του Ρωμύλου που έχτισε τη Ρώμη). Και γενικώς τελοσπάντων έχει. Αλλά δεν είναι τουριστική κατάσταση. Δεν έχει να δεις. Απλά είναι ιστορικές περιοχές και έχουν τουριστικά σουβενίρ. Έτσι για να πεις ότι πάτησες εκεί που πάτησαν και οι Ρωμαίοι. Και στο Βατικανό έχει τέτοιες καταστάσεις και μέσω στη Ρώμη. Έχει την οδό Άππια, την παλιά Άππια την καινούρια Άππια, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει. Δες εσύ.

Και τώρα θα σου συστήσω κάτι σε φαγητό. Επειδή η πίτσα εκεί πωλείται με το κιλό πλέον, λόγω τουρισμού, πρόσεξε. Μην πας σε καμιά πιτσαρία με το κομμάτι και πεις βάλε μου 10 κομμάτια ως κλασσικός Έλλην. Πάει το 50ρικο. Κοίτα καλά την τιμή και μη μασάς. Αν σου φαίνεται απάτη, φύγε. Δες σε ποιο εστιατόριο προσφέρουν μενού κομπλέ με 10-12 ευρώ για να καλύπτεις τις τρέχουσες ανάγκες σου κατά το περπάτημα και το σούρτα φέρτα και ψάξε για το εστιατόριο το οποίο θα σου προσφέρει τα 1 ή 2 ή 3 ή 5 γεύματα που θα κάνεις με ηρεμία και χαλαρά με καλό φαγητό. Και αν έρχονται κάθε 5 μέτρα και σε πρήζουν γκουντ ρεστοραν, γκουντ μαντζάρε και ιταλιαν πίτσα, πες κι ένα αι σιχτίρ. Θα αγανακτήσεις, να το ξέρεις. Και με τους μαυρούληδες που θα σε κυνηγάν να πάρεις ένα "λελούδι για την κερία". Έχω να σου προτείνω ένα εστιατόριο, με τσιμπημένες τιμές βέβαια. Με έστειλε εκεί ο πρόξενος μετά το γάμο και αν και δεν ήταν και τόσο γαμήλιο, ήταν πιο πολύ σε κουτουκάκι η ατμόσφαιρα, το ευχαριστηθήκαμε το φαγητό ως προς το γευστικό κομμάτι, χορτάσαμε κανονικά (όχι να σκάσουμε σαν τζιτζίκια αλλά ελληνοκατάσταση) και μας άρεσε τόσο που επιστρέψαμε(παρεμπιπτόντως επειδή είναι δίπλα στη βουλή, τη μέρα του γάμου πετύχαμε κι έναν κάφρο μέσα από τον οποίο, χωρίς να το θέλει, έμαθα τι προτείθετω να κάνει ο Μπερλουσκόνι για να μπορέσει να μπλοκάρει τη συμμετοχή του μεγαλύτερου εισαγγελέα κατά της Μαφίας στην Ιταλία στις εκλογές. Έλεγε σε έναν που ήταν δίπλα να προτείνουν νόμο αν δεν έχεις παραιτηθεί από εισαγγελέας από τουλάχιστον 1 έτος, να μην μπορείς να είσαι υποψήφιος.Είδωμεν.)Αν πάρεις κρασί, δεν ξέρω τις συνήθειές σου, αλλά και το κλασσικό Μερλό να πάρεις, καταλαβαίνεις πραγματικά την ποιότητα στο κρασί. Όλα προσεγμένα. Δυο φορές από 100 ευρώπουλα. Αλλά μπορώ να πω ότι δεν τα έκλαψα καθόλου. Είναι από τις λίγες φορές που πληρώνω τέτοιο αστρονομικό ποσό για 2 άτομα για φαγητό και δεν μου κακοφάνηκε καθόλου. Το εστιατοριάκι λέγεται Vinando και είναι στην Piazza Margana. Κάπου στα χαμένα πίσω από τα κηπάκια της Piazza Venezia στα στενά στα αριστερά του Καπιτώλιου. Αν ρωτήσεις Piazza Margana θα σου πουν. Είναι αυτό που τέτοια εποχή, δε θα έχει τραπεζάκια έξω. Παρεμπιπτόντως, δουλεύει κι ένας Έλληνας μέσα, μετανάστης λόγω γάμου, ο Κώστας. Τον γνωρίσαμε τη δεύτερη φορά. Ευγενικός κύριος. Ευγενικές και οι ιδιοκτήτριες που θέλησαν να μας κεράσουν και ένα απεριτιφ. Νομίζω ότι οι γεύσεις θα σου αλλάξουν λίγο και το σκεπτικό περί του φαγητού.(ΒΑΣΙΚΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΧΕΚΤΙΚΟΙ, αλλά ρε παιδάκι μου θα δοκιμάσεις άλλες γεύσεις). Τελοσπάντων ήταν ωραία.

Φτάνει. Πολλά είπα. Αν θέλεις τίποτα άλλο, ρώτα.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

cb: Όχι
Name: Lefteris

Δημοσίευσηαπό nick_89 » Τετ Ιαν 09, 2013 1:18 am

:eek: :eek: :eek: :shock: :shock: :shock: :shock: Ω ρε φίλε!!! Ευχαριστώ πολύ!! Αρχίζω διάβασμα!!! :shock: :shock:

ταξιδιάρα ψυχή..
Vitara Virus
Raptorian
Άβαταρ μέλους
nick_89

Δημοσίευσηαπό nick_89 » Τετ Ιαν 09, 2013 1:51 am

Φιλαράκι μου Λευτέρη!! Σε ευχαριστούμε πάρα μα πάρα πολύ που έκατσες και έγραψες όλα αυτά!! Το πέρασα ήδη το κείμενο, μαζί με άλλα application που έχω κατεβάσει για να βγάλουμε άρκη εκεί, αλλά μετά από αυτά που έγραψες δεν χρειαζόαμστε τίποτα παρά μόνο το άρθρο σου!! Δεν με καίει να σου πω να δω αρχαία και τέτοια. Είμαι και εγώ και η Ευγενία (όσο και αν δεν της φαίνεται) τουρίστες του φαγητού. Δώσε φαγητό να δοκιμάζουμε και ας πάμε καμιά βόλτα για να ξέρουμε να απαντάμε σε όσους μας ρωτήσουν τί είδατε.
Οι συμβουλές πάρα πολύ χρήσιμες όπως και η πορεία που μας συστήνεις.
Ευχαριστούμε πολύ και πάλι
Νίκος κ Ευγενία

(έχεις π.μ) :mrgreen: :mrgreen:

ταξιδιάρα ψυχή..
Vitara Virus
Raptorian
Άβαταρ μέλους
nick_89

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Τετ Ιαν 09, 2013 2:25 am

nick_89 έγραψε:Δεν με καίει να σου πω να δω αρχαία και τέτοια. Είμαι και εγώ και η Ευγενία (όσο και αν δεν της φαίνεται) τουρίστες του φαγητού. Δώσε φαγητό να δοκιμάζουμε και ας πάμε καμιά βόλτα για να ξέρουμε να απαντάμε σε όσους μας ρωτήσουν τί είδατε.

Δικέ μου!!!!!!!! :clap: :clap: :clap: :clap:
Το τι τσάμπα περπάτημα για πέτρες κι άλλες εικαστικές παρεμβάσεις έριξα στη Ρώμη δε λέγεται! 3-4 μέρες μείναμε και τις πρώτες 2 είχα κάνει γάμπες βαδιστή άνευ λόγου και ουσίας! Από την 3η μέρα έβαλα μυαλό και δεν άφησα καπουτσινάδικο για καπουτσινάδικο, φυσικά μόνιμος κάτοικος για παγωτό από το San Crispino (κοντά στην κυρά-Τρέβη :mrgreen: ), οστερία για οστερία και γενικώς ό,τι μασουλιόταν! :mases: :mases: :mases:
Θα σε ενημερώσω κι εγώ με τη σειρά μου δεόντως κυρ-Νικ! ;-)
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό nick_89 » Τετ Ιαν 09, 2013 2:59 am

Tzivitzonis έγραψε:δεν άφησα καπουτσινάδικο για καπουτσινάδικο, φυσικά μόνιμος κάτοικος για παγωτό από το San Crispino (κοντά στην κυρά-Τρέβη :mrgreen: ), οστερία για οστερία και γενικώς ό,τι μασουλιόταν! :mases: :mases: :mases:
Θα σε ενημερώσω κι εγώ με τη σειρά μου δεόντως κυρ-Νικ! ;-)

Αυτό ακριβώς! Αρχαία έχει και εδώ. ΟΚ δεν τα σνομπάρω, θα πάμε να ρίξουμε μια ματιά αλλά το σλόγκαν της εκδρομής είναι ότι θα γυρίσουμε πίσω με νεύρα κρόσια από τους καπουτσίνο και με μια κοιλιά γεμάτη πίτσες και μακαρόνια με κιμά για μένα και καρμπονάρα για την δεσποινίς...

Για να μην χαλάμε το τόπικ του Λευτέρη όποιος θέλει κάτι μου στέλνει π.μ. Αν δεν υπάρχει θέμα τα βάζουμε και εδώ χύμα :-)

ταξιδιάρα ψυχή..
Vitara Virus
Raptorian
Άβαταρ μέλους
nick_89

Δημοσίευσηαπό libero » Τετ Ιαν 09, 2013 11:57 am

Θέμα δεν υπάρχει και καλά που είπατε για καπουτσίνους και καφέδες. RED ALERT. Μην κάνεις πως κάθεσαι σε ότι τουριστικό BAR βρεις στο δρόμο. Θα σου πω μόνο ενδεικτικά ότι το γωνιακό ή το δεύτερο αριστερά ανεβαίνοντας από del Corso προς την ανηφοριά στην Piazza Venezia, ένα εσπρεσσάκι ή έναν καπουτσίνο θα τον πληρώσεις 4 ευρώ. Για την Ελλάδα μπορεί να είναι μια φυσιολογική τιμή αλλά, πίστεψέ με, για τα δεδομένα της Ιταλίας είναι 400-450% επάνω. Και εμένα με τσαντίζει τρελλά. Για καλό, γνήσιο Ιταλικό καφέ, καπουτσίνο και ότι τραβάει η ψυχή σου και για να τον πληρώσεις στη φυσιολογική τιμή Ιταλίας, δηλαδή περί τα 80-90 λεπτά, μέχρι και 1,50 ευρώ, θα πας από την Piazza di Spagna, αφήνοντας δεξιά σου την Barcaccia (τη βάρκα που έχει εκεί στη μέση σχεδόν της πλατείας και είναι συντριβάνι), προς την Piazza del Popolo. Για να συνεννοούμαστε καλύτερα θα πας από την ανοιχτωσιά της πλατείας για να μπεις στη Via del Babuino. Μόλις μπεις στη Via del Babuino θα περπατήσεις στο αριστερό πεζοδρόμιο και μετά το Tiffany's που είναι στα αριστερά σου θα δεις ψηλά στα 3 μέτρα, πάνω από το κεφάλι σου, να γράφει με πορτοκαλί γράμματα σε άσπρο φόντο και πορτοκαλί περίγραμμα, κάθετα, BAR. Μπαίνεις εκεί, έχει και τσιγάρα το μαγαζί θα το αναγνωρίσεις. Βγάζεις αποδειξούλα με ότι θέλεις και παίρνεις από το Bar αυτό που θέλεις. Και δε θα σε ξεβρακώσουν. Και θα πιεις και καφέ προκομμένο και όχι ξέπλυμα. Εδώ βέβαια να σημειώσω ότι εγώ προσωπικά έχω ιδιαίτερη άποψη για τον Ιταλικό καφέ έχοντας ζήσει επί σειρά ετών στην Ιταλία οπότε γνωρίζω λίγο, τα πράγματα, διαφορετικά από ότι είναι για τα Ελληνικά δεδομένα(πιο δυνατές γεύσεις, πιο μικρός καφές κλπ). Για να μην πλακώσεις τους καπουτσίνους και για να μη σου φέρνουν εσπρεσσάκι μιας γουλιάς (κλασσικό Ιταλικό) το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητάς Caffe Americano. Είναι εσπρέσσο αλλά κάποιοι αφήνουν ουσιαστικά το νερό να τρέξει πολύ ώρα ή κάποιοι προσθέτουν βρασμένο νερό οπότε βγαίνει σαν καφές φίλτρου(σε ποσότητα) αλλά ουσιαστικά είναι espresso αρεομένος. Αν τον κάνουν καλά (όπως στο εν λόγω μπαρ) καταλαβαίνεις καλά τη γεύση του εσπρέσσο. Α! και τον καφέ στην Ιταλία δεν τον ζητάμε Espresso. Ζητάμε απλά Caffe. Αν πεις Un Caffe σου κάνουν εσπρέσσο. Αν πεις un caffe americano σου κάνουν εσπρέσσο αρεωμένο και αν πεις Un Cappuccino σου κάνουν καπουτσίνο. Απλά πράγματα. Οτιδήποτε σε Caffe αν θέλεις και γάλα λες Latte. Αν σε ρωτήσει a parte? εννοεί το θέλεις χώρια για να το βάλεις εσύ? και του λες ναι ή όχι. Ζήτα το χώριστά καλύτερα για να βάζεις ότι ποσότητα θέλεις. Διαφορετικά ο καθένας βάζει κατά το δοκούν και φυσικά άλλος πολύ και άλλος λίγο. Και ότι άλλο μου έρθει θα σου πω.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό nick_89 » Τετ Ιαν 09, 2013 3:17 pm

Ωραίος ρε φίλε!! Νομίζω μας έχεις φτιάξει το πρόγραμμα με σωστά tips για να την βγάλουμε καλά και φθηνά!!! :mrgreen: :mrgreen:

ταξιδιάρα ψυχή..
Vitara Virus
Raptorian
Άβαταρ μέλους
nick_89

Δημοσίευσηαπό theo_ts » Τετ Ιαν 09, 2013 3:23 pm

Καταπληκτικός full επεξηγηματικός :clap: :clap: :clap:

•Τα όρια της ζωή σου ειναι απλως επινοήσεις του εαυτού σου.
•Εξερεύνησε, Ονειρέψου, Ανακάλυψε.
•Ακολούθησε τον δρόμο σου ως την άκρη. Η αξία του δρόμου είναι να μην σταματήσεις.
Άβαταρ μέλους
theo_ts

Λάστιχα: BFGoodrich MT KM3
Διάσταση ελαστικών: 37x12.5/17
Suspension: R52
Εργάτης: Ναι
Aka: Τεο
Name: ΘΟΔΩΡΗΣ

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Τετ Ιαν 09, 2013 4:02 pm

Σωστός ταξιδιωτικός οδηγός :clap: :clap: :clap: :clap:
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό libero » Κυρ Ιουν 29, 2014 9:23 pm

Όταν είχα γράψει όλα τα παραπάνω και είχα βάλει τις φωτογραφίες μιλώντας για τις εμπειρίες στη Ρώμη και για τον πολιτικό γάμο μας, υπήρχαν και κάποια πράγματα που δεν τα ήξερα. Ή τελοσπάντων τα φανταζόμουν στο περίπου αλλά δεν υπήρχε η βεβαιότης. Τουλάχιστον στην αρχή, δηλαδή όταν έγραφα "Παντρευόμεθα". Το βασικότερο που δεν ήξερα είναι ότι μερικές μέρες πριν, "συνελήφθη" ο μπεμπές μας και ότι ουσιαστικά στην Ιταλία είχαμε πάει τριάδα και όχι ζευγαράκι. Κι έτσι πέρασε 1,5 χρόνος παρά κάτι. Στο μεταξύ λοιπόν, όπως γνωρίζετε από άλλες κουβέντες έγινα πατερούλης κι έχω έναν γιο 9.5 μηνών σήμερα.
Μέσα από κάποιες διαδικασίες και κατατάσεις που δηιουργήθηκαν την τελευταία χρονιά και ενώ είχαμε σκοπό κάποια στιγμή να κάνουμε θρησκευτικό γάμο αποφασίσαμε τελικά να τον κάνουμε. Βασικά δεν αναφέρθηκα στο θέμα καθόλου γιατί δεν ήταν και στα ενδιαφέροντα της ιστοσελίδα μας. Όμως είναι σωστό, μιας και το θέμα προϋπάρχει να αναφέρω το γεγονός ότι σήμερα 29/06/2014 ξαναπαντρευτήκαμε και βαφτίσαμε και τον πιτσιρικά. Όλα ήταν μια χαρούλα και επιστρέψαμε και στο σπίτι μας κι έτσι, στη χαλάρωση μετά από τη "μαρτυρική" ημέρα ο γαμπρός(εγώ) αποφάσισε να αποβλακωθεί με τον υπολογιστή.

Υ.Γ. Δε λέω, καλός ο γάμος, αλλά όποιος το σκέφτεται να με ρωτήσει πρώτα. Εγώ σκεφτόμουν πως θα τη βγάλω στην εκκλησία αλλά μάγκες μου, η φωτογράφηση δεν παλεύεται με ΤΙΠΟΤΑ. Και διάφορα άλλα τελοσπάντων τα οποία είναι αναγκαία και εθιμοτυπικά. Εν ολίγοις, μια πολύ ωραία ημέρα αλλά δύσκολο πράγμα ο γάμος. Φωτογραφίες εν καιρώ.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό char » Κυρ Ιουν 29, 2014 9:30 pm

Θερμές ευχές και πάλι! :D
Να σας ζήσει και ο νεοφώτιστος! ;-)
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
Aka: Τσάρος ή Γριά....

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Κυρ Ιουν 29, 2014 10:23 pm

Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια λοιπόν σήμερα :D
Να είστε ευτυχισμένοι και οι τρεις σας!!!!
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό theo_ts » Κυρ Ιουν 29, 2014 11:17 pm

Να σας ζήσει :clap: :clap: :clap: :clap:
Θερμές ευχές για τους "νεόνυμφους" Πάντα ευτυχισμένοι :clap: :clap: :clap:

•Τα όρια της ζωή σου ειναι απλως επινοήσεις του εαυτού σου.
•Εξερεύνησε, Ονειρέψου, Ανακάλυψε.
•Ακολούθησε τον δρόμο σου ως την άκρη. Η αξία του δρόμου είναι να μην σταματήσεις.
Άβαταρ μέλους
theo_ts

Λάστιχα: BFGoodrich MT KM3
Διάσταση ελαστικών: 37x12.5/17
Suspension: R52
Εργάτης: Ναι
Aka: Τεο
Name: ΘΟΔΩΡΗΣ

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες