Η Νορβηγία αφανίζει τους λύκους

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Re: Η Νορβηγία αφανίζει τους λύκους

Δημοσίευσηαπό SAVE ANIMAL » Τετ Σεπ 21, 2016 9:34 pm

τα εχω πει πολλες φορες και δεν θελω να τα ξαναπω γιατι βαρεθηκα !!ΟΣΟ ΤΟ ΖΩΟ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ (ΑΝΘΡΩΠΟΣ)ΒΙΑΖΕΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ!!ΑΠ ΟΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ!!ΑΣ ΤΑ ΛΙΑΝΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΖΩΟ!!
SAVE ANIMAL
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Malatesta compra
Διάσταση ελαστικών: 245/70/16
Suspension: Άγνωστη
cb: Όχι
Εργάτης: Ναι
Aka: Save animals
Name: Βασιλης

Δημοσίευσηαπό johndrama » Τετ Σεπ 21, 2016 10:11 pm

Αυτός που είναι έξω από τον χορό πάντα νομίζει ότι έχει δίκιο. Εμείς από τον καναπέ μας είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε τα πάντα. Ας συνεχίσουμε να το κάνουμε. ...... δυστυχώς με την ψευτοοικολογια και με το να λέμε ας αφήσουμε την φύση να κάνει ότι θέλει δεν γίνεται τίποτα. Ποτέ ΜΚΟ δεν βοήθησε την φύση,αν δεν υπήρχαν οι επιχορηγήσεις δεν θα υπήρχαν .Την ρημαδα την πονάει μόνο αυτός που την ζει και ζει από αυτήν.
KYNΗΓΙ-ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΟ-ΚΑΛΗ ΖΩΗ
Άβαταρ μέλους
johndrama

Λάστιχα: Bridgestone
Διάσταση ελαστικών: 225/65/18
Suspension: MP & KYB
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: sj410 LWB
Name: Γιαννης.

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Τετ Σεπ 21, 2016 10:21 pm

johndrama έγραψε:Αυτός που είναι έξω από τον χορό πάντα νομίζει ότι έχει δίκιο. Εμείς από τον καναπέ μας είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε τα πάντα. Ας συνεχίσουμε να το κάνουμε. ...... δυστυχώς με την ψευτοοικολογια και με το να λέμε ας αφήσουμε την φύση να κάνει ότι θέλει δεν γίνεται τίποτα. Ποτέ ΜΚΟ δεν βοήθησε την φύση,αν δεν υπήρχαν οι επιχορηγήσεις δεν θα υπήρχαν .Την ρημαδα την πονάει μόνο αυτός που την ζει και ζει από αυτήν.

Έτσι είναι Γιάννη....Εύκολα λόγια απο καναπέδες μέσα στην πόλη...
Πέρυσι στο καφενείο στα Θοδωράκεια σταμάτησε ο άλλος να πιεί ένα τσίπουρο μετά το κυνήγι....
Ακούγεται απέξω μια φασαρία....ενας χαμός...
Βγαίνουν οι θαμώνες και βλέπουν το λύκο να έχει πάρει ένα σκύλο που είχε δεμένο ο ανθρωπος στην αυλή....
Στην πλατεία του χωριού....
Κι αν δεν ήτανε σκύλος και ητανε ένα παιδάκι....

Εγω το βίωσα 45 μέρες με το σκυλί μου να έχει σίδερα στο στόμα....
Άβαταρ μέλους
ximikos00
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: BF Goodrich A/T
Suspension: ΟΜΕ/ΚΥΒ
Name: Ανδρέας

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Πέμ Σεπ 22, 2016 1:16 am

Ξεκινώντας αυτό το θέμα φαντάστηκα τις αντιδράσεις κάποιων μελών, το πιθανότερο κυνηγών.
Προσωπικά δεν τα πάω και τόσο καλά με τους οικολόγους λόγω κάποιων ακραιοτήτων τους και διατηρώ τις δικές μου απόψεις
Από κει όμως έως το να χαρακτηριζόμαστε οι ''καναπέδες των πόλεων'' αυτό δεν το φανταζόμουν, αν μη τι άλλο κάποιοι από εμάς δεν έχουμε αφήσει βουνοκορφή ανεξερεύνητη και ραχούλα που να μην κοιμηθούμε, εμένα μου αρκεί ότι ο lyggas ο Γιάννης που ζει και δουλεύει μέσα στα βουνά απάντησε τα δέοντα!!
Τα λεγόμενα φυσικά αυτοχαρακτηρίζουν τον εκάστοτε από εμάς και αν συνεχιστούν οι υψηλοί τόνοι απλά το θέμα θα κλειδωθεί.
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό nidi » Πέμ Σεπ 22, 2016 3:36 am

Δηλαδή μία χώρα με το μέγεθος και την οργάνωση της Νορβηγίας, δεν μπορεί να προστατεύσει τους κτηνοτρόφους της από 67 ολόκληρους λύκους; Με αυτή τη λογική στην Αφρική, δεν πρέπει να μείνει λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ύαινα και τσιταχ ζωντανό! Κρετίνοι τεχνοκράτες που δεν έχουν βγει από τα γραφεία τους αποφασίζουν για ζητήματα που επηρεάζουν και θα επηρεάσουν έμμεσα ή άμεσα τις επόμενες γενιές.

:tsoukalas:
| | | |
Άβαταρ μέλους
nidi
World Travellers
World Travellers

Λάστιχα: Goodyear EfficientGrip P2
Διάσταση ελαστικών: 195/70 R15
Suspension: Factory
Aka: the pin project
Name: Nikos

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Πέμ Σεπ 22, 2016 6:24 am

kaliakouda έγραψε:Ξεκινώντας αυτό το θέμα φαντάστηκα τις αντιδράσεις κάποιων μελών, το πιθανότερο κυνηγών.
Προσωπικά δεν τα πάω και τόσο καλά με τους οικολόγους λόγω κάποιων ακραιοτήτων τους και διατηρώ τις δικές μου απόψεις
Από κει όμως έως το να χαρακτηριζόμαστε οι ''καναπέδες των πόλεων'' αυτό δεν το φανταζόμουν, αν μη τι άλλο κάποιοι από εμάς δεν έχουμε αφήσει βουνοκορφή ανεξερεύνητη και ραχούλα που να μην κοιμηθούμε, εμένα μου αρκεί ότι ο lyggas ο Γιάννης που ζει και δουλεύει μέσα στα βουνά απάντησε τα δέοντα!!
Τα λεγόμενα φυσικά αυτοχαρακτηρίζουν τον εκάστοτε από εμάς και αν συνεχιστούν οι υψηλοί τόνοι απλά το θέμα θα κλειδωθεί.

Παρεξήγησες φίλε Καλακιούδα....μπορεί να το έγραψα κάπως απότομα....
Ας το αναδιατυπώσω....
Είναι διαφορετικό να ζεις σε μια μεγάλη πολη και να λες ας έχουμε όσους λύκους και αρκούδες και αγριογούρουνα κλπ κλπ.....και άλλο να ζεις σε κάποιος χωριό και όταν νυχτώνει να σφίγγεσαι να βγεις έξω απο το σπίτι σου...αυτό ήθελα να εκφράσω....
Δεν αμφισβητώ ότι έχεις κόψει άπειρα χιλιόμετρα στα βουνά αλλά για την εκδρομή σου....δεν ζεις εκεί....αν η δουλειά σου εξαρτιόταν απο αυτό?
Αν φοβόσουν για το παιδί σου που παίζει στην πλατεία του χωριού?

Τέσπα είμαι πολλά χρόνια στο φόρουμ και δεν εχω δημιουργήσει κάποιο θέμα....ούτε θα δημιούργησω τώρα...Δεν ήθελα να προσβάλω κανένα...
Άβαταρ μέλους
ximikos00
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: BF Goodrich A/T
Suspension: ΟΜΕ/ΚΥΒ
Name: Ανδρέας

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Πέμ Σεπ 22, 2016 1:45 pm

Όλα καλά Χημικέ, το ζητούμενο είναι να καταθέτουμε ο καθένας την άποψή του δίχως αντιπαραθέσεις και χαρακτηρισμούς, μόνον έτσι θα μπορούν να ανεβαίνουν επάνω και να συζητούνται τέτοια λεπτά θέματα που αφορούν την φύση μέσα στην οποία κινούμαστε και αγαπάμε!!

Και επειδή είμαι παλιόπαιδο και πειραχτήρι, διαβάστε και αυτό :p

Οι λύκοι ξανά στη Πάρνηθα μετά από 50 χρόνια εξαφάνισης

9e82d8c506c1aed41460c854220f749d_480660.jpg

62a98e81c89d5893991306f772d7ef41.jpg

489946c1f3e8c82509d000b93e8331c8_480660.jpg

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ, έχουμε την επίσημη επανεμφάνιση του λύκου στην Πάρνηθα καταγεγραμμένη από κάμερες ερευνητών της, μετά από 50 χρόνια εξαφάνισης.

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ, που δραστηριοποιείται για πάνω από 10 χρόνια στη μελέτη και διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων στην Ελλάδα, ενημερώνει επίσημα την κοινή γνώμη για την πρόσφατη επανεμφάνιση του λύκου στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας μετά από 50 χρόνια απουσίας του είδους. Η επιβεβαίωση της παρουσίας πραγματοποιήθηκε από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ με εργασίες πεδίου και χρήση ειδικών αυτόματων φωτογραφικών διατάξεων υπέρυθρου, οι οποίες παρέμειναν ενεργές για 6 μήνες και κατόπιν σχετικού αιτήματος για τεχνική βοήθεια από το Δασαρχείο Πάρνηθας τον Σεπτέμβριο του 2014. Οι κάμερες τοποθετήθηκαν από τον δρ. βιολόγο της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ Γιώργο Ηλιόπουλο και τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν αφορούν την παρουσία μιας αγέλης λύκων 7-8 ατόμων. Τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν στο Δασαρχείο Πάρνηθας και τον Φ.Δ. Πάρνηθας προς ενημέρωσή τους τον Σεπτέμβρη του 2015, αλλά και τον Οκτώβρη του 2015 μετά από επικαιροποίηση.

Η επανάκαμψη του λύκου στην περιοχή της Πάρνηθας και την ευρύτερη περιοχή ερμηνεύεται αποκλειστικά και μόνο με την διαδικασία της φυσικής επαναποίκισης από άτομα του είδους σε διασπορά, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες, με την σταδιακή επανεμφάνιση λύκων σε περιοχές της πρότερης κατανομής του είδους στην Στερεά Ελλάδα.

Η φυσική δάσωση σε μεγάλες εκτάσεις της ημιορεινής και ορεινής ζώνης, που ακολούθησαν την σταδιακή εγκατάλειψη της υπαίθρου και την ορθολογικότερη διαχείριση των δασών, η βελτίωση του νομικού καθεστώτος προστασίας του λύκου και της αρκούδας, και η επανάκαμψη των οπληφόρων, όπως ο αγριόχοιρος και το ζαρκάδι στην Ηπειρωτική Ελλάδα και το ελάφι στον Ε.Δ Πάρνηθας, αποτέλεσαν τις βασικότερες αιτίες για την σταδιακή επανάκαμψη του είδους σε περιοχές όπου είχε παλιότερα εξαφανισθεί.

Παρόμοια τάση επανάκαμψης των μεγάλων σαρκοφάγων θηλαστικών (αρκούδα, λύκος, λύγκας, αδηφάγος) καταγράφεται πλέον σε ολόκληρη της Ευρώπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στο επιστημονικό περιοδικό Science(σημ.1) και στην οποία συμμετείχε και η ΚΑΛΛΙΣΤΩ, παρέχοντας δεδομένα παρουσίας για τον λύκο και την αρκούδα στην Ελλάδα. Σημαντικότερες αιτίες της παρατηρούμενης επανάκαμψης αποτελούν η βελτίωση και αποκατάσταση των βιοτόπων τους και η θεσμοθέτηση ενός ικανού Ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου προστασίας και διαχείρισής τους. Για την διαχείριση αυτής της επανάκαμψης η ΕΕ σύστησε τον Ιούνιο 2014 την «Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Συνύπαρξη Ανθρώπων και Μεγάλων Σαρκοφάγων». Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ έχει επιλεγεί από την ΕΕ μαζί με την Γερμανική εταιρεία συμβούλων adelphi για την τεχνική υποστήριξη του έργου της Πλατφόρμας(σημ.2).

Η παρουσία του λύκου στον Ε.Δ. Πάρνηθας, όπως εξάλλου ισχύει και στο σύνολο της κατανομής του είδους στην Ευρώπη, δεν αποτελεί απειλή για τους περιπατητές της Πάρνηθας, καθώς οι λύκοι φοβούνται τον άνθρωπο. Παρόλα αυτά, η παρουσία του είδους στην περιοχή, μπορεί να συνοδευτεί από ζημιές στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να υπάρξει σχετική μέριμνα για την ενίσχυση των μεθόδων φύλαξης και προστασίας των κοπαδιών. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα της απαιτούμενης ενίσχυσης είναι η τοποθέτηση ηλεκτροφόρου περίφραξης γύρω από τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και η χρήση καλών σκύλων φύλαξης κοπαδιών. Μάλιστα η ΚΑΛΛΙΣΤΩ έχει εδώ και χρόνια αναπτύξει ένα πανελλαδικό δίκτυο ανταλλαγών ή δωρεών τέτοιων σκύλων μεταξύ κτηνοτρόφων.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο λύκος, ως ανώτερος θηρευτής, αναμένεται να επιδράσει θετικά στο οικοσύστημα της Πάρνηθας και στον αυτόχθονα πληθυσμό του ελαφιού. Φυσικά, η αλληλεπίδραση των δύο ειδών πρέπει να παρακολουθείται συστηματικά.

πηγή: klik.gr

Γνώμη μου :arrow: Για να δούμε τώρα πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος, μιας και μιλάμε για περιβάλλον κατ' ουσίαν περιαστικό :idea:

Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Δημοσίευσηαπό DENNISLA » Πέμ Σεπ 22, 2016 1:57 pm

κ επειδη Γιωργο εγω ειμαι ΠΙΟ Πειραχτηρι απο εσενα!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted:
Το θεμα αυτο με την εμφνιση των λυκων
ΑΡΓΑ ΒΑΔΙΖΩ ΖΩΗ ΚΕΡΔΙΖΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
DENNISLA

Λάστιχα: Kobra + Geo A/T
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16-225/65/17
Suspension: MAD+KYB+3,5cm
Aka: Troooolllllllll
Name: DENNIS

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Πέμ Σεπ 22, 2016 2:02 pm

Η δικιά μου πηγή είναι σημερινή και πιο ενημερωμένη οπότε παραμένουν και οι δύο εν ισχύ :D

Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Δημοσίευσηαπό DENNISLA » Πέμ Σεπ 22, 2016 2:25 pm

kaliakouda έγραψε:Η δικιά μου πηγή είναι σημερινή και πιο ενημερωμένη οπότε παραμένουν και οι δύο εν ισχύ :D

ιδιο ειναι το θεμα.......το ρεπορταζ ειναι καινουργιο.......
Άβαταρ μέλους
DENNISLA

Δημοσίευσηαπό johndrama » Πέμ Σεπ 22, 2016 3:23 pm

Φέτος παρακολούθησα ημερίδα με θέμα τον λύκο και τις συνέπειες στην κτηνοτροφία που έγινε στην Δράμα λόγω των πολλών κρουσμάτων που έχει ο νομός. Καλεσμένος ομιλητής ήταν και εκπρόσωπος της παραπάνω ΜΚΟ. Το μόνο που έλεγε όλη την ώρα ήταν ότι οι λύκοι απειλούνται και το ότι έχουν τα τελευταία χρόνια συχνές εμφανίσεις δεν σημαίνει ότι έχουμε αύξηση πληθυσμού. Απλά η ακτίνα δράσης τους είναι μεγάλη. Οι λύσεις που πρότεινε ήταν να πάρουν οι βοσκοί ελληνικούς ποιμενικους και οι κυνηγοί να φορέσουν στα σκυλιά τους ηλεκτροφόρα γιλέκα με μπαταρία.
Αμέσως μετά από τον ομιλητή στο βήμα ανέβηκε ο βουλγαρος δασαρχης γειτονικου βουλγαρικου νομου τού γκοτσε ντελτσεφ που ήταν επίσης καλεσμένος σαν ομιλητής .ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΠΟΥ ΕΊΠΕ ΗΤΑΝ ΌΤΙ ΟΣΑ ΕΊΠΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑΤΑ. Και στην συνέχεια με νούμερα και αποδείξεις δικαιολόγησε την αποψη του. Υπήρξε χρονιά που στη γείτονα χώρα θανατωθηκαν 600 λύκοι και παρόλα αυτά ο αριθμός τους παραμένει μεγάλος. Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός τριψήφιος από το 70 και μετά που κρατάνε στοιχεία.
Φέτος τον Αύγουστο βολτάροντας στον κάμπο με τα μάτια μου είδα 4 λύκους τον 1 τον τραβηξα και βίντεο που παίζει σε αρκετά σαΐτ. . Είναι το τελευταίο απόσπασμα. Το ζώο με κοιτούσε καθαρά για να δει αν με έχει του χεριού του. Αν ήταν ένα παιδί πιθανώς να μην ζούσε. Καθημερινά μπαίνουν σε κατοικημένες περιοχές αρπαζοντας αδέσποτα , ψάχνουν σκουπίδια αρπάζουν οικόσιτα και ότι βρουν. Την προηγούμενη βδομάδα τον είδαν περαστικοί με μισό σκυλί στο στόμα του προφανώς το πήγαινε στα μωρά του πίσω από το lidl ανάμεσα σε σπίτια.
Μιλώντας με έναν θείο μου από το χωριό (80 χρονών κάθε μέρα στο βουνό κτηνοτροφος)του είπα για τους λύκους που είδα φέτος και το πρώτο που μού είπε ήταν τόσα χρόνια γυρνάω τα βουνά και τους κάμπους τόσο συχνές εμφανίσεις όσο φέτος δεν είχαμε ποτέ. Ελπίζω να είναι τυχαίο.

.
Τελευταία επεξεργασία από johndrama και Πέμ Σεπ 22, 2016 4:02 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
johndrama

Δημοσίευσηαπό lyggas » Πέμ Σεπ 22, 2016 3:43 pm

lyggas έγραψε:Και εγώ τί να πω, που χθες το βράδυ πέρασε δίπλα μου μια αρκούδα και με κατατρόμαξε; Να πάω σήμερα την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο να την μπουμπουνίσω;
Πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουμε, ότι ΔΕΝ είμαστε το μοναδικό είδος στον πλανήτη, ευτυχώς...

...ας συνεχίσω αναφέροντας ότι πριν τρεις ημέρες οι αγριόχοιροι μου "όργωσαν" το μισό κτήμα, το καλοκαίρι οι σκίουροι κατανάλωσαν όλα τα αμύγδαλα από τις αμυγδαλιές ενώ οι δασομυοξοί ανταγωνίζονται μαζί μου για το ποιός θα κάνει κύρια χρήση της καλύβας. Τί να κάνω λοιπόν, πρέπει να πάει το μυαλό μου σε σκοτωμούς; Απλά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και γοητεύομαι που ζω σε ένα ζωντανό και όχι αποστειρωμένο περιβάλλον, αυτό και τίποτα παραπάνω...

Πάντως, θεωρώ ότι η διαχείριση των ζημιών που προκαλούνται από άγρια ζώα, είναι ένα στοίχημα για μια οργανωμένη κοινωνία ανθρώπων, κάτι που δεν είμαστε ικανοί να καταφέρουμε στη Χώρα μας, ενώ δεν έχει να κάνει με την δολοφονία των ζωντανών.
Οι αντιδράσεις κάποιων μελών, ίσως να οφείλονται στην απομάκρυνση από την μητέρα φύση ή στην προκατάληψη ελέω κυνηγίου...
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas

Λάστιχα: Goodyear
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Εργοστασιακή
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό johndrama » Πέμ Σεπ 22, 2016 3:59 pm

Ο λογος της αυξησης του λυκου ειναι γνωστος στην επαρχια και δεν συζητιεται σε δημοσιες συζητησεις (δεν ειναι οι απελευθερωσεις) .Το κακο ειναι οτι τα ζωα αυτα ειναι ανικανα να τραφουν με αγρια ζωα στην πλειοψηφια τους και το εχουν ριξει στο φαστφουντ που ειναι τα αδεσποτα,τα προβατακια και οτι ευκολο βρουν.
Άβαταρ μέλους
johndrama

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Πέμ Σεπ 22, 2016 8:43 pm

Μια χαρά πάει η συζήτηση και χαίρομαι ιδιαιτέρως!! 8)

Να κάνω κάνα-δυό ερωτήσεις για όσους πιθανά γνωρίζουν , τα προηγούμενα χρόνια οι άνθρωποι που ζούσαν κοντά με τους λύκους τι έκαναν για να προστατευτούν??
Αυτά που έκαναν ήταν ανεπαρκή σήμερα?

johndrama έγραψε:Ο λογος της αυξησης του λυκου ειναι γνωστος στην επαρχια και δεν συζητιεται σε δημοσιες συζητησεις (δεν ειναι οι απελευθερωσεις)

Αυτό ακούγεται πολύ παράξενα στα αυτιά μας, τόσο σοβαρό μυστικό είναι και δεν μπορείς να μας το αναφέρεις Γιάννη?

Πιστεύω ότι καλώς ή κακώς ότι η εγκατάλειψη της υπαίθρου φέρνει πάλι ζωντάνια στην πανίδα μιας περιοχής

Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Δημοσίευσηαπό DENNISLA » Πέμ Σεπ 22, 2016 8:48 pm

εφοσον υπαρχουν θηραματα να κυνηγησουν οι λυκοι δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα...
Στο χωριο μου εχει αρκετα τσακαλια.....αλλα κ παρα πολλα αγριογουρουνα,λαγους κ αλλα θηραματα
Εχουν διαπιστωθει επιθεσεις σε κοπαδια προβατων-κατσικια αλλα οι βοσκοι εχουν κατι τσοπονασκυλα 2 φορες σαν τα τσακαλια!!! δεν τους εχω ακουσει ποτε να γκρινιαζουν..
Άβαταρ μέλους
DENNISLA

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες