How to Backup using Batch Files ? --> Ερώτηση

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Re: How to Backup using Batch Files ? --> Ερώτηση

Δημοσίευσηαπό panoshm » Τρί Απρ 16, 2013 11:57 pm

Dimitris_T έγραψε:Απ' ότι κατάλαβα από το αρχικό post του Πάνου, δεν ψάχνει για λογισμικό backup, αλλά για λογισμικό συγχρονισμού αρχείων: πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, μιας και το backup χρησιμοποιείται για την λήψη αντιγράφων ασφαλείας (backups επί το ελληνικότερον) του σκληρού δίσκου, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η χρησιμότητά του είναι ότι μπορείς να επαναφέρεις τα δεδομένα του δίσκου σου όπως αυτά ήταν την στιγμή που πήρες το backup, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ποτέ δεν παίρνεις backup στο ίδιο μαγνητικό μέσο κάθε μέρα (αν πρόκειται για καθημερινό backup). Ένα σχήμα που χρησιμοποιείται είναι π.χ. να παίρνεις backup σε δύο εξωτερικούς δίσκους (ή μαγνητικές ταινίες για τους παλιότερους): στον ένα την Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και στον άλλο την Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο. Τα δεδομένα του backup επίσης δεν διαβάζονται «απ' ευθείας», αλλά ανακτώνται με ειδική διαδικασία (restore) κάθε λογισμικού. Το πλεονέκτημα του backup δηλ. είναι ότι μπορείς να επαναφέρεις τα δεδομένα σου σε προηγούμενη κατάσταση που κυμαίνεται - ανάλογα με το σχήμα που ακολουθείς - από μία έως αρκετές ημέρες. Επιπλέον η διαδικασία backup είναι σαφώς πιό χρονοβόρα (μπορεί όμως να αυτοματοποιηθεί κια να τρέχει σε μη εργάσιμες ώρες), ιδίως όταν παίρνεις full backup (full backup παίρνεται συνήθως μία φορά την εβδομάδα, ενώ τις καθημερινές παίρνεις incremential backup). Για τους λόγους αυτούς - και μερικούς ακόμη - η διαδικασία backup ακολουθείται συνήθως από εταιρείες με σημαντικό και πολύτιμο όγκο δεδομένων, απαιτεί αυστηρό πρωτόκολλο και τα σχετικά λογισμικά κοστίζουν ακριβά.
Το λογισμικό συγχρονισμού αρχείων έχει τελείως διαφορετική λογική και λειτουργία. Αποσκοπεί - και είναι χρήσιμο - στον συγχρονισμό των αρχείων διαφορετικών Η/Υ (π.χ. γραφείο - σπίτι - φορητός), ώστε να είσαι σίγουρος ότι δουλεύεις κάθε φορά με την τελευταία έκδοση του αρχείου που θέλεις. Είναι απλούστερο στη χρήση (τα αρχεία είναι άμεσα αναγνώσιμα και η προσπέλασή τους δεν απαιτεί ειδικό λογισμικό ούτε ειδική διαδικασία ανάκτησης - restore), αλλά το μειονέκτημά του είναι ότι χάνεις ουσιαστικά τις προηγούμενες εκδόσεις των αρχείων (μένουν για λίγο βέβαια στον κάδο ανακύκλωσης, μέχρι τον επόμενο συγχρονισμό).

Ααααα γεια σου!!!!

Αυτό θέλω να κάνω...... και κατέληξα εκεί γιατί δεν με ενδιαφέρει το "ιστορικό" αρχείων στο backup.... Διότι προφανώς και ΔΕΝ έχω υπαλλήλους να θέλω να προσέχω τυχόν μ@λ@κί@ τους και να την επαναφέρω....

Όταν είχα πάρει έναν εξωτερικό σκληρό 2ΤΒ είχε μαζί και πρόγραμμα για backup (το Seagate Dashboard) και η μ@λ@κί@ στο "Continues backup" καταλήγει να προσθέτει κάθε φορά όγκο δεδομένων στον 2ΤΒ εξ. σκληρό με αποτέλεσμα μετά από 1 μήνα να γεμίζει :shock: (έχω και κάμποσα άλλα αρχεία αποθηκευμένα μόνιμα σε αυτόν, οπότε έχω 400GB μόνο χώρο από τα 2TB που είναι).
Τα συνολικά δεδομένα να φανταστείς που θέλω να έχω backup είναι το πολύ 130GB όλα κι όλα.... :violin:

Άρα ψάχνω για MIRROR πρόγραμμα αλλά και να μην τρέχει συνέχεια.... σε κάθε startup των Windows μου φτάνει.... Να γλυτώσω τα αρχεία μου σε περίπτωση crash των σκληρών θέλω μόνο....

DimitrisGV έγραψε:Μια και ενδιαφέρθηκες για τις εντολές DOS, να πώ ότι το πρόβλημα των 260 χαρακτήρων μπορει να λυθεί με την εντολή subst (ίσως και με την εντολή assign, δεν είμαι όμως σίγουρος)
Αν επιμείνεις σε αυτό και θέλεις βοήθεια, :whistle: :whistle:
Κάτσε να δω πως θα πάει με αυτό που κάνω τώρα....

Αλήθεια, για αυτό ρε Δημήτρη:
panoshm έγραψε:Το ερώτημα είναι:
έχω φτιάξει 3 "σενάρια" με 3 διαφορετικά batch files και έχω φτιάξει 3 TaskSchedulers που τρέχουν στο Windows startup... 15min μετά το startup, για να έχει "φορτώσει" ο υπολογιστής ότι άλλο χρειάζεται στο startup και μετά να "ασχοληθεί" με τα backup
Κάθε "σενάριο" φυσικά χρησιμοποιεί το ίδιο πρόγραμμα (freefilesync)... αν δεν έχει τελειώσει ακόμα το 1ο και έρθει η "ώρα του" να ξεκινήσει το 2ο, θα ξεκινήσει ή θα γίνει καμιά διένεξη? Αφορούν διαφορετικούς σκληρούς και προορισμούς το κάθε "σενάριο" απλά δεν ξέρω αν σε TaskScheduler μπορεί να "ανοίξει" 2 φορές το ίδιο πρόγραμμα... Χειροκίνητα το άνοιξα 2 φορές και έκανα ταυτόχρονα compare σε 2 σενάρια και πάει μια χαρά.....
τι λες?
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό Dimitris_T » Τρί Απρ 16, 2013 11:59 pm

panoshm έγραψε:
Dimitris_T έγραψε:Πάνο, το SyncToy θα σε καλύψει πλήρως· ...............χωρίς ποτέ να με προδώσει. ..........

Μόλις με πρόδωσε :lol: :lol: .... δεν αντιγράφει αρχεία με path>260 χαρακτήρες.... πρέπει να του πω να τα βάζει σε άλλο φάκελο με κάποια "συνθήκη" για αυτού του είδους τα αρχεία.... :violin:

Οπότε με βλέπω να καταλήγω στο freefilesync (υποστηρίζει > 260 character path ήδη "διόρθωσε" ότι παρέλειψε το SyncToy) αν δω ότι το παραπάνω TaskScheduler των Windows πετύχει.....

Για να δούμε....

Καλά βρε Πάνο, πως τα κατάφερες να έχεις path μεγαλύτερο των 255 χαρακτήρων; Μάλλον πρέπει να γίνεις λακωνικότερος και να σκεφτείς μια διαφορετική και λειτουργικότερη οργάνωση των καταλόγων σου· εξ' άλλου - και πέρα από τα backups και τους συγχρονισμούς - πως καταφέρνεις και εντοπίζεις τα αρχεία σου σε τόσο μακροσκελείς καταλόγους;

Υ.Γ. Πάντως με το SyncToy συγχρόνισα πριν από λίγο 58.864 αρχεία σε 3.503 φακέλους, συνολικού μεγέθους 108 GB, σε λιγότερο από «ένα τσιγάρο» (δεν αναφέρω τον ακριβή χρόνο γιατί αυτός εξαρτάται - όπως είναι φυσικό - από την ταχήτητα του συγκεκριμένου Η/Υ και των HDD).
Grand Vitara 2.4 JLXEL Wagon
Dimitris_T
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: Yokohama geolander
cb: Όχι
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό panoshm » Τετ Απρ 17, 2013 12:04 am

Dimitris_T έγραψε:Καλά βρε Πάνο, πως τα κατάφερες να έχεις path μεγαλύτερο των 255 χαρακτήρων; Μάλλον πρέπει να γίνεις λακωνικότερος και να σκεφτείς μια διαφορετική και λειτουργικότερη οργάνωση των καταλόγων σου· εξ' άλλου - και πέρα από τα backups και τους συγχρονισμούς - πως καταφέρνεις και εντοπίζεις τα αρχεία σου σε τόσο μακροσκελείς καταλόγους;
Μεγάλη η κατηγοριοποίηση Δημήτρη, άστα να πάνε :lol: Δεν είναι πολλά όμως, το προσέχω να μην βάζω μεγάλα ονόματα στα αρχεία, κάποια μπορεί να έχουν ξεφύγει (8 στα 80.000 αρχεία δεν είναι πολλά)
SyncToy.JPG

Dimitris_T έγραψε:Υ.Γ. Πάντως με το SyncToy συγχρόνισα πριν από λίγο 58.864 αρχεία σε 3.503 φακέλους, συνολικού μεγέθους 108 GB, σε λιγότερο από «ένα τσιγάρο» (δεν αναφέρω τον ακριβή χρόνο γιατί αυτός εξαρτάται - όπως είναι φυσικό - από την ταχήτητα του συγκεκριμένου Η/Υ και των HDD).
Καλά ο συγχρονισμός σίγουρα είναι λίγος χρόνος (γιατί πόσα αρχεία πια να έχουν "αλλάξει"), το αρχικό backup κάνει καμιά ώρα για 85G.....
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Δημοσίευσηαπό DimitrisGV » Τετ Απρ 17, 2013 12:19 am

Καταλαβαίνω ότι με τις "συμβουλές" όλοι το μπερδέψαμε το πράγμα. Πάντως, κάνε focus σε ένα και προσπάθησε να λύσεις τα όποια θέματα. Τώρα που το θυμήθηκα, στο παρελθόν για free backup, είχα χρησιμοποιήσει το Cobian. Πολύ καλό, και μπορούσες να κάνεις αρκετά πράγματα με τα σκριπτάκια. Ισως αξίζει να του ρίξεις και αυτού μια ματιά.
NGV 2.4 auto, ΚenWood DNX9260BT.
Άβαταρ μέλους
DimitrisGV
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Yokohama GEO A/Τ-S
Suspension: MAD

Δημοσίευσηαπό Dimitris_T » Τετ Απρ 17, 2013 1:09 am

panoshm έγραψε:Αλήθεια, για αυτό ρε Δημήτρη:
panoshm έγραψε:Το ερώτημα είναι:
έχω φτιάξει 3 "σενάρια" με 3 διαφορετικά batch files και έχω φτιάξει 3 TaskSchedulers που τρέχουν στο Windows startup... 15min μετά το startup, για να έχει "φορτώσει" ο υπολογιστής ότι άλλο χρειάζεται στο startup και μετά να "ασχοληθεί" με τα backup
Κάθε "σενάριο" φυσικά χρησιμοποιεί το ίδιο πρόγραμμα (freefilesync)... αν δεν έχει τελειώσει ακόμα το 1ο και έρθει η "ώρα του" να ξεκινήσει το 2ο, θα ξεκινήσει ή θα γίνει καμιά διένεξη? Αφορούν διαφορετικούς σκληρούς και προορισμούς το κάθε "σενάριο" απλά δεν ξέρω αν σε TaskScheduler μπορεί να "ανοίξει" 2 φορές το ίδιο πρόγραμμα... Χειροκίνητα το άνοιξα 2 φορές και έκανα ταυτόχρονα compare σε 2 σενάρια και πάει μια χαρά.....
τι λες?

Πάνο, θα προσπαθήσω να σε ξεμπερδέψω:

Δεν χρειάζεσαι ούτε σενάρια, ούτε batch files, ούτε start up διαδικασίες. Τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα:
Πριν απο οποιαδήποτε ενέργεια, από την «Διαχείριση Υπολογιστή» → «Διαχείριση Δίσκων» των Windows άλλαξε το γράμμα που αντιστοιχεί στον εξωτερικό σου δίσκο (αφού πρώτα τον συνδέσεις) σε κάτι αρκετά μακρύτερα από το D, E, F, G (άλλαξε το π.χ. σε S). Αυτό γιατί κάθε φορά που συνδέεις μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης το λειτουργικό της εκχωρεί το αμέσως επόμενο διαθέσιμο γράμμα (αν δηλ. έχεις έχεις δύο σταθερούς δίσκους C και D και ένα drive Ε, όταν συνδέσεις ένα φλασάκι, αυτό θα πάρει το γράμμα F). Αυτές τις πρωτοβουλίες όμως δεν τις θέλουμε (η αυτόματη εκχώρηση είναι δυναμική: αν δηλ. συνδέσεις πρώτα ένα φλασάκι και ύστερα τον εξωτερικό HD, το φλασάκι θα πάρει το γράμμα F και ο εξωτερικός HD το γράμμα G, αν συνδέσεις πρώτα τον εξωτερικό δίσκο αυτός θα πάρει το γράμμα F) · θέλουμε ο εξωτερικός δίσκος που θα χρησιμοποιήσουμε για τον συγχρονισμό να αναφέρεται πάντα με το ίδιο γράμμα (π.χ. S).
Αντέγραψε στη συνέχεια το σύνολο των αρχείων που θέλεις να συγχρονίσεις στον φορητό δίσκο (χρειάζεται να το κάνεις μία μόνο φορά). Έχε υπ' όψη σου ότι ο συγχρονισμός γίνεται μεταξύ φακέλων (directories) αμφιμονοσήμαντα. Θα πρέπει δηλ. να δημιουργήσεις στη συνέχεια «ζευγάρια» συγχρονισμού, π.χ. συγχρονισμός του φακέλου C:\Photos με τον φάκελο G:\Photos.
Τρέξε το SyncToy και διάλεξε «Create New Folder Pair». Στο επόμενο παράθρυρο που θα εμφανιστεί

Καταγραφή.JPG
Καταγραφή.JPG (30.61 KiB) 1412 προβολές

σαν αριστερό φάκελο διάλεξε τον φάκελο του σταθερού δίσκου και σαν δεξιό αυτόν του φορητού δίσκου, που περιέχουν τα προς συγχρονισμό αρχεία (καλό είναι και οι δύο φάκελοι να έχουν το ίδιο όνομα):

Καταγραφή1.JPG
Καταγραφή1.JPG (31.86 KiB) 1412 προβολές

Στην επόμενη οθόνη επέλεξε «Syncronize»

Καταγραφή3.JPG
Καταγραφή3.JPG (33.16 KiB) 1412 προβολές

και στην επόμενη οθόνη δώσε ένα όνομα στο ζευγάρι συγχρονισμού:

Καταγραφή4.JPG
Καταγραφή4.JPG (26.45 KiB) 1412 προβολές

και τελείωσες (Finish).

Με την παραπάνω διαδικασία μπορείς να δημιουργήσεις και άλλα ζευγάρια συγχρονισμού, πράγμα που θα συνιστούσα. Μπορείς π.χ. να έχεις ένα ζευγάρι συγχρονισμού για τις φωτογραφίες, ένα για κείμενα, κ.ο.κ. Αυτό βοηθάει στην συνέχεια στον απαιτούμενο χρόνο συγχρονισμού, γιατί π.χ. αν άλλαξες ένα κείμενο θα τρέξεις τον συγχρονισμό μόνο για το ζευγάρι των κειμένων και όχι - ανώφελα - και τον συγχρονισμό των φωτογραφιών.
Στην συνέχεια, κάθε φορά που θές να συγχρονίσεις τα αρχεία σου στον σταθερό και τον φορητό δίσκο, επέλεξε το αντίστοιχο ζευγάρι συγχρονισμού και τρέξε τον συγχρονισμό («Run»). Εγώ προτιμώ πριν από το Run να τρέχω και το Preview, για να βλέπω τις μεταβολές που θα γίνουν στα αρχεία.

Ψάχνοντας λίγο παραπάνω τις επιλογές συγχρονισμού, μπορείς να διαλέξεις π.χ. πως θα γίνεται η σύγκριση των αρχείων (αν π.χ. θα γίνεται με την ημερομηνία και ώρα ή ανάλογα με το περιεχόμενό τους), αν θα εξαιρούνται κάποια αρχεία από τον συγχρονισμό, κ.ά.

Η όλη διαδικασία θα σου πάρει στην αρχή λίγο χρόνο, αλλά στη συνέχεια ο καθημερινός συγχρονισμός είναι παιχνίδι και απαιτεί ελάχιστο χρόνο, ιδίως αν τον ενσωματώσεις στην καθημερινή σου πρακτική (εγώ π.χ. το πρώτο που κάνω ανοίγοντας τον Η/Υ είναι να συνδέσω τον εξωτερικό δίσκο και να τρέξω το SyncToy· το ίδιο και πριν κλείσω τον Η/Υ).
Dimitris_T
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό panoshm » Τετ Απρ 17, 2013 1:18 am

Λοιπόν, το "πείραμα" πέτυχε :dance: :dance:

Επιτυχής συγχρονισμός και στα 3 :grin: :grin: Με δοκιμασμένες ενημερωμένες αλλαγές κλπ που έγιναν επίτηδες πριν κάνω restart τα Windows για να δω τι πουλιά θα πιάσουμε 8)
FreefileSync Task Scheduler.JPG

Keep going με το FreeFileSync :dance:

Dimitris_T έγραψε:κάθε φορά που συνδέεις μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης το λειτουργικό της εκχωρεί το αμέσως επόμενο διαθέσιμο γράμμα
Τον εξ. σκληρό τον έχω μόνιμα πάνω στο PC οπότε το "G" γράμμα είναι σταθερό ;-)

Dimitris_T έγραψε:Έχε υπ' όψη σου ότι ο συγχρονισμός γίνεται μεταξύ φακέλων (directories) αμφιμονοσήμαντα
Το θέλω "μονοσήμαντα' γιατί πάντα δουλεύω στον "D" & "E" ποτέ στον "G"/εξ. δίσκο, άρα στην περίπτωση του SyncToy είχα επιλέξει το "Echo" και όχι το "Synchronize"

Dimitris_T έγραψε:Με την παραπάνω διαδικασία μπορείς να δημιουργήσεις και άλλα ζευγάρια συγχρονισμού
Έχω 2 σκληρούς και ένα φάκελο του Outlook (τα mail μου), αν κάνω και άλλα σενάρια κλάφτα :lol: Προτίμησα να "πιάσω" γενικά τους σκληρούς, άλλωστε "παίζω" με διάφορα αρχεία σε όλο το εύρος των σκληρών....

Τελικά λοιπόν βολεύτηκα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με το FreefileSync και το Task Scheduler, θα συνεχίσω με αυτό, αν κατά την πορεία δω τίποτα θα ενημερώσω για παροχή βοήθειας, ευχαριστωωωωωώ....!!!!!!! :dance: :dance:

Α ρε vitaraclub μέσα σε όλα!! :clap: :clap:
Άβαταρ μέλους
panoshm

Δημοσίευσηαπό Dimitris_T » Τετ Απρ 17, 2013 10:01 am

Τέλος καλό, όλα καλά :-)
Dimitris_T
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό panoshm » Κυρ Μαρ 20, 2016 11:39 pm

Επανέρχομαι.... πάντα με το FreeFileSync ;-)

Έχει κάνει κανείς ποτέ κάποιο script να τρέχει αυτόματα όταν κάνω "Shut down" τα Windows? Θέλω δηλαδή κάθε φορά που ΚΛΕΙΝΩ τα Windows το βράδυ, να τρέχει το backup, γιατί αν το κάνω με το Task Scenduler γίνεται μόνο όταν τα ανοίγεις τα Windows

Με μια ψαχτική βρήκα ότι γίνεται μέσω του Local Group Policy Editor (πατάω το gpedit.msc στο run)

Πήγα στο "Computer Configuration/Windows Settings/Scripts/Shutdown και Properties, εκεί έκανα add στη καρτέλα "Scripts" και στο Script name πάτησα το browse και επέλεξα το αρχείο C:\Windows\System32\GroupPolicy\Machine\Scripts\Shutdown\BatchRun_All_Backup_at_once.ffs_batch

Από κάτω στο "Script Parameters" έβαλα το εξής κείμενο: "C:\Program Files\FreeFileSync\FreeFileSync.exe" "C:\Windows\System32\GroupPolicy\Machine\Scripts\Shutdown\BatchRun_All_Backup_at_once.ffs_batch"

αλλά γμτ δεν δουλεύει σωστά.... έκανα το ίδιο και στη καρτέλα PowerShell Scripts αλλά πάλι τα ίδια....

Ξέρει κανείς τίποτε?
Άβαταρ μέλους
panoshm

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 34 επισκέπτες