ΠΙΘΑΝΗ ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ Renault Captur 2019 1.5 dCi

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

ΠΙΘΑΝΗ ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ Renault Captur 2019 1.5 dCi

Δημοσίευσηαπό gba » Κυρ Σεπ 21, 2025 10:49 am

Kαλημερα σε ολους.
Επιτρεψτε μου, πριν αναφερθω στις πιθανες αστοχιες υλικου, να μην ειμαι συντομος και να αναφερθω και σε αλλα σημεια,
καθως η δικη μου εμπειρια, μπορει να φανει χρησιμη σε μελλοντικους αγοραστες μεταχειρισμενου,

για να προσεξουν σημεια , που ο ιδιος παρελειψα να ελεγξω πριν την αγορα.
Πριν τρεις μηνες περιπου αγορασα εκ μερους της συζυγου μου το Renault Captur 2019 1.5 dCi, 90hp , ελληνικης αντιπροσωπειας απο ιδιωτη με 58000 χιλιομετρα.
Ο προηγουμενος ιδιοκτητης , διεμενε Αθηνα ,του το ειχε μισθωμενο με leasing η εταιρια του και τον Μαρτιο του 2025 το αγορασε ο ιδιος για την κορη του.
Πριν την αγορα, το ελεγξε μηχανικα, ενας ξαδελφος μου μηχανικος, που εργαζεται σε επισημο συνεργειο της SUZUKI και το βρηκε μηχανικα σε αριστη κατασταση και επειδη και εξωτερικα φαινονταν σε αριστη κατασταση, η αγορα προχωρησε.
Μετα την αγορα διαπιστωσα καποια μικροπροβληματα, παραλειψεις ελεγχου και μικροφθορες.
Ο προηγουμενος ιδιοκτητης ηταν λιγο αμελης και δεν φροντισε να παραλαβει απο την εταιρια leasing το βιβλιο service, ουτε καν το δευτερο κλειδι καρτα και ουτε τα μαμισια πατακια. Αν και εχει πατακια καπιτονε σχετικα ακριβα, αυτο που λειπει ειναι η υποδοχη για το στηριγμα απο το πατακι του οδηγου.
Προς τιμην του, μετα απο αιτημα μου, τα αναζητησε στην εταιρια leasing, που το αγορασε και οταν η εταιρεια του απαντησε οτι δεν τα εχει-δεν τα βρηκε,
προτεινε ο ιδιος και πληρωσε την εκδοση του δευτερου κλειδιου καρτα. Αν και ειχα την αποδοχη του για την εκδοση του δευτερου κλειδιου-καρτας, να παω στην αντιπροσωπεια της renault, επελεξα να το εκδωσω σε τοπικο κλειδαρα με κοστος 130 ευρω, οπου θα πηγαινα αν το πληρωνα και ο ιδιος.
Ελλειψει του βιβλιου service, για να μπει μια σειρα, εκανα ενα γενικο service:
λαδια, ολα τα φιλτρα, ολους τους ιμαντες, αντλια νερου και αντικατασταση αντιψυκτικου, γυρω στα 500 ευρω.
Ελεγθηκε το συστημα πεδησης και οι δισκοι φρενων ειναι σε καλη κατασταση, τα τακακια και οι σιαγωνες φρενων σχεδον καινουργια και τα ελαστικα επωνυμα σε αριστη κατασταση με λιγα χιλιομετρα, αν και ειναι ηλικιας 3 ετων. Αυτα δειχνουν οτι η εταιρια leasing εκανε τα service. Επισης ο που εκανε το service , το βρηκε σε αριστη κατασταση, και δηλωσε οτι η εικονα του κινητηρα υποδηλωνει και τα λιγα χιλιομετρα.
Να αναφερω εδω οτι χρειαστηκε να σφιξει και τις βιδες στηριξης της κρεμαγιερας, πανω στην γεφυρα, γιατι κατα το στριψιμο των τροχων εκανε εναν μεταλλικο θορυβο τινκ, τινκ, τινκ, ...
Αν και εξωτερικα το αυτοκινητο δεν ειχε ουτε γρανζουνια, καποια στιγμη διαπιστωσα οτι το αριστερο φαναρι και το δεξι φως πορειας κουνιοταν λιγο παραπανω απο το συνηθισμενο, οποτε διαπιστωθηκε σπασιμο σε πλαστικη βαση στηριξης, που διορθωθηκε απο φαναρτζη με ειδικη κολλα και με τροπο, που μονο ενα εμπειρο ματι μπορει να τα παρατηρησει.
Τελος μια μικρη τρυπα διαμετρου 2-3 χιλιοστων στο υφασμα στο πισω καθισμα, διορθωθηκε με αντικατασταση του τμηματος του υφασματος αυτου απο ταπετσερη, με το ιδιο υφασμα και με μικρο κοστος.
Επιπλεον ο πρωην ιδιοκτητης το ειχε εξοπλισει με φιμε μεμβρανη και συναγερμο.
Αν δες σας κουρασα και συνεχιζετε να διαβαζετε , φτασαμε στο κυριως θεμα,, που σας το παρουσιαζω μεσα απο την επιστολη, που σταλθηκε στην Renault Ελλάς Α.Ε., customer@renault.gr, πριν 35 μερες περιπου:
Θέμα: Αίτημα Ελέγχου & Επισκευής Εκτός Εγγύησης – Renault Captur VF1R8700463231790
Αξιότιμοι,
Είμαι κάτοχος του οχήματος Renault Captur, έτος κατασκευής 2019, με αριθμό πλαισίου VF1R8700463231790 και τρέχοντα χιλιόμετρα περίπου 60.000 km.
Το όχημα έχει συντηρηθεί κανονικά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, και δεν έχει εκτεθεί σε ακραίες ή ασυνήθιστες συνθήκες χρήσης. Παρ’ όλα αυτά, έχουν παρουσιαστεί πρόωρες φθορές σε σημεία που δεν δικαιολογούνται για την ηλικία και τα χιλιόμετρα του οχήματος, οι οποίες υποδηλώνουν πιθανές κατασκευαστικές αστοχίες:
1. Ταμπλό – πλαίσιο ελέγχου A/C και κεντρικού ντουλαπιού: Ρωγμές, ξεφλούδισμα και φουσκάλες στην επιφάνεια.
ΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ AIRCONDITION R 1.jpg

ΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ AIRCONDITION L 1.jpg

ΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΝΤΟΥΛΑΠΙΟΥ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΩ ΑΝΩ 1.jpg

2. Πλαίσιο ελέγχου παραθύρων οδηγού: Σημαντική φθορά και αποκόλληση της επένδυσης.
ΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ ΟΔΗΓΟΥ 1.jpg

3. Εξωτερική κεραία (βάση): Φθορά και αποκόλληση του στεγανοποιητικού υλικού, με κίνδυνο εισροής νερού.
ΦΘΟΡΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ  L 1.jpg

ΦΘΟΡΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ   R 1.jpg

Για λόγους σύγκρισης, αναφέρω ότι φίλος μου με το ίδιο μοντέλο (Captur 2016, 100.000 km) δεν έχει παρουσιάσει καμία αντίστοιχη φθορά, γεγονός που ενισχύει την άποψη περί κατασκευαστικής αδυναμίας στο δικό μου όχημα.
Με βάση τα παραπάνω, παρακαλώ όπως εξετάσετε το θέμα στο πλαίσιο καλής θέλησης (goodwill repair) και προχωρήσετε σε αποκατάσταση ή έστω σε μερική κάλυψη του κόστους επισκευής, καθώς πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα των υλικών και όχι με φυσιολογική χρήση.
Σας αποστέλλω συνημμένες φωτογραφίες για την τεκμηρίωση των ανωτέρω και επιπλέον την άδεια κυκλοφορίας και μια συνολική φωτογραφία του οχήματος, που κατά τα υπόλοιπα είναι σε άριστη κατάσταση.
CAPTUR IYP1026 L 1.jpg

CAPTUR IYP1026 1.jpg

Παρακαλώ για την έγγραφη απάντησή σας στο παρόν αίτημα και να με καλέσετε για ραντεβού ελέγχου στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο Renault.
Με εκτίμηση ....

Επειδη δεν ειχα καποια απαντηση, πριν 15 μερες περιπου, το εστειλα και στην contact.group@renault.com στα γαλλικα και ουτε απο εκει για την ωρα ειχα καποια απαντηση.
Το ερωτημα μου ειναι αν εχετε δει αντιστοιχες φθορες στα αυτοκινητα σας και σε ποσα χρονια εμφανιστηκε;
Το εχετε παρατηρησει σε αυτοκινητα μεχρι 6ετιας;
.

Ειναι κατασκευστικη αστοχια υλικων της renault; Που μπορει να οφειλεται;
Επειδη δεν ημουν απο την αρχη ο ιδιοκτητης, δεν μπορω να γνωριζω τι εκανε ο προηγουμενος και που μπορει να οφειλεται.
οποτε αναζητω απαντησεις , αξιοποιωντας την δυναμη των πολλων στο forum.
Άβαταρ μέλους
gba
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: Michelin/ Latitude Cross
Διάσταση ελαστικών: 235/60 R16
Suspension: BILSTEINB6perfomance
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Name: Γιώργος

Re: ΠΙΘΑΝΗ ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ Renault Captur 2019 1.5 dCi

Δημοσίευσηαπό kostasRS » Κυρ Σεπ 21, 2025 1:39 pm

Να υποθεσω οτι αυτες οι φωτο που μας εδειξες η φθορες εννοω υπηρχαν και οταν το αγορασες.
Ειπες παρελειψες,,,,τι παρελειψες να δεις αυτο το χαλι Πλαίσιο ελέγχου παραθύρων που περιμετρικα απο τα κουμπια εχει λιωσει το πλαστικο
και τους αεραγωγους που εχει κανει κρακ το χρωμα ;;;
Και αντε Ενταξει την μηχανη την ελενξε ο ξαδελφος μηχανικος το συνολο ουτε αυτος το ειδε;
Δεν πιστευω οτι θα βγαλεις ακρη (μακαρι να βγαλεις) δεν στο εδωσαν ομως με το ζορι ,,,το αμαξι το ελενξες οποτε επρεπε ΤΟΤΕ να πεις εχει αυτα. και αυτα. επισκευαστε τα η μειωστε τιμη,,,μετα απο 3 μηνες τους ζητας τα ρεστα;;;
Καθε περσι και καλυτερα
Άβαταρ μέλους
kostasRS
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Michelin latitude cross
Διάσταση ελαστικών: 225/65/17
Suspension: 3,5
cb: Ναι
Aka: Παντου & πουθενα
Name: kostas

Δημοσίευσηαπό gba » Κυρ Σεπ 21, 2025 2:03 pm

Δυστυχως φιλε μου, επαναπαυτηκα στον ελεγχο του μηχανικου-εξαδελφου και δεν ελεγξα τιποτε .
Απλα πηγαμε στο ΚΕΠ για την μεταβιβαση και μετα εντοπισα ολα αυτα , που αναφερω. Και ενας λογος που εγραψα ειναι αυτος, πριν αγορασεις μεταχειρισμενο, περαν της συνολικης εμφανισης, κανε λεπτομερη ελεγχο: κουνα με το χερι φαναρια,φλας, προφυλακτηρες, ελεγξε εσωτερικο, βιβλιο service, εγχειριδιο χρησης(ουτε αυτο το ειχε), δευτερο κλειδι και οτι αλλο θελετε να προσθεσετε. Μηχανικα ο κινητηρας δειχνει ενταξει για την ωρα.
Δεν κατηγορω τον μηχανικο, αυτος δωρεαν εξυπηρετηση εκανε. Αν και το οδηγησε δεν εντοπισε τον μεταλλικο θορυβο, οταν εστριβες το τιμονι τινκ, τινκ, τινκ, ... , που και εγω το εντοπισα μια ωρα μετα την αγορα, οταν το ξεπαρκαρα. Ευτυχως δεν ηταν τιποτε σοβαρο και ηθελαν απλως σφιξιμο οι δυο βιδες στερεωσης της κρεμαγιερας.
Αν ειχα αυτην την εμπειρια, που εχω τωρα, θα ειχα ελεγξει τουλαχιστον αυτα που αναφερω στο πρωτο post.
Θεωρω οτι δεν υπονοεις οτι αυτα εγιναν μετα την αγορα.
Αν γινονταν μετα την αγορα, θα εγραφα ενα αρθρο πως να αποφυγετε τετοιες ζημιες και οχι ενα αρθρο αναζητησης παρομοιων ζημιων και ευρεση απαντησεων.
Τελευταία επεξεργασία από gba και Κυρ Σεπ 21, 2025 2:26 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
gba
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό kostasRS » Κυρ Σεπ 21, 2025 2:13 pm

Οχι δεν υπονοω οτι εγιναν απο εσενα δεν φαινεται απο τα γραμμενα μου κατι τετοιο ,,,αλλωστε θεωρω οτι αυτα για να γινουν σε 3 μηνες δεν γινονται .
Σου λεω ομως οτι καλλιστα αυτο μπορει να υποστηριξει η αντιπροσωπεια .
Εδω καινουργια τα παιρνουμε και εχουν αστοχιες (και δεν μιλω για την ρενο γιατι ποτε μου δεν ειχα και δεν ξερω ) και για να σου κανουν μια αλλαγη μας πρηζουν.
Τελευταία επεξεργασία από kostasRS και Κυρ Σεπ 21, 2025 2:21 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Καθε περσι και καλυτερα
Άβαταρ μέλους
kostasRS

Δημοσίευσηαπό gba » Κυρ Σεπ 21, 2025 2:20 pm

Δεν ζηταω απο τον πωλητη τιποτε, καθως μετα την απομακρυνση απο το ταμειο, ουδεν λαθος αναγνωριζεται.
Αυτο που κανω, ειναι αφενος ειναι διερευνηση αν εχει συμβει και σε αλλα οχηματα και αφετερου διερευνηση αναγνωρισης πιθανης αστοχιας υλικου απο την renault .
Αν το σφαλμα αυτο εμφανιζεται και σε αλλα οχηματα, τοτε η renault, ως αξιοπιστη εταιρια, που σεβεται τους πελατες , που την επιλεγουν, θα πρεπει να κανει ανακληση.
Ο εμπορος ανταλλακτικων, που αγορασα τα αναλωσιμα για το service και ετυχε να εχει το ιδιο του 2016, με 100.000 χιλιομετρα και το εφερε και απο εξωτερικο και το δικο του δεν εχει καμμια ζημια απο τα παραπανω , οταν ειδε το δικο μου, μου ειπε οτι δεν αποκλειεται αυτα να οφειλονται σε χρηση ανακυκλωσιμων υλικων στην κατασκευη.
Αν ισχυει κατι τετοιο, θα εχει συμβει και σε αλλους , οποτε ενδεικνυται η δημοσιοτητα.
Τελευταία επεξεργασία από gba και Κυρ Σεπ 21, 2025 2:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
gba
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό kostasRS » Κυρ Σεπ 21, 2025 2:25 pm

Αυτο παντως που βλεπω ειναι ηλιος και μαλιστα πολυ ηλιος, το ιδιο ειχα παθει παλια σε ενα φιατ.
Καθε περσι και καλυτερα
Άβαταρ μέλους
kostasRS

Δημοσίευσηαπό gba » Κυρ Σεπ 21, 2025 2:36 pm

Πιθανον να εχεις δικιο για τον πολυ ηλιο και αυτο να ηταν η αιτια, που ο πρωτος ιδιοκτητης-εταιρια leasing , αποφασισε και εβαλε φυμε μεμβρανες στα τζαμια.
Το υπολοιπο εσωτερικο ειναι σε αριστη κατασταση
Ενταξει το εσωτερικο, θα το διορθωσω με επενδυση υφασμα carbon με ρητινη, κανοντας το ελαττωμα προτερημα, εφοσον με προσοχη πετυχω και το φινιρισμα.
Αυτο, που προβληματιζει ειναι ο ουρανος διπλα στην κεραια, μην οξειδωθει και μη τυχον βαλει υγρασια εσωτερικα, οποτε θα πρεπει να βαφτει ολοκληρος.
kostasRS έγραψε:Εδω καινουργια τα παιρνουμε και εχουν αστοχιες (και δεν μιλω για την ρενο γιατι ποτε μου δεν ειχα και δεν ξερω ) και για να σου κανουν μια αλλαγη μας πρηζουν.

Να μην πουμε και για τις ανακλησεις, που πιθανον αποφευγουν να ενημερωσουν, οπως οφειλουν ή συμπληρωνουν οτι εκαναν , χωρις να κανουν. :lol:
Άβαταρ μέλους
gba
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό gba » Κυρ Σεπ 21, 2025 5:47 pm

Επανερχομαι με την αποψη, οτι απο μια επωνυμη εταιρια, αναμενεις αξιοπιστια.
Απο ενα ανωνυμο προιον κινεζικης προελευσης, το διακινδυνευεις να ειναι απο αριστο μεχρι αχρηστο.
Για παραδειγμα σε αυτη την φωτογραφια, που την τραβηξα το 2018, βλεπουμε μια honda του 1983.
HONDA MTX 200.jpg
.
Καπου στο 2000, μου κλεψανε το πλαστικο, που περιβαλλει το φαναρι και δεν υπηρχε διαθεσιμο ανταλλακτικο ουτε στην HONDA,
οποτε προσαρμοσα ενα ανωνυμο , οτι βρηκα.
Βλεπετε οτι μετα 40 χρονια, τα μαμισια πλαστικα της HONDA, ειναι σαν καινουργια ( και σημερα, ετσι ειναι, σαν καινουργια)
και το ανωνυμο σχεδον διαλυθηκε μετα 18 χρονια.
Κατι αντιστοιχο περιμενουμε και απο επωνυμες εταιριες , οπως η RENAULT.
Οπως ειπα παραπανω, ολο το υπολοιπο εσωτερικο ειναι σαν καινουργιο, αν και αυτο εκτεθηκε στις ιδιες συνθηκες ηλιου.
Για αυτο επιμενω στην αποψη μου, οτι ειναι αστοχια υλικου.
Άβαταρ μέλους
gba
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

antonis1627 Τρί Σεπ 23, 2025 5:00 am Καλημέρα σας.
arahova Δευτ Σεπ 22, 2025 8:47 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Σεπ 22, 2025 4:33 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα
JuanRackham Κυρ Σεπ 21, 2025 11:01 am καλημέρα σε όλους
arahova Κυρ Σεπ 21, 2025 6:53 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
gi@nn@kis Σάβ Σεπ 20, 2025 11:23 am καλημερα !!!!
arahova Σάβ Σεπ 20, 2025 8:00 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
arahova Παρ Σεπ 19, 2025 9:59 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Σεπ 19, 2025 4:40 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Σεπ 18, 2025 8:23 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Σεπ 18, 2025 5:37 am Αντώνη καλημέρα έχεις μήνυμα.
antonis1627 Πέμ Σεπ 18, 2025 5:23 am Καλημέρα σας
antonis68 Τετ Σεπ 17, 2025 3:45 pm Καλησπέρα σε όλη την ομάδα έχω ένα vitara diesel 2016 και ο σκύλος μου μου έφαγε το σμαρτ κλειδί μου ζητησε ο κλειδαρας μου 170 ευρώ για νέο καλή τιμή είναι?
arahova Τετ Σεπ 17, 2025 8:30 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Σεπ 17, 2025 4:50 am Καλημέρα σας.
arahova Τρί Σεπ 16, 2025 7:43 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Σεπ 16, 2025 5:02 am ΑύριοΤετάρτη 17 Σεπτεμβρίου πάμε στο SAFE HOUSE στο Διόνυσο για
antonis1627 Τρί Σεπ 16, 2025 4:57 am Καλημέρα σας.
arahova Δευτ Σεπ 15, 2025 7:30 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
KonKalamata Δευτ Σεπ 15, 2025 4:57 am Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
antonis1627 Δευτ Σεπ 15, 2025 4:37 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Σεπ 14, 2025 9:11 am Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά.
KonKalamata Κυρ Σεπ 14, 2025 7:30 am Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!
arahova Σάβ Σεπ 13, 2025 7:35 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Σεπ 13, 2025 5:29 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες