vitara έγραψε:Διαβάζοντας αυτο το θέμα παιδιά, θέλησα να πειραματιστώ και να δοκιμάσω τα 23 psi που λέει το ταμπελάκι στο vitara μου, καθώτι σαν γνήσιος έλληνας έκανα ως τώρα του κεφαλιού μου (30 psi ). Τελικά αφού αφιέρωσα 1 ώρα και δοκίμασα 4 διαφορετικές μετρήσεις κατέληξα στα εξής συμπεράσματα. Τα 23psi είναι υπερβολικά λίγα, δεν ξέρω που δοκιμάζουν οι γιαπωνέζοι τα αυτοκίνητα τους και με τι λάστιχα, αλλά εμένα μου φάνηκαν εντέλως λάθος για οδήγηση στην πόλη πάντα. Το τιμόνι έγινε βαρύ το αυτοκίνητο δυσκίνητο, πλάναρε συνεχώς, αφήστε που αισθανόμουνα σαν να έχασα 15-20 αλόγα από τα 96 του δεκαεξαβάλβιδου μοτέρ.Επόμένη μέτρηση τα 26 psi σαφώς πιο σβέλτο και με καλή απόσβεση σε σχέση (με το 30 psi) αλλά πρέπει να καταναλώνει πιο πολύ σε σχέση (με το 30 psi) . Να μην τα πολυλογώ κατέληξα πως για μένα για οδήγηση στην πόλη τα 27-28 psi είναι κουτί.Για ταξίδια +1 με 2 psi.
Σε τι διαστάσεις ελαστικών αναφέρεσαι;Τα 23 τα δίνει με μαμά διάσταση 205/75 15.Επιπλέων τα λάστιχα όταν ζεστένονται αυξάνει η πίεση τους κατα 1 με 2 psi οπότε μιλάμε για 25 σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας.Σε 30 psi πάς γύρο στ 33
Εγω που έχω δοκιμάσει τέτοιες πιέσεις έχανα το πίσω μέρος (σπινιάρισμα) παρόλο που έχω το μακρύ.Επιπλέον καταλάβαινει κανείς και τα μικρά εμπόδια καθώς το λάστιχο δεν απορροφά τις μικροανωμαλίες.Το παραφουσκομένο ελάστικό πατάει στο κέντρο του με οτι συναιπάγεται αυτό...