Νεώτερα απο το μέτωπο.......των ελατηρίων...
Λοιπόν ακόμα και με ταχύτητες στα 160-170....το GV κινήται αδιατάρακτο, απροβλημάτιστο. Αναρωτίεμαι αν με την τοποθέτηση και ενός καλύτερου αμορτισέρ τι ακόμα θα βελτιωθεί.
Στο χώμα έκανα μια μικρή διαδρομή, όχι τόσο ικανοποιητηκή απόσταση για να μπορώ να βγάλω κάποια αξιόλογα συμπεράσματα. Έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος αλλά θέλω μια βόλτα με το club για να μπορώ να πω περισσότερα.
Η υπόθεση αμορτισέρ είναι ένα άλλο θέμα προς εξερεύνηση. Πάντος αν κρίνω απο τα ΚΥΒ που μπήκαν στον φίλο HuskyGV σε συνδιασμό με τα MAD μου άφησε άριστες εντυπώσεις και με λογική τιμή. Προσωπικά θεωρώ τον συγκεκριμένο συνδιασμό άριστη επιλογή και με πολύ λογικό κόστος συνολικά.
Εδώ μπορώ να αναφέρω τα αρνητικά της επιλογής μου όπου είναι:
1. Μεγαλήτερο κόστος ελατηρίων.
2. Ανάγκη για αγορά (επιπλέον κόστος) και τοποθέτηση μπροστινών καμπερόβιδων.
3. Οι 2 παραπάνω αγορές γίνονται υποχρεωτικά μέσω διαδυκτίου, δεν υπάρχουν εδώ ετοιμοπαράδοτα και είναι λίγο χρονοβόρες, ειδικά στην περίπτωση των ελατηρίων.
Μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος έχωντας γνωρίσει και τα 2 ελατήρια, η ουσιαστική διαφορά μεταξύ MAD και KS και το μόνο επιπλέον που εισπράτει κάποιος απο την τοποθέτηση των KS στο GV του είναι μόνο το επιπλέον ύψος των KS. Η αίσθηση που μπορεί να έχει κάποιος στος πώς πατάει το όχημα κλπ είναι λίγο υποκοιμενική και το μόνο που δίνει πραγματικά μετρήσημα μεγέθη είναι κάποιο ειδικό όργανο που εγώ δεν έχω για αυτή την περίπτωση. Οπότε μένω σε αυτά που έχω και μπορώ να πω και να γράψω όσο το δυνατόν ποιό αξιόπιστα.
Αν λοιπόν κάποιος θέλει ύψος πρέπει να το πληρώσει, θέλει κάτι παραπάνω, πρέπει να δώσει περισσότερα.
4troxos έγραψε:kons έγραψε:-Aπόσταση από το έδαφος εμπρός (μετρημένο ακριβώς κάτω από τον αρμό της πόρτας – φτερό) 32,5 cm
-Aπόσταση από το έδαφος πίσω (μετρημένο ακριβώς κάτω από την πόρτα στην άκρη του θόλου) 34,5 cm .
Μετρησα και εγω στο δικο μου
με τα mad και τα yokohmama g012 225/65/17.
Πιεση ελαστικων 2.3 bar μπροστα , 2.2 bar στα πισω λαστιχα.-Aπόσταση από το έδαφος εμπρός (μετρημένο ακριβώς κάτω από τον αρμό της πόρτας – φτερό) 32,5 cm.ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ.
-Aπόσταση από το έδαφος πίσω (μετρημένο ακριβώς κάτω από την πόρτα στην άκρη του θόλου) 36 cm.
Οπως γινεται κατανοητο με τα MAD το αμαξι εχει μεγαλυτερη κλιση προς τα εμπρος.Τα mad τελικα και εαν δεν κανουμε καποιο λαθος στο σημειο της μετρησης, φαινεται οτι το ψηλωνουν πιο πολυ.
ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΜΕ ΤΑ KING SPRING.
Κάτι δεν κατάλαβα μάλλον. Αν με τη κόκκινη γραμμή που τράβηξα και βγαίνει πάνω απο την ζάντα (σημαίνει περίσσότερο ύψος), είναι με τα KS ποιό ψηλά εμπρός και έχω εγώ μετρήσει 32,5 εκ., πώς γίνεται με τα MAD που η κόκκινη γραμμή βγαίνει μέσα στη ζάντα να έχεις την ίδια μέτρηση?. Επίσης αναλύω παραπάνω την διαφορά γωνίας και τι δίνει επιπρόσθετα αυτή σε ύψος. Άσε που δεν θα χρειαζόμουν αυτή την καταραμένη καμπερόβιδα που έτρεχα τελευταία στιγμή να την φέρω απο το σπίτι, αφού δεν έρχονταν με τίποτα στις κανονικές μοίρες (αυτό σημαίνει περισσότερο ύψος!!), το αντίθετο μάλιστα με τα MAD έρχεται μιά χαρά όπως που είπαν.
Κάποιος απο τους 2 μας έχει μετρήσει κάτι λάθος μάλλον.
Την στιγμή που έχω μετρήσει τις γωνίες με τα MAD και είναι μικρότερες εκτός της πίσω αναχώρησης κατά 2 μοίρες (29) χωρίς κοτσαδόρο, ενώ με KS είναι 27 με κοτσαδόρο (χωρίς κοτσαδόρο πόσα θα ήταν?) πώς γίνεται με απλά μαθηματικά να βγεί ποιό ψηλό το MAD??

νομίζω είναι λιγάκι δύσκολο.
Δεν χρειάζετια να απαντήσεις φίλε 4τροχε, άστο μην το "κουράζουμε", το θέμα το έχουμε αναπτύξει υπέρ του δέοντος ποιά και σε λίγο αυτά που παινεύουμε θα πέσουν να μας πλακώσουν. Ούτε οι κατασκευαστές των ελατηρίων δεν έχουν κάνει τέτοια ανάλυση.
Πιστεύω ότι έχει ολοκληρωθεί το θέμα παρουσίασης των συγκεκριμένων ελατηρίων με όσο το δυνατόν πλήρη και αναλυτικά τεχνικά δεδομένα.
Η αντιδιαστολή που έγινε με τα MAD ήταν πολύ καλή χάρις τον φίλο 4τροχο. Το αποτέλεσμα είναι επικοδομητικό για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει ελατήρια για ψήλωμα, ζυγίζοντας ό καθένας με τα δικά του οικονομετεχνικά κριτήρια στην επιλογή που θα καταλήξει.
Εκτιμώ ότι το θέμα που άνοιξα μπορεί να κλείσει εδώ αφού δεν μπορούν να αναπτυχθούν άλλες τεχνικές λεπτομέρειες.
Καλές διαδρομές σε όλους τους "ψηλούς" και στούς υποψήφιους.