Ερωτήσεις για GV 1600 05' 3Θ

Ερωτήσεις για GV 1600 05' 3Θ

Δημοσίευσηαπό babis » Σάβ Νοέμ 21, 2009 12:15 pm

Καλησπέρα σε όλους & καλώς σας βρήκα.
Είμαι κάτοχος ενός suzuki grand vitara 1600 3θ μοντέλο 05 & ομολογώ αρκετά ικανοποιημένος.Το αυτοκίνητο είχε αγοραστεί καινούργιο, έχει κάνει περίπου 90000 χλμ & με συντροφεύει τόσο στα ταξίδια μου με την οικογενειά μου όσο & στα κυνήγια μου.Θα ήθελα την γνώμη σας σε μερικές απορίες μου.
1)εδώ & αρκετό καιρό ακούω ένα θόρυβο στο δεξί μέρος του ταμπλώ κοντά στο παρ-μπριζ , στη μεριά του συνοδηγού, που επαναλαμβάνεται σε κάθε λακούβα & όχι μόνο & σπάει νεύρα.Η αντιπροσωπεία δεν ξέρει τι είναι & ζητάει 200 ευρώ για να το ανακαλύψει......μήπως το έχει αντιμετωπίσει κανείς;
2)είχα βάλει κοτσαδόρο απ΄την αντιπροσωπεία & έχω στηρίξει πάνω του με ράβδους εξωτερικό σκυλόκουτο που με το βάρος του ( & το βάρος των σκύλων) χαμηλώνει κατά πολύ το ύψος του πίσω μέρους του αυτοκινήτου & περιορίζει πάρα πολύ τις εκτός δρόμου ικανότητες (έχει ξηλωθεί 2 φορές η πρίζα του κοτσαδόρου).Πως μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα (ψήλωμα ή κάτι άλλο) όμως χωρίς ακραίες λύσεις που θα έχουν συνέπειες στην οδική συμπεριφορά & ασφάλεια (το αυτοκίνητο είναι οικογενειακό,γυναίκα,παιδιά κλπ & το σκυλόκουτο όχι μόνιμα τοποθετημένο) & σε ποιόν προτείνετε (δεκτό & πμ); Σημειωτέον είναι & ο καιρός να αλλάξω & λάστιχα (φοράω bridgestone 50-50 διαστάσεις της μάνας του).
3)Έχω ακούσει ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο βουλώνει το ψυγείο & ανεβαίνει ξαφνικά η θερμοκρασία.Αληθεύει & αν ναι τί μπορώ να κάνω;
4)είναι καιρός να αλλάξω δίσκο-πλατώ & να κάνω το σέρβις των 90000.
Μπορείτε να προτείνετε ένα συνεργείο εξουσιοδοτημένο & δοκιμασμένο (μένω δυτ.προάστεια) γιατί η αντιπροσωπεία γδέρνει;
& 5)ποιό θα είναι το κόστος για όλα τα παραπάνω (βελτιώσεις,δίσκο-πλατώ κλπ);Θα ήθελα να τονίσω & πάλι ότι με ενδιαφέρει πολύ η όποια βελτίωση να γίνει,μιας & το αμάξι είναι οικογενειακό,με γνώμονα την άριστη οδική συμπεριφορά & ασφάλεια.
Ευχαριστώ πολύ & συγνώμη αν κούρασα
babis
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Σάβ Νοέμ 21, 2009 3:44 pm

Μπάμπη πολλά και σύνθετα τα ερωτήματα σου . Θα προσπαθήσω αρχικά να σου πω κάποια πράγματα αλλά να ξέρεις ότι στο φόρουμ γράφουμε το κάθε τι που μας απασχολεί σε συγκεκριμένες ενότητες έτσι ώστε αν κάποιος έχει παρόμοιο πρόβλημα να βλέπει και τις προτεινόμενες λύσεις . Επίσης πριν ανοίξουμε ένα θέμα πάμε στην αντίστοιχη θεματική ενότητα και ψάχνουμε μήπως έχει γραφτεί κάτι για το οποίο μας απασχολεί ή μπορείς να το ψάξεις και μέσω της αναζήτησης .
Τώρα για αυτά που σε απασχολούν:
1) Για τον θόρυβο στην δεξιά πλευρά στο ταμπλό εγώ στην θέση σου θα έκανα το εξής. Το ντουλαπάκι στο ταμπλό αν το ανοίξεις από την δεξιά πλευρά το συγκρατεί ένα μπράτσο με μια βίδα. Ξεβίδωσε την και βγάλε το έξω ψάξε με το χέρι σου στον ανεμιστήρα και τα πλαστικά γύρο από αυτό ή ακόμα καλύτερα κάντο βόλτα με δεύτερο άτομο για να προσδιορίσεις τον θόρυβο και ανάλογα πράξε.
2) Για την πρίζα κόψε το λαμάκι που στηρίζει την πρίζα στην βίδα του κοτσαδόρου και κόλλησε το πιο πάνω έτσι ώστε να ανέβει και να μην βρίσκει. Για ψήλωμα μέχρι 4 πόντους μπορείς να πάς με αλλαγή ελατηρίου και αμορτισέρ τιμές περίπου από 700 έως 1000 ευρώ . Στην ενότητα αναρτήσεις λάστιχα θα βρεις προτάσεις. Για περισσότερους πόντους πας αλλού και ανεβαίνει και πολύ το κασέ. Την τοποθέτηση της ανάρτησης την κάνεις ή εκεί που θα τα αγοράσεις ή σε δικό σου συνεργείο
3) Για λάστιχα σε 50/50 εγώ φοράω τα Bridgestone 694 dueler και αν τα αλλάξω πάλι αυτά θα βάλω. Επίσης και το Michellen cross latitude 50/50 είναι νέο ελαστικό και σε λάσπη που το είδα μου άρεσε.
4) Για το ψυγείο επειγόντως σε συνεργείο καθαρισμού ψυγείων να στο καθαρίσει με χημικά , να σου βάλει καινούργιο παραφλού και με το μέλος Κυριάκος Αθανασίου σε συνεννόηση με πμ να πάρεις και να βάλεις το protec και αλλαγή υγρών κάθε έτος ίσως και δυο φορές.
5) Για αλλαγή δίσκου αν ήρθε η ώρα του εγώ στην θέση σου θα έβαζα της αντιπροσωπίας (δίσκο πλατό ρουλεμάν 220 ευρώ ) υπάρχουν και πιο φθηνοί αλλά τα πλατό τους δεν είναι τόσο σκληρά όσο της αντιπροσωπίας . Επίσης θα έπαιρνα τον δίσκο και θα τον πήγαινα στην Αθήνα Σπύρου Πάτσι στην Δισκοτεχνική και θα κάρφωνα ενισχυμένα τακάκια (κόστος 25 ευρώ περίπου) . Για το σέρβις τον 90.000 χλμ ιμάντα και ρουλεμάν από την αντιπροσωπεία όλα τα άλλα βάλε ότι θες . Αν το κάνεις εκτός υπολόγισε κανένα 400 ευρώ (με ιμάντα αντιπροσωπείας και φίλτρα ιμιτασιόν) αν το κάνεις εντός υπολόγιζε πάνω από 600. Για συνεργείο δες στην ενότητα συνεργεία.
mikeGV

Re: Ερωτήσεις για GV 1600 05' 3Θ

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Σάβ Νοέμ 21, 2009 4:41 pm

1. Για το θόρυβο συμφωνώ με τον ΜΑΙΚ. Κι εμένα μου κάνει δεξιά κάτω από το ταμπλώ, αλλά είναι συντονισμός γιατί το παρατηρώ με A/C αναμμένο και στις 3000 στροφές ΜΟΝΟ. :shock:

2. Για το ψήλωμα πίσω, είχα δει στο μηχανικό μου (Πάτρα) προσθήκη ΟΜΕ ελατηρίων (έξτρα από τα μαμά δηλαδή!) σε Vitara ακριβώς επειδή είχε σκυλόκουτο πίσω και το αμάξι γονάτιζε λόγω βάρους. Αν δεν σε ενδιαφέρει γενικό ψήλωμα του αμαξιού, κοίτα και αυτή τη λύση... Επίσης τα Bridgestone 694 είναι πολύ καλά και ξαναβάλτα αν δε σε ενδιαφέρει άλλη ΠΙΟ off-road λύση σε ελαστικά.

3. Για το ψυγείο.... :arrow: http://vitaraclub.gr/viewtopic.php?t=16 ... 3%EF%F7%DE

4. Σέρβις των 90000 :arrow: http://vitaraclub.gr/viewtopic.php?t=1937&start=18 ,αλλά δες και τα προηγούμενα (είναι τόπικ για το σέρβις του παλιού GV) :wink: Για το δίσκο-πλατώ συμφωνώ με ΜΑΙΚ.

Για συνεργείο δε Δυτ. προάστεια δε μπορώ να βοηθήσω καθώς μένω Πάτρα. Όσο για το κόστος, ανάλογα με τις λύσεις που θα επιλέξεις, είτε ρώτα κατ'ιδίαν μέλη που έχουν κάνει κάτι το ίδιο με αυτό που θες να κάνεις εσύ, αλλά το καλύτερο κατ'ευθείαν ερώτηση στο μηχανικό-συνεργείο που θα επιλέξεις να κάνεις την ανάλογη εργασία. Αυτό το λέω γιατί όποιος φίλος από εδώ σου πει τιμή, πρώτον μπορεί να διαφέρει από περιοχή σε περιοχή (η Αθήνα είναι φτηνότερη γενικά) ή μπορεί να είναι παλιά τιμή. :wink:

Ελπίζω να σε βοήθησα κι εγώ με το κάτι τις μου, και να ξέρεις για ΟΠΟΙΟ θέμα σε απασχολεί συνέχιζε σε ΥΠΑΡΧΟΝ θέμα με ερώτησή σου ή αν δεν υπάρχει τότε άνοιξε καινούργιο, στις σωστές ενότητες πάντα, ώστε να υπάρχει μια συνέχεια στα θέματα και τις προτεινόμενες λύσεις :wink:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό harijohn » Σάβ Νοέμ 21, 2009 6:09 pm

Για τον θόρυβο δεξιά και σε μένα το κάνει και ανακάλυψα ότι προέρχεται από το μπράτσο που συγκρατεί το καπό. Ουσιαστικά δεν γίνεται τίποτε γιατί μάστορας μου είπε ότι το κρατά πριτσίνι σε εκείνο το σημείο οπότε δεν μπορεί να σφίξει. Το ψεκάζω κατά διαστήματα με W5 και δεν ακούγεται όταν το πλύνω ή βρέξει μετά από καιρό ξαναακούγεται και το ξαναψεκάζω. Κάντε το δεν έχετε να χάσετε τίποτε
Άβαταρ μέλους
harijohn
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: General Grabber AT3
Διάσταση ελαστικών: 225/70/16
Suspension: ΚΥΒ-MAD
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό char » Σάβ Νοέμ 21, 2009 6:43 pm

harijohn έγραψε:...Το ψεκάζω κατά διαστήματα με W5 και δεν ακούγεται όταν το πλύνω ή βρέξει μετά από καιρό ξαναακούγεται και το ξαναψεκάζω. Κάντε το δεν έχετε να χάσετε τίποτε

Το σπρέι αλυσίδας μοτοσυκλέττας είναι νομίζω καλύτερο (και αδιάβροχο!) :wink:
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό babis » Δευτ Νοέμ 23, 2009 4:37 pm

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας.Όντως μου λύθηκαν κάποιες απορίες αλλά διαβάζοντας το φόρουμ μου δημιουργήθηκαν & κάποιες άλλες.Θα επανέλθω αφού πρώτα ενημερωθώ απ΄τα γραφομενά σας στις αντίστοιχες βεβαίως ενότητες.Ευχαριστώ
babis
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 19 επισκέπτες