tzivi_tzon έγραψε:Αρχιλόχα μου.... εξελίσσεσαι σε δεύτερο Κόντζιβα!!![]()
Τα σέβη μου!!
ZΗΡΕΙΑ έγραψε:tzivi_tzon έγραψε:Αρχιλόχα μου.... εξελίσσεσαι σε δεύτερο Κόντζιβα!!![]()
Τα σέβη μου!!
Συμφωνώ απόλυτα ! Πολύ καλός Γιώργο !
Mastergunner έγραψε:Η αλλαγή στη φλάτζα κεφαλής είναι μια δύσκολη εργασία και απαιτεί πείρα,αν έχεις τις στοιχειώδεις γνώσεις καλύτερα να το αποφύγεις.Θα χρειαστείς και εργαλεία όπως δυναμόκλειδο και τέτοια.Αφού βγάλεις το καπάκι θα πρέπει να το πάς σε πλάνη για καθάρισμα (γνώμη μου) ωστε να δείς αν έχει αρπάξει,κάποιοι αφου ανοίξουν τέτοιες δουλείες κάνουν και άλλες εργασίες όπως ξεκάπνισμα εμβόλων,τρίψιμο βαλβίδων κτλ,αν δεις ράγισμα στο καπάκι εσωτερικά συνήθως στους αυλούς του νερού ίσως ακούσεις στο μηχανουργείο τη λέξη ¨να στο γεμίσω με τα μισά χρήματα¨ να ξέρεις οτι δεν θα κρατήσει.Να ξέρεις οτι η φλάτζα τοποθετήται με συγκεκριμένο τρόπο (έχει ενδείξεις frond και top),επίσης το καπάκι σφίγγεται σταυρωτα με συγκεκριμένη σειρά και δύναμη (δυναμόκλειδο) κάλο είναι να αλλάζονται και τα μπουζόνια,καινούριο σετ φλατζών κρίνεται απαραίτητο.Αν το αποφασισεις συγκέντρωσε όλα τα υλικά και εργαλεία,οπλίσου με υπομονή και καφέ και ξεκίνα,εμείς εδώ είμαστε για οτι θελήσεις![]()
chris7gtir έγραψε:ναι παιδια καλα που εχω και εσας και γελαω λιγακι γιατι ακομα δεν το πηρα και αρχισε τις ζημιες μου την εχει καρφωσει καπως αλλα δεν μπορω να κανω και αλιως.Mastergunner έγραψε:Η αλλαγή στη φλάτζα κεφαλής είναι μια δύσκολη εργασία και απαιτεί πείρα,αν έχεις τις στοιχειώδεις γνώσεις καλύτερα να το αποφύγεις.Θα χρειαστείς και εργαλεία όπως δυναμόκλειδο και τέτοια.Αφού βγάλεις το καπάκι θα πρέπει να το πάς σε πλάνη για καθάρισμα (γνώμη μου) ωστε να δείς αν έχει αρπάξει,κάποιοι αφου ανοίξουν τέτοιες δουλείες κάνουν και άλλες εργασίες όπως ξεκάπνισμα εμβόλων,τρίψιμο βαλβίδων κτλ,αν δεις ράγισμα στο καπάκι εσωτερικά συνήθως στους αυλούς του νερού ίσως ακούσεις στο μηχανουργείο τη λέξη ¨να στο γεμίσω με τα μισά χρήματα¨ να ξέρεις οτι δεν θα κρατήσει.Να ξέρεις οτι η φλάτζα τοποθετήται με συγκεκριμένο τρόπο (έχει ενδείξεις frond και top),επίσης το καπάκι σφίγγεται σταυρωτα με συγκεκριμένη σειρά και δύναμη (δυναμόκλειδο) κάλο είναι να αλλάζονται και τα μπουζόνια,καινούριο σετ φλατζών κρίνεται απαραίτητο.Αν το αποφασισεις συγκέντρωσε όλα τα υλικά και εργαλεία,οπλίσου με υπομονή και καφέ και ξεκίνα,εμείς εδώ είμαστε για οτι θελήσεις![]()
την γνωριζω φιλε μου την παραπανω εργασια και σε ευχαριστω.επειδη εχω τελειωσει ηλεκτρολογος αυτοκινητων και το εχω καπως το θεμα βεβαια εχω σταματησει να ασχολουμαι πολλα χρονια αλλα δεν ειναι κατι δυσκολο για μενα παρα φασαρια.αν εχουν που λογικα θα εχουν σημαδια οι τροχαλιες για να το χρονισω παμε καλα αλιως φιλαρακι μηχανικο και ειμαστε κομπλε.σιγουρα θα παει ρεκτιφιε το καπακι και σκεφτομαι να τριψω βαλβιδες μιας και θα ειναι εξω
dpol έγραψε:Ψαξε καλα να δεις τις ζημια εχεις, πρωτα τις κυψελες του ψυγειου, εαν ειναι βουλομενο θελει αλλαγη, και φυσικα το καπακι που δεν επισκευάζεται, να εχεις υποψη σου οτι και ενταξει να ειναι τωρα θα πρεπει να το αλλαξεις οπωδηποτε, και μονο με καινουργιο.
Mastergunner έγραψε:
Επιδή έχουμε το ίδιο τουτού αν βρείς τις ροπές και το σταύρωμα των βιδών απ΄ το καπάκι,αν δε σου κάνει κόπο ανάρτησέτες ή στείλτες μου,δεν ξέρεις καμιά φορά τη γίνεται.Οι τροχαλίες σίγουρα έχουν σημάδια αν όχι κάνε το εξείς:
α) Βαλε τα βοηθιτικά στο Νεκρό και αφαίρεσε το ψευδοκάπακο
β) Αφαίρεσε τα μπουζί
γ) Βάλε ένα κατσαβίδι μέσα στη θέση του μπουζί στον 1ο κύλινδρο
δ) Περίστρεψε το κινητήρα με ένα καρυδάκι απο τη τροχαλία στροφάλου δεξιόστροφα
ε) Όταν δείς το κατσαβίδι να σηκώνεται και να φτάνει τέρμα πάνω συμαίνει οτι ο 1ος κύλινδρος είναι στο παλάτζο και στη συμπίεση (βαλβίδες κλειστές)
στ) Βάλε τα αργά στο βοηθιτικό και 1η στο κιβώτιο ωστε να μπλοκάρεις τη μηχανή.
ζ) Κόιτα ξανά αν όντως ο 1ος είναι στη συμπίεση ή κουνήθηκε
η) Πάρε σφυρί και πόντα και χτύπά δικά σου σημάδια σε τροχαλίες στροφάλου,βαλβίδων και στον κορμό και καπάκι αντίστοιχα (κοίτα να είναι εμφανή)
θ) Φτιάξε καφέ πάρε τσιγάρα οπλίσου με υπομονή και ξεκίνα το ξεντέριασμα.
(Αυτό ισχύει ΜΟΝΟ αν τη βγάλεις φθηνά και αλλάξεις μόνο φλάτζα και όχι καπάκι)
(1ος κύλινδρος είναι αυτός που είναι δίπλα απο τον καθρέπτη (πίσω απο τη φτερωτή)
(Για λόγους ασφαλείας ΑΦΑΙΡΕΣΕ τη γείωση απο τη μπαταρία)
Είμαστε εδώ για κάθε πληροφορία,γνώμη και βοήθεια καλή επιτυχία !!!
Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά
KonKalamata | Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm | Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα! |
Γιωργος ΗΛΙΑΣ | Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm | Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!! |
makis_V | Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am | Καλημέρα και καλό μήνα ! |
arahova | Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am | Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα. |
antonis1627 | Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am | Καλημέρα σας και καλό μήνα. |
arahova | Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am | Καλημέρα σας. |
panagiotis1 | Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm | Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. |
arahova | Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
ΣΤΑΥΡΟΣ | Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
arahova | Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am | Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am | Καλημέρα σας |
arahova | Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm | Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον |
arahova | Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am | Καλημέρα σας. |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες