διαφορικο - ημιαξονιο

διαφορικο - ημιαξονιο

Δημοσίευσηαπό teo » Παρ Φεβ 01, 2013 8:44 pm

παιδια καλησπέρα. Μετα την τοποθετηση της calmini 3'' με χειροποιητες βασεις διαφορικου ειδα οτι το αριστερο μου ημιαξονιο αυτο που μπαινει μεσα στο διαφορικο δεν εφαρμοζει εντελως (φιλαει) στο διαφορικο αλλα αφηνει μισο ποντο κενο, ειναι φυσιολογικο ή δεν εχω κανει κατι καλα;
teo
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: 195/15
Suspension: CALMINI
cb: Όχι
Aka: teokastor
Name: teo

Re: διαφορικο - ημιαξονιο

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Σάβ Φεβ 02, 2013 12:55 pm

teo έγραψε:1)παιδια καλησπέρα.
2) Μετα την τοποθετηση της calmini 3'' με χειροποιητες βασεις διαφορικου
3)ειδα οτι το αριστερο μου ημιαξονιο αυτο που μπαινει μεσα στο διαφορικο δεν εφαρμοζει εντελως (φιλαει) στο διαφορικο αλλα αφηνει μισο ποντο κενο, ειναι φυσιολογικο ή δεν εχω κανει κατι καλα;

1)Καλησπέρα φιλάρα!
2)To δεδομένο σου "χειροποίητες βάσεις" με προβληματίζει......αντέγραψες από άλλον τις βάσεις γκαλμίνι 3" η τις έκανες στο περίπου και δουλεύοντας πάνω στο καβούκι??
Τα ημιαξόνιά σου είναι japan η σαντάνα???το ξέρεις αυτό??
3)το ότι το ημιαξόνιο από τη μεριά του συνοδηγού δεν εφαρμόζει στην τσιμούχα συνεπάγεται ότι δεν έχει ασφαλίσει στον ανάλογο πλανήτη εσωτερικά με την ασφάλεια τύπου Ο ρινγκ που έχει στην άκρη του... :idea: :idea: και είναι λάθος.(Επίσης να συμπληρώσω ότι χωρίς να το δω ίσως και οι βάσεις που έκανες να κρατάνε το καβούκι στραβά και όχι οριζόντια διότι έπρεπε και το αριστερό να τραβάει....εκτός και αν στο τραβάνε πιο αριστερά από ότι έπρεπε με συνέπεια να πιέζουν το δεξί να μπει πιο μέσα....).Φαντάσου ότι όλο το μήκος του καρέ- πολύσφυνο που έχει το ημιαξόνιο δεν θα κουμπώσει μέσα στον πλανήτη....οπότε μικρότερη επιφάνεια(αντιστρόφως ανάλογη της πίεσης)συνεπάγεται θραύση του ημιαξονίου....θα στρίψει δλδ σε ζόρια....ίσως και σε απλή βόλτα με λίγη πίεση.

Αυτό που σκέφτομαι πρώτα πρώτα είναι οι χειροποίητες βάσεις που κατασκεύασες....ίσως έπρεπε να κατεβάζουν το καβούκι λίγο ακόμη πιο κάτω....και ίσως πιο δεξιά. :idea: :idea:

υγ.Κάνε μια δοκιμή....λύσε τις δύο εμπρός βάσεις από το καβούκι μόνο δίχως να βγάλει ημιαξόνια και πίεσέ το προς τα κάτω....Πιθανότατα όταν το καβούκι
κατέβει τότε το ημιαξόνιο θα μπει όλο μέσα και θα εφαρμόσει στην Τσιμούχα.....

Επίσης στην περίπτωση που τα παραπάνω που έχω αναφέρει τα έχεις τσεκάρει θα πας σε τόρνο και θα κατασκευάσεις ένα τριγωνικό πλακάκι με 3 τρύπες 8 χιλ και θα το βιδώσεις αποστάτη ανάμεσα στο δεξί ημιαξόνιο του οδηγού δλδ έτσι ώστε το καβούκι σου να μπορεί να "τραβηχτεί" μισό εκ προς τα αριστερά και εκεί ακριβώς θα προσαρμόσεις εκ νέου νέες χειροποίητες βάσεις. :idea:

Μία σημείωση.....το πίσω σιλεντ μπλόκ που κάνει ισοροποία το καβούκι σου θέλει και αυτό διόρθωση(κάποια στιγμή) διότι πάνω σε αυτό κάνει τραμπάλα το καβούκι σου και πέφτει εμπρός. ;-)

Προσωπικά αν ήθελα χειροποίητες βάσεις με αυτό το σκεπτικό θα εργαζόμουνα...δλδ θα είχα το καβούκι με τα ημιαξόνια κουμπωμένα απάνω και το καβούκι στερεομένο μόνο στην πίσω βάση του και με ένα γρυλάκι θα έπαιζα πόσο πάνω η κάτω θέλει έτσι ώστε σε ηρεμία να είναι όλα σωστά ΑΛΛΑ και στο μέγιστο κρέμασμα(ΔΛΔ εκεί που τερματίζει το αμορτισερ) οι μπιλιοφόροι μου να είναι εντός των ορίων λειτουργίας. :idea: :idea:

ελπίζω να βοήθησα....
Να θυμάσαι οι περισσότερες ζημείες εμπρός γίνονται από τα παραπάνω που αναφέρω..και από αλλουμινένιο καβούκι. ;-)
Τελευταία επεξεργασία από KON.GV και Σάβ Φεβ 02, 2013 1:13 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
cb: Ναι
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Σάβ Φεβ 02, 2013 12:58 pm

Αν έχεις όρεξη διάβασε και το παρακάτω νήμα....
viewtopic.php?f=20&t=2570
Για να δεις τι παίζει με την καλμίνι και γιατί στο τέλος την αποκαλείς Γκαλμίνι.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

υγ.Η Καστοριά δεν θέλει καλμίνι....θέλει αξόνια και 35άρια κρος πάνω μόνο!!! ;-) ;-)
Αυτό θα κάνω όταν γίνω μόνιμος βόρειος κάτοικος...και κοντογείτονάς σου... ;-)
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Δημοσίευσηαπό teo » Σάβ Φεβ 02, 2013 4:19 pm

φιλε κοντζιβα σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση που μου εδωσες. τις βασεις δεν τις εκανα εγω αλλα τις πηρα ετοιμες απο αλλον ο οποιος τις φορουσε στο δικο του χωρις να εχει καποιο θεμα απο οτι μου ειπε, αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι ισως να μην ειναι σωστη η αριστερη βαση απο την μερια οδηγου, οι τρυπες δηλαδη και μου το τραβαει. ολα οσα μου εχεις γραψει δηλ να βγαλω τις βασεις και να το κατεβασω με γρυλακι για να δω που ερχετε σωστα το εχω σκεφτει. ευθυγραμισμενο παντος ειναι το διαφορικο μου. ισως αν βαλω τις μανισιες βασεις ή τις λιγο μακρυτερες που εχω απο την bits4vits και μετρησω την αποσταση που εχει το διαφορικο δεξια και αριστερα δεν θα με βοηθησει λες; οσο για τα αξονια που λες, αν και ψαχνομε για hilux το αφηνω για next year.
αυριο κοβουμε την πιτα της χρονιας ελπιζω να μην βγαλω ζημια (θα εχει πολυ παιχνιδι εχουμε και χιονια) αν και προχθες σε πολυ ζορι την εβγαλε καθαρη
teo
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: 195/15
Suspension: CALMINI
cb: Όχι
Aka: teokastor
Name: teo

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Σάβ Φεβ 02, 2013 7:28 pm

teo έγραψε:1)φιλε κοντζιβα σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση που μου εδωσες.
2) τις βασεις δεν τις εκανα εγω αλλα τις πηρα ετοιμες απο αλλον ο οποιος τις φορουσε στο δικο του χωρις να εχει καποιο θεμα απο οτι μου ειπε, αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι ισως να μην ειναι σωστη η αριστερη βαση απο την μερια οδηγου, οι τρυπες δηλαδη και μου το τραβαει.
3) ολα οσα μου εχεις γραψει δηλ να βγαλω τις βασεις και να το κατεβασω με γρυλακι για να δω που ερχετε σωστα το εχω σκεφτει. ευθυγραμισμενο παντος ειναι το διαφορικο μου. ισως αν βαλω τις μανισιες βασεις ή τις λιγο μακρυτερες που εχω απο την bits4vits και μετρησω την αποσταση που εχει το διαφορικο δεξια και αριστερα δεν θα με βοηθησει λες;
4) οσο για τα αξονια που λες, αν και ψαχνομε για hilux το αφηνω για next year.
αυριο κοβουμε την πιτα της χρονιας ελπιζω να μην βγαλω ζημια (θα εχει πολυ παιχνιδι εχουμε και χιονια) αν και προχθες σε πολυ ζορι την εβγαλε καθαρη

1)Nα είσαι καλά... ;-)
2)Το να μην είναι μόνο η μία βάση σωστή είναι λίγο δύσκολο διότι η άλλη βάση θα έπρεπε να μην βιδώνει αν ήτανε σωστή. :idea: Από τη στιγμή που δένουν και οι δύο για εμένα σημαίνει ότι έχουν συμφωνία μεταξύ τους. ;-)
3)Eίναι η κοινή λογική αυτό που περιγράφω και ο καθένας ίσως από εκεί ξεκινούσε.Για τις Μαμά βάσεις δεν θα κάνεις κάτι γιατί θα σου κρατήσουν το καβούκι πολύ ψηλά.... :idea: Δοκίμασε του μπιτς φορ βιτς, ;-) Αν κάνουν τις αφήνεις και όλα καλά.
:arrow: :arrow: :arrow:
Αν και αφού έχεις τις μαμά βάσεις ξεπρέσαρε τα σιλεντ μπλοκς της και κάνε στον τόρνο φωλιές από σωλήνα τούμπο και ξαναπρέσαρέ τες εκεί. Ετσι ξεκινάς να κατασκευάσεις τις δικές σου Βάσεις χαμηλώματος καβουκιού.Κατόπιν αφού έχεις τις μαμά βάσεις στα χαλυβδοελάσματα ξετρυπάς με ευκολία αφού οι θέσεις για τις βίδες είναι στάνταρ. :idea:
Το επόμενο στάδιο είναι να βιδώσεις τα σιλεντ μπλόκς στη θέση τους στο σασσί ΔΙΧΩΣ να κολλήσεις τα χαλυβδοελάσματα πάνω τους. :idea:
Φέρνεις το καβούκι φορεμένο με ημιαξόνια εκεί που θέλεις και πρέπει, με τα χαλυβδοελάσματα βιδωμένα πάνω του.Στα καπάκια αφού βγάλεις τους πόλους απο τη μπαταρία τότε "τσιμπάς" με κόλληση τα χαλυβδοελάσματα με τις βιδωμένες φωλιές.Λύνεις τις δικές σου βάσεις που είναι ένα θέμα πλέον και τις κάνεις μωβ έξω στη μέγγενη. :mrgreen: :mrgreen: και βάζεις και τα ανάλογα νεύρα εεε.. :mrgreen: Οπότε έχεις τις δικές σου βάσεις που κρατάνε στη σωστή θέση το καβουκι σου.
για τα χαλυβδοελάσματα καλύτερα να κάνεις χρήση 6-8 χιλ. :idea:

4)Το μόνο καλό που έχουν οι χαι λουξ άξονες είναι οι πλύμνες ελεύθερου τροχασμού εμπρός....Με το βήμα τι θα κανεις??? θα μενεις με 4,10/1???θα βάλεις από Νιτρο γκιαρς 5,29/1???με μπλοκέ τι θα κάνεις???και με τη βοηθητικό θα σπρώχνεις τα κ/π/ με μοτερ 1,6....
μιλάμε 800 ε τα αξόνια για αρχή και μετά βάλε να έχεις...
τέσπα να μην βγαίνω εκτός. Για εμένα μην το αφήνεις έτσι.....αν έχεις τη δυνατότητα τότε κάνε άλλες βάσεις από την αρχή. :idea:
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Σάβ Φεβ 02, 2013 7:55 pm

και μία φώτο από τη βάση του οδηγού...
drivetrain05.jpg
drivetrain05.jpg (36.35 KiB) 2289 προβολές

και μία φώτο από καρέ ημιαξονίου αν αυτό δεν είναι όλο μέσα στον πλανήτη ή δεχτεί παραπάνω δύναμη η απότομη δύναμη....
afturoxull0001.sized.jpg
afturoxull0001.sized.jpg (177.32 KiB) 2289 προβολές

οφείλω να τα ποστάρω να μη με λες γρουσούζη μετά... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Κυρ Φεβ 03, 2013 8:38 pm

Φιλάρα Τεο αν παρατηρήσεις και η πίσω βάση στην οποία κάνει τραμπάλα το καβούκι είναι αλλαγμένη για να έχει άλλη γωνία. ;-)
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες