Διακοπές του κινητήρα - σκορτσαρίσματα Vitara 8v 1997

Διακοπές του κινητήρα - σκορτσαρίσματα Vitara 8v 1997

Δημοσίευσηαπό teochris » Δευτ Δεκ 05, 2011 12:02 pm

Γεια σας,

έχω ένα Vitara 8v του 1997 που έχει μεγάλη κατανάλωση και έτσι αποφάσισα (τι το ήθελα :? ) να του βάλω υγραεριοκίνηση καθώς επίσης και υδρογόνο.

Οταν πριν 3 εβδομάδες πριν το πάω στο εξειδικευμένο συνεργείο το αμάξι παρόλο που είχε μείνει σε γκαράζ επί τρία χρόνια στην σειρά (να αναφέρω ότι είχε παρκαριστεί με γεμάτο το ρεζερβουάρ) λειτουργούσε άψογα. Το επιβεβαιώνει αυτό και το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Suzuki στον Γέρακα αφού με το που το έβγαλα από το γκαράζ τους το πήγα για μικρό service (λάδια, φίλτρα, ιμάντες, μπουζί κτλ) και επειδή το αμάξι αυτό μπορεί να είναι του 1997 αλλά έχει κάνει συνολικά μόνο 30000 χιλιόμετρα (σε όρη και βουνά) ποτέ ξανά δεν έχει ξαναπαρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ούτε το παραμικρό.

Έτσι το παράδωσα στο εξειδικευμένο συνεργείο υγραεριοκίνησης στην Νέα Μάκρη για να μου τοποθετήσει υγραέριο tartarini το kit μέχρι τους 135 ίππους. Επειδή το αμάξι μου είναι μονού ψεκασμού το συνεργείο αυτό έβαλε 4 μπεκ στην πολλαπλή εισαγωγής πήρε και τον ένα παλμό που έχει το αμάξι μου και το ρύθμισε έτσι ώστε να γίνει από μονού ψεκασμού πολλαπλού ψεκασμού. Επίσης μου τοποθέτησε και ένα κιτ υδρογονοκίνησης Ελληνικής κατασκευής που παρέχει στον κινητήρα καθαρό υδρογόνο και όχι υδροξύ όπως τα φθηνά κιτ υδρογονοκίνησης. Από την στιγμή που με κάλεσαν για να πάω να το παραλάβω το αμάξι μου άρχισαν τα προβλήματα.

Το αμάξι μου άρχισε να κάνει σκορτσαρίσματα είτε στο υδρογόνο είτε στο υγραέριο αλλά το σημαντικό πρόβλημα είναι ότι κάνει πια διακοπές και σκορτσαρίσματα ακόμα και με την βενζίνη. Το βράδυ που το παρέλαβα καθώς κινούμουν με 60 χιλιόμετρα μου έσβησε 3 φορές στα καλά του καθουμένου αφού έπεφταν οι στροφές σαν να μην είχε καθόλου τροφοδοσία καυσίμου.

Το πήγα στην Suzuki στον Γέρακα όπου διαπιστώσαν την προβληματική λειτουργία του αυτοκινήτου και μου λένε ότι για να το ελέγξουν πρέπει να πάω να μου αποσυνδέσουν το κιτ του υγραερίου. Το οποίο και έκανα την επόμενη ημέρα (να σημειώσω ότι ταλαιπωρώ και άλλα μέλη της οικογένειας μου για να πηγαίνουμε με δύο αυτοκίνητα στην Νέα Μάκρη για να έχω τρόπο να γυρίσω, και μην ξεχάμε την βενζίνα πήγαινε έλα Χαλάνδρι - Νέα Μάκρη) και έτσι το ξαναπήγα στην Suzuki του Γέρακα που αφού άφησε το ρεζερβουάρ να αδειάσει και το ξαναγέμισε μην τυχόν και έφταιγε η βενζίνη μου μου είπε ότι δεν έχει πια πρόβλημα (αποσυνδεδεμένο το υγραέριο). Άρχισα να το κινώ μόνο με την βενζίνα και επίτηδες το αφήσα τις επόμενες ημέρες να αδειάσει η βενζίνα του και επειδή όταν τελείωνε το καύσιμο πάλι μου έκανε με βενζίνα σκορτσαρίσματα. Όλες αυτές τις ημέρες το υγραέριο δεν ήταν πάνω στο αμάξι και είχα off τον διακόπτη του υδρογόνου. Αποφάσισα να το ξαναπάω στην Suzuki για να βγάλει το ρεζερβουάρ και να το καθαρίσει αφού το αδειάσει. Μου είπε ότι βρήκε υγρασία μέσα στην βενζίνα και μετά τον καθαρισμό του ρεζερβουάρ το φουλάρισα και κυριολεκτικά το έσκισα το αυτοκίνητο πηγαίνωντας με 1η 2α 3η και 7000 στροφές για να δω εάν μου κάνει το παραμικρό σκορτσάρισμα. Κανένα λοιπόν πρόβλημα μετά τον καθαρισμό του ρεζερβουάρ.

Εχθές όμως όπως πήγαινα βόλτα λέω δεν ανοίγω και το υδρογόνο που τόσες ημέρες το είχα ξεχάσει, μετά από 20-30 χιλιόμετρα με το υδρογόνο το αμάξι μου έκανε και πάλι σκορτσάρισμα. Σήμερα μάλιστα το πρωί είδα το δοχείο του απιονισμένου νερού για το υδρογόνο ότι ήταν εντελώς άδειο - έτσι πήρα τον εγκαταστάτη και επειδή τις επόμενες ημέρες έχουμε κανονίσει να έρθει εκπαιδευτής από την tartarini για να μου ξανασυνδέσουν πιο προσεκτικά το υγραέριο πάνω στο αυτοκίνητο μου, μου είπε ότι θα ξαναελέγξει και το υδρογόνο και επίσης ότι θα του τοποθετήσει με άλλα 120 ευρώ μια πλακέτα που θα μου δίνει την δυνατότητα να επιλέγω οδήγηση μέσα στην πόλη ή εκτός. Το δοχείο με περίπου 400 gram απιονισμένου νερού μου είχαν πει ότι θα μου διανύει περίπου 2000 χιλιόμετρα, Όμως εδώ άδειασε στα 150 χιλιόμετρα. Ο εγκαταστάτης μου είπε ότι ρεύμα για το υδρογόνο πέρνει από την τρόμπα της βενζίνης μου.

Επειδή όλα αυτά μου έχουν έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής 3240 ευρώ αλλά κυρίως επειδή έχω ταλαιπωρηθεί ήδη αρκετά με τα πήγαινε έλα και με το να δανείζομαι αυτοκίνητα συγγενών μου γιατί το δικό μου επισκέπτεται τώρα πια τα συνεργεία πιο συχνά από το γκαράζ μου, σκέφτομαι μήπως του πώ να τα βγάλει όλα (εάν δεν λειτουργήσει σωστά η νέα επανασύνδεση του υγραερίου) και του ζητήσω τα λεφτά μου πίσω.

Μου έχει τοποθετήσει το superkit της Tartarini 4 κυλίνδρων, λιπαντήρας JML, Δεξαμενή καυσίμων stako 85 λίτρων, πολυβαλβίδα lovato και συσκευή ηλεκτρόλυσης κωδ. H250

Εάν όποιος διαβάσει αυτό το θέμα έχει κάτι να μου προτείνει για να το ελέγξω παρακαλώ πολύ ας το κάνει.
teochris
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Suspension: μαμά
cb: Ναι
Aka: thodoris penteli
Name: θοδωρής

Re: Διακοπές του κινητήρα - σκορτσαρίσματα Vitara 8v 1997

Δημοσίευσηαπό f_tasos » Δευτ Δεκ 05, 2011 1:12 pm

Φίλε μου Καλημέρα!
Καλώς ήρθες στην παρέα μας απλά θα ήθελα να περάσεις μια βόλτα από εδώ.... να μας πεις δυο λογάκια για εσένα και το αμάξι σου όπως κάνουν όλοι και για να ολοκληρωθεί και η διαδικασία της εγγραφής σου! :wink:
Από τους κανονισμούς του φόρουμ! :wink:
Μέτα όλα τα μέλη μας θα είναι διαθέσιμα για να σου απαντήσουν σε κάθε σου ερώτηση! :wink:
Δεν έχουμε ανάγκη από τίποτ άλλο, παρά μονάχα από καθαρή καρδιά.
Άβαταρ μέλους
f_tasos
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: A/T GO12-BF M/T KM2
Suspension: MAD
Aka: Τhe corruptor..ή The Goura kid
Name: Τάσος

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Τετ Δεκ 07, 2011 5:35 pm

f_tasos έγραψε:Μέτα όλα τα μέλη μας θα είναι διαθέσιμα για να σου απαντήσουν σε κάθε σου ερώτηση! :wink:

Για πάμε! Τι έχουμε να πούμε στο Θόδωρα..;; :think:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Εργάτης: Όχι
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Τετ Δεκ 14, 2011 3:47 am

To μόνο που μπορώ να πω στο Θόδωρα είναι να απαιτήσει τα χρήματά του πίσω και να ξηλωθούν τα πάντα, αφού ποτέ δεν δούλεψαν καλά τα συστήματα που τοποθετήθηκαν :!:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό teochris » Τετ Δεκ 14, 2011 10:44 am

Παιδιά έχω καλά νέα για εμένα και για όσους σκέφτονται να κάνουν τεράστια οικονομία κατά την μετακίνηση τους με το αγαπημένο τους Vitara! Υπήρχε ένα πρόβλημα ασυμβατότητας και το αμάξι έκαιγε ταυτόχρονα και βενζίνα και υγραέριο, όμως βρέθηκε η λύση. Έτσι όλα σωστά ρυθμισμένα πια (υγραέριο και υδρογόνο) και με ένα μονού ψεκασμού Vitara που μετατράπηκε σε 4πλού ψεκασμού με αισθητό αποτέλεσμα και στην οικονομία του καυσίμου και στην απόδοση του να σας αναφέρω ότι έχω βάλει 69,80 litra υγραερίου (αξίας 58 ευρώ) έχω διανύσει 500km και δείχνει να έχω πολλά χιλιόμετρα ακόμα με αυτό το ρεζερβουάρ. Να σημειωθεί ότι με 60 ευρώ βενζίνα διένυα το πολύ 350km. Για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες είμαι στην διάθεση σας με PM για να μην θεωρηθεί διαφήμιση το συνεργείο που μου έκανε την άψογη τοποθέτηση!
teochris
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Τετ Δεκ 14, 2011 12:16 pm

Τέλος καλό λοιπόν :wink:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
cb: Όχι

Δημοσίευσηαπό panoshm » Τετ Δεκ 14, 2011 12:42 pm

teochris έγραψε:Για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες είμαι στην διάθεση σας με PM για να μην θεωρηθεί διαφήμιση το συνεργείο που μου έκανε την άψογη τοποθέτηση!

Γιατί να θεωρηθεί διαφήμιση? Κάθε άλλο.... οι πληροφορίες πρέπει να είναι ελεύθερες προς όλους :wink:
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Τετ Δεκ 14, 2011 1:29 pm

Τελικά πήγες σε άλλον μάστορα ή στο έφτιαξε ο ίδιος?
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!

Δημοσίευσηαπό teochris » Πέμ Δεκ 15, 2011 4:06 pm

Παιδιά στον ίδιο "μάγο" μάστορα το έφτιαξα,

μου στέλνετε μηνύματα και με ρωτάτε διάφορα αλλά δεν βλέπω κάπου κουμπί απάντησης. Όποιος θέλει επικοινωνεί μαζί μου στο email μου teo1chris@hotmail.com για οδηγίες και πληροφορίες υδρογόνου και υγραερίου ή μπορείτε να καλείτε στο 2294092660 και να ζητάτε τον Αλέξανδρο που είναι ο σπεσιαλίστας για πολύ περισσότερες πληροφορίες! Εάν του πείτε από την αρχή της επικοινωνίας σας ότι είδατε το τηλέφωνο του στη δημοσίευση του Θοδωρή με το 8v vitara σίγουρα θα σας δώσει τις καλύτερες τιμές που μπορεί και θα προσέξει πολύ περισσότερο το αμάξι σας κατά την εγκατάσταση του όποιου συστήματος θέλετε!
teochris
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες