Καλησπέρα σε ολους.
Αρκετα παλιοτερα 2019 με 2020 αν θυμαμαι καλα, ειχα λαβει ενα ενημερωτικο mail απο την SUZUKI HELLAS για αντικατασταση του αεροσακου του συνοδηγου και μετα απο ενα χρονο, που δεν εγινε τιποτε τους καλεσα τηλεφωνικα και μου ειπαν να περιμενω ακομη.Λογω φορτου εργασιας δεν ξανασχοληθηκα και επειδη η κατασταση εφθασε στο απροχωρητο, 5-6 χρονια μετα και δεν με καλεσαν ,
με την βοηθεια του GPT, βρηκα ολες τις ανακλησεις για τα grand vitara , μου ετοιμασε μια προς την suzuki και μια στην υπηρεσια προστασιας του καταναλωτη , τα οποια επισυναπτω για τυχον χρηση και διαμορφωση απο αλλους συμφουριτες.
Όλες οι γνωστές εκκρεμείς ενημερώσεις
Το Suzuki Grand Vitara πρώτης γενιάς (1998–2005) είναι ένα αξιόπιστο 4x4 που κερδίζει ακόμα τη φήμη του, αλλά κάποιες εργοστασιακές ανακλήσεις – είτε επίσημες είτε τεχνικά γνωστοποιημένες – παραμένουν σημαντικές. Παρακάτω συγκεντρώνονται όλες οι επίσημες ενημερώσεις για τις βασικές γενιές του μοντέλου.
Grand Vitara 1ης γενιάς (1998–2005)
1. Ανάκληση εμπρόσθιου αερόσακου οδηγού
- Καμπάνια: Suzuki Hellas (2020) – 2.143 οχήματα
- VIN (ενδεικτικά): JSAFTD62V00100828 έως JSAFTD62V00113144
- Πρόβλημα: Απορρόφηση υγρασίας στον πυροκροτητή → δυσλειτουργία
- Πηγή – Motori.gr
2. Ρυθμιστής πίεσης καυσίμου
- Ημ/νία: 2001
- Πρόβλημα: Παγοποίηση → διαρροή
- Πηγή – AutoSafety.org (NHTSA ID 01V146000)
3. Καλώδιο γκαζιού / κάλυμμα
- Κωδ. Recall: 03V512000 (2004)
- Πρόβλημα: Πιθανή φθορά και εμπλοκή
- Πηγή – Justia.com
4. Ανάκληση δίσκων φρένων (τροχοί 16”)
- Καμπάνια: 05V452000 (ΗΠΑ)
- Πρόβλημα: Θραύση εμπρόσθιων δίσκων σε έντονη χρήση
- Πηγή – Cars.com
5. Ανάκληση εφεδρικού τροχού (ατσάλινος)
- Κατασκευή: 07–09/2000
- Πρόβλημα: Χαμηλό πάχος → ρωγμές ή απώλεια αέρα
- Πηγή – AutoSafety.org
6. Τεχνικές ενημερώσεις (TSB) – Δακτύλιος 27619-65D00
- Τοποθέτηση στο εμπρός διαφορικό → περιορισμός διαρροών
- Πηγή – Offroad Bulgaria TSB
Grand Vitara 2ης γενιάς (JB, 2006–2014)
1. Ανάκληση αισθητήρα OCS (με δερμάτινα καθίσματα)
- Καμπάνια: SC84 (2006–2013)
- Πρόβλημα: Πίεση στον αισθητήρα → απενεργοποίηση αερόσακου συνοδηγού
- Πηγή – Suzuki Forum UK
2. Ανάκληση αισθητήρα OCS (χωρίς δερμάτινα)
- Καμπάνια: 2013 – για μοντέλα 2006–2011
- Πηγή – NHTSA (PDF)
Grand Vitara facelift (2015–2019)
- Δεν έχει καταγραφεί γενική ανάκληση στην Ευρώπη
- Τοπικές ενημερώσεις για airbag Takata σε Ασία & Αυστραλία
- Πηγή – Product Safety Australia
Συμπέρασμα
- Έλεγξε το VIN σου στο Suzuki Hellas – Έλεγχος VIN
ΑΝ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ <<Δεν υπάρχει ανάκληση σε εκκρεμότητα>> ,
ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ :<<Παρότι το όχημά μου εντάσσεται στις επίσημες λίστες VIN της ανάκλησης για τον εμπρόσθιο αερόσακο οδηγού (2020), το εργαλείο στο https://suzuki.gr/anakliseis δεν εμφανίζει την ανάκληση ως ενεργή. Παρακαλώ να μου επιβεβαιώσετε εγγράφως αν η ανάκληση ισχύει και αν έχει εκτελεστεί. >>
και ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
<< Επιπλέον, κατά την αναζήτηση μέσω του επίσημου εργαλείου ελέγχου ανακλήσεων στο https://www.suzuki.gr/anakliseis, με βάση τον αριθμό πλαισίου του οχήματός μου , εμφανίζεται ότι δεν υφίσταται καμία εκκρεμής ανάκληση.
Παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο VIN περιλαμβάνεται εντός του επίσημου εύρους οχημάτων που ανακοίνωσε η Suzuki Hellas το 2020 για αντικατάσταση του εμπρόσθιου αερόσακου οδηγού.
Παρακαλώ όπως διερευνηθεί γιατί δεν εμφανίζεται η ανάκληση στο σύστημα και σε περίπτωση που δεν έχει εκτελεστεί, να προγραμματιστεί άμεσα. >>
---
Υπενθύμιση: Η έρευνα και σύνταξη έγινε με τη βοήθεια του ChatGPT (OpenAI)