Μπακαλιάρο Νορβηγίας ή κοκορακι Ευβοίας ;
Ο καλός καιρός, μας φέρνει και την καλή διάθεση.
Σκεπτόμουν ότι έχω καιρό να φτιάξω κοκορακι με λαχανικά στην γάστρα.
Φυσικά το ψήσιμο να γινει στον ξυλόφουρνο.
Έβαλα στον ξυλοφουρνο μικρά στεγνά κουτσουρακια.
Αφού έβαλα σε επιφυλακή όλα τα μέσα κατάσβεσης, χρησιμοποίησα προσεκτικά το αγαθό, που μας έδωσε ο Ήφαιστος.
Αφού άναψα τον φούρνο.
Άρχισα την προετοιμασία του φαγητού.
Η γάστρα πρεπει να είναι όλη μεταλλική.
Ο κόκορας βέβαια μου βγήκε, κοκορακι,τι να πω με αυτά που βλέπουμε στα πολιτικά δρώμενα, φαίνεται επηρεάστηκαν και τα κοκόρια.
Σειρά έχουν τα λαχανικά, κολοκύθια, καρότα, πιπεριές, κρεμμυδάκι, φρεσκια ντομάτα, μαϊντανό και λίγες πατατουλες.
Αφού συμπλήρωσα και το χρυσάφι (συγνώμη λάδι εννοούσα) και το αλατοπίπερο, έκλεισα την γάστρα.
Όταν η οροφή του ξυλοφουρνου ασπρίσει, ο φουρνος είναι έτοιμος.
Έσπρωξε τα εναπομένοντα κάρβουνα στο βάθος του φούρνου,για να πέσουν στο κάτω επίπεδο.
Ο φουρνος άνοιξε την αγκαλιά του και υποδέχθηκε την γάστρα.
Έκλεισα την πόρτα του φουρνου και το ξεχνάω τελείως για 3 ωρες.
Κατεβήκαμε στην θάλασσα κάναμε το μπανάκι μας , χαλαρωσαμε στην παραλία.
Γυρνώντας μας έσπασε την μύτη η γνώριμη μυρωδιά, που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι σεφ.
Αφού έψησα και μια φετουλα, ο ουρανίσκο μας, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που γευοταν
Στην κυριολεξία την κάναμε ταράτσα.
Ξαναέβαλα, την γάστρα μέσα στον φούρνο, που κρατάει θερμοκρασία, για να έχουμε και βραδινό
ζεστό ζεστό.
Τωρα θα μου πείτε, τι μας γραφεις ρε φίλε, απλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια όμορφη στιγμή.

- Προσέξτε την θερμοκρασια

- Έτοιμο, χωρις ανησυχία, μην καεί μην κολλήσει, καλόψημενο και ζουμερό