Saizo έγραψε:Καλησπέρα και σε σένα Χρήστο. Δεν είναι πολύ φαρδύτερο απ' όσο νομίζεις. Αν δεν σου κάνει κόπος, μελέτησε το λινκ που έστειλα και στον Δημήτρη γιατί έχεις μπερδευτεί κι εσύ με τις διαστάσεις όπως όλοι, μαζί κι εγώ όταν πρώτο-ξεκίνησα το ψάξιμο. Προφανώς και θα έχεις θέμα με την κατανάλωση, γι'αυτό και σου προείπα ότι προμηνύει καντύτερα κορωνοπήνια. Απ' ότι έχω διαβάσει, όλα τα τα χειροκίνητα 16v Vitara, έχουν 8/41 βήμα. Οπότε θα πρέπει να βρεις 8/43, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος με το βήμα. Αυτή τη στιγμή είμαι με 215/75/15 και τα μαμά 8/41 κορωνοπήνια μου φαίνονται μια χαρά. Ξαναλέω ότι τα 205/80/16 σε all terrain, μου ήταν οριακά και όχι τα 215/75/15 που μου είναι πιο άνετα. Τα είχα πάνω χωρίς κανένα lift και δούλευαν μια χαρά. Στο βουνό πολύ καλύτερη συμπεριφορά και στο ταξίδι ένοιωθα πως θα ήθελα κοντύτερα κορωνοπήνια. Εδώ να ζητήσω συγγνώμη για την παράλειψη μου στα offset που παίζουν σημαντικότατο ρόλο. Με τα 205/80/16 ήμουν με ET+15 και τώρα με τα 215/75/15 είμαι με ET-05
Δημήτρη αναγόμωση φορούσες; Και τι offset είχες;
Καλησπέρα και πάλι,,
Το link είναι πολύ καλό,, αλλά βλέπω μεγάλη διαφορά κυρίως στο φάρδος του πέλματος μεταξύ ιδίων διαστάσεων
Αυτό φυσικά εξηγεί και την διαφορά στο ύψος μεταξύ 2 ελαστικών με ίδιο πέλμα (σαν νούμερο) και ίδια σειρά
Έχω την εντύπωση (ας με διορθώσουν όσοι ξέρουν καλύτερα) ότι το βήμα των 5θυρων 16ν 1.6 Santana είναι 8/39
Οπότε , αν είναι έτσι, η επόμενη επιλογή είναι το 8/41 που νομίζω φορούσαν τα 8ν 1.6 Vitara .
Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν και άλλες σχέσεις κορωνοπηνιων και ποιές είναι αυτές και φυσικα ,, αν είναι ΚΑΛΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ (παρα πολύ σημαντικό)
Σίγουρα το offset παίζει μεγάλο ρόλο στον αν θα σου βρίσκει ο τροχός κάπου στο στρίψιμο ή όχι ,,, είχες δοκιμάσει και με άλλες ζάντες με άλλο offset για να δείς μήπως τα πράγματα ήταν καλύτερα ?
Για μένα θεωρώ προσωπικά το 215/75/15 διάσταση εκκίνησης με το 205-215/80/16 μία καλή διάσταση.
Δυστυχώς , θα πρεπει να αγοράσω ΚΑΙ ζάντες για τα 16" αν πάω σε αυτήν την επιλογή,,
και δεν ξέρω και πόσο σκληρά είναι τα 16άρια στα πλαινά τους, συνήθως είναι 6λινα.
Γιαυτό ρωτάω αν έχει βάλει κανείς τα 205/80/16 αλλά δεν βλέπω φώς,,,,,,
Τι λάστιχο προτείνετε σε 205/80/16 ΑΤ ??
Υπάρχει και 215/80/16 ?
ΔΕΝ με ενδιαφέρει η αναγόμωση , μόνο πρωτογενή λάστιχα
Ευχαριστώ