από Γιωργος ΗΛΙΑΣ » Σάβ Σεπ 18, 2021 3:06 pm
Το θέμα με τα MAD και το αν χρειάζεται να αλλαξουμε τα μαμά αμορτισέρ το είχε θίξει ο Στρατός.
Δεν είχε πει κάποιος κάτι.
Oταν έβαλα τα MAD το είχα σαν απορία, και ρώτησα τον Νίκο 4 Wheelers House.
Μου απάντησε ότι για το θεμα του εάν έχουν πρόβλημα με το μαμά μήκος όλα οκ.Δεν υπάρχει πρόβλημα.
Για να μην είμαι εκτός Θέματος .
Θα ήθελα να πω την γνώμη μου για τα λάστιχα.
Πρωτίστως να ευχαριστήσω τον φίλο Άρη που μου δάνεισε τα Crossclimate για να λύσω τις απορίες μου, που έχουν να κάνουν με το 55αρι μαμά Conti η 60αρι προφίλ.
Να υπενθυμίσω ότι έχω το 1600 cc μπενζινα
( πολύ πιο μικρη ροπή από τα άλλα NV ) και .δικουνα.
Τώρα θα μου πεις που πας ρε Καραμητρο με τη δικουνα.
Τι να κάνω ρε παιδιά αυτό έχω και έχω χωμάτινες ανησυχίες ...
Ας δούμε παρακάτω κάποιες συγκρίσεις που αφορούν αποκλειστικά την δική μου κριση που μπορεί να είναι και λάθος.Μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου.
1) Ξεκίνημα σε έντονη ανηφόρα φορτωμένο, τράβηγμα φουσκωτό από γλιστρά, ξεκίνημα με την όπισθεν σε έντονη ανηφόρα ( μύρισε ο δίσκος ).
Καλύτερο το 55αρι.με το 60αρι χάνει σε μπαμ.
2) Οδήγηση σε δρόμο άσφαλτο με λακούβες, μπαλώματα σαμαρακια. Νιώθεις άρχοντας με το
60αρι.
3) Οδήγηση σε χωματόδρομο με φυτευτες πέτρες,
νεροφαγωματα, λακούβες.
Μακραν καλύτερο το 60αρι.Απορροφηση των ανωμαλιών.
4) Οδήγηση στην Εθνική με 60αρι μέχρι τα 140 Κm/ώρα όλα καλά. Πάνω από τα 145-150 νιώθεις ότι το τιμόνι να ελαφραινει, ότι μεσολαβεί κάτι σαν να υπάρχει ένα μπαλόνι μεταξύ ελαστικού και ασφάλτου. Μια ασάφεια ίσως .
Πάνω από τα 170 κρατάς σφιχτά το τιμόνι με τα 2 χέρια και είσαι σφιγμένος νιωθωντας ότι δεν έχεις τον απόλυτο ελενχο.Αυθορμητα κόβεις ταχύτητα για να ανακτήσεις τον έλεγχο.
Αυτό με το 55αρι δεν το είχα νιώσει ποτέ.
Βέβαια αυξήθηκε και η κατανάλωση στο πρατήριο 1/2 λίτρο στα100km.
Δεν θα πω για τον θόρυβο γιατί δεν συγκρίνω τα ίδια ακριβώς ελαστικά με διαφορετικό προφίλ.
5 ) Άφησα τελευταία την εμφανιση.
Η αύξηση του ύψους από το έδαφος κατά 1 cm. Δεν περνάει απαρατήρητη.Το αυτοκίνητο φαίνεται πιο άγριο, χώρια που γεμίζει και το κενό στο θόλο
λόγο της αύξησης ύψους του αμαξώματος ( MAD ).
Ωραία, και τώρα πιο συμπέρασμα έβγαλες κυρ' Γιώργη ;
Έλα μου ντε.
Έλα που τα θέλω και τα 2 το καθένα για τα υπέρ του μόνο.
Εδώ τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα πιο πολύ.
Επειδή θεωρώ ότι το σοβαρότερο μοιωνεκτημα
για το 60 που θέλω είναι το Νο 3 ότι δηλαδή μετα τα 145 εμφανίζεται αυτή η ασάφεια.
Θα παρακαλούσα τους φίλους που έχουν αλλάξει ζάντες 16'' με 60αρι η 65αρι προφιλ αν συμβαίνει και σε αυτούς το ίδιο.
Οι ψαράδες ξέρουν ότι η θάλασσα είναι επικίνδυνη και η καταιγίδα τρομερή,
αλλά ποτέ δεν έχουν βρεί αυτούς τους κινδύνους αρκετούς για να μείνουν στην στεριά.