Αγαπητοί φίλοι καλημέρα
Θα ήθελα τη γνώμη σας στα παρακάτω θέματα που αντιμετωπίζω
Πρόσφατα αγόρασα ένα Grand Vitara 2000cc του 2009 με 115.000 χλμ. Στέλνοντας γνωστή εταιρεία ελέγχου οχημάτων με διαβεβαίωσαν ότι το όχημα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτσι προέβη στην αγορά του. Λόγω του ότι είχε παλιό σύστημα υγραεριοκίνησης το αντικατέστησα με ένα σύστημα BRC από γνωστό αντιπρόσωπο των Αθηνών (επί του παρόντος δεν έχει σημασία να αναφέρω την επωνυμία του). Μετά την συμπλήρωση των πρώτων 1000 χλμ μου άναψε η πράσινη ένδειξη του κινητήρα. Πηγαίνοντας στην εταιρία εγκατάστασης για τις πρώτες ρυθμίσεις μου είπαν ότι είναι πρόβλημα καταλύτη , έσβησαν την ένδειξη , και μου είπαν ότι υπάρχει και πιθανότητα κάποιου νοθευμένου μείγματος. Να σημειώσω ότι παραπονέθηκα επίσης για μυρωδιά γκαζιού στην καμπίνα του οχήματος ορισμένες φορές αλλά με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Στη συνέχεια κάνοντας άλλα 500 περίπου χιλιόμετρα δεν ξαναπαρουσιάστηκε η ένδειξη του κινητήρα.
Στη συνέχεια για να ξέρω τι γίνεται με το όχημα το πήγα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Suzuki στα Νότια προάστια για service και γενικό έλεγχο όπου μου ανέφεραν ότι το όχημα είναι σε πολύ καλή κατάσταση , ωστόσο θα πρέπει να βάλω στο πρόγραμμα την ρύθμιση βαλβίδων σε διάστημα 1-2 μηνών, όπως επίσης ότι μυρίζει αέριο. Δεν μου αναφέρθηκε άλλο πρόβλημα .
Χθες , κάνοντας ταξίδι 600 χιλιομέτρων, στο μέσω της διαδρομής, άναψε ξανά η πράσινη ένδειξη του κινητήρα , χωρίς να διαπιστώσω άλλα συμπτώματα πλην του ότι ακούγεται κατά την κίνηση ένα απροσδιόριστο «γρύλισμα» όχι μόνο κατά την κίνηση αλλά και εν στάση (σαν να προέρχεται από την δεξαμενή του αερίου)
Παρακαλώ όποιος έχει υπ ‘ όψιν του κάτι σχετικό να με διαφωτίσει.
Ευχαριστώ