Καλησπέρα
Έχω το
1.6 4χ2 NV (βενζίνη αγορά 10ος/2017) και χρειάζεται να αλλάξω λάστιχα (41.000 χλμ), επειδή τα πίσω λάστιχα είναι πολύ φαγωμένα, οι εξωτερικές ραβδώσεις έχουν εξαφανιστεί (σλικ λέμε στο εξωτερικό). Δεν ξέρω αν εμπίπτει αυτή η φθορά στο θέμα του πίσω άξονα, όταν τα έδειξα στον Σφακιανάκη (Βουλιαγμένης) την είδαν ομοιόμορφη... Τα μπροστινά έχουν λίγο ψωμί ακόμα, αν και τα πίσω ήταν όπως τα μπροστά, θα τα κράταγα για 3-4.000 χλμ ακόμα, να περάσει το καλοκαίρι. Πήγα στις 25.000 χλμ να βάλω τα μπρος-πίσω και δεν είχε νόημα μου είπε ο λαστιχάς, τότε είχαν ίδια φθορά. Να σημειώσω ότι είμαι προσεκτικός οδηγός, πολύ λίγα εκτός δρόμου κομμάτια, το 70% των χλμ στην εθνική. Να καταλάβετε η μέση κατανάλωση που γράφει το καντράν είναι 5.8 (από την αγορά δεν το έχω μηδενίσει)
1. Υπάρχει κάποια μέτρηση που αποδεικνύει ότι αυτή η φθορά είναι ανομοιόμορφη αρκετά ώστε να εμπίπτω στο θέμα με τον άξονα; Είναι θέμα κρίσης του συνεργείου ή μπορώ να κάνω κάτι εγώ για να ζητήσω επισκευή;
2. Σκέφτομαι να αγοράσω τα GOODYEAR 215/55R17 94W EFFIGRIP PERF 2 (480 τελική τιμή), επειδή έχουν καλή πινακίδα (Β-Α-69db) και διάβασα ότι ίσως αντέχουν περισσότερα χλμ από τα Continental. Είναι όμως για ταχύτητες W κι όχι V, αν και στο manual προτείνει ταχύτητες V ή και μεγαλύτερες. Έχετε κάποια άλλη πρόταση;
Ευχαριστώ
Παύλος