ειχα και εγω τα 'θεματακια μου με το συστημα ψύξης, λόγοι διάφοροι, ακινησία (κυκλοφορεί 4 μηνές ετησίως περίπου, 3-5,000χλμτρ) λογο κακής συντήρησης παλιότερα απο συνεργείο καινούργειο στο χώρο (φιλοι του αδερφου που επέμενε να στηρίξουμε) και κυρίως λόγο παλαιότητας του οχήματος το συστημα ψύξης μου ήταν χάλια, ακόμα και τα κολάρα την εχουν ακουσει!!
Εμπνεύστηκα λοιπόν απο την πατέντα 'ρολί' και απο ένα βίντεο στο youtube που ειχα δει παλαιότερα
https://www.youtube.com/watch?v=s--5ft5YiHg , έκανα και εγω το πείραμα και μπορώ να πω οτι έμεινα ευχαρτιστημένος για την ώρα!
Πως εγινε λοιπόν, απο καιρό μαζευα τα νερα απο τον αφυγραντήρα και εφτασε η στιγμή που ειχα αρκετο!!
πηραμε και το ρολί και αρχήσαμε δουλειά, έβγαλα τα υγρα που ειχαν μπει πέρισι τον Μαρτιο περίπου και ειχαν κάνει καπου 4,000χλμτρ τα οποία ήταν κατακόκκινα απο τη σκουρια.
και εγιναν 6 αλλαγες νερού, με την καθε αλλαγή να δουλεύει το αμάξι ρελαντί για 10-15 λεπτά (3 αλλαγές με ρολί και 3 σκέτο νερό) και η αναλυτική συνταγη που ακολούθησα:
Βγάζω το παλίο ψυκτικό και βάζω 3 κουταλιές ρολί και γεμίζω νερό και δουλεύει 10-15 λεπτα ρελαντί να ανεβασει θερμοκρασία και να ανοίξει ο θερμοστάτης
2η αλλαγημ 2 κουταλιες ρολί, νερό, ρελαντί 10-15λεπτά
3η αλλαγή 1 κουταλία ρολί, νερό ρελαντι 10-15 λεπτά,
4η,5η,6η μόνο νερο και δουλεμα απο 10-15 λεπτά
σε όλη τη δουλειά κρατούσα δείγματα για να βλέπω αλλαγή (αν και με τα πηγαινε ελα τα 3 τελευταία τα κλώτσισα και τα έχυσα καταλάθως

)
Τέλος η θερμοκρασία κάτεβηκε μια ιδέα απο τη θεση που ήταν συνήθως, ήμουν μεση και κάτι και πήγα παρα κάτι μέση!! (με το κύκλωμα ψύξης να μην εχει καθαριστεί ποτέ απο το 2008, ξέρω λάθος μου αλλα απο το 08 έχω κάνει 40.000 χλμτρ και δεν το θεωρούσα απαραίτητο να γίνει μια τέτοια δουλειά εκτος απο τις καθηερωμένες αλλαγές!)
Ερχονται οι φωτο απο την εργασία της Κυριακής λοιπόν!