Μετά από αγορα μεταχειρισμένο εξαποστασεως κ αφού δεν ηλεγξα τπτ εγώ κ πιστεύοντας έναν γνωστό που το είδε παρέλαβα ένα vitara Santana 1.6 5d 1997 16v με g16b κινητήρα. Με το που το παρέλαβα διαπίστωσα αρκετα προβλήματα τα οποία θα αναπτύξω σε αντίστοιχα θέματα., ένα από αυτα είναι το ότι με το που το βάζεις μπροστά μετά από ώρες στάσης έβγαζε άσπρο καπνό από την εξάτμιση.. Οπότε πάμε για αλλαγή στα τσιμουχακια των βαλβίδων. Οπότε πριν λύσω κεφαλή ήθελα να ξέρω σε τι κατάσταση είναι κ τα Ελατήρια, παραθέτω λοιπόν τη διαδικασια που ακολούθησα εγώ, χωρίς να είναι οδηγός κ χωρίς να το προτείνω σε κάποιον άλλον.
Αφού έβαλα μπρος και ζέστανα για κάνα 5λεπτο το μοτέρ.
Αφαίρεσα τα μπουζί και τον αεραγωγό που πάει από το μαφ στην πεταλούδα γτ εμπόδιζε,
αφαίρεσα την ασφάλεια της αντλίας βενζίνης και το φις του ντισιμπιτερ για να μην έχω ούτε ροή βενζίνης ούτε σπινθηρα στα μπουζί καλώδια..
Βιδωσα με το χέρι το σωληνάκι του μανομετρο στην υποδοχή του μπουζί στον 1ο κύλινδρο και γύρισα τη μίζα έως ότου η βελόνα να κάτσει στην ανώτερη τιμή της. Αυτό το συνέχισα κ στους άλλους κυλίνδρους, σημειώνοντας τις ενδείξεις για κάθε κύλινδρο.
ΠΡαθετω και φώτο.