Η καλοκαιρινή περίοδος έχει ξεκινήσει επίσημα και μπορεί οι θερμοκρασίες μέχρι στιγμής να μην είναι οι ιδανικότερες, ωστόσο το καλοκαίρι είναι εδώ και οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα σε σύγκριση με το προηγούμενο Ιούνιο παρουσιάζονται αυξημένες.
Δε συμβαίνει το ίδιο ωστόσο και στην Κύπρο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) για το μήνα Ιούνιο.
-
-
-
-
-
-
-Το 21% αγγίζει η αύξηση ξενοδοχειακών τιμών στην Ελλάδα σε σχέση με τον προηγούμενο Ιούνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στην Ευρώπη για τον πρώτο θερινό μήνα.
Αντίθετα οι ανταγωνιστικές ως προς την Ελλάδα ανταγωνιστές, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Τουρκία, είτε διατηρούν τα ίδια επίπεδα τιμών με πέρυσι είτε ρίχνουν δραματικά τις ξενοδοχειακές τιμές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γειτονική Τουρκία που παρουσιάζει μείωση των ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013 κατά 15 τοις εκατό.
Η Ισπανία διατηρεί ακριβώς στα ίδια επίπεδα τις ξενοδοχειακές τιμές, ενώ και η κατά παράδοση ακριβή Ιταλία, μειώνει τις τιμές σε σχέση με πέρυσι κατά ένα τοις εκατό. Το ίδιο σκηνικό μείωσης τιμών και στην Πορτογαλία κατά τέσσερα τοις εκατό.
πηγη και ολο το θεμα ,,με πινακες http://www.newsbeast.gr/travel/nea/arth ... n-ellada-/
Μηπως τελικα ,,εγω ειμαι ο τουριστας σε αυτη την χωρα;;
Τι γινεται δεν εχω καταλαβει ,,,γιατι με κατι τηλ που πηρα για το καλοκαιρι ,,,εκανα αποτριχωση με τις τιμες που ακουσα δια τηλεφωνου ,,,,και σε ολο το κορμι