Ο Στέργιος Μίχος γεννήθηκε το 1976 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σπούδασε Αρχιτεκτονική Τοπίου και Αστικό Σχεδιασμό στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ο άνδρας που ανέλαβε τον σχεδιασμό του προεδρικού μεγάρου του Άμπου Ντάμπι.
Αφού εργάστηκε για μερικά χρόνια στην Ελλάδα, από το 2005 και έπειτα εργάζεται σε πολυεθνικές εταιρείες στη Μέση Ανατολή, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Βασίλειο του Μπαχρέιν. Αντικείμενο της εργασίας του είναι ο αστικός σχεδιασμός, ο σχεδιασμός υπαίθριων χώρων και η επίβλεψη της κατασκευής μεγάλης κλίμακας δημόσιων και ιδιωτικών έργων.
Για την κατασκευή του προεδρικού μεγάρου του Άμπου Ντάμπι ο ίδιος δήλωσε: «Η συμμέτοχή μου στο έργο ξεκίνησε το 2010, οπότε είχα την τύχη να είμαι ένας από τους βασικούς σχεδιαστές (Lead Landscape Architect) του masterplan αλλά και των υπαίθριων χώρων του προεδρικού μεγάρου που εκτείνονται σε μια περιοχή 15.000 στρεμμάτων. Ο συνολικός σχεδιασμός, από την αρχική ιδέα, τον λεπτομερή σχεδιασμό μέχρι και τα τεύχη δημοπράτησης, διήρκεσε περίπου τρία χρόνια».
«Αυτήν την περίοδο εργάζομαι στην επίβλεψη της κατασκευής του, ως Landscape Resident Engineer, και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Είναι ένα έργο με επιρροές από την αραβική αρχιτεκτονική, με πολύ υψηλές τεχνικές προδιαγραφές υλικών αλλά και σχεδιαστικής λεπτομέρειας που θα γράψει τη δική του ιστορία ως τοπόσημο της ευρύτερης περιοχής. Δυστυχώς, δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερες λεπτομέρειες λόγω της σύμβασης απορρήτου που έχω υπογράψει για το συγκεκριμένο έργο» πρόσθεσε.
Προσέξτε λίγο τα παρακάτω.
Επίσης, ο αρχιτέκτονας έχει μιλήσει και για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, για κάποιον που μόλις βγαίνει στην αγορά εργασίας, λέγοντας πως «ευκαιρίες υπάρχουν πολλές στην παγκόσμια αγορά, αλλά θα πρέπει να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με συναδέλφους από άλλες χώρες που διεκδικούν τις ίδιες θέσεις εργασίας. Ένα μείζον πρόβλημα της ελληνικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης είναι ότι αποφοιτούμε φοιτητές και όχι επαγγελματίες, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων να μην είναι έτοιμοι να αναλάβουν άμεσα υπεύθυνες θέσεις, ώστε να βγουν ανταγωνιστικά στην παγκόσμια αγορά εργασίας, και να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Σημαντικό είναι επίσης, αν θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε, να έχουμε όρεξη για σκληρή δουλειά και να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε θυσίες».
Από τη Ζούγκλα.
Φυσικά και δεν είναι ο πρώτος επιστήμονας που ''εξάχθει'' θέλει δεν θέλει στο εξωτερικό,υπάρχουν χιλιάδες και θα ακολουθήσουν και άλλοι πολλοί.
Αυτό υποθέτουμε ότι κάποτε δεν θα εξαλειφθεί μέν, αλλά θα ελλατωθεί.
Το πρόβλημα της ελληνικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης είναι το μείζον για τον όγκο των σπουδαστών,οι λίγοι που αγαπούν αυτό που σπουδάζουν είναι σίγουρο ότι θα προοδεύσουν και θα την βρούν την άκρη!
Το θέμα δεν είναι να πάρεις το ''χαρτί'',το θέμα είναι να ξέρεις να χειριστείς τις γνώσεις που πήρες σπουδάζοντας, να αναλάβεις άμεσα υπεύθυνες θέσεις όπως λέει και ο Στέργιος Μίχος!
Αλλά αυτό είναι άλλο ανέκδοτο φίλοι μου!
Επειδή όμως εδώ είναι τα καλά νέα,συγχαρητήρια στο Στέργιο και στον κάθε Στέργιο ανά την υφήλιο!!!!

