kfanis έγραψε:Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι αυτά τα έλαια, ανάλογα την περιοχή της καταιγίδας, συνδυάζονται και με άλλες ενώσεις για την παραγωγή της μυρωδιάς. Για παράδειγμα, στις δασώδεις περιοχές παράγεται η ουσία γεωσμίνη (geosmin) από ακτινομύκητες, ένα είδος βακτηρίων που ζουν στο χώμα. Επειδή αυτά τα βακτήρια αναπτύσσονται σε υγρές συνθήκες και παράγουν γαωσμίνη κατά τη διάρκεια της ξηρασίας, η μυρωδιά της βροχής είναι συχνά πιο έντονη όταν βρέχει για πρώτη φορά μετά από καιρό ξηρασίας.
Πηγή: inmeteo.gr
Οι ακτινομύκητες δεν είναι βακτήρια, αλλά μαζί με τα υπόλοιπα είδη μυκήτων συγκροτούν το Βασίλειο FUNGI, σύμφωνα με το πλέον αποδεκτό σήμερα ταξινομικό σχήμα του Whittaker, αποτελώντας ένα από τα 5 Βασίλεια (τα υπόλοιπα είναι: ANIMALIA, PLANTAE, PROTISTA, MONERA) στα οποία κατατάσσονται τα έμβια όντα με κυτταρική δομή, δηλαδή τα ευκαρυωτικά. Είναι το δεύτερο σε πλήθος ειδών άθροισμα (μετά τα έντομα) στον πλανήτη. Τα καταγραμμένα σήμερα είδη είναι περίπου 80.000 – 90.000 αλλά αυτό εκτιμάται ότι δεν αντιπροσωπεύει παρά το 5% περίπου των υπαρχόντων ειδών (κάθε χρόνο ανακαλύπτονται δεκάδες έως εκατοντάδες νέα είδη).
Οι μύκητες είναι οργανισμοί ευκαρυωτικοί, δηλαδή έχουν οργανωμένο πυρήνα που περικλείει τα χρωμοσώματά τους. Τα κύτταρά τους περιβάλλονται από κυτταρικό τοίχωμα (όπως και τα φυτικά κύτταρα) με κύριο συστατικό τη χιτίνη (ένα πολυμερές που συνθέτει και τον εξωσκελετό των εντόμων) σε αντιδιαστολή με τα φυτά στο κυτταρικό τοίχωμα των οποίων κυριαρχεί η κυτταρίνη.