Αφού διάβασα όλα τα παραπάνω σχόλια, θα ήθελα να αναφέρω και εγώ την γνώμη μου αφου έχω χρησιμοποιήσει και τα 2 λειτουργικά αρκετά και σε διάφορα μοντέλα.
Βασικά ψηφίζω Ios apple , αν και ακριβοπληρωμένο πιστεύω οτι είναι κατα πολύ καλύτερο.Ο λόγος είναι η σταθερότητα , η αξιοπιστία , η ευχρηστία.
Πριν ένα χρόνο χάρισα στην ανηψιά μου το iphone 3GS 16gb που είχα αγοράσει μεταχειρισμένο μοντέλο του 2009.Η μικρή το έχει λιώσει αλλά το κινητό απλά συνεχίζει να "φυσάει".Τώρα πλέον έχω το 4s 32gb , μεταχειρισμένο και αυτό αγορασμένο σε επίσης ξεφτιλιστική τιμή απο usa.Ποτέ δεν είμουν της φιγούρας και της επίδειξης, απλά εγώ το κινητό το χρησιμοποιώ σε δύσκολες καταστάσεις και θέλω να κάνει 5-6 πραγματάκια για τη δουλειά μου ....αλλά να τα κάνει την στιγμή που το χρειάζομαι χωρις μπελάδες και "σιχτήρια".Έτσι κατέληξα σε Iphone ....έχει τον καλύτερο δέκτη σήματος και με διαφορά απο τους ανταγωνιστές του , είναι σταθερό ,δεν κολλάει , δεν σέρνεται , δεν έχει ενοχλητικές διαφημήσεις και spams στα κατεβάσματα , γενικά ότι του ζητάω το κάνει γρήγορα , απλά , απροβλημάτιστα.
Είναι το μοναδικό κινητό που δεν το έχω πετάξει στον τοίχο.....αυτό λέει πολλά.
Σε γενικές γραμμές όποιος βλέπει το κινητό σαν "παιχνιδάκι" για να σκοτώνει την ώρα του και να το χρησιμοποιεί 1-2 χρόνια και μετά να το αλλάζει καλυτερα να πάρει android...samsung,lg,κτλ.
Όποιος θέλει κάτι "σοβαρό" για να μην εκτεθεί κάνοντας τη δουλειά του παίρνει iphone.
Απο την άλλη υπάρχει και η λύση του jailbroke σε iphone για όσους θέλουν τα "πάντα ".
Δεν διαγράφω εντελώς το android απο τις επιλογές μου....απλά βλέπωντας την σύζηγο να "παλεύει" με το android κινητό και tablet της ...γελάω...!!!
Όσο για τα κινέζικα ομοιόματα - κλώνους Iphone καλύτερα να τα αποφύγετε ακόμα και δωρεάν να σας τα δώσουν.....έχω βροντήξει 2 τέτοια στον τοίχο...

Τελειώνοντας , ναι , πιστεύω οτι τα προιόντα της apple (iphone,ipad,ipad air) είναι αρκετά υπερεκτιμημένα...και πανάκριβα.Γιαυτό άλλωστε και καταφεύγω στην λύση του μεταχειρισμένου αλλά απο έμπιστο πωλητή οπου αγοράζω στο 1/3 της τιμής του καινούριου.