Μιας και μου ράγισε, είπα να ενισχύσω το "μαμά" μιας και φοβάμαι για την ποιότητα του ημιτασιόν και πόσο θα κράταγε μέχρι να μου σπάσει
Το εσωτερικό πόμολο πρέπει να βγει ΠΡΙΝ ξεκουμπώσουμε το εσωτερικό πλαστικό κάλυμμα της πόρτας, αλλιώς θα σπάσετε κάποιο δοντάκι όπως εγώ (κόκκινος κύκλος)

Βγαίνει συρταρωτά προς τα δεξιά και τραβάμε ελαφρώς και προς τα έξω. Έχει 2 πιαστράκια αριστερά και ένα δεξιά στο κέντρο
Τραβάμε προσεκτικά το νάιλον να βγει μαζί με την στεγανοποιητική μαστίχα και βλέπουμε 3 παξιμάδια που στηρίζουν το έξω πόμολο και 2 κλιπς
Με κόκκινο βελάκι είναι το σιδεράκι (έχει "πέσει" προς τα κάτω τώρα, κανονικά είναι οριζόντιο) που κουμπώνει στο πλαστικό εσωτερικό χερούλι
Αφού λύθηκε το πόμολο (προσέξτε τις ασφάλειες που συγκρατούν τους πύρους, γενικά θέλει προσοχή μην σπάσετε τίποτα αλλά και να μην χάσετε κάτι, θα χρειαστείτε μυτοτσίμπιδο

) πήρα τα μέτρα.....
.... και χρησιμοποίησα ανοξείδωτη λαμαρίνα πάχους 0,7mm
Χρησιμοποίησα εποξειδική κόλα 2 συστατικών (η οποία μετά από πολλές ώρες θα γίνει "πέτρα"). Πρώτα την ανακάτεψα (έχει "σκληρή" υφή σαν στόκος), την άπλωσα και στο πόμολο αλλά και στο λαμάκι.....
.... κατόπιν έβαλα το πόμολο πάνω σε ένα πανάκι για να μην το γδέρνω, και τοποθέτησα το λαμάκι, συμπιέζοντάς το με δύναμη με ένα κατσαβίδι για να "πάει" η κόλα παντού, και να "ξεβραστεί" από παντού....
....κατόπιν με το δάχτυλο κάλυψα όλη την επιφάνεια και τέλος
βρέχοντας το δάχτυλό μου και "χαϊδεύοντας" την κόλα έφτασα να έχω το τελικό "φινίρισμα". Εννοείται ότι κάθε τόσο γινόταν δοκιμή πάνω στο υπόλοιπο σώμα του πόμολου για να δω μην ακουμπάει κάπου κατά την κίνηση του πόμολου
Τέλος
Το πορτμπαγκάζ θα ανοίξει πάλι αύριο που θα έχει στεγνώσει η κόλα εντελώς