Το πρώτο είναι το ποτό. Εθνικό ποτό είναι το Brandy με Coca-Cola. Πίνουν σαν να μην υπάρχει αύριο..
Το δεύτερο είναι το braai (το δικό μας BBQ) για το οποίο μέχρι και Εθνική Ημέρα-Αργία υπάρχει (24/09). Ψήνουν τα πάντα (κρέας-ψάρι), συνέχεια (νύχτα μέρα, ΣΚ ή καθημερινή) και ο εξοπλισμός τους αν δεν είναι εφάμιλλος των δικών μας, ίσως είναι ένα κλικ πιο πάνω..
Το τρίτο είναι το bakkie τους, δηλαδή το 4Χ4 off road όχημα τους είτε είναι SUV, είτε PICK UP. Μετατροπές κάργα, ψηλώματα στο θεό, εκδρομές-περιπέτειες άφθονες μιας και οι ζούγκλες με λιονταράκια, καμηλοπαρδάλεις και λοιπά συμπαθή άγρια ζωάκια είναι κυριολεκτικά στα πόδια τους και εκδρομικός εξοπλισμός που αρκεί για 3 γύρους του κόσμου..

Κατά την παραμονή μας, είδαμε και φωτογραφίσαμε αποκλειστικά για το VC, αρκετά μοντέλα τα οποία φυσικά κυκλοφορούν και στην Ελλάδα αλλά οι ντόπιες μετατροπές είναι που χρήζουν παρατήρησης και έχουν κάποιο ενδιαφέρον.
Εννοείται ότι , UNIMOG και λοιπά τέρατα δεν έχουν και φυσικά "βολεύονται" και αυτοί με ότι βολεύεται ο μέσος Δυτικός δλδ TOYOTA HILUX, FORD RANGER, MAZDA BT50, ISUZU KB500, MITSUBISHI TRITON κλπ με μερικά μοντέλα να έχουν διαφορετική ονομασία από την ελληνική αγορά και φυσικά ΟΛΑ να έχουν το τιμόνι δεξιά αντί αριστερά.
Σε ένα πράγμα τους έχω ζηλέψει μέχρι στιγμής πάντως.. που κυκλοφορεί όλη η γκάμα μιας εταιρίας.. πχ έχω δει τόσα LAND CRUISER σε τόσες παραλλαγές που δεν είχα δει σε όλη μου τη ζωή. Σχεδόν όλες τις σειρές (70, 80, 90 και πιο παλιά), ντίζελ και βενζίνη, διπλοκάμπινα, με καρότσα και πάνινη οροφή, με μονή καμπίνα και ανοιχτή καρότσα, με ότι βάζει ο νους σου..
Πάρτε μία γεύση και θα ακολουθήσουν κι άλλες φώτος!