lyggas έγραψε:Συμπέρασμα: έστω και με καύση υγραερίου, αν προσέχει κανείς, ο κινητήρας έχει μέλλον.
και για να μη μένει τίποτε αναπάντητο.... διάλογος με το φίλο lyggas στο shoutbox όπου φαίνεται ΤΙ προσέχει κανείς...

lyggas έγραψε:Συμπέρασμα: έστω και με καύση υγραερίου, αν προσέχει κανείς, ο κινητήρας έχει μέλλον.
Tzivitzonis έγραψε:lyggas έγραψε:Συμπέρασμα: έστω και με καύση υγραερίου, αν προσέχει κανείς, ο κινητήρας έχει μέλλον.
και για να μη μένει τίποτε αναπάντητο.... διάλογος με το φίλο lyggas στο shoutbox όπου φαίνεται ΤΙ προσέχει κανείς...
KON.GV έγραψε:Tzivitzonis έγραψε:lyggas έγραψε:Συμπέρασμα: έστω και με καύση υγραερίου, αν προσέχει κανείς, ο κινητήρας έχει μέλλον.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
πάει το 62,5 θα το κάνουμε 50??
![]()
![]()
Εγώ το δουλεύω σε όλες τις στροφές και το διαγνωστικό έχει δείξει καθαρά κανένα πρόβλημα.![]()
Το θέμα είναι αν σε όλο το φάσμα των στροφών τα μπέκ που σου τοποθετήσανε είναι ικανά να δώσουν τα ανάλογα "μιλιμπάρ" μίγματος....![]()
![]()
Σαφώς αν έχεις αδυναμία τροφοδοσίας μίγματος(για διάφορους λόγους πχ μικρά μπεκ λάθος ρυθμίσεις λάθος τοποθέτηση κλπ...) σε όλο το φάσμα των στροφών τότε σίγουρα θα αποκτήσεις και πρόβλημα...
Tzivitzonis έγραψε:Spiro76 η ερώτησή σου ήρθε και "κόλλησε" εδώ, στο ήδη υπάρχον θέμα!
Δηλ Σπύρο, όταν ξαναπας μετά από λίγο για να στις ξανα-ρυθμίσουν, τι σου λένε; Ότι είχαν "χάσει" πάλι;
Tzivitzonis έγραψε:Το υγραέριο πόσο καιρό το έχεις; Σε μήνες και χλμ αν θυμάσαι....
spiros76 έγραψε:Tzivitzonis έγραψε:Το υγραέριο πόσο καιρό το έχεις; Σε μήνες και χλμ αν θυμάσαι....
ο τελευταιος χρονισμος βαλβίδων έγινε στην τοποθέτηση του υγραερίου, τέλος Σεπτέμβρη το έβαλα και έχω κάνει 1600χλμ.
Επισκέπτης έγραψε:Είχες θέμα με τις βαλβίδες και πριν τον Σεπτέμβριο ?
spiros76 έγραψε:απο βδομάδα θα πρέπει οπωσδήποτε να το ξαναπάω, το θέμα είναι οτι αναγκαστικά θα πρέπει να κάνω ένα ταξιδάκι 200χλμ και ανησυχώ για τις επιπτώσεις!!!!
spiros76 έγραψε:τα νεότερα με τον χρονισμό των βαλβίδων δεν είναι και τα καλύτερα όπως και τόσες φορές. Το πήγα για ρύθμιση και μου τις ρυθμίσαν με ζεστό κινητήρα, με αποτέλεσμα με το που το βάλαμε μπροστά να χτυπάνε και πάλι, ο μηχανικός μου είπε να μην ανησυχώ οτι δεν παθαίνει τίποτα και να του το πάω την επόμενη μέρα από το πρωί να το ξαναρυθμίσει με κρύο κινητήρα όπως και έγινε! αφου λοιπόν την επόμενη μέρα παριμέναμε να κρυώσει καλά το ξαναρύθμισε λέγοντάς μου οτι τις ρύθμιζε με όσο πιο κλειστές μπορούσε στα διάκενα που έδεινε ο κατασκευαστής. το αποτέλεσμα ήταν οι βαλβίδες σαφώς να είναι καλύτερα αλλα όχι να μην ακούγονται.Πρόσεξα οτι εξέτασε πολύ προσεχτικά όλο το σύστημα των βαλβίδων για τυχών πατούρες στα μέταλα, μήπως υπήρχε κανένα σπασμένο ελατήριο επαναφοράς (αν δεν κανω λάθος έτσι μου το είπε), όλα μου είπε οτι δείχνουν να μην έχουν πρόβλημα. Απο τότε έχω κάνει περίπου 500χλμ και μπορώ να πώ οτι ακούγονται πάλι. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο το πρωί και το οδηγώ, όταν πατάω το γκάζι για να επιταχύνει οι βαλβίδες ακούγοντε τόσο πολύ λες και βαράει μπιέλα.Όταν ζεσταθεί λιγάκι αυτό το φαινόμαινο σταματάει. Δεν ξέρω γιατί αλλα η απογοήτευση είναι μεγάλη.
Ex.kostas έγραψε:spiros76 έγραψε:τα νεότερα με τον χρονισμό των βαλβίδων δεν είναι και τα καλύτερα όπως και τόσες φορές. Το πήγα για ρύθμιση και μου τις ρυθμίσαν με ζεστό κινητήρα, με αποτέλεσμα με το που το βάλαμε μπροστά να χτυπάνε και πάλι, ο μηχανικός μου είπε να μην ανησυχώ οτι δεν παθαίνει τίποτα και να του το πάω την επόμενη μέρα από το πρωί να το ξαναρυθμίσει με κρύο κινητήρα όπως και έγινε! αφου λοιπόν την επόμενη μέρα παριμέναμε να κρυώσει καλά το ξαναρύθμισε λέγοντάς μου οτι τις ρύθμιζε με όσο πιο κλειστές μπορούσε στα διάκενα που έδεινε ο κατασκευαστής. το αποτέλεσμα ήταν οι βαλβίδες σαφώς να είναι καλύτερα αλλα όχι να μην ακούγονται.Πρόσεξα οτι εξέτασε πολύ προσεχτικά όλο το σύστημα των βαλβίδων για τυχών πατούρες στα μέταλα, μήπως υπήρχε κανένα σπασμένο ελατήριο επαναφοράς (αν δεν κανω λάθος έτσι μου το είπε), όλα μου είπε οτι δείχνουν να μην έχουν πρόβλημα. Απο τότε έχω κάνει περίπου 500χλμ και μπορώ να πώ οτι ακούγονται πάλι. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο το πρωί και το οδηγώ, όταν πατάω το γκάζι για να επιταχύνει οι βαλβίδες ακούγοντε τόσο πολύ λες και βαράει μπιέλα.Όταν ζεσταθεί λιγάκι αυτό το φαινόμαινο σταματάει. Δεν ξέρω γιατί αλλα η απογοήτευση είναι μεγάλη.
κοίτα μην φταίει κάτι άλλο όπως τα κουζινετα της μπιελας στο στροφαλο
που χτυπάνε και όχι οι βαλβίδες .
Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά
arahova | Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am | Καλημέρα σας. |
panagiotis1 | Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm | Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. |
arahova | Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
ΣΤΑΥΡΟΣ | Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
arahova | Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am | Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am | Καλημέρα σας |
arahova | Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm | Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον |
arahova | Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am | Καλημέρα σας. |
Γιώργος Κατσαμάκας | Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm | Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη! |
arahova | Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm | Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
makis_V | Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am | Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη ! |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες