από manos12-74 » Πέμ Δεκ 22, 2011 11:16 pm
οπως γραφω και στην επικεφαλιδα,θελουν να παψουμε να πιστευουμε στα ονειρα μας.
συγνωμη αν θα γινω κουραστικος μιας και το πνευμα τον ημερων θελει να ειμαστε χαρουμενοι,αλλα πως να εισαι οταν πλεον μας χτυπαει την πορτα η φτωχια.
σπουδασα γεωπονος στο πανεπιστημιο της καλαματας και εχω παρακολουθησει αρκετα σεμιναρια οσο αναφορα την καλιεργεια,την σπορα,τα ζιζανια κλπ,την δουλεια μου την λατρευω.
στην εταιρια που εργαζομαι τα τελευταια 5 χρονια εχω αναλαβει το τμημα των κηπων,που παρολο την κριση εχω μια σταθερη ανοδο απο χρονια σε χρονια σε πωλησεις στο 5%με αρκετα καλα κερδη για την εταιρια.
πλεον απληρωτος εγω και τα 5 μελη του τμηματος για 4 μηνες.φυσικα το δωρο ουτε για αστειο.
οι ανθρωποι που δουλευουν μαζι μου ειναι οι περισσοτεροι οικογενιαρχες,περνουν λιγοτερα λεφτα απο μενα (λεμε) και δεν παραπονεθηκαν ποτε ουτε για τις ωρες που δουλευαν (που ηταν πολυ παραπανω),ουτε που φευγανε απο το σπιτι τους για παραπανω απο εβδομαδα.(ολα αυτα χωρις υπερωριες και τα εκτος εδρας κανανε φτερα με την κριση).
ξεκινησε λοιπον ο εργοδοτης μας να κανει παρτι στα δικα μας κορμια,μεχρι καραγκιοζηδες μας αποκαλεσε,οκ εγω ειμαι μονος μου χωρις πολλες υποχρεωσεις,οι αλλοι ομως σε τι φταινε,ζητησα να τους δωσει καποια εναντι μου ειπε οτι θα το εκανε και μας εγραψε στα ....
φτασαμε λοιπον στο σειμιο 0 σημερα,εχοντας περασει 2 εβδομαδες πισω να βγαζω καποιες οικονομιες δικιες μου απο την τραπεζα να δωσω λεφτα σε 2 παλικαρια να παρουν γαλα για τα παιδια τους και λιγο κρεας για το σπιτι,ο ενας απο τους 5 επαθε καταθληψη και τρεχουμε στους ψυχολογους.
οπως ειπα και πιο πανω σημερα ηταν ημερα κρισης,του ζητησα να πληρωσει τουλαχιστον 2 μηνες και το δωρο και η απαντηση ηταν οτι πρεπει να καλυψει τους εισαγωγεις και αν θελαμε να μας εδεινε επιταγη 3μηνη με 700 ε ποσο.
του ειπα οτι υπαρχει προβλημα και μου απαντησε οτι εχει και αυτος,του ειπα οτι δεν εχουμε λεφτα ουτε για γαλα και μου απαντησε οτι πισω απο τα σουπερμαρκετ πετανε κομενα γαλατα 1ας μερας και να πιουμε αυτα.
ετσι λοιπον καναμε επισχεση εργασιας και ζηταμε τα δεδουλευμενα,το δωρο συν ψυχικη οδηνη για οτι εχουμε τραβηξει τοσο καιρο.
θα σας πω οτι η εταιρια ειναι απο της πρωτες στον κλαδο της,εχει κινησιμο κεφαλαιο 15 εκκατομυρια ε με εισαγωγες και εξαγωγες σε πολλες χωρες της ευρωπης,εχει μια απο της μεγαλυτερες αλυσιδες σουπερμαρκετ κατα αποκλειστικοτητα σε ολη την ελλαδα και κατασκευαζει την μεγαλυτερη αγορα φυτων-κηπευτικων,λιπασματων στην αττικη τωρα που τα γραφω.μια επενδυση 3 εκκ ε.
εγω πηρα ενα τμημα πριν 5 χρονια με ετησιο τζιρο 300 χιλ ε και το εφτασα στο1 εκ(τοσο θα κλεισει φετος).
η πικρα μου ειναι μεγαληγια οτι εχει συμβει,αλλα δεν θα παψω να ονειρευομαι,να οραματιζομαι,να ελπιζω,να θελω,να βαζω στοχους και τελος να κανω οικογενεια για κανενα ρεμαλι.
συγνωμη αλλα εχω σκασει αν δεν αρμοζει στειλτε το,καταλαβενω.
καλα χριστουγεννα παιδια,τωρα στον επομενο καφε θα ερθω,κρατατε γερα και μην αφηνετε κανενα να σας παρει την υπερηφανεια
Αξίζει φίλε μου να ζεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.