kaliakouda έγραψε:Είναι ορατή και μας είναι γνωστή αυτή η τρύπα, πρέπει να κάνω δίαιτα όμως πρώτα για να χωράω
Ξεκινάμε μαζί???
Ενδιαφέρουσα η πρόταση του φίλου
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους. Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή. Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός. Μπ. Μπρέχτ
Ψαχνωντας το πρωι κατι στο google επεσα πανω σε κατι πληροφοριες για την Πεντελη και φυσικα για την σπηλια του Νταβελη.
Τα μυστήρια της Πεντέλης
Το βουνό της Πεντέλης
Η Πεντέλη είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αττικής με ύψος 1107μ. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η Πεντέλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον ελλαδικό χώρο. Εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν την εμφάνιση περίεργων φώτων και θορύβων. Εκατοντάδες αναφορές, μαρτυρίες, αλλά και πειράματα από ερευνητές του είδους. Σίγουρα πολλοί θα έχετε ακούσει για το πασίγνωστο και αποδεδειγμένο πλέον φαινόμενο του σταματημένου αμαξιού που σε συγκεκριμένη πλευρά του βουνού αντί να πέφτει λόγω της κλίσης ή της πλαγιάς, αυτό ανεβαίνει λόγω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην περιοχή.
Το βουνό της Πεντέλης. Η Πεντέλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον ελλαδικό χώρο.
penteli.jpg (22.89 KiB) 2202 προβολές
Από τα αρχαία ακόμα χρόνια έχουν παρατηρηθεί υπερφυσικά φαινόμενα στην εν λόγω περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι από εκεί πάρθηκαν τα ιερά μάρμαρα για την κατασκευή του Παρθενώνα, στον οποίο ποτέ δεν έχει κάτσει κάποιο περιστέρι ή άλλο πτηνό, πράγμα ανεξήγητο. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η ετυμολογία της λέξης Βριλήσσια. Προέρχεται από τη λέξη Βριλ, τον λαό που στα αρχαία χρόνια πίστευαν ότι ζούσε κάτω από τους πρόποδες της Πεντέλης. Αν τώρα λάβουμε υπόψη και τη θεωρία της "κούφιας Γης", μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο ληστής Νταβέλης είχε διαλέξει τη σπηλιά στο συγκεκριμένο βουνό για κρυψώνα του. Η ονομασία της Πεντέλης παλιότερα, ήταν και Βριλίσιον όρος. Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της Πεντέλης. Οι πιο γνωστές, είναι: "Πύλη εν τέλι" "Πέντε Έλη" "Πύλη εν τω τέλι" Η εκδοχή ότι λέξη "Πεντέλη" προέρχεται ετυμολογικά από την φράση "Πύλη εν τέλος " αναφέρεται και στο βιβλίο "Κούφια Γη" του Παντελή Γιαννουλάκη.
Η σπηλιά του Νταβέλη
Στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού, σε υψόμετρο 720μ., βρίσκεται η "Σπηλιά του Νταβέλη". Το σπήλαιο αυτό, πριν ονομαστεί έτσι, ονομαζόταν "Σπήλαιο των Αμώμων", δηλαδή των αγνών και αναμάρτητων, γιατί μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν εκεί. Τώρα, για ποιο λόγο είχε αυτή την περίεργη ονομασία, είναι άγνωστο και περίεργο. Φημολογείται ότι ο περιβόητος λήσταρχος Νταβέλης στα μέσα του περασμένου αιώνα είχε ανακαλύψει υπόγεια περάσματα στη σπηλιά, που οδηγούσαν στην Αθήνα, αλλά και άλλες δυνάμεις, φυσικές και μη, που τον βοηθούσαν στους σκοπούς του. Το σπήλαιο έχει διαστάσεις περίπου 45x62 μέτρα και εξερευνήθηκε για πρώτη φορά από το ζεύγος Πετρόχειλου το 1935. Όπως διαβεβαιώνουν οι μελετητές δεν βρήκαν καμία στοά που να οδηγεί προς την Αθήνα. Πάντως αντίθετα με τα παραπάνω, η θεωρία της "κούφιας Γης" επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα και από τον μετροπόντικα που συνέχεια έπεφτε σε κενά κάτω από το έδαφος και σε αρχαιολογικούς χώρους. Έχει παρατηρηθεί να υπάρχουν κάποια δεδομένη στιγμή στη σπηλιά του Νταβέλη ορισμένα περάσματα που οδηγούν στα ενδότερα του βουνού και λίγο αργότερα να είναι σα να μην υπήρξαν ποτέ... Παρακάτω, με τη βοήθεια του Google Maps, μπορείτε να δείτε την διαδρομή που ακολουθεί κάποιος για να φτάσει από την πλατεία Αγίας Τριάδος στην Πεντέλη (σημείο Α), στη σπηλιά του Νταβέλη(σημείο Β).
Χαρτης προσεγγισης της σπηλιας του Νταβελη.
Περίεργα σύμβολα
Διάφορες ιστορίες κυκλοφορούνε σχετικά με τα σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα, ή χαραγμένα στους βράχους της σπηλιάς. Η πιο σημαντική ιστορία από όλες, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι μία παλάμη η οποία είναι χαραγμένη στους μετακινείτε από σημείο σε σημείο, όσο περνάνε τα χρόνια. Η εν λόγω παλάμη, σήμερα βρίσκεται στο αριστερό τοίχωμα της σπηλιάς, περίπου 1 μέτρα ψηλότερα από το έδαφος. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναφερθεί από τους επισκέπτες της σπηλιάς, ότι έχει μετακινηθεί τουλάχιστον τρεις φορές.
hand1_small.jpg (35.7 KiB) 2202 προβολές
Ο θησαυρός
Υπήρχε κάποτε ένας θρύλος, που έλεγε ότι στην "Σπηλιά του Νταβέλη", υπήρχε κάπου θαμμένος ο θησαυρός του τρισένδοξου λήσταρχου Νταβέλη. Μάλιστα οι φήμες οργίαζαν και έλεγαν ότι ο θησαυρός ήταν κρυμμένος κάτω από τα δυο ιερά του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα, με αποτέλεσμα να έχουν σκάψει όλη την περιοχή πίσω από τα ιερά. Οι φήμες όμως καλπάζανε, και κάποιοι φτάσανε στο σημείο να λένε ότι ο σταυρός που υπάρχει πάνω από τους ναούς της σπηλιάς χρησίμευε ως μοχλός, ο όποιος αν κάποιος τον μετακινούσε, τότε άνοιγε μια καταπακτή η όποια έβγαζε σε ένα υπόγειο χώρο όπου βρισκόταν ο θησαυρός του Νταβέλη. Από ότι φαίνεται όμως, μετά από τόσο καιρό ψαξίματος από όλους τους κυνηγούς θησαυρών όλα αυτά τα χρόνια, θησαυρός του Νταβέλη ουδέποτε υπήρξε στην περιοχή της σπηλιάς. Εξάλλου, ένας τόσο τρανός λήσταρχος όπως ο Νταβέλης, δεν υπήρχε περίπτωση να κρύψει τον θησαυρό του σε ένα τόσο πολυσύχναστο μέρος, καθώς από την συγκεκριμένη περιοχή, πέρναγε πληθώρα κόσμου καθημερινά, καθώς το μέρος ήταν αρκετά γνωστό στην τότε Αθήνα.
Ο Ελληνικός στρατός
Μέχρι και ο Ελληνικός στρατός έχει ανάμειξη στην υπόθεση της σπηλιάς του Νταβέλη. Τη δεκαετία του 80, η πολεμική αεροπορία μπήκε στο παιχνίδι. Η περιοχή κρίθηκε κατάλληλη για την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης!!! Άρχισαν διάφορες εργασίες, οι οποίες ίσως αποτέλεσαν το έδαφος για κάποιες μαρτυρίες κατοίκων αναφορικά με περίεργα φώτα μέσα στη νύχτα και παράξενους θορύβους. Έκλεισαν, ή προσπάθησαν να κλείσουν την περιοχή για να χτίσουν ένα τεράστιο σύστημα από τούνελ γύρω από την σπηλιά, και να συνδέσουν τη σπηλιά με αυτό το τούνελ. Η επίσημη εξήγηση ήταν, και είναι ακόμα, ότι ολόκληρο το σύστημα των τούνελ, είναι ένα μέρος προγράμματος του ΝΑΤΟ. Τόσο η χωροφυλακή όσο και το Υπουργείο πολιτισμού δεν έδωσαν ποτέ καμία εξήγηση για την ακριβή φύση των έργων αυτών, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού αρνήθηκε αρχικά την οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση. Αργότερα όμως και μετά από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ταχυδρόμος" της 6ης Οκτωβρίου 1977 το Γ.Ε.Σ. παραδέχτηκε πως ο στρατός είχε ξεκινήσει άκρως απόρρητα έργα στη σπηλιά της Πεντέλης! Εν πάση περιπτώσει, μετά από μερικά χρόνια, σταμάτησε η κατασκευή του συστήματος των τούνελ, και οι άνθρωποι της πολεμικής αεροπορίας εγκατέλειψαν την περιοχή. Παλιοί κάτοικοι της περιοχής, σχετικά με τα στρατιωτικά έργα, λένε πως η απάντηση που τους είχε δοθεί τότε για την κατασκευή των διαφόρων τούνελ, ήταν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού, το οποίο υλικό, ήταν ανάγκη να φυλάσσεται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Το περίεργο της υπόθεσης όμως, είναι ότι το ένα από τα δύο τούνελ μπορείς να το ακολουθήσεις για 80 μέτρα περίπου, και το γεγονός ότι η υγρασία είναι σε πολύ ανεβασμένα επίπεδα, τα καθιστά ακατάλληλα για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από τη σπηλιά, είχε κηρυχτεί στρατιωτική. Υπήρχε φρούρηση από στρατιώτες και απαγορευόταν η προσέγγιση πολιτών για τουλάχιστον 3 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξαν πολλές αναφορές από τους εργαζομένους εκεί, για παράξενα φαινόμενα, όπως ΑΤΙΑ κλπ.... Είναι επιβεβαιωμένο ότι διάφοροι εργαζόμενοι, πέθαναν μετά από μερικά χρόνια, όλοι από την ίδια αιτία. Τον Καρκίνο!
Σήμερα
Μετά από το 1985, η "σπηλιά του Νταβέλη" έγινε πολύ διάσημη στα clubs των νέων, ως σημείο ισχύος. Έχουν συγκεντρώσεις εκεί ακόμα και σήμερα και χρησιμοποιούν τη σπηλιά ως σημείο αυτοσυγκέντρωσης και σκέψης. Ακόμη και μερικές ομάδες Μαύρης Μαγείας, χρησιμοποιούσαν παλιότερα τη σπηλιά για τελετές. Όλες οι θέσεις γύρω από τη σπηλιά έχουν ακόμα σημάδια από τις τελετές αυτές. Αν είναι λοιπόν να ετοιμάσετε κάποια εξερευνητική επιχείρηση, να φροντίστε να είστε σωστά εξοπλισμένοι με φακούς, μετρητή ραδιενέργειας (γκάιγκερ), λάμπες φθορίου και φυσικά φωτογραφική μηχανή ή ακόμα και βιντεοκάμερα. Και να μην πάτε μόνοι σας, φροντίστε να είστε τουλάχιστον τρεις και αυτό για δύο λόγους. Για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να έχετε μάρτυρες για όσα μπορεί πιθανώς να δείτε και να βιώσετε.
SUZUKI JIMNY 2004 FULL EXTRA Το βαζω στα τεσσερα (4χ4) και αργα (LOW) για να μην κολλαω πουθενα.
Σταυρο,η προσβαση που προτεινεις ειναι εξαιρετικα δυσκολη και ειδικα τον χειμωνα μαλλον αδυνατη.Ειναι πολυ ευκολη απο τη μερια που ο δρομος οδηγει στην εγκατελημενη πια μοναδα της Πολεμικης Αεροποριας.
...να πω και εγω τις δικιες μου εντυπωσεις-μαρτυριες,αν ειναι αληθεινες δεν το γνωριζω απλα τι μου εχουν "δειξει" χωρις βεβαια να εχω δοκιμασει αν οντως ειναι αληθεια . μιας και οι πιο πολλοι φιλοι ειναι απο την πεντελη,και ειναι και μεγαλυτεροι σε ηλικια απο εμενα κατα πολλα χρονια,συμφωνα με τισ μαρτιριες τουσ στην αρχη ειχα και εγω την περιεργια να εξερευνησω αυτα τα μυστικα που κρυβοντε στην σπηλια,αλλα και οχι μονο εκει.Υπαρχουν αυτην την στιγμη 4 τρυπες-στοες που χρησιμοποιουσε ο νταβελης για να διαφευγει,και που τις περισοτερες φορες ειδικα απο την σπηλια οπου εμπαινε με το αλογο του.Για αυτο τον λογο κιολας η στοα στην σπηλια που φενετε το τσιμεντο που την εχουν κλεισει ειναι γυρο στα 3 μετρα υψος....!ΣΥΝΕΧΙΖΩ.....στο εκκλησακι των αγιων ασωματων,δεξια απο την εισοδο τις εκκλησιας υπαρχει μια αλλη πορτα ,ενα αδειο δωματιο δηλαδη που ακριβως απεναντι απο τιν πορτα που μπαινουμε εχει τσημενταριστει μια τρυπα απ οτι φενετε εξωτερικα γυρω στο ενα μετρο υψος,ακριβως απο τιν πισω μερια του τοιχου υπαρχουν μονο βραχια που σημαινει πως το κατεβασμα για εκει ειναι μονο καθετο .(καποτε ακουστικε πως πριν απο 15 χρονια περιπου ,πριν ακομα κλεισουνε τελειως αυτη την τρυπα ειχαν βαλει απλα μια μεγαλη πετρα για να μην φαινετε η εισοδος αλλα η περιεργια λενε σκοτωνει και ετσι εγινε τοτε που καποιος πιτσιρικας θελησε να κατεβει απο την ξυλινη σκαλα που υπηρχε εκει αλλα εσπασε η σκαλα κατεβενοντας,ακουσανε την κραυγη του σαν να βαθενε αλλα δεν ακουσανε θορυβο να επεσε καπου,η να εφτασε ποτε στον πατο.....!) Στον εσωτερικο χωρο τησ εκκλησιας,υπαρχουν οι τοιχογραφιες αλλα οπως καποιοι θα εχετε δει λειπουν τα ματια απο αυτες,γινανε απο σατανιστες που και αυτοι δεν προλαβαν να κανουν 10 μετρα απο τον χωρο του ναου........! Ακομα λενε πως πριν σφραγισουν την μεγαλη εισοδο απο την σπηλια,σκαψανε το εσωτερικο της στοας,σε ποσοτητα απ οτι ειδαν να φευγουν περιπου στα 4 φορτηγα με αμερικανικες πινακιδες,πριν πολλα χρονια οπου και μετα την σφραγισαν. Ολες αυτες οι στοες λενε πως ενωνοντε μεταξυ τους και φτανουν στην ΒΟΥΛΗ ,ακομα μεχρι και την σαλαμινα..........! αυτα......
Και επειδή αρκετοί γνωστοί έχουν ισχυριστεί για το φαινόμενο του αμαξιού να ανεβαίνει σε ανηφόρα με τη μούρη προς τη κατηφόρα, ρωτάω τώρα εγώ Το έχει κάνει κάποιος από εσάς το τεστ??? ξέρει που ακριβώς αυτό γίνεται?
kaliakouda έγραψε:Και επειδή αρκετοί γνωστοί έχουν ισχυριστεί για το φαινόμενο του αμαξιού να ανεβαίνει σε ανηφόρα με τη μούρη προς τη κατηφόρα, ρωτάω τώρα εγώ Το έχει κάνει κάποιος από εσάς το τεστ??? ξέρει που ακριβώς αυτό γίνεται?
Το σημειο αυτο ειναι στο δρομο που ανεβαινεις απο Π.Πεντελη για Ν.Μακρη, εχει ενα μεγαλο πλατομα χωματινο που καθονται πολλοι να χαζεψουν τη θεα, εκει ο δρομος κανει μια αριστερη στροφη μετα μια ευθεια περιπου 400μ οπου στο τελος εχει μια πηγη στα αριστερα και ο δρομος παει δεξια. Στα 400 αυτα μετρα συμβαινει το φαινομενο που λες, αν και καποιοι εχουν υποστηριξει οτι προκειται περισσοτερο περι οφθαλμαπατης παρα ανηφορας. Αξιζει να πας και να το δοκιμασεις παντως, ειναι ψαρωτικο!
kaliakouda έγραψε:Και επειδή αρκετοί γνωστοί έχουν ισχυριστεί για το φαινόμενο του αμαξιού να ανεβαίνει σε ανηφόρα με τη μούρη προς τη κατηφόρα, ρωτάω τώρα εγώ Το έχει κάνει κάποιος από εσάς το τεστ??? ξέρει που ακριβώς αυτό γίνεται?
Το σημειο αυτο ειναι στο δρομο που ανεβαινεις απο Π.Πεντελη για Ν.Μακρη, εχει ενα μεγαλο πλατομα χωματινο που καθονται πολλοι να χαζεψουν τη θεα, εκει ο δρομος κανει μια αριστερη στροφη μετα μια ευθεια περιπου 400μ οπου στο τελος εχει μια πηγη στα αριστερα και ο δρομος παει δεξια. Στα 400 αυτα μετρα συμβαινει το φαινομενο που λες, αν και καποιοι εχουν υποστηριξει οτι προκειται περισσοτερο περι οφθαλμαπατης παρα ανηφορας. Αξιζει να πας και να το δοκιμασεις παντως, ειναι ψαρωτικο!
Οχι περισσοτερο αλλα ΑΠΟΛΥΤΩΣ για οφθαλμαπατη προκειται.