Κίνηση με υγραέριο

Ερωτήσεις, κιτ, προβλήματα κι ό,τι αφορά την υγραεριοκίνηση.

Re: Κίνηση με υγραέριο

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Σάβ Απρ 09, 2011 8:15 am

Είναι δεδομένο ότι σε κινητήρες άνω των 2000cc η χρήση του υγρού ψεκασμού είναι μονόδρομος!
Η μη λειτουργία του κινητήρα του αμαξιού μας σε υψηλότερες στροφές σε αυτή την κατηγορία γκαζιού, μάλλον δεν ισχύει
Φυσικά όπως μας είπε ο GeorgeB κάπου αλλού, ένα πυρόμετρο θα μας έλυνε κάθε απορία
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
cb: Ναι
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό newvitarakias » Σάβ Απρ 09, 2011 4:29 pm

Οποτε συμφωνα με τα συνφραζομενα για το 1.6 λογικα μπορω να βαλω 4ης γενιας,με λαδιερα να το δουλευω χαλαρα με ταυτοχρονη αλλαγη μπουζι.Σωστα?
Τι αλλο θα πρεπει να προσεξω?Καπου ακουσα και για το ψυγειο...οτι το πλαστικο διαβρωνει την κεφαλη.
Σορρυ αν γινομαι κουραστικος αλλα ρωτωντας πας στην πολη και δεν ειναι εποχες για πειραματισμους.
Να αναφερω οτι ο μηχανικος μου ηδη εχει ανοιξει 4-5 μοτερ απο βλαβες που οφειλονται σε lpg.
- NGV 04/'08, 2.0 5door
- Michelin Lattitude Cross M/S (225/70/17)
- Unleaded moved.
- 9,0lit/100 km
Άβαταρ μέλους
newvitarakias
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: Michelin Cross Climate +
Διάσταση ελαστικών: 225/65/17
Suspension: Mummy
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Aka: newvitarakias
Name: Angelos

Δημοσίευσηαπό ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ » Σάβ Απρ 09, 2011 6:21 pm

newvitarakias έγραψε:Οποτε συμφωνα με τα συνφραζομενα για το 1.6 λογικα μπορω να βαλω 4ης γενιας,με λαδιερα να το δουλευω χαλαρα με ταυτοχρονη αλλαγη μπουζι.Σωστα?
Τι αλλο θα πρεπει να προσεξω?Καπου ακουσα και για το ψυγειο...οτι το πλαστικο διαβρωνει την κεφαλη.
Σορρυ αν γινομαι κουραστικος αλλα ρωτωντας πας στην πολη και δεν ειναι εποχες για πειραματισμο

Να αναφερω οτι ο μηχανικος μου ηδη εχει ανοιξει 4-5 μοτερ απο βλαβες που οφειλονται σε lpg.

Eγω εκανα τη μετατροπη σε εξουσιοδωτημενο συνεργειο Suzuki σε 2λιτρο. Εβαλα 4ης γενιας και με διαβεβαιωσαν οτι η λαδιερα δεν χρειαζεται.Πιστευω οτι τα 5ης γενιας ειναι σαφως πιο οικονομικα στη καταναλωση,αλλα κοστιζουν καπου 500ε περισσοτερο.Και τελος πιστευω οτι δεν ειναι αληθεια οτι ο μηχανικος σου εχει ανοιξει τοσα μοτερ λογω LPG.
Ποτε πια αναγομωμενα Black Star
Άβαταρ μέλους
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Δημοσίευσηαπό newvitarakias » Σάβ Απρ 09, 2011 8:57 pm

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
newvitarakias έγραψε:Οποτε συμφωνα με τα συνφραζομενα για το 1.6 λογικα μπορω να βαλω 4ης γενιας,με λαδιερα να το δουλευω χαλαρα με ταυτοχρονη αλλαγη μπουζι.Σωστα?
Σορρυ αν γινομαι κουραστικος αλλα ρωτωντας πας στην πολη και δεν ειναι εποχες για πειραματισμο

Eγω εκανα τη μετατροπη σε εξουσιοδωτημενο συνεργειο Suzuki σε 2λιτρο. Εβαλα 4ης γενιας και με διαβεβαιωσαν οτι η λαδιερα δεν χρειαζεται.Πιστευω οτι τα 5ης γενιας ειναι σαφως πιο οικονομικα στη καταναλωση,αλλα κοστιζουν καπου 500ε περισσοτερο.Και τελος πιστευω οτι δεν ειναι αληθεια οτι ο μηχανικος σου εχει ανοιξει τοσα μοτερ λογω LPG.

Κωστα εσενα στο συνεργειο σου δεν σου ειπαν τιποτα για ενδεχομενους κινδυνους???
Μακαρι ο μηχανικος να λεει μπαρουφες αλλα τον ξερω 20χρονια και σε προηγουμενα αυτοκινητα μας εχει γλιτωσει στην παρεα πολλα λεφτα.Δεν μου τα ειπε για κακο...ισα ισα αν σκεφτοταν πονηρα θα μου ελεγε ελευθερα να το κανω και ετσι κι αλλιως αυτος θα αναλαμβανε πιθανες ζημιες. :shifty:
- NGV 04/'08, 2.0 5door
- Unleaded moved.
- 9,0lit/100 km
Άβαταρ μέλους
newvitarakias
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Σάβ Απρ 09, 2011 9:15 pm

Κακά τα ψέμματα, έχουμε περιστατικό με χτυπημένη κεφαλή σε νέο5π με αέριο ψεκασμό στα 68.000χλμ !
Εγώ κάνω το σταυρό μου ευχόμενος ο υγρός να μην έχει τέτοιο θέμα με την ξηρά καύση, ένας βασικός λόγος που έβαλα τέτοιον αφού ακόμη δεν έχουν υπάρξει τέτοια δείγματα
Συχνός έλεγχος λοιπόν για τυχόν φτωχό μίγμα και τσεκάρισμα στα μπουζί 8-)

Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Δημοσίευσηαπό newvitarakias » Σάβ Απρ 09, 2011 10:33 pm

kaliakouda έγραψε:Κακά τα ψέμματα, έχουμε περιστατικό με χτυπημένη κεφαλή σε νέο5π με αέριο ψεκασμό στα 68.000χλμ !
Εγώ κάνω το σταυρό μου ευχόμενος ο υγρός να μην έχει τέτοιο θέμα με την ξηρά καύση, ένας βασικός λόγος που έβαλα τέτοιον αφού ακόμη δεν έχουν υπάρξει τέτοια δείγματα

Δηλαδη προτεινεις μονο υγρο ψεκασμο?Ακομη και για το 1,6?

Με τοποθετηση με πνευμονα,αντικατασταση μπουζι,λαδιερα δεν ειμαστε σιγουροι??? :think:
- NGV 04/'08, 2.0 5door
- Unleaded moved.
- 9,0lit/100 km
Άβαταρ μέλους
newvitarakias
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Σάβ Απρ 09, 2011 10:36 pm

Δεν προτείνω τίποτα!
Απλά παραθέτω ότι και εγώ μαθαίνω εκεί έξω :wink:

ΥΓ-Το αμάξι είναι μέλους μας

Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Δημοσίευσηαπό ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ » Κυρ Απρ 10, 2011 7:10 am

newvitarakias έγραψε:
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:

Κωστα εσενα στο συνεργειο σου δεν σου ειπαν τιποτα για ενδεχομενους κινδυνους???
Μακαρι ο μηχανικος να λεει μπαρουφες αλλα τον ξερω 20χρονια και σε προηγουμενα αυτοκινητα μας εχει γλιτωσει στην παρεα πολλα λεφτα.Δεν μου τα ειπε για κακο...ισα ισα αν σκεφτοταν πονηρα θα μου ελεγε ελευθερα να το κανω και ετσι κι αλλιως αυτος θα αναλαμβανε πιθανες ζημιες. :shifty:

Αν και δεν ειναι σωστο αυτο,ποτε δεν ξερεις,μου το απεκλεισαν.Παντως αν μπορουσα να δωσω τα επιπλεον χρηματα για το 5ης γενιας,θα το εβαζα.
Ποτε πια αναγομωμενα Black Star
Άβαταρ μέλους
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Κυρ Απρ 10, 2011 7:29 am

Όπως έχω ξαναπεί το κλειδί στην όλη ιστορία είναι οι ρυθμίσεις του μοτέρ,οι οποίες πρέπει να γίνουν με βάση το υγραέριο και όχι την βενζίνη.Δηλαδή προπορείες ανάφλεξης κτλ πρέπει να ρυθμιστούν σαν να είναι το αμάξι υγρεριοκίνητο.Επίσης θεωρώ οτι ένας μικρότερος θερμοστάτης (να ανοίγει σε ποιο χαμηλές θερμοκρασίες) και για τους ¨πιο ψαγμένους¨ ένα μεγαλύτερο ψυγείο βοηθούν ωστε ο κινητήρας πλέον να ψύχεται γρηγορότερα και καλύτερα.Επίσης βοηθά μια ρύθμιση του βεντιλατερ να ξεκινα πιο γρήγορα.
Το υγραέριο είναι πιο εύλεκτο απο την βενζίνη και καίγεται άμεσα έτσι δεν είναι απαραίτητο ο κινητήρας να φτάσει στους 80+ βαθμούς,αντίθετα με την βενζίνη που χρειάζεται ¨ζεστά μέταλλα¨ ωστε η καύση να είναι πιο καθαρή χωρίς κατάλοιπα.
Όσο για την περιβόητη λαδιέρα πρέπει να μπει,αν αναλογιστεί κανείς οτι ακόμα και το βενζινοκίνητο μοτέρ (κατασκευαστικά) είναι ρυθμισμένο να τσιμπάει λίγο λάδι ωστε να γλυκαίνει την καύση.
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ

Δημοσίευσηαπό lyggas » Κυρ Απρ 10, 2011 11:35 am

newvitarakias έγραψε:
kaliakouda έγραψε:Κακά τα ψέμματα, έχουμε περιστατικό με χτυπημένη κεφαλή σε νέο5π με αέριο ψεκασμό στα 68.000χλμ !

Με τοποθετηση με πνευμονα,αντικατασταση μπουζι,λαδιερα δεν ειμαστε σιγουροι??? :think:

Υποτίθεται ότι βάζουμε υγρό ψεκασμό για να αποφύγουμε προβλήματα με τις βαλβίδες. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος θα δείξει αν είναι έτσι τα πράγματα. Πάντως έως τώρα δεν γνωρίζω κινητήρα με 5ης γενιάς να έχει "χτυπήσει" και σημειωτέον ζω σε μια περιοχή όπου σχεδόν το ένα στα τρία οχήματα κινούνται με lpg.
Τώρα όσον αφορά τη χρησιμότητα της λαδιέρας, οι τεχνικοί χωρίζονται σε αυτούς που την προτείνουν ανεπιφύλακτα και σε αυτούς που είναι κάθετα αντίθετοι υποστηρίζοντας ότι δεν προσφέρει αλλά επί πλέον μπορεί να δημιουργήσει και νέα προβλήματα.
Αυτό που είναι σίγουρο, όπως ανέφερε και ο Γιώργος πιο πάνω, είναι το γεγονός ότι σε όλα τα συστήματα η σωστή ρύθμιση είναι είναι το άλφα και το ωμέγα.

Υ.Γ. Φίλε μου υγρός ψεκασμός μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους κινητήρες ακόμα και σε 600 c.c. :)
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas

Λάστιχα: Goodyear
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Εργοστασιακή
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό newvitarakias » Κυρ Απρ 10, 2011 2:01 pm

lyggas έγραψε:
newvitarakias έγραψε:

Υποτίθεται ότι βάζουμε υγρό ψεκασμό για να αποφύγουμε προβλήματα με τις βαλβίδες. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος θα δείξει αν είναι έτσι τα πράγματα. Πάντως έως τώρα δεν γνωρίζω κινητήρα με 5ης γενιάς να έχει "χτυπήσει" και σημειωτέον ζω σε μια περιοχή όπου σχεδόν το ένα στα τρία οχήματα κινούνται με lpg.
Τώρα όσον αφορά τη χρησιμότητα της λαδιέρας, οι τεχνικοί χωρίζονται σε αυτούς που την προτείνουν ανεπιφύλακτα και σε αυτούς που είναι κάθετα αντίθετοι υποστηρίζοντας ότι δεν προσφέρει αλλά επί πλέον μπορεί να δημιουργήσει και νέα προβλήματα.
Αυτό που είναι σίγουρο, όπως ανέφερε και ο Γιώργος πιο πάνω, είναι το γεγονός ότι σε όλα τα συστήματα η σωστή ρύθμιση είναι είναι το άλφα και το ωμέγα.

Υ.Γ. Φίλε μου υγρός ψεκασμός μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους κινητήρες ακόμα και σε 600 c.c. :)

Ναι το ξερω αυτο απλως η ερωτηση μου ειναι στο οτι εχω ακουσει οτι στα 2λτ ειναι ποιο επιβεβλημενο το συστημα με υγρο ψεκασμο χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι μονοδρομος και αντιστροφα... :)
- NGV 04/'08, 2.0 5door
- Unleaded moved.
- 9,0lit/100 km
Άβαταρ μέλους
newvitarakias
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό lyggas » Δευτ Απρ 11, 2011 12:13 pm

Το καλύτερο για τον καθένα, είναι να κάνει ενδελεχή έρευνα για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του κάθε συστήματος και έπειτα να αποφασίσει μόνος. Δεν είναι εύκολο να σου προτείνει κάποιος συγκεκριμένο σύστημα, διότι μελλοντικά μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση. Πάντως εγώ από τι δικό μου είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, τουλάχιστον έως τώρα. Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλή επιλογή. :P
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas

Λάστιχα: Goodyear
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Εργοστασιακή
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Τετ Απρ 13, 2011 11:36 pm

Mastergunner έγραψε: Το υγραέριο είναι πιο εύλεκτο απο την βενζίνη...

Οι ιδιότητες του LPG παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον κατατάσσοντάς το στα πιο καθαρά καύσιμα, αλλά με πολύ υψηλή απόδοση. Είναι άοσμο και άχρωμο, του προσδίδονται όμως κάποιες ουσίες όσμωσης, προκειμένου να γίνεται αντιληπτή η όποια πιθανή διαρροή του. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οκτάνια (άνω των 110). Έχει υψηλότερη θερμοκρασία ανάφλεξης από τη βενζίνη, 450-510 Cο (έναντι 257 Cο). Το υγραέριο δεν περιέχει μόλυβδο. To μεγάλο όμως πλεονέκτημά του είναι ότι διαθέτει χαμηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που το κατατάσει στα λιγότερο ρυπογόνα καύσιμα.
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Πέμ Απρ 14, 2011 12:09 am

Mastergunner έγραψε: Το υγραέριο είναι πιο εύλεκτο απο την βενζίνη...

Οι ιδιότητες του LPG παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον κατατάσσοντάς το στα πιο καθαρά καύσιμα, αλλά με πολύ υψηλή απόδοση. Είναι άοσμο και άχρωμο, του προσδίδονται όμως κάποιες ουσίες όσμωσης, προκειμένου να γίνεται αντιληπτή η όποια πιθανή διαρροή του. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οκτάνια (άνω των 110). Έχει υψηλότερη θερμοκρασία ανάφλεξης από τη βενζίνη, 450-510 Cο (έναντι 257 Cο). Το υγραέριο δεν περιέχει μόλυβδο. To μεγάλο όμως πλεονέκτημά του είναι ότι διαθέτει χαμηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που το κατατάσει στα λιγότερο ρυπογόνα καύσιμα.

Έτσι ακριβώς Κώστα.Σωστότατος :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ

Δημοσίευσηαπό xiskos » Πέμ Απρ 21, 2011 9:40 am

ZΗΡΕΙΑ έγραψε: To μεγάλο όμως πλεονέκτημά του είναι ότι διαθέτει χαμηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που το κατατάσει στα λιγότερο ρυπογόνα καύσιμα.

Και ΜΟΝΟ γιαυτο θα επρεπε να το τοποθετησουμε ολοι μας....
OFF ROAD ΗΡΑΚΛΕΙΟ

«Άριστα διοικείται η Πολιτεία στην οποία τιμούνται οι ενάρετοι άνθρωποι ενώ οι κακοί παραμερίζονται»....Σόλων
Άβαταρ μέλους
xiskos
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: GEOLANDAR A/T-S GO12
Suspension: MONROE 4X4 ADVENTURE
Name: ΣΟΦΟΚΛΗΣ

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Lpg - Υγραεριοκίνηση

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες