2DIN κινεζικο με απ ολα !!

Αξεσουάρ που αφορούν NGV

Δημοσίευσηαπό Dimis » Κυρ Δεκ 21, 2008 7:44 pm

kfanis έγραψε:Οι κεραίες των pda's παιδιά, όμως δεν συγκρίνονται με μια ΚΑΛΗ κεραία Gps!! :wink:

Φίλε Φάνη και εδώ σε αυτό που λες εισαι εν μερει σωστός...

Υπάρχουν 3 (χοντρικα) κατηγορίες PDA με ενσωματωμένο GPS...

α) αυτα που έχουν δικό τους δέκτη κατηγορίας GPS Sirf type III(*)
και έχουν πολλές φορές καλύτερη λήψη αν όχι καλύτερη απο τον δέκτη του αυτοκινήτου με την κεραια μαζι...
(π.χ. τα περισσότερα Mio και ETEN PDA)

β) αυτα που έχουν δικό τους δέκτη GPS αλλά όχι κατηγορίας Sirf type III και έχουν πολύ καλή λήψη αλλά όχι σαν του αυτοκινήτου με κεραία μαζί
και τέλος....

γ) αυτα που έχουν ενσωματωμένο μεσα στην πλακέτα της μητρικής, τον δέκτη GPS μαζί με τον επεξεργαστή (π.χ. HTC) και έχουν μέτρια λήψη....

Τώρα σκέψου επίσης ότι σε όλα μπαίνει ξεχωριστή εξωτερική κεραία οπότε τότε δεν έχει σημασία πια σε πια κατηγορία ανήκει γιατι πιάνει άψογα...

(αν έχεις βέβαια εξωτερικη κεραία βάλει σε Mio ή ETEN τότε μπορείς να πιάσεις ακόμα και σε υπόγειο που λέει ο λόγος.... :wink: )

(*) The SiRFstarIII chip is distinguished from earlier SiRF chips and from GPS chipsets made by other manufacturers (Garmin or Trimble Inc for example), largely due to its ability to acquire and maintain a signal lock in urban or densely covered forest environments, and its faster Time to First Fix (TTFF), the time it takes for a GPS receiver to lock onto the satellite signals and determine the initial position. The enhanced abilities of the SiRFstarIII chips are made possible by several features:

Μοst importanly: A 20 channel receiver, which can process the signals of all visible GPS and WAAS satellites simultaneously.
Grand Vitara 2.0 JLXEW, ESP/TCS, Xenon, RR Lift Kit, GEOLANDAR A/T-S (225/65/17), XMC Ποδιές

ΔΙΑΙΤΗΜΑΣΙ ΤΕ ΧΡΗΖΟΜΑΙ ΕΠ'ΩΦΕΛΕΙΗ ΚΑΜΝΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΝ ΕΜΗΝ, ΕΠΙ ΔΗΛΗΣΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΗ ΕΙΡΞΕΙΝ.
Άβαταρ μέλους
Dimis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: Yokohama G012
Suspension: Rocky Road
cb: Ναι
Name: Δημοσθένης

Δημοσίευσηαπό vaxevana » Δευτ Δεκ 22, 2008 9:18 am

kons έγραψε:
vaxevana έγραψε:
elpa02 έγραψε:Δεν θα διαφωνησω. Αλλα οποιος εχει ΕΤΕΝ δεν εχει να φοβηθει τιποτα

Έχω το ΕΤΕΝ Glowfiish Χ500 για 2+ χρόνια τώρα και δεν το εχω μετανιώσει. Πολύ γερή κατασκευή (μου έχει πεσει άπειρες φορές) πολύ καλός δέκτης GPS και κάτι που βοηθά πολύ, σύνδεση miniUSB (συνδέεται και φορτίζει με οποιοδηποτε κοινό καλώδιο miniUSB, σε αντιδιαστολή με τo proprietary miniUSB της HTC)

΄
Έχω το HTC Touch Crouse δουλεύει και φορτώνει απο την mini usb που εχει απο παντού..!! με ένα κοινό καλώδιο... :D

Εννοείς ότι η υποδοχή που έχει είναι κανονική mini usb? Περίεργο καθώς το HTC Diamond της γυναίκας μου δεν έχει την κανονική καθώς π.χ. δεν "κουμπώνει" σε καλώδιο mini USB που έχω για σκληρό ...
Nissan Qashqai +2, 1.6 dci,
vaxevana
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Michelin Latitude Cr
cb: Όχι

Δημοσίευσηαπό jiannisk » Δευτ Δεκ 22, 2008 11:55 am

κουμπωνει κανονικα. αυτο εχω και εγω. το δικο του καλωδιο - βυσμα δεν κουμπωνει αλλου. τα αλλα καλωδια κανονικα
SV9 PFY
Άβαταρ μέλους
jiannisk
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: BF AT
Διάσταση ελαστικών: 225/65/17
Suspension: MAD+KYB
Name: Yiannis

Δημοσίευσηαπό vaxevana » Δευτ Δεκ 22, 2008 12:36 pm

jiannisk έγραψε:κουμπωνει κανονικα. αυτο εχω και εγω. το δικο του καλωδιο - βυσμα δεν κουμπωνει αλλου. τα αλλα καλωδια κανονικα

Το HTC Crouse έχεις ή το Diamond. Για φορτιστη από αμάξι για το ETEN μου χρησιμοποιώ της Motorola, αν συνδέετε με κανονικό USB τότε θα κάνει και στο Diamond. Έχεις κάποια άλλη πρόταση?
Nissan Qashqai +2, 1.6 dci,
vaxevana
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Michelin Latitude Cr

Δημοσίευσηαπό elpa02 » Τρί Δεκ 23, 2008 1:30 am

Dimis4X4 έγραψε:
elpa02 έγραψε:(3 μπλιπλικια να τρέχουν παράλληλα !!! άσε μιλάμε για κόλλημα :lol: )

Δεν θα σε ρωτησω τι σκοπο εχει να τρεχεουν 3 μπλιμπλικια ολα μαζι κατι διαφορετικο το καθενα. Σε αυτη τη περιπτωση παω ΠΑΣΟ !!

Ωστοσο για καποιον με λιγοτερες απαιτησεις ή που δεν γνωριζε οτι γινεται και αυτο ελπίζω να τον καλυψει αυτη η λυση.

Μια που πηγε η κουβεντα στις GPS κεραιες να ρωτησω, σε ποια περίπτωση θα κανουμε χρηση του Sirf III γιατι μεχρι στιγμής οτι προγραμμα και να χρησιμοποιώ ολα σε NMEA δουλευουν !!!
elpa02
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Latitude Cross
Suspension: Mama
Name: Ηλίας

Δημοσίευσηαπό Dimis » Τετ Δεκ 24, 2008 1:21 am

Μάλλον δεν με κατάλαβες....
Αυτό που αναφέρεσαι είναι το πρωτόκολλο επικοινωνίας-μετάδωσης πληροφορίας απο ένα πομπό σε ένα δέκτη (τα πιο συχνα πρωτοκολλα είναι το NMEA και το Sirf)

Αυτό για το οποίο μιλάω εγώ είναι ο ίδιος ο δέκτης και το πόσο ευαισθητος και καλός στην λήψη είναι...... και αυτη την στιγμή από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος σε ποιότητα και ευαισθησία για φορητά GPS είναι ο Sirf type III

Dimis4X4 έγραψε:(*) The SiRFstarIII chip is distinguished from earlier SiRF chips and from GPS chipsets made by other manufacturers (Garmin or Trimble Inc for example), largely due to its ability to acquire and maintain a signal lock in urban or densely covered forest environments, and its faster Time to First Fix (TTFF), the time it takes for a GPS receiver to lock onto the satellite signals and determine the initial position. The enhanced abilities of the SiRFstarIII chips are made possible by several features:

Μοst importanly: A 20 channel receiver, which can process the signals of all visible GPS and WAAS satellites simultaneously.
Grand Vitara 2.0 JLXEW, ESP/TCS, Xenon, RR Lift Kit, GEOLANDAR A/T-S (225/65/17), XMC Ποδιές

ΔΙΑΙΤΗΜΑΣΙ ΤΕ ΧΡΗΖΟΜΑΙ ΕΠ'ΩΦΕΛΕΙΗ ΚΑΜΝΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΝ ΕΜΗΝ, ΕΠΙ ΔΗΛΗΣΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΗ ΕΙΡΞΕΙΝ.
Άβαταρ μέλους
Dimis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό elpa02 » Τετ Δεκ 24, 2008 11:42 am

ευχαριστώ για την διευκρίνηση όμως η απάντηση μου ήταν 2 ξεχωριστα κομματια. Δεν συγχέω το πρωτόκολλο με την ευαισθησία.

Αυτο που ρώτησα στο 2ο μερος του post ειναι το εαν και με ποιο τροπο μπορούμε να κανουμε χρηση του sirfIII με τις συνηθισμένες εφαρμογες (destinator, iGO, ozi, pathaway κλπ)

Ευχαριστω και

Καλα Χριστουγεννα σε ολους τους φιλους του forum
elpa02
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Latitude Cross
Suspension: Mama
Name: Ηλίας

Δημοσίευσηαπό jiannisk » Τετ Δεκ 24, 2008 6:48 pm

vaxevana έγραψε:
jiannisk έγραψε:κουμπωνει κανονικα. αυτο εχω και εγω. το δικο του καλωδιο - βυσμα δεν κουμπωνει αλλου. τα αλλα καλωδια κανονικα

Το HTC Crouse έχεις ή το Diamond. Για φορτιστη από αμάξι για το ETEN μου χρησιμοποιώ της Motorola, αν συνδέετε με κανονικό USB τότε θα κάνει και στο Diamond. Έχεις κάποια άλλη πρόταση?

To diamond εχω . Οτι εχει usb κανει. Εγω εχω το φορτιστη απο το παλιο κινητο που τον ειχα παρει απο ενα στα φαναρια. Δουλευει κανονικα.
SV9 PFY
Άβαταρ μέλους
jiannisk
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: BF AT
Διάσταση ελαστικών: 225/65/17
Suspension: MAD+KYB
Name: Yiannis

Και αλλο κινεζικο 2 DIN με απ ολα

Δημοσίευσηαπό ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ » Παρ Ιαν 09, 2009 4:33 pm

Στο e shop.gr ειδα το TMS TID 7261G στα 499ε. Εχει εγγυηση
για ενα χρονο απο τους ιδιους.
Μηπως γνωριζωμεν τπτ περι αυτου?
Ποτε πια αναγομωμενα Black Star
Άβαταρ μέλους
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Δημοσίευσηαπό Dimis » Παρ Ιαν 09, 2009 4:38 pm

Φίλε Κώστα όλα καλά φαίνονται αλλά δεν είναι Dual Zone .....

αυτό που ανεφέρει...
Πρόσθετα χαρακτηριστικά:Δυνατότητα μετάβασης από την αναπαραγωγή μουσικής σε λειτουργία GPS και το αντίστροφο
δεν είναι επαρκές....

Ετσι δεν θα μπορείς να ακούς μουσική όταν κανει πλοηγηση (σίγουρα πολυ απαραιτητο...)

Άβαταρ μέλους
Dimis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό Ignisport » Δευτ Ιαν 12, 2009 6:56 pm

κάνοντας τον συνηγορο του διαβόλου και τα kenwood που έχουμε στα GV μας proud made in CHINA είναι δυστηχως, εξακριβομένο και αυτό....
Άβαταρ μέλους
Ignisport
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Geolandar AT/S
Name: Nikos

Δημοσίευσηαπό Dimis » Δευτ Ιαν 12, 2009 7:10 pm

Ignisport έγραψε:κάνοντας τον συνηγορο του διαβόλου και τα kenwood που έχουμε στα GV μας proud made in CHINA είναι δυστηχως, εξακριβομένο και αυτό....

Άσχετα με το τόπο παρασκευης του συστήματος και πέρα από την αναμφισβήτητα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.... μπορεί να μου πει κάποιος τι παραπάνω επιλογές επιτρεπει στον χρήστη σε χάρτες και προγράμματα ΠΕΡΑ από τους χάρτες που είναι συμβατοί με Garmin....

Απολύτως καμια ευκολία και δυνατότητα επιλογής....

Για αυτό ποτε δεν τα πολυσυμπάθησα αυτα τα συστηματάκια....

αντιθετα με ένα no name (που ακομα και αυτά αρχίζουν μηνα με το μηνα να βελτιώνουν κατακόρυφα την ποιότητα κατασκευής και τα γραφικά λειτουργίας τους) έχεις ένα απεραντο κόσμο επιλογής προγραμματων λόγω της ύπαρξης Windows CE 5.0....

Να αναφέρω μερικά από αυτά: Destinator 6,7,8 , Igo 6, 8, Navigon, Garmin, Papago, Route 66, MioMap 2008, Ozi explorer......

Υ.Γ. Πάντως αν είναι κανείς γκατζετάκιας και ενδιαφέρεται για τα παραπανω, πλέον είναι δυνατή η τοποθέτηση τους με ένα επιπλέον σύστημα που φοριεται σειριακά στο kenwood και πλέον τα έχει ΟΛΑ

Το σύστημα αυτό ακούει στο όνομα Navibox

Άβαταρ μέλους
Dimis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Δευτ Ιαν 12, 2009 7:19 pm

ωΧ ωΧ προβλέπω να βάζεις πολλούς σε μπελάδες Δημοσθένη :twisted:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό kons » Δευτ Ιαν 12, 2009 7:36 pm

Συμφωνώ με τον Dimis αφού τα ίδια σκέφτηκα και δεν έβαλα τα διάφορα Kenwood-pioneer κλπ. Σε θέματα χαρτών και πλοήγησης είμαι μιά χαρά με το PDA μου και μάλλον περιμένω κάτι καλύτερο σε ποιότητα, κάτι σε επώνυμο να βγεί σε car pc σαν του Dimis.
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Τoyo O/C AT+
Suspension: King Springs
Name: Kωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό 4troxos » Δευτ Ιαν 12, 2009 8:06 pm

"Το σύστημα αυτό ακούει στο όνομα Navibox"

Γιααα λεγεεε.Που , πως, πόσο, και τα ρέστα!!!!!!!!!
03/08,5D,full extra,esp/tcs,Ποδιές XMC,lift +2",cruise control,
Φιλτρο αερος K&N , kenwood 7200,Nuvicam ,κοτσαδορος απ/νος,
λασπ/ρες,parktronic, rear view camera, σποτάκια ,προστ/κα πλαινα,
alarm,ανεμοθ/στες, μπαγαζιέρα ορφ,7-8 lit/100km.
Άβαταρ μέλους
4troxos
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: COOPER AT3-sport2
Διάσταση ελαστικών: 225/75/16
Suspension: MAD
Εργάτης: Όχι
Name: Χρήστος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αξεσουάρ/Εξοπλισμός

makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες