Ποια Α/Τ ειναι πιο αθόρυβα?

Γενικές ερωτήσεις για τα αμάξια μας, που δεν είναι σχετικές με κάποια από τις αντίστοιχες ενότητες

Re: Ποια Α/Τ ειναι πιο αθόρυβα?

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Τετ Ιαν 05, 2011 11:44 pm

Φίλε μου παρόλο που η ερώτηση σου μπορεί να φαίνεται πολύ απλή οι απαντήσεις όμως και τα ερωτηματικά που ακολουθούν πολλά.
Καταρχήν τι εννοούμε θόρυβο . Από την στιγμή που ο κάθε ένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά έναν θόρυβο δεν μπορείς να έχεις και και αντικειμενική απάντηση . Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των παλαιών και νέων GV σε επίπεδο ηχομόνωσης . Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και το είδος του οδοστρώματος της περιοχής που κινείται το όχημα . Μεταβολή στον θόρυβο μπορεί να υπάρχει ακόμα και από το ύψος του οχήματος ή ακόμα και από ένα πεσμένο λάστιχο μιας πόρτας ή τζαμιού .
Για τους ανωτέρω λόγους καθώς και σειρά άλλων δεν μπορεί να υπάρξει όπως προείπα σαφή απάντηση .
Να έχεις στον νου σου πάντως ότι όποιο 50-50 ελαστικό και αν επιλέξεις ο θόρυβος που κάνουν ( στην ουσία δεν κάνουν) δεν θα σε ενοχλεί καθόλου .
Και για του λόγου το αληθές μόλις τα τοποθετήσεις με το καλό ( που πρέπει αλλιώς είναι σαν να περπατάς σε πάγο με σκαρπίνι και το όχημα σου χάνει το 50% των δυνατοτήτων του ) έλα να σε κάνω μια βόλτα με το δικό μου που φοράει mud ελαστικά :lol: :lol: :lol: :lol:

Επίσης εκτός από τα 50-50 ελαστικά μπορείς να πας και σε αυτές τις δύο επιλογές που είναι λίγο ποιο ασφάλτινες αλλά εξίσου καλές στα off terrain

58253827_f8c24d4afe.jpg
cooper discoverer
58253827_f8c24d4afe.jpg (46.19 KiB) 3038 προβολές

image_MICHELIN_Latitude_Cross_2.jpg
MICHELIN LATITUDE CROSS
image_MICHELIN_Latitude_Cross_2.jpg (34.11 KiB) 3038 προβολές
mikeGV

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Πέμ Ιαν 06, 2011 3:07 am

Αποφασισε πρωτα για την χρηση που θες και μην σκεφτεσαι τον θορυβο καθολου.Αν θες περισσοτερο ασφαλτο που και που και κανα χωματοδρομο χαλαρα διαλεξε κατι περισσοτερο ασφαλτινο σε 50-50 δηλαδη MICHELIN LATITUDE ή Yokohama
Αν θες κατι ποιο αγριο τοτε να πας σε bf που ειναι και η αποψη μου.
Να ξερεις οτι οποιον θορυβο τον συνιθιζεις πολυ γρηγορα και αν τυχει και σε ενοχλει ανεβαζεις ενταση στο jukebox :lol: :lol:
Μπορει ο θορυβος παλι να σου αρεσει και να ανοιγεις και κανα παραθυρο να τον ακους.Στο λεω γιατι και εγω ετσι ελεγα πριν βαλω τα bf σε μαντολαστιχο και τωρα γουσταρω να τα ακουω
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
cb: Όχι
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Δημοσίευσηαπό apostolis1976 » Πέμ Ιαν 06, 2011 3:14 am

Φίλε μου, εγώ το gv μου το αγόρασα απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη με pirelli str, παρόλο που άλλαξα σε Goodyear wrangler A/T , και έχω κάνει αρκετά χιλιομετρα στην εθνική δεν είδα καμία διαφορά στον θόρυβο.
Οπως σου εγραψαν και τα παιδιά, αν πραγματικά θές ενα A/T λάστιχο προκειμένου να κάνεις τις βόλτες στα βουνά, μη ασχολείσαι με τον θόρυβο, ο οποίος είναι ελάχιστος σε κάθε Α/Τ λάστιχο.
Άβαταρ μέλους
apostolis1976
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Goodyear Wrangler AT
Suspension: Kayaba
cb: Ναι
Name: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό triptec » Πέμ Ιαν 06, 2011 10:38 pm

Δεν κατάλαβα διαφορά στο θόρυθο απο yokohama σε bf παρα μόνο στη σκληρότητα, το yokohama είναι πιο μαλακό.
VIT' 1.6, '00, JLX, 5D
Καλό ταξίδι παναγιώτη..
Άβαταρ μέλους
triptec
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: BF goodrich km2 mud
Διάσταση ελαστικών: 215/75/15
Suspension: 5 πόντους
Name: Κωνσταντίνος Τρύπας

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Παρ Ιαν 07, 2011 7:38 pm

chris7gtir έγραψε:Αποφασισε πρωτα για την χρηση που θες και μην σκεφτεσαι τον θορυβο καθολου.Αν θες περισσοτερο ασφαλτο που και που και κανα χωματοδρομο χαλαρα διαλεξε κατι περισσοτερο ασφαλτινο σε 50-50 δηλαδη MICHELIN LATITUDE ή Yokohama
Αν θες κατι ποιο αγριο τοτε να πας σε bf που ειναι και η αποψη μου.

Σωστός ! :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Παρ Ιαν 07, 2011 7:39 pm

triptec έγραψε:Δεν κατάλαβα διαφορά στο θόρυθο απο yokohama σε bf παρα μόνο στη σκληρότητα, το yokohama είναι πιο μαλακό.

Υπάρχει Κωστή μία μικρή διαφορά στο θόρυβο και πολύ μεγάλη στις δυνατότητες και αντοχή εκτός δρόμου ! :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό _alexis_ » Παρ Ιαν 07, 2011 8:18 pm

[/b]
ZΗΡΕΙΑ έγραψε:
triptec έγραψε:Δεν κατάλαβα διαφορά στο θόρυθο απο yokohama σε bf παρα μόνο στη σκληρότητα, το yokohama είναι πιο μαλακό.

Υπάρχει Κωστή μία μικρή διαφορά στο θόρυβο και πολύ μεγάλη στις δυνατότητες και αντοχή εκτός δρόμου ! :wink:

Σε βρισκω λιγο υπερβολικο :wink:
Εγω με τα yokohama εχω κανει 20000 χλμ και σε διαφορα τερεν και δεν λειπει απο πανω τους ουτε ενα κομματακι :!:
Το bf σιγουρα ειναι πιο ενισχυμενο στα πλαινα του σε σχεση με το yokohama αλλα σε καμια περιπτωση κατα την γνωμη μου δεν εχουν μεγαλη διαφορα στις εκτος δρομου συνθηκες
_alexis_

Δημοσίευσηαπό MAVERICK » Παρ Ιαν 07, 2011 8:50 pm

_alexis_ έγραψε:[/b]
ZΗΡΕΙΑ έγραψε:

Σε βρισκω λιγο υπερβολικο :wink:
Εγω με τα yokohama εχω κανει 20000 χλμ και σε διαφορα τερεν και δεν λειπει απο πανω τους ουτε ενα κομματακι :!:
Το bf σιγουρα ειναι πιο ενισχυμενο στα πλαινα του σε σχεση με το yokohama αλλα σε καμια περιπτωση κατα την γνωμη μου δεν εχουν μεγαλη διαφορα στις εκτος δρομου συνθηκες

Συμφωνώ και επαυξάνω έχοντας κάνει με τα yokohama (αποθηκευμένα -παροπλισμένα πλέον)65.000 στα δυσκολότερα και πιο κακοτράχιλα τερέν όλες τις εποχές!
Δεν λείπει ούτε τσίκ που λέμε, αντίθετα από μερικά bf που είδα που σε πέτρα παρέδωσαν πνεύμα :wink:
MAVERICK

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Σάβ Ιαν 08, 2011 1:48 am

_alexis_ έγραψε:Σε βρισκω λιγο υπερβολικο :wink:

Αλέξη μου είναι η άποψή μου φίλε ! Εγώ κρίνω την δική σου άποψη ? :wink:
Πρίν 8 χρόνια πήραμε μέρος σε διήμερο αγώνα με τον κουμπάρο μου με Terios . Είχε φορέσει μόλις τα Yokohama . Σε μία γρήγορη στροφή χτυπήσαμε μία μικρή πέτρα με το πλάι του τροχού και το λάστιχο κόπηκε επί τόπου . Δεν ήταν τέτοια η πέτρα που να δικαιολογεί τέτοια ζημιά .
Εδώ μέσα ο καθένας καταθέτει την άποψή του και την εμπειρία του και οι ενδιαφερόμενοι βγάζουν συμπεράσματα και πράττουν αναλόγως ! Δεν υποχρεώνω κανέναν να πάρει τα BF .
Απλά η δωδεκαετής εμπειρία και διατριβή μου με τα τετρακίνητα GV σε συνδιασμό με το συγκεκριμένο λάστιχο , με κάνει να πιστεύω ότι είναι ένα ελαστικό που συνδιάζει επιδόσεις , τιμή και ασφάλεια περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο !
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό Maverick 2.4 » Σάβ Ιαν 08, 2011 12:20 pm

Φίλε Κωσταντίνε έχουμε παρόμοια εμπειρία με τα yokohama, και την έπαθα φέτος με έναν φίλο μου..Από πέτρα στο βουνό χαράκτικε στο πλάι, αλλά είναι λογικό γιατί τα μόνα Α/Τ που έχουν πολλές είναι στα πλαινά του ελαστικού είναι τα bf και τα bridgestone..Αυτή είναι η άποψη μου αλλά και σε συζήτηση που είχα με τον λαστιχά μου, μου είπε ότι δεν είναι θέμα πελματος αλλά των ινών που έχει κάθε ελαστικό στο πλάι, ο τρόπος πλεξίματος του. Τα yokohama και ta cooper είναι από ταπιο μαλακά στα πλαινά τους. Έτσι εξηγήται το σκίσιμο που είχες Κώστα..Αλλά σαν ποιότητα ελαστικού και πιο πολύ πέλματος είναι πολύ καλά τα yokohama.
Άσε με ήσυχο, πήγαινε μα καλά είμαι εγώ,
για ότι αγαπώ, μονάχος μου θα πολεμω,
και αν δεν σου ταίριαξα, παιχνίδι σου δεν θα γενώ,
πήγαινε μα καλά ειμαι εγώ!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
Maverick 2.4
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Βridgestone D694 A/T
Suspension: ergostasiakh Ford
Name: Giorgos Lamprakis

Δημοσίευσηαπό _alexis_ » Σάβ Ιαν 08, 2011 2:02 pm

ZΗΡΕΙΑ έγραψε:
_alexis_ έγραψε:Σε βρισκω λιγο υπερβολικο :wink:
Εγώ κρίνω την δική σου άποψη ? :wink:

Συζητηση κανουμε Κωστη και μεσα απο αυτη βγαζει συμπερασματα ο κοσμος.Δεν νομιζω λοιπον οτι ειναι κακο να σχολιαζω τα λεγομενα σου :wink:

ZΗΡΕΙΑ έγραψε:

Μαλλον εσυ κρινεις ανθρωπο που τα εχει "περπατησει"και τα δυο :wink:

Οι συζητησεις λοιπον αυτες ειναι καλες για να καταθετει ο καθενας την προσωπικη του εμπειρια ,δεν μαλωνουμε....τις γνωμες μας λεμε :wink:
_alexis_

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Σάβ Ιαν 08, 2011 8:30 pm

Maverick 2.4 έγραψε:Φίλε Κωσταντίνε έχουμε παρόμοια εμπειρία με τα yokohama, και την έπαθα φέτος με έναν φίλο μου..Από πέτρα στο βουνό χαράκτικε στο πλάι, αλλά είναι λογικό γιατί τα μόνα Α/Τ που έχουν πολλές είναι στα πλαινά του ελαστικού είναι τα bf και τα bridgestone..Αυτή είναι η άποψη μου αλλά και σε συζήτηση που είχα με τον λαστιχά μου, μου είπε ότι δεν είναι θέμα πελματος αλλά των ινών που έχει κάθε ελαστικό στο πλάι, ο τρόπος πλεξίματος του.

Το BF έχει τριπλή πλέξη (triple guard) και σίγουρα είναι πολύ πιό γερό από το Yokohama ! H μέρα με τη νύχτα ! :wink: :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Σάβ Ιαν 08, 2011 9:25 pm

Παλικάρια προσωπική μου γνώμη που έχω δοκιμάσει αρκετά ελαστικά Α/Τ στο ίδιο όχημα λόγω εργασίας ολα πανω κάτω το ίδιο είναι! :idea: οι διαφορές είναι διαφορές στήθους!
Μιλάω για δοκιμή από τον ίδιο οδηγό με το ίδιο όχημα με διαφορετικά Α/Τ ελαστικά στα ίδια τεραιν! :idea:

υγ.ΟΣΟ πιο αραιά και βαθιά τακούνια έχει το πέλμα τόσο πιο πολύς ο θορυβος αλλά εδώ παίζει ρόλο και το βάρος του οχήματος κλπ.... :wink:
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Σάβ Ιαν 08, 2011 9:32 pm

τα Α/τ ελαστικα που δοκίμασα ήτανε τα 694 τα bf, geolandar,kumho,firestone,pirelli kai κατι κινεζικα!
εκτός από τα κινέζικα όλα τα υπόλοιπα και στο θόρυβο και στην απόδοση είχανε δαφορά στήθους! :wink:
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό LEMON » Κυρ Ιαν 09, 2011 6:34 pm

Επίσης μπορείς να ακολουθησεις την συμβουλή των απανταχού τεχνικών για "alfa"..........................."απλά δυνάμωσε λίγο το ράδιο" (mp3)στην περίπτωσή σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:violin:
κάθε μέρα μαθαίνω..........
. . .οι άνθρωποι δεν σταματούν να παιζουν επειδή γερνανε . . . !
. . .γερνανε επειδή σταματούν να παίζουν ! ! !
Άβαταρ μέλους
LEMON
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: General Graber 2
Διάσταση ελαστικών: 205/75/15
Suspension: +5
Εργάτης: Όχι
Aka: Κι εγώ το ......... βιολι μου !!!
Name: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ερωτήσεις

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες