από vitara-gas » Τετ Ιουν 16, 2010 9:33 pm
Αυτο οντως το ακουσα κι εγω οσον αφορα το κλειδωμα της τιμης και στο συνεργειο που μου το εφτιαξαν μου ειπαν οτι ισχυει μεχρι το 2018.
Να μεταφερω την εμπειρια μου μιας και το εχω στο αυτοκινητο ενα μηνα και κατι.Να τονισω οτι δεν εχω οδηγησει αλλο υγραεριοκινητο,συνεπως οι εντυπωσεις μου αφορουν αποκλειστικα το πως κινειται τωρα το δικο μου αυτοκινητο σε σχεση με το πως κινειται με τη βενζινη.
Μετα απο αρκετο καιρο ψαξιματος και παιρνωντας αποφαση οτι θα δωσω 1450 ευρω και θα θυσιασω χωρο στις αποσκευες για να μπει ο "θερμοσιφωνας" ,πηγα στο συνεργειο για να δει ο μηχανικος το αυτοκινητο.
Ειχα 2 επιλογες.Να βαλω το συστημα τεταρτης γενιας με τον πνευμονα η το πεμπτης γενιας του υγρου ψεκασμου.Επελεξα την πρωτη λυση και αφου ξεκαθαρισαμε το "γκριζο" σημειο που αφορουσε το τρυπημα της πολλαπλης εισαγωγης , αφησα το αυτοκινητο στο συνεργειο.Η πολλαπλη τρυπιεται κανονικοτατα με τρυπανι και μπαινει ενα ρακορακι ,συνεπως ξεκαθαρισαμε το σημειο οτι για να γινει αυτη η εργασια η πολλαπλη θα αφαιρεθει για να μη πεσουν γρεζια κλπ μεσα στον κινητηρα οπως και εγινε τελικα.
Μετα απο καποιες μερες παρελαβα το αυτοκινητο,πληρωσα και ξεκινησα κι εφυγα με βενζινη οπως εφευγα παντα.Μετα απο λιγα δευτερολεπτα ο κινητηρας γυρισε μονος του σε υγραεριο και τη στιγμη της αλλαγης αισθανεσαι κατι σαν στιγμιαια διακοπη,απο κει και περα καμια απολυτως διαφορα στις τελικες στο τραβηγμα στις ροπες γενικα το αυτοκινητο πηγαινε και παει οπως το ηξερα.Η μεγαλη διαφορα φανηκε στο γεμισμα μιας και το υγραεριο παιζει στη δικη μας περιοχη στα 0,63/λτ αλλα και στην αθηνα που ταξιδεψα γεμισα με 0,64/λτ.Εκανα στο μεσοδιαστημα αρκετα χιλιομετρα και ξαναπηγα στο μηχανικο για καποιες τελικες ρυθμισεις και η τελευταια μετρηση που εκανα και αφορα το δικο μου vitara 1,6 wagon με 225/70/15 λαστιχο,η καταναλωση σε υγραεριο ηταν 8,8λτ/100χλμ,δηλαδη ενα κοστος 5,54ευρω/100χλμ.Παρα πολυ καλα,αν σκεφτει κανεις οτι το Αρτα-Αθηνα (360 χλμ),μου κοστισε σε καυσιμο μολις 19,94 ευρω...
Το καλο με το LPG ειναι οτι απο την πρωτη στιγμη ουσιαστικα ξεκιναει η αποσβεση,η οποια στη δικη μου περπτωση που κανω 20 με 25 χιλιαδες χλμ το χρονο θα διαρκεσει περιπου τοσο...ενα χρονο.Απο κει και μετα θα εχω οικονομια.Το μονο που μενει ειναι να περασω κτεο πραγμα που θα γινει στον επομενο μηνα και αλλαγη στην αδεια κυκλοφοριας που θα αναγραφεται και το υγραεριο ως καυσιμο.Κοστος αλλα 155 ευρω.
Δε ξερω κατα ποσο καλυψα το θεμα ,ευχαριστως να ανεβασω και καποιες φωτογραφιες αν θελετε.
Φιλικα
Κωνσταντινος.
Μια μερα θα με εγκαταλειψουν ολοι,και θα μεινουν μονοι τους.