- αρρυθμία στο ρελαντί,
- η αυτονομία έχει πέσει στο μισό. Με το που πάει μισή η μπουκάλα, με γυρνάει σε βενζίνη. Κατανάλωση ίδια. Αυτό γίνεται γιατί πέφτει η πίεση (λόγω τρύπιας μεμβράνης), οπότε ο αισθητήρας πίεσης λέει "κόψε".
- επιστροφή αντιψυκτικού στο δοχείο διαστολής. Αυτό γίνεται γιατί στον πνεύμονα διαφεύγει υγραέριο στο αντιψυκτικό (αφού γίνεται bypass του αντιψυκτικού κι από εκεί), με αποτέλεσμα να διογκώνεται το αντιψυκτικό. Μου το κάνει σε ταξίδια κι όχι σε εντός πόλης μετακινήσεις. Επίσης η όψη του αντιψυκτικού γίνεται θολή (γιατί αναμιγνύεται με το υγραέριο).
Η λύση είναι ή κιτ επισκευής ή αλλαγή πνεύμονα. Αν βάλετε άλλον από τον δικό του (συμβατό τον λένε στην αγορά), θα πρέπει να περάσετε ξανά ΚΤΕΟ (80€) για να είστε νόμιμοι. Εγώ επέλεξα κιτ επισκευής μόνο και μόνο επειδή εδώ στο Ελλάντα κοροϊδεύουν! Και ποιόν βρήκαν να κοροϊδέψουν; Εμένα! Χα! Γατάκια.....

Και ξεκινά το ξεβράκωμα:

Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, μιας και μου έτρεμε στο ρελαντί (1ο σύμπτωμα) και η αυτονομία είχε πέσει στο μισό (2ο σύμπτωμα), πήγα στον εγκαταστάτη μου (ο οποίος είναι και ο μόνος της GFi στην Πάτρα) για διάγνωση. Το φίσαρε, τσέκαρε διαρροή στο σωληνάκι των αναθυμιάσεων του πνεύμονα => τρύπια μεμβράνη. Αυτό δεν παίρνει επισκευή, μου είπε και πας για πνεύμονα. Μάλιστα λέω, πόσο το μαλλί; Υπολόγισε κανα 350άρι με είπαν. Καλά του λέω, να περάσουν οι γιορτές γιατί μισό μισθό δεν έχω για να το αλλάξω τώρα. Μου έσιαξε λίγο το ρελαντί κι έφυγα. Αυτή ήταν η μισή αλήθεια μου. Η άλλη μισή ήταν ότι ήθελα χρόνο για να ψαχτώ.

Πέρασαν οι γιορτές που ανεβοκατέβηκα και κανα 2 Αθήνες, ανεβοκατέβαινε και η στάθμη του αντιψυκτικού, το παρακολουθούσα εγώ, ώσπου αχνοφάνηκε πάλι τρεμουλάκι στο ρελαντί, είχα κάνει και 1 στάση ανεβαίνοντας στο Καρπενήσι για την πίτα, προκειμένου να κρυώσει λίγο και να ανοίξω την τάπα του ψυγείο για να ξαναβάλω το "φουσκωμένο" αντιψυκτικό πάλι πίσω....ε είπα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!
Κάτσε να πάρω τιμή κι από Αθήνα είπα. Παίρνω τηλ Μπίρμπο (ο αντιπρόσωπος της GFi, από εκεί θα ψώνιζε και ο εγκαταστάτης μου), του λέω τα συμπτώματα κι ότι έχει τρυπήσει η μεμβράνη (βέβαια το έπαιξα ότι είμαι από Ναύπλιο, όπου δεν υπάρχει τοπικός του "αντιπρόσωπος" - εγκαταστάτης) και το πρώτο πράμα που μου λέει είναι ότι δεν παίρνει επισκευή. Η ίδια καραμέλα, σκέφτηκα... Οπότε πάμε για πνεύμονα του λέω και πόσο κάνει; 250€ μου είπε. Οκ, κλείνω.
Εδώ και καιρό, ψάχνοντας διάφορα για LPG, έχω σταμπάρει μια ελληνική εταιρεία με ανταλλακτικά για υγραέριο. Παίρνω τηλ, εξιστορώ τα παραπάνω (πριν πάρω Μπίρμπο) και ο άνθρωπος τράβαγε τα μαλλιά του (αν είχε) με την τιμή που μου είχε πει ο εγκαταστάτης μου για τον πνεύμονα. 100-150€ πάνε μου είπε, συν του ότι όλα τα συστήματα έχουν και κιτ επισκευής! Επίσης, ο ίδιος μου εξήγησε γιατί φουσκώνουν τα υγρά στο διαστολικό! Θα μου πεις δε το σκέφτηκες; ΌΧι, γιατί δεν έχω γνώση του πως είναι μέσα ο πνεύμονας και πως δουλεύει! Ο εγκαταστάτης μου δεν έπρεπε να μου κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να μου πει να μην αργήσω να λύσω το πρόβλημα γιατί κυκλοφορεί και υγραέριο στο σύστημα ψύξης; Όοοοοχι! Να πάθει μεγαλύτερη ζημιά! Γερολαδάδες......

Αριθμητική:
Πραγματική τιμή πνεύμονα 150 --> τιμή αντιπροσώπου 250 --> τιμή τοπικού εγκαταστάτη 350. Απ'ότι καταλαβαίνουμε όλοι, ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ βγάζει σχεδόν άλλον έναν πνεύμονα (100€ δηλ) με το συκώτι το δικό μου!

Προ κάποιων μηνών άλλαξα τον εγκέφαλο του υγραερίου 120€. Αν έδινα και τα 350€ για τον πνεύμονα πάμε στα 500 κοντά.... Όταν έβαλα το υγραέριο το 2012, το κιτ του συστήματος ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πήρα 517,40. Πάτε καλά;
Θα ακολουθήσει κι άλλο ποστ μόλις έρθουν τα ανταλλακτικά και γίνει και η αλλαγή. Η αλλαγή είναι εύκολη (καλά να 'ναι το youtube) και θα την κάνω στο συνεργείο που πάω, αλλά για να δουλέψει σωστά θα χρειαστεί ρύθμιση με σύνδεση στο laptop από τον εγκαταστάτη. Εκεί θ'ακούσει και τα σχολιανά του!