από Δημοσθένης Μάγος » Παρ Μαρ 03, 2017 3:29 pm
Ίσως είμαι από τα τελευταία κάστρα της αμόλυβδης που δεν έπεσαν ακόμη. Αποφασίζοντας να κινώ το αυτοκίνητό μου NGV 1.6 3D 2008 mod παραπάνω από ότι μέχρι τώρα, κατά πάσα πιθανότητα θα πέσω και εγώ. Έχοντας διαβάσει τόσα πολλά και σε αυτό το forum και σε άλλα-θέλω να αποφύγω να γίνω γραφικός, αλλά δύσκολα-κατέληξα πως παίρνοντας σαν δεδομένο ότι τα NGV δείχνουν κάποια ευαισθησία, θα προτιμήσω να πάω σε υγρό ψεκασμό με ψεκασμούς βενζίνης για καλύτερα αποτελέσματα. Τα συστήματα της vialle μου έκαναν κλικ από την αρχή.Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης βρίσκω έναν εγκαταστάτη-αντιπρόσωπο ( δεν ξέρω αν μπορώ να αναφέρω όνομα-αλλά πάλι είναι μόνο ένας ) που δεν τον γνωρίζω και σίγουρα δεν ξέρω την λεπτομέρεια της δουλειάς του. Αν επιτρέπεται θα ήθελα εμπειρίες από κάποιους που τον γνωρίζουν.
Μετά από αυτήν την μεγαλούτσικη εισαγωγή θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου για τα δύο συστήματα υγραερίου του θέματος.
Το vialle lpi είναι αρχαιότερο του liquid si χωρίς αυτό πιστεύω πως είναι μειονέκτημα, έρχεται προγραμματισμένο και σχεδιασμένο ακριβώς για το κάθε αυτοκίνητο ( αποκλείει λάθη προγραμματισμού από τον εγκαταστάτη ) και ψεκασμούς βενζίνης που δεν γνωρίζω αν είναι παράλληλοι ή ανά κύκλους ή ότι άλλο ( λύστε μου αυτήν τη απορία αν μπορείτε ), συνδέεται με τον mama εγκέφαλο, ευαίσθητο σε μη καθαρό καύσιμο αλλά έχει δουλέψει άριστα από ότι ξέρω σε Toyota rav 4 με καλές εποδόσεις αποτρέποντας κάθε ζημιά σε κεφαλή, ( πολύ ενθαρρυντικό αυτό ) πάντα με συνετή συμπεριφορά. Ίσως να μην ακούγεται τόσο η αντλία του όσο του si. Σημερινή τιμή 1700.
Από την άλλη το liquid si νεότερης γενιάς προγραμματίσιμο από τον εγκαταστάτη ( θέλει εγκαταστάτη γάτα ) με σίγουρα ταυτόχρονους ψεκασμούς βενζίνης, ίσως πιό ανεκτικό σε μη καθαρό καύσιμο, συνδέετε με τον mama εγκέφαλο, υπόσχεται και αυτό προστασία και καλές επιδόσεις, ακούγεται έντονα η αντλία του ( έχει σίγουρα περαστεί σε αρκετά vitara-σαν πιο νέο σύστημα δεν ξέρω απoτελεσματικότητα όσο του lpi ) Σημερινή τιμή 1500. ( Οι τιμές είναι αυτές που βρίσκω εγώ στον συγκεκριμένο εγκαταστάτη.)
Πείτε τις γνώμες σας για τα δύο αυτά συστήματα, τις εμπειρίες σας, αν πιστεύετε ότι θα είναι καλά για το συγκεκριμένο μοτέρ, εν τέλει ποιό να προτιμήσω;
Έβαλα τις σκέψεις μου σε καινούργιο θέμα, αν ταιριάζει κάπου αλλού ας μεταφερθεί.
Ευχαριστώ.