Κίνηση με υγραέριο

Ερωτήσεις, κιτ, προβλήματα κι ό,τι αφορά την υγραεριοκίνηση.

Re: Κίνηση με υγραέριο

Δημοσίευσηαπό dStefanos » Σάβ Ιούλ 09, 2011 12:52 pm

ευχαριστώ... αν και εγώ πρέπει να κάνω μια πιο γερή κατασκευή λόγω βάρους του σκύλου... μάλλον θα αρχίσω βόλτες σε ταπετσέριδες απο Δευτέρα... θα σας ενημερώσω για το σχέδιο δράσης...
Η υποχώρηση μπροστά στον ηλίθιο είναι μεγάλη νίκη!
Άβαταρ μέλους
dStefanos
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Λάστιχα: geolander on off
Suspension: mama
cb: Όχι
Name: Stefanos

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Σάβ Ιούλ 09, 2011 5:47 pm

dStefanos έγραψε:θα σας ενημερώσω για το σχέδιο δράσης...
Με νέο θέμα στις απ'όσο μπορώ να διακρίνω και στο avatar σου... :wink: Αν όντως έχεις το New GV ενημέρωσε και το προφίλ σου (αναφέρεις το παλιό)! :idea:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό dimitriszim » Δευτ Ιούλ 11, 2011 8:45 am

Φάκελος «Υγραέριο».
Η απάντηση στην ακριβή βενζίνη!

Με τις τιμές της βενζίνης να έχουν φθάσει στα ύψη, η λύση της υγραεριοκίνησης απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους καταναλωτές και μάλιστα το ενδιαφέρον της μετατροπής αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Ήδη αρκετές εταιρείες διαθέτουν στην ελληνική αγορά υγραεριοκίνητα καινούργια μοντέλα ή προτίθενται άμεσα να το κάνουν, ενώ παράλληλα πολλοί είναι οι μετατροπείς-εγκαταστάτες υγραερίου.

Το autotriti.gr συλλέγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους χρήστες του και τις παρουσιάζει σε ειδική ενότητα
(«ΧΡΗΣΙΜΑ» - ΥΓΡΑΕΡΙΟ) όπου πλέον μπορούν να βρουν εύκολα και γρήγορα απαντήσεις στα ερωτήματά τους και να υπολογίσουν το ετήσιο όφελος.

Πηγή : Autotriti
Να αγκαλιάζεις όσο πιο συχνά μπορείς τους ανθρώπους που αγαπάς πριν γίνουν..........φωτογραφίες.......!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δημήτρης
Άβαταρ μέλους
dimitriszim
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Dunlop Sj6 235/55/18
Suspension: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Τετ Ιούλ 13, 2011 8:42 pm

γεια σας παιδια. τυχαια βρεθηκα εδω και ηθελα εαν καποιος μπορει να με πληροφορησει. οταν λεμε κινηση με υγραεριο εννοουμε φυσικο η τα παλιο γνωστο. δηλαδη LPG η NGV. ειδικα εαν ειναι καποιος απο Δραμα θα μπορουσε να μου πει τι γινεται εκει και τι απο τα δυο αυτα αερια ειναι το ευκολοτερο να βρεις.
χαιρετω φιλικα
Κυριακος
Ολλανδια
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Τετ Ιούλ 13, 2011 9:01 pm

γεια σας παιδια. τυχαια βρεθηκα εδω και ηθελα εαν καποιος μπορει να με πληροφορησει. οταν λεμε κινηση με υγραεριο εννοουμε φυσικο η τα παλιο γνωστο. δηλαδη LPG η NGV. ειδικα εαν ειναι καποιος απο Δραμα θα μπορουσε να μου πει τι γινεται εκει και τι απο τα δυο αυτα αερια ειναι το ευκολοτερο να βρεις.
χαιρετω φιλικα
Κυριακος
Ολλανδια

Καλώς τον Κυριάκο ! :wink:

Για ρίξε πρώτα μια ματιά :arrow: :wink: :wink:
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Τετ Ιούλ 13, 2011 9:13 pm

ζω στην ολλανδια και ειμαι ασχετος εντελως με την κινση με υγραεριο στην ελλαδα. εχω εννα Φιατ παντα και εννα Φορντ Μοντεο βενζινη και πετρελαιο αντιστοιχα. ζηταω συγνωμη γιατι στα αντιστοιχα φορουμ ζηταμε την ιδια γνωστοποιηση ,αλλα ειδα φως ,και οτι εδω εχουν καποιοι περρισοτερη γνωση στο αντικειμενο υγραεριο και μπηκα να ρωτησω να ευχαριστησω και να πω γεια χαρα.
παντα φιλικα
Κυριακος
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Τετ Ιούλ 13, 2011 9:19 pm

kyros έγραψε: εχω εννα Φιατ παντα και εννα Φορντ Μοντεο βενζινη και πετρελαιο αντιστοιχα.

Φίλε Κυριάκο λυπάμαι , αλλά όπως θα δεις εδώ :arrow: , δεν μπορείς να συμμετέχεις στις συζητήσεις μας , αν δεν είσαι κάτοχος Vitara, GV ή NGV . Μπορείς μόνο να διαβάζεις το forum . Να είσαι καλά , φίλε !

Από την ομάδα διαχείρισης .
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό libero » Κυρ Ιούλ 17, 2011 4:09 am

Όπως έχω γράψει και σε προηγούμενο ποστ σε 3θ 1.6 έχω βάλει εγώ υγραέριο πριν 2 χρόνια. Είχε βγει 1200 ευρώ και κάτι ψηλά. Επαρχία μιλάμε. Δράμα.

Εντυπώσεις :

1. Καμία διαφορά στο αυτοκίνητο. Όπως πήγαινε πηγαίνει. Δεν κατάλαβα καθόλου μείωση επιδόσεων στο δρόμο. Σε εκτός δρόμου δεν έχω κάνει εξτριμ οπότε δεν ξέρω να σου πω

2. Κατανάλωση χαμηλότερη και από ότι με βενζίνη. Βέβαια ο μηχανικός μου είπε ότι αυτό είναι από εκείνα τα θαύματα που γίνονται σε μια στις 1.000.000 μετατροπές γιατί κανονικά θα έπρεπε να είναι πολύ κοντά στις καταναλώσεις βενζίνης αλλά σίγουρα περισσότερο.

3. Κανένα πρόβλημα και καμία συντήρηση στα 2 χρόνια.

4. Με ακρίβεια απόλυτη άνοιγμα κλείσιμο βαλβίδας. Ανοιγοκλεινει αυτόματα. Ανάβει το αυτοκίνητο με βενζίνη και μετά ακούς το ΤΑΚ και ανάβουν τα λαμπάκια σταθερά και σημαίνει ότι πλέον καίει γκάζι.

5. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Name: Lefteris

Δημοσίευσηαπό libero » Κυρ Ιούλ 17, 2011 4:17 am

Και όπως πάντα φυσικά έκανα το καραγκιοζιλίκι. Απάντησα και πάλι στην πρώτη σελίδα. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

Συγνώμη. Ρε παιδιά αλλά δεν το είδα. Σβήστε το το ποστ.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό lyggas » Κυρ Ιούλ 17, 2011 2:59 pm

Αν είναι εύκολο γράψε πόσα χλμ. έχεις διανύσει με υγραέριο. Θα ήταν χρήσιμο να το έχουμε υπ' όψιν.
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas

Λάστιχα: Goodyear
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Εργοστασιακή
Εργάτης: Όχι
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό libero » Κυρ Ιούλ 17, 2011 8:21 pm

Δεν είναι εύκολο αυτή τη στιγμή γιατί το αυτοκίνητο είναι Ελλάδα κι εγώ εξωτερικό. Θα σου πω σε μια εβδομάδα. Αν θυμάμαι καλά πιστεύω ότι είμαστε πέραν των 15.000. Αλλά μπορεί και να είναι πολύ περισσότερα. Πάντως επειδή έχω δύο αυτοκίνητα με υγραέριο, μιλάμε για LPG φυσικά, εκ των οποίων το ένα είναι Citroen Berlingo και το άλλο είναι το γνωστό, στα ίδια κυβικά , μπορώ να σου πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στα περίπου 40.000+ χλμ που έχουνε κάνει σύνολο και τα δύο οχήματα.

Το ξέρω ότι είναι offtopic αλλά να δώσω το μοναδικό ελάττωμα που μου έχει παρουσιαστεί, απόλυτα επιλύσιμο με 70 ευρώπουλα που όμως δεν αφορά το GV 1,6 3θ αλλά το Citroen, παίζει μπέρδεμα με του δείκτες της βενζίνης. Δηλαδή η βενζίνη δείχνει ότι να ναι. Μπορεί να είναι φουλ το ντεπόζιτο και να πέφτει ο δείκτης σα να καταναλώνω βενζίνη αντί για υγραέριο ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι αλλά αυτό οι γκαζοεγκαταστάτες το ξέρουνε από την Citroen και βάζουν ένα τσιπάκι έξτρα των 70 ευρώ όπως είπα. Δεν έχω ακούσει τέτοιο θέμα με τα NGV αλλά επειδή όσο πληθαίνουν οι πλακέτες στο αυτοκίνητο τόσο τα ηλεκτρονικά προβλήματα αυξάνονται στις παρεμβάσεις καλό θα είναι να το κοιτάξετε.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Κυρ Ιούλ 17, 2011 9:25 pm

libero έγραψε:
2. Κατανάλωση χαμηλότερη και από ότι με βενζίνη. Βέβαια ο μηχανικός μου είπε ότι αυτό είναι από εκείνα τα θαύματα που γίνονται σε μια στις 1.000.000 μετατροπές γιατί κανονικά θα έπρεπε να είναι πολύ κοντά στις καταναλώσεις βενζίνης αλλά σίγουρα περισσότερο.

Aυτό πιθανόν να σημαίνει και φτωχό μείγμα, ξανακοίτα το γιατί μακροχρόνια θα έχεις επιπτώσεις στην κεφαλή
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
cb: Ναι
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό libero » Δευτ Ιούλ 18, 2011 12:05 am

Γι αυτό μίλησα για θαύμα. Ο ίδιος μηχανικός έκανε και τα δύο αυτοκίνητα. Το έλεγξε πλήρως και το ξαναπήγα και το ξανακοίταξε γιατί ενώ με βόλεψε οικονομικά, ανησύχησα. Κι όμως είναι όλα οκ. Είναι όλα ρυθμισμένα στην εντέλεια. Όπως και ο ίδιος είπε ίσως είναι θέμα μηχανής. Κάνει καλύτερη καύση. Και γιατί παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι πλέον 10 ετών σχεδόν, δεν το χρησιμοποιήσαμε πολύ αρχικά και είναι στα 80.000χλμ περίπου και μάλιστα κατά το 99% σε άσφαλτο και χωρίς τρελλά ζορίσματα. Οπότε καταλαβαίνεις ότι σίγουρα η μηχανή ήτανε σαν καινούρια και ξεκούραστη. Αυτή τη δικαιολογία δώσαμε. Τώρα να υπάρχει κουσούρι ενδογενές και ενώ η ρύθμιση μας φαίνεται σωστή να είναι φαλσαρισμένη; Ε αν φτάσαμε μέχρι εκεί ρε γμτ ας χαθεί και η κεφαλή. Τι να πώ;
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό AlexZ » Παρ Ιούλ 22, 2011 12:29 pm

Καλημέρα σε όλους
Πρόσφατα τοποθέτησα σύστημα με πνεύμονα και λαδιέρα. Κόστος 1.400 € με τα «καλύτερα διαθέσιμα υλικά» και δουλειά όντως προσεγμένη (η τοποθέτηση έγινε από φίλο, έμπιστο μηχανικό). Είμαι γενικά ικανοποιημένος από τη ως τώρα λειτουργία του αυτοκινήτου. Διακρίνω μια ελαφρά υστέρηση στις ψηλές στροφές αλλά χωρίς κανένα πρακτικό πρόβλημα (ακόμα και ο διαθέσιμος χώρος αποσκευών είναι επαρκέστατος με «στενόμακρο» ρεζερβουάρ 70lt). Με δυο λόγια έχω την αίσθηση ότι απέκτησα νέο αυτοκίνητο καθώς αντιμετωπίσθηκε το μόνο ουσιαστικό μειονέκτημά του, αυτό της κατανάλωσης.
Μιλώντας για την τελευταία, παρατηρώ μια αύξηση 10-25% σε σχέση με τη βενζίνη, ανάλογα με την ταχύτητα που κινούμαι (κάνω κυρίως ταξίδια).Πηγαίνοντας με 100 km/h καίω 11-11,50 lt/100km lpg, δηλαδή αύξηση 10%, καλό ποσοστό από όσα ακούω. Στα 140 km/h όμως, η κατανάλωση ανεβαίνει στα 14,50lt/100km, δηλ αύξηση πάνω από 20%. Πιστεύετε ότι οι τιμές αυτές είναι ικανοποιητικές ή να πάω για νέα ρύθμιση? Ευχαριστώ
AlexZ
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Λάστιχα: TOYO Open Country AT
Name: Αλέξανδρος

Δημοσίευσηαπό AlexZ » Παρ Ιούλ 22, 2011 2:00 pm

315mm διάμετρος, 98 εκ μήκος, χωράει ίσα-ίσα ανάμεσα στους θόλους των φτερών και αφήνει πολύ χώρο τόσο μπροστά όσο και από πάνω
AlexZ
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Λάστιχα: TOYO Open Country AT
Name: Αλέξανδρος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Lpg - Υγραεριοκίνηση

arahova Σάβ Μάιος 03, 2025 10:58 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 03, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες