L.P.G Σκέψεις και προβληματισμοί

Ερωτήσεις, κιτ, προβλήματα κι ό,τι αφορά την υγραεριοκίνηση.

Re: L.P.G Σκέψεις και προβληματισμοί

Δημοσίευσηαπό panoshm » Κυρ Μαρ 20, 2011 11:45 pm

thanpol έγραψε:το σιγουρο ειναι οτι ειναι λαθος του"τεχνικου" (εγκαταστατη)για να μην εχει προβλημα
στο κτεο, εκδοση καρτας καυσαεριων.
Δηλαδή τι πρόβλημα μπορεί να έχει και τι κάνει που τελικά είναι λάθος?
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό thanpol » Δευτ Μαρ 21, 2011 8:25 am

Φτωχο μειγμα!!! με λιγα λογια.
G V 2.0
Άβαταρ μέλους
thanpol
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: YOKOHAMA G015/PUMA
Suspension: IRONMAN/DOBINSON+4,5
Name: ΘΑΝΑΣΗΣ

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Τετ Μαρ 23, 2011 3:06 pm

Mastergunner έγραψε:Ο πατέρας μου είχε ένα ταξί ascona με γκάζι και βενζίνη.Ποτέ μα ποτέ δεν είχε πρόβλημα με το μοτερ έστω κι΄αν έκανε 530000 χιλιόμετρα πριν γίνει τοστ στην πρέσσα,λόγω απόσυρσης.

Η διαφορά με τους σημερινούς κινητήρες Γιώργο έγκειται στο ότι οι σημερινοί είναι αλουμινίου, άρα αντέχουν σε μικρότερες θερμοκρασίες!
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό thanpol » Πέμ Μαρ 24, 2011 10:30 am

Μιλωντας χτες με εγκαταστατη μου ειπε οτι οσοι χρησιμοποιουν το λαδωτηρι για τις εδρες των βαλβιδων να περιμενουν πολυ γρηγορα την
καταστροφη του καταλυτη τους λογω επικαθισεων καμενου λαδιου.
γελωντας ανεφερε καποιοι το καναμε "διχρονο" το μοτερακι για να καλυψουμε την εγγυηση που δινουμε.
δεν ξερω οι σκεψεις κ τα σχολια στους πιο ειδικους :lol: :lol: :lol:
G V 2.0
Άβαταρ μέλους
thanpol
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: YOKOHAMA G015/PUMA
Suspension: IRONMAN/DOBINSON+4,5
Name: ΘΑΝΑΣΗΣ

Δημοσίευσηαπό heroicentaur » Πέμ Μαρ 24, 2011 11:16 am

Ερωτηση απο την στιγμη που ειναι στην εγγυηση η μετατροπη αυτη ο τυπος με το NGV γιατι δεν πηγε να τους παρη τα κεφαλια και πηγε και εδωσε 1000 ευρο?
Άβαταρ μέλους
heroicentaur
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό GEORGE.B » Σάβ Μαρ 26, 2011 10:35 pm

thanpol έγραψε:Μιλωντας χτες με εγκαταστατη μου ειπε οτι οσοι χρησιμοποιουν το λαδωτηρι για τις εδρες των βαλβιδων να περιμενουν πολυ γρηγορα την
καταστροφη του καταλυτη τους λογω επικαθισεων καμενου λαδιου.
γελωντας ανεφερε καποιοι το καναμε "διχρονο" το μοτερακι για να την εγγυηση που δινουμε.
δεν ξερω οι σκεψεις κ τα σχολια στους πιο ειδικους :lol: :lol: :lol:

Θανάση είχα και εγώ πρόσφατα μια τηλεφωνική κουβέντα με έναν εγκαταστάτη,που έχει βάλει lpg σε έναν πελάτη μου.
Έρχεται λοιπόν ο άνθρωπος για service με παρατήρηση ότι ανάβει και λαμπάκι check engine,βάζω διαγνωστικό και μου βγάζει φτωχό μίγμα και πρόβλημα και στους δυο αισθητήρες -λ- το βάζω στον αναλυτή καυσαερίων και το μίγμα ήταν τόσο φτωχό που έβγαζε τον αναλυτή εκτός ορίων.
Το γυρνάμε βενζίνα αφήνουμε να δουλέψει 5 λεπτά και ξανά μετράω καυσαέρια όλα τέλεια.
Ενημερώνω τον πελάτη και παίρνουμε μαζί τηλέφωνο τον εγκαταστάτη του λέω όλη την ιστορία εκτός του ότι με βενζίνα όλα είναι καλά,η απάντηση του ήταν ότι το αμάξι θέλει καταλύτη, έτσι απλά και αβίαστα,και όταν του λέω ότι με βενζίνα είναι όλα καλά τότε πετάει το θεϊκό: καλά ρε μάστορα πες του να έρθει για μια ρύθμιση πως κάνεις έτσι????
Ακούμε καμιά φορά φτωχό μίγμα και πολύ δεν δίνουν σημασία :naughty: :naughty: , αλλά είναι ο κυριότερος λόγος για λιωμένα πιστόνια.
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα.
Άβαταρ μέλους
GEORGE.B

Λάστιχα: KOBRA
Suspension: O.M.E-MX6+3CMbodylif
Name: ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευσηαπό dpol » Σάβ Μαρ 26, 2011 11:21 pm

Φιλοι εγω δεν εχω καμια εμπειρια απο αέριο, αποψη δεν εχω και καμια γνωση, και ουτε προκειτε ποτε να βαλω, το GV το εχω μονο για βολτες και επιπλεον ειναι τριθυρο οποτε :naughty:

Θα θιξω ομως δυο θεματα :arrow:

Πρωτον θα ηθελα να ξερω γιατι το εγκατελειψαν οι ταξιτζηδες, στην αρχη εαν θυμαστε ειχε μεγαλη αποδοχη :!:
Και δευτερον, τωρα τελευταία καθε γειτονια εχει και εναν εγκαταστατη, που εκπαιδευτηκαν, ποιος του πιστοποιησε,ποιος του ελεγχει :think:
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό GEORGE.B » Κυρ Μαρ 27, 2011 12:22 am

dpol έγραψε:Φιλοι εγω δεν εχω καμια εμπειρια απο αέριο, αποψη δεν εχω και καμια γνωση, και ουτε προκειτε ποτε να βαλω, το GV το εχω μονο για βολτες και επιπλεον ειναι τριθυρο οποτε :naughty:

Πρωτον θα ηθελα να ξερω γιατι το εγκατελειψαν οι ταξιτζηδες, στην αρχη εαν θυμαστε ειχε μεγαλη αποδοχη :!:
Και δευτερον, τωρα τελευταία καθε γειτονια εχει και εναν εγκαταστατη, που εκπαιδευτηκαν, ποιος του πιστοποιησε,ποιος του ελεγχει :think:

Αυτό είναι το θέμα, και για αυτό ξεκίνησα αυτό το topic, σε λίγο θα βάζουν και στα βενζινάδικα στο '''γόνατο'''.
Προσοχή λοιπόν, έρευνα αγοράς,πολύ ψάξιμο,πολλές ερωτήσεις και εγγύηση χωρίς ψηλά γράμματα.
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα.
Άβαταρ μέλους
GEORGE.B

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Κυρ Μαρ 27, 2011 1:19 am

dpol έγραψε:Φιλοι εγω δεν εχω καμια εμπειρια απο αέριο, αποψη δεν εχω και καμια γνωση, και ουτε προκειτε ποτε να βαλω, το GV το εχω μονο για βολτες και επιπλεον ειναι τριθυρο οποτε :naughty:

Για το πρώτο μπορώ να σου πώ (ρωτώντας τον πατέρα μου) είναι οτι τότε ήταν παράνομο και με την ελευση του υποχρεωτικού κτεο αλλά και του πετρελαίου κόπηκαν.
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
cb: Όχι
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό SAM » Κυρ Μαρ 27, 2011 9:01 pm

Το προβλημα πιστευω ( μετα απο αρκετο ψαξιμο ) ειναι οτι (οπως ειπε καποιος πριν) σε καθε γειτονια υπαρχει και ενας μηχανικος που το βλεπει σαν ευκαιρια να βαλει ακομη λιγα ευρο στην τσεπη χωρις να γνωριζει λεπτομερειες και τι ρυθμισεις πρεπει να γινουν σε καθε αυτοκ. ξεχωριστα. Τοποθετουν διαφορα κιτ χωρις να εχουν αδεια και το συμαντηκο ειναι οτι δεν εχουν γνωσεις. Αποτελεσμα ολα τα προβληματα που ακουγωνται κατα καιρους. Οπως επισης οτι και ο οδηγος πρεπει να γνωριζει να οδηγα με LPG ( καθε 200 με 300 χλμ για 5 με 10 λεπτα να καιει βενζινη σε χαλαρες ταχυτητες. Η λαδιερα επισης ειναι σχεδων υποχρεωτικη σε καποια μοντελα ή να εχει ρυθμιστει να καιει ταυτοχρονα ενα μικρο ποσοστο βενζινης μιγμα δηλαδη. Την Τεταρτη εχω κλεισει ραντεβου να βαλω και εγω LPG θα εχω περισωτερες πληροφορειες τοτε. Ελπιζω να μην εχω κανει λαθος.
Συγνωμη αν σας κουρασα :wink:
Πάω παντού γιατί μπορώ
Τους σέβομαι όλους δεν φοβάμαι κανέναν
Γειά και χαρά Πάνος
Άβαταρ μέλους
SAM

Λάστιχα: BF TA MAD KM2
Suspension: MAD + calmini
Aka: Σατανικό μπιζέλι ο Ελαφοκυνηγος

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Σάβ Απρ 02, 2011 1:28 pm

SAM έγραψε:Την Τεταρτη εχω κλεισει ραντεβου να βαλω και εγω LPG θα εχω περισωτερες πληροφορειες τοτε.
Πάνο μιας και το έβαλες, έχεις καμιά άλλη πληροφορία για εδώ;; :think:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό SAM » Σάβ Απρ 02, 2011 11:40 pm

Tzivitzonis έγραψε:
SAM έγραψε:Την Τεταρτη εχω κλεισει ραντεβου να βαλω και εγω LPG θα εχω περισωτερες πληροφορειες τοτε.
Πάνο μιας και το έβαλες, έχεις καμιά άλλη πληροφορία για εδώ;; :think:

Όπως ειπαν και πριν αρκετοι φιλοι, Γιαννη το θεμα είναι πως πρεπει να παρουμε οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορουμε για τους εγκαταστατες αν ξερουν τι κανουν τηρωντας καποιες προδιαγραφες που χρειαζωνται ( ειδικα τα δικα μας αυτοκινητα )πρωτον αν το κιτ που τοποθετουν είναι γνησιο και όχι καποια μαϊμου ( κυκλοφορουν αρκετες) τοτε πιστευω ότι δεν υπαρχει καποιο προβλημα ουτος η άλλος σε πολλες χωρες τις ευρωπης κυκλοφορουν εδώ και πολλα χρονια υγραεριοκινητα χωρις προβληματα. Υπαρχουν παντα και εξερεσεις εξαρτηματα είναι στο φυναλε και παντα υπαρχει η πιθανοτητα αστοχιας υλικων απλα πρεπει να εχουμε το νου μας ότι θα καναμε και με την βενζινη. Το πρεσεχουμε για να το εχουμε παντα ετοιμο και μαχιμο. Τα σερβις στην ωρα τους ητε είναι για την λειτουργεια βενζινης ητε για την λειτουργεια υγραεριου. Ελπιζω να μην σας κουρασα. :wink: :handgestures-thumbup:
Πάω παντού γιατί μπορώ
Τους σέβομαι όλους δεν φοβάμαι κανέναν
Γειά και χαρά Πάνος
Άβαταρ μέλους
SAM

Λάστιχα: BF TA MAD KM2
Suspension: MAD + calmini
Aka: Σατανικό μπιζέλι ο Ελαφοκυνηγος

Δημοσίευσηαπό lyggas » Τρί Απρ 05, 2011 11:33 am

Γράφω πρώτη φορά, μιας και είμαι νέος στο forum. Θέλοντας να βοηθήσω στη συζήτηση, αναφέρω ότι έχω ένα GV 1.6 3d (παλαιό μοντέλο) του ΄05. Εχω τοποθετήσει σύστημα υγραερικοκίνησης υγρού ψεκασμού της icom και έχω διανύσει 15.000 χλμ. περίπου. Το σύστημα στην αρχή δεν δούλευε καλά, αλλά το εργοστάσιο στην Ιταλία βελτίωσε την αντλία με αποτέλεσμα μετά την αλλαγή της να μην υφίσταται πλέον κανένα πρόβλημα. Το αυτοκίνητο δουλεύει υποδειγματικά και όχι μόνο αυτό, αλλά στις χαμηλές στροφές αισθάνομαι καλύτερη ροπή. Η κατανάλωση έχει αυξηθεί το πολύ 10% σε σχέση με τη βενζίνη με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία.
Επέλεξα σύστημα υγρού ψεκασμού γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οι θερμοκρασίες στον θάλαμο καύσης, παραμένουν παρόμοιες με της βενζίνης αφού το υγραέριο εξαερώνεται στο θάλαμο καύσης ή λίγο πριν με αποτέλεσμα την απαγωγή θερμότητας (κάτι που φαίνεται σε μετρήσεις με πυρόμετρο που έχουν γίνει σε διάφορες δοκιμές). Τα συμπεράσματα αυτά δεν είναι δικά μου, αλλά διαπιστώσεις άλλων με πολλές γνώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης θα ήθελα να εκφράσω την αποψή μου ότι το υγραέριο το βάζουμε για οικονομία και όχι για επιδόσεις. Προσωπικά και προληπτικά, ποτέ δεν δουλέυω τον κινητήρα με στροφές που ξεπερνούν τις 3.500. Υπάρχουν δύο εταιρίες με συστήματα υγρού ψεκασμού, η ICOM και η VIALLE ενώ από όσο γνωρίζω ετοιμάζεται να μπει στο χώρο και τρίτη.
Εν πάσει περιπτώσει, επειδή οι απόψεις μπορεί να διαφέρουν δεν θα ήθελα να μπω σε άγονο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ 4ης-5ης γενιάς. Απλά αυτό πιστεύω αυτό έπραξα.
Στο δια ταύτα λοιπόν. Το σύστημα τοποθετήθηκε στη Φλώρινα έναντι 1.840 ευρώ και ο κινητήρας έως τώρα λειτουργεί υποδειγματικά, ακόμα και σε πολικές θερμοκρασίες. Η τοποθέτηση του συστήματος παραπέμπει σε εργοστασιακή κατασκευή. Η δεξαμενή (64 l), τοποθετήθηκε πίσω και καλύφθηκε με ένα ξύλινο κουτί το οποίο επενδύθηκε εσωτερικά με ηχομωνοτικό κετσέ και εξωτερικά με ταπετσαρία. Η επένδυση είναι απαραίτητη διότι μέσα στην δεξαμενή υπάρχει η αντλία του υγραερίου που κάνει θόρυβο. Οσο για το χώρο αποσκευών δεν μειώθηκε δραματικά επειδή τώρα τα πράγματα που κουβαλάω, τα βάζω πάνω από το κουτί που περιέγραψα.
Ελπίζω οι πληροφορίες μου να φανούν χρήσιμες. Οτιδήποτε χρειαστεί κάποιος στη διάθεσή του.
Φιλικά.....

"lyggas" SUZUKI GV 1.6 (ICOM JTG)
Τελευταία επεξεργασία από lyggas και Τρί Απρ 05, 2011 3:02 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas

Λάστιχα: Goodyear
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Εργοστασιακή
cb: Όχι
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό f_tasos » Τρί Απρ 05, 2011 11:35 am

Φίλε Γιάννη πριν αρχίσεις να συμμετέχεις στις συζητήσεις μας πρέπει να περάσεις πρώτα από εδώ.....:

Να συστηθείς όπως όλοι.... Από τους κανονισμούς του φόρουμ!!! :wink:
Δεν έχουμε ανάγκη από τίποτ άλλο, παρά μονάχα από καθαρή καρδιά.
Άβαταρ μέλους
f_tasos

Λάστιχα: A/T GO12-BF M/T KM2
Suspension: MAD
Aka: Τhe corruptor..ή The Goura kid
Name: Τάσος

Δημοσίευσηαπό GEORGE.B » Σάβ Απρ 16, 2011 12:49 pm

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μερικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με της βαλβίδες http://www.go-lpg.co.uk/VSR.html
Άβαταρ μέλους
GEORGE.B

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Lpg - Υγραεριοκίνηση

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες