panoshm έγραψε:Πολύ καλά όλα αυτά τα καλούδια και μπράβο σου που μας τα παρουσιάζεις
Να σε ρωτήσω όμως, γιατί έχεις 2 πομποδέκτες VHF/UHF? Γιατί δεν έβαλες ένα VHF και ένα CB?
Και το Magellan? To Kenwood Multimedia που έχεις δεν έχει GPS? Τι καλύτερο έχει το Magellan?
Βασικά ο κάθε πομποδέκτης ακούει σε δύο μπάντες ταυτόχρονα. Έτσι λοιπόν μπορώ να ακούω σε 4 μπάντες ταυτόχρονα ενώ όταν βάζω και ένα φορητό μπορώ να ακούω σε 6 μπάντες ταυτόχρονα. Επειδή είμαι ραδιοερασιτέχνης, όπως είπαμε και στην αρχή, έχω στο 1 VHF(Kenwood) μία συχνότητα στα VHF που είναι ο αναμεταδότης που έχουμε στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, πανελλαδικής εμβέλειας. Στη δεύτερη μπάντα του Kenwood εκπέμπω και ακούω σε μία UHF συχνότητα όπου εκεί μπαίνει στο παιχνίδι και το magellan. Το magellan είναι συνδεδεμένο με το kenwood (VHF) και έτσι στη συγκεκριμένη συχνότητα εκπέμπω το στίγμα μου, το οποίο το βλέπουν όλοι οι ραδιοερασιτέχνες που "παιζουν" με το ίδιο σύστημα (ΑPRS - Automatic Position (Packet) Reporting System) ή μπορούν να με παρακολουθούν μέσω internet (
http://www.aprs.fi)
Στο άλλο VHF (ICOM-2820) έχω συχνότητες του συλλόγου ραδιοερασιτεχνών στον οποίο ανήκω καθώς και τον ψηφιακό επαναλήπτη που έχουμε εγκατεστημένο. Σε περίπτωση ταξιδιού μπορώ να ακούω αναμεταδότες που καλύπτουν τη διαδρομή μου από αρκετές γύρω ( εως πολύ απομακρυσμένες ) περιοχές.
Τώρα επειδή σε λίγο καιρό θα εγκαταστήσω και μηχάνημα βραχέων (HF) στο Vitara, με την ανάλογη κεραία, θα έχω πρόσβαση στην μπάντα των CB. Τα μηχανήματα αυτά είναι συνήθως All Band-All Mode.
Δεν υπάρχουν καταστάσεις απελπισίας. Υπάρχουν μόνο απελπισμένοι άνθρωποι.