Tzivitzonis έγραψε:Το πρόβλημα σε αυτόν τον πόλεμο φίλοι μου είναι ότι ο εχθρός είναι αόρατος! Όποτε είχαμε φυσικούς εχθρούς, έστω και δύσκολα νικήσαμε και ορθοποδήσαμε!
Πολύ ρομαντικά όλα αυτά ε;

Ρομαντικέ μου φίλε, διαφωνώ μαζί σου. Ο εχθρός δεν είναι αόρατος και όσο το πιστεύεις αυτό περιορίζεις τη δυνατότητά σου να κάνεις μεγάλα πράγματα (ένα από αυτά να έρθεις να μας βρεις!!).
Ο εχθρός ήταν, είναι και θα είναι η διχόνοια, η έλλειψη εθνικής ομοψυχίας, η εθνική ενότητα και η φαγωμάρα.
Ο εχθρός είναι η κακεντρέχεια, η ζήλεια και η εμπάθεια για το αυτοκίνητο, το σπίτι, το εξοχικό και το μηχανάκι του γείτονα.
Ο εχθρός είναι ο ωχαδερφισμός, η έλλειψη ενδιαφέροντος και η απουσία ανάληψης των ευθυνών.
Ο εχθρός είναι η "δημοκρατία" τα τελευταία 30 χρόνια που φτάσαμε να ωραιοποιούμε τα "καμώματα" της χούντας..
Ο εχθρός έχει όνομα και υπόσταση και λέγεται "ΕΓΩ".Αυτά δεν είναι αόρατα ρε Γιαννάκη.. μάτι βγάζουν εδώ και δεκαετίες.. Δεν τα ξέρουμε ή κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε;;
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο λυπάμαι που τα διαπιστώνω όλα αυτά όντας εκτός Ελλάδος..
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο λυπάμαι που δεν μπορώ να κάνω κάτι..
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο λυπάμαι όταν μιλώ με ανθρώπους που ακόμα νιώθουν φόβο..
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο λυπάμαι που θα πρέπει να παραμένω εκτός Ελλάδος γιατί αυτή η χώρα δεν μου αξίζει.. (κι αν δεν ήταν το ταξίδι, κάτι άλλο θα ήταν που θα με έδιωχνε..)
Και πάλι καλημέρα από Kigali (δεν τη βαριέσαι αυτή την πόλη με τίποτα!!)